Nuo kur prasideda "įsiūlyta" laisvė

Pradėjo puodukas, gegužės 02, 2013, 18:24:34

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

preacher

Citata iš: Master  gegužės 02, 2013, 21:32:14
Argumentuok :)
Nes mane supančioje aplinkoje viskas kitaip.
Papasakok kaip viską supratai, kodėl taip manai..

Pasakyk ka konkreciai argumentuoti?  ;)

Master

Viską :)
Kodėl būtent tokie sureikšmina aprangą?
(šeip tvarkinga, švari, akiai maloni apranga yra pagarba kitam žmogui. Yra 7 švaros taisyklės: akių,ausų, burnos, išorės ir t.t ....)
Kodėl tavo manymų jie taip elgiasi?
(kad atrodytų kietesni, pakeltų savigarbą? Depresija sergantis žmogus tikrai neras paguodos gražiai apsirengdamas.)
Aišku iš dalies tau pritariu... Man tai gaila pinigu, kurie yra išleidžiami kasmet atnaujinant garderobą. Kam reikia n batų ir n kitų aksesuarų. Aš pati praitą vasarą 1/3 dalį savo drabužių paaukojau... Ir kaip nekeista vis dar turiu kuo apsirengti  :) Ir šeip, juk tai jau yra nuodemė, šėtono biblijoje buvo išjuokiamos žmogaus savybės. Viena jų buvo, religingam žmogui turėti daugiau rūbų nei jam reikia.

preacher

gegužės 02, 2013, 22:28:38 Redagavimas: gegužės 02, 2013, 22:34:51 by preacher
Ok  :)
Litofcai, litofces - kirpejos, pardavejos, padavejos, kasininkai, technikos meistrai nu zodziu supranti apie ka as. Tokio sluoksnio zmones pastebejau megsta puostis ir gali pasiepti, kitus kurie neatrodo, taip kaip jie, ar tuos kurie graziau rengiasi, tokie zmones yra gryni tustybiu muges vergai.
Emo, gotai, pankai - tai vis savojo identiteto nerandantis ir paauglysteje stagnuojantis zmones, kurie ko gero yra depresijos ir blogu aplynkos salygu padariniai  ;)
Pseudomeninkai, dizaineriai: Petruskeviciai ir co. tokie zmones savo savygarba yra grynai surise su madom, stiliumi. Na argi tai, ne kvaila?  ;)
Biurokratai, ofisu darbuotojai ir .t.t - tokie daznai megsta dalykini stiliu, ir daznai, ofisuose egzistuoja "mobingas", kuris gali buti inicijuotas del aprangos ir t.t
Pseudoelitas - Zmogus gali buti neileistas i restorana, kluba del aprangos. Tarp tu zmoniu tustybiu muge vyrauja visu pajegumu.
Apranga ir turi buti svari, taciau ji neturi buti taip sureiksminama, yra kvaila aptarineti kitu zmoniu isvaizda  :) . Yra zmoniu kurie konkuruoja kas geriau, stilingiau apsirenges ir taip matuojasi, kieno ego didesnis  ;) Na argi ne kvaila ir tuscia visa tai? Zmones reik vertinti objektyviai, o ne pagal isvaizda ar kitokias lempas  :)

eternal.bliss

gegužės 02, 2013, 23:26:36 Redagavimas: gegužės 02, 2013, 23:45:58 by eternal.bliss
Citata iš: paragraf 78  gegužės 02, 2013, 20:51:33
Kartais pasidarau atrakciją, pasiimu puodelį kavos kokiam Cofe inn atsisėdu su kuo nors ant suoliuko ir aptarinėjame žmones, kas kaip apsirengę, kas atrodo kaip kaiietis, kas be skonio, kas tikrai išskirtinai apsirengęs. Priėjau prie išvados, jog didžioji dalis žmonių rengiasi neskoningai, nors ir vaikosi madų

Va didysis objektyvumas forumo.
Minusus deda man nuolatos. :D
Kritikuoja žmones dėl nelietuviškų pavardžių, jog rengiasi nestilingai, kaip kaimiečiai.  :D

Master

Uždėjau pliusiuką, nes išsamiai atsakyta. Negaliu sutikti ar paneigti, nes mano aplinkoje viskas truputį kitaip. Todėl tegul taip ir lieka (neaišku) kaip ten viskas yra iš tikrųjų.  :)
Su Enternal.bliss taipogi sutinku. Man asmeniškai labai nepatinka tokie dalykai. Nors retai kam kada užkliūnu, bet žinau, kad tai yra tikrai gan nemalonu. Koks tikslas yra kištis į kito žmogaus gyvenimą, juk po nosimi yra asmeninis  :) Tai kam ten komentuoti, peikti ar girti. Aišku akiai visada yra malonu žvelgti į kažką keisto, gražaus ir t,t.. Už tai tą tam žmogui reiktu suteikti pagarbą (mintyse). O tiems kuriems tai nepavyko... tiesiog toleruoti.. Aš pamenu, kad pačiai teko po miestą vaikšioti su trenigais ir paltu, ir dar buvau kelias dienas nemiegojusi. Jeigu kas nors būtu tai pakomentavęs....  :D Žodžiu, gi ne viskas yra taip kaip atrodo.

paragraf 78

Citata iš: preacher  gegužės 02, 2013, 22:28:38
Emo, gotai, pankai - tai vis savojo identiteto nerandantis ir paauglysteje stagnuojantis zmones, kurie ko gero yra depresijos ir blogu aplynkos salygu padariniai  ;)

Kaip matau nelabai supranti kas yra subkultūros ir laikaisi įsikibęs stereotipinio mąstymo apie jas.
Subkultūrų atstovai atvirkščiai yra atradę savo identitetą. Pasaulyje pavyzdžiui gotai yra daugumoje suaugę žmonės, paauglių ten yra mažuma. Gotų subkultūra yra sena egzistuojanti nuo maždaug 1980 metų, dauguma gotų yra užsilikę nuo tų laikų.
Žinoma pas mus Lietuvoje mes atsiliekame nuo pasaulinių tendencijų, bet čia irgi didžioji dalis žmonių yra suaugę. Buvo vienu metu mada būti gotu, bet ji praėjo ir išliko tikrieji, kurie atradę savo identitetą toje subkultūroje. Nueik įvairovės dėlei į kokį gotų koncertą, gal tai sugriaus tavo stereotipinį mąstymą.
Taip pat ne tiesa, jog gotai ar juo labiau pankai linkę į depresiją. Tai tokie patys žmonės kaip ir tu, tiesiog turintys kitokį estetikos suvokimą. Gotų subkultūros esmė yra priešinimasis supuvusiosm visuomenės normoms, o ne depresuoti. Vėl gi stereotipai stereotipai

2Pacas

Litofcai, litofces - kirpejos, pardavejos, padavejos, kasininkai, technikos meistrai nu zodziu supranti apie ka as. Tokio sluoksnio zmones pastebejau megsta puostis ir gali pasiepti, kitus kurie neatrodo, taip kaip jie, ar tuos kurie graziau rengiasi, tokie zmones yra gryni tustybiu muges vergai.

Paragraf o cia nera steriotipu?

paragraf 78

Na taip, čia irgi stereotipais pavaryta, tiesiog su subkultūromis esu daug susidūręs, todėl jas ir išskyriau

A.C.A.B

Kiek man yra tekę bendrauti, tai neformalai dažniausiai yra labai išsilavinę (neturiu omeny vien tik diplomų) ir įdomūs žmonės. Su jais galima šnekėti ne tik apie mašinas ar panas, heh. Metalistai, gotai, pankai (tik ne komunistuojantys) yra labai faini žmonės  ;)

Iš krepšinio bei futbolo tribūnų žinau ir keletą skinheadų, apie kuriuos, iš esmės, irgi galėčiau atsiliepti tik gerai.

Subkultūra, jei taip galima pasakyti, kurios tikrai nemėgstu yra marozai/buduliai ir tie, kurie prie laiptinės valgo sėmkes.

Pats esu "formalas".

preacher

Master - vis mini savo aplinką, matai idomu, koks tavo amžius ir ką tu dabar veiki, nes aplinka gali būti: šeima, kiemas, mokykla, rajonas, miestas, aukštasis, darbas, valstybė ir t.t Aš plačiąją prasme, apžvelgiau aprangos sureikšminimą Lietuvoje ir t.t.
Kas dėl tu gotų, pankų - na net neabejoju, kad tarp jų daug išsilaviniusių ir kitaip į gyvenimą žvelgenčių, ir , kad jie turi savita estetiką, tiesiog tas norėjimas save išreikšti per subkultūras, muziką, skaitomas knygas, ar pasaulio suvokimą mano akimis yra lygiai toksai, pat ribotumas. Save isprausti į kažokius rėmus, aprangą, subkultūras ir t.t Tai beprasmiška, taip galbūt tai yra maištas, prieš supuvusios visuomenės normas, bet asmeniškai man, niekad, nerupėjo, nei ta visuomenė, nei jos nuomonė, nei ką ji pasakis. Nemanau ar tikrai brandžiai asmenybei ir turėtu rupėti kažką kažkam irodinėti ir .t.t

TinSoldier

Citata iš: preacher  gegužės 03, 2013, 11:47:32
<...>tiesiog tas norėjimas save išreikšti per subkultūras, muziką, skaitomas knygas, ar pasaulio suvokimą mano akimis yra lygiai toksai, pat ribotumas. Save isprausti į kažokius rėmus, aprangą, subkultūras ir t.t Tai beprasmiška,

Na, beprasmiška, ar ne beprasmiška, bet žmogaus psichologijoje yra užfiksuotas poreikis priskirti save kažkokiam grupiniam identitetui. Tapatindamasis save su kažkokios grupės vertybėmis, apranga ir t.t. ir pan., žmogus formuoja ir savo asmeninį identitetą.

preacher

gegužės 03, 2013, 11:59:41 Redagavimas: gegužės 03, 2013, 12:01:12 by preacher
Jei leistis į psichologizmus, tai reik atsiminti, kad žmogus iš prigimties yra konkurencingas ir nori būti protingesnis, stipresnis ir gražesnis už kitus, panašiai, kaip gamtoje viskas. Žmogus trokšta plėsti teritorijas, būti patrauklus priešingai lyčiai, būti turtingas, įtkingas ir turėti valdžią.

paragraf 78

Kai domėjausi subkultūromis, tai skaičiau tyrimą, kuriame atsiskleidė, jog subkultūrininkai paprastai būna labiau išprusę nei jų bendraamžiai ar kolegos. Žinoma, čia daug kas priklauso nuo subkultūros, pažįstu visiškai durnų gotų, bet daugiau pažįstu intelektualių. Pas pankus kiek kita padėtis, daugiau pažįstu degradavusių asmenybių (paprastai alkoholikai ar narkomanai jie būna), bet nemažai pažįstu ir labai intelektualių pankų.
Priskyrimas subkultūrai, nesakyčiau, kad labai jau riboja. Juk retas kuris apsiriboja tik savo subkultūros ribomis. Žmonės gyvena visuomenėje ir domisi jos aktualijomis. Kaip gi kitaip maištausi, kai nežinosi kas ir kaip visuomenėje dedasi?

preacher

gegužės 03, 2013, 12:13:00 Redagavimas: gegužės 03, 2013, 12:14:43 by preacher
Ir, kur tas maištas prieš visuomenę nuves? Niekur. Nereik būti naiviais idealistais ir svajoti apie utopijas( nors realiai tokia santvarka, dar neišrasta). Nesakau, kad reik apsistoti, ties savo kambarių ir daugiau nieko nematyti, reik viskuo domėtis, tačiau tas subkultūrinis maištas yra beprasmybė.

Marius

Subkultūrinis maištas,jei jau taip jį vadinam yra vienas iš visuomenės sraigtelių,gal jis ir mažas,bet atlieka savo funkcija tam,kad visas mechanizmas veiktų kaip reik.

Aukštyn