Eitynės

Pradėjo A.C.A.B, vasario 22, 2013, 11:11:10

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

A.C.A.B

Džiugu, kad postas juokingas, toks, matyt, kūrėjų tikslas ir buvo :D

Šiaip skaitinėdamas anarchija.lt FB puslapiuką užtikau gana dažnai tokio pobūdžio grupėse užtinkamą komentarą:

Evaldas Balčiūnas: mentų globojami gyvuliukai
Prieš 17 val. · Patinka · 8

Ar man vienam atrodo keista, jog 3 kablelis penki Lietuvos antifa judėjimo nariai mano, jog mentai 3000-5000 žmonių saugo būtent nuo jų? Ar čia yra kažkur kitur šuniukas užkastas?

Kieks yra tekę pastebėti, tokie realybę sunkiai atitinkantys pasisakymai nėra reti anarchistų tarpe.

Aš suprantu, kad kartais yra smagu prisigalvoti nebūtų dalykų, save išaukštinti, taip nuslepiant realų bėjėgiškumą, nu bet gal vis tik turi būti kažkokios to ribos?  ;D

Gal musmirės yra per trumpai verdamos, mol, per didelis poveikis...

Marius

Buvau vakar tose eitynėse.Ir labai maloniai buvau nustebintas,kai pamačiau šitiek paprastų eilinių žmonių susirinkusių į jas,buvo šeimos su vaikais,senyvi žmonės,jaunimas kuris nepriklauso,nei LTJS nei aplomai kažkokiom politinėm ar kitokiom grupėm.Buvo žmonės kuriems tą dieną norėjosi tikrai ŠVESTI,o ne dalyvauti ''Obonento'' Surengtam liūdnam cirke..Ir kai eisena pajudėjo ir žmonės vienu balsu šaukė Lietuvos varda ir dainavo patriotines ir liaudies dainas,buvo nerealus nepakartojamas jausmas,net susigraudint buvo galima,nes jautėsi VIENYBĖ kuri tikriausiai tokia paskutinį kart buvo tik per sausio 13 daugiau nei prieš dvidešimt metų.Nėjas ir nedalyvaves tose eitynėse tikrai iš filmuotų kadrų negali susidaryt nuomonės ir pajaust tos pakilios dvasios kokia ten tvyrojo..
Taip kaikas man nepatiko ir išdalies prie organizavimo prisidedantys asmenys vardan tų eitynių labo turėtų skinam neleist nešt savo vėliavos su kaukole,nes žiniasklaida ir šiaip suinteresuoti asmenys tada turi preteksta juodint ir kabint etiketes visam tam renginiui,o ir patys skinai jei tikrai nori gero eitynėms ir Lietuvai,tai bent jau per šį renginį galėtu būt supratingesni ir nedemonstruot tokios simbolikos,kuri su renginiu neturi nieko bendro.ir tikiuosi ateitį jie susipras.

Buvau tose eitynėse 2009m, bet dabar manau dalyvausiu kasmet,nes tos eitynės tampa tikrai solidžios ir į jas renkasi vis daugiau paprastų Lietuvą mylinčių ir gerbenčių žmonių,kurie manau netik į eitynes eina ,bet ir kasdieniam gyvenime,dėl Lietuvos daro tikrai nemažai.IR AČIŲ JIEMS.

TinSoldier

Citata iš: A.C.A.B  kovo 12, 2013, 13:05:03
Džiugu, kad postas juokingas, toks, matyt, kūrėjų tikslas ir buvo :D

Šiaip skaitinėdamas anarchija.lt FB puslapiuką užtikau gana dažnai tokio pobūdžio grupėse užtinkamą komentarą:
<...>

Man irgi užkliūna tos haliucinacijos, kad mentai nacius nuo antifa saugo. Ne graikija čia kokia, kad 1000 susirinkusių nacių blokuotų 5000 antifašistų ar pan. Kas lietuvoje surengiama, tai tik simbolinės blokados ir juokingai atrodo, kai po to aiškinama: "na va, blin, būtume ištaškę visus tuos nacius, bet už mentų nugarų jie pasislėpė". Žodžiu, čia sutinku su tavimi.

Bet tas sakinys dėl "pakilios nuotaikos"... na, prisikabinimas ten, kur nėra už ko prisikabinti. Parinktos foto, kai tuo momentu erdvėje buvo kuo tuščiau. Bet kad ir tuščia ten, koks suknistas skirtumas? Kad ir vienas vienintelis žmogus ten stovėtų - vis tiek jis gali pakilios nuotaikos būti. Aš galiu video įdėti, kur žmonės švenčia, pramogauja, dalyvauja paruoštuose renginiuose, klauso kalbų, pagerbia vėliavą ir t.t. ir pan = yra pakilios nuotaikos http://www.youtube.com/watch?v=jO8w0YWwMEg&feature=player_embedded

Tavo tas papostintas plakatukas - apgailėtinas bandymas įkasti antifašistams. Tame pačiame tekstukue, iš kurio paimta citata, yra daug labiau prie ko prisikabinti. O prisikabino prie niekuo nekalto sakinio.

Citata iš: Marius  kovo 12, 2013, 13:27:38
Buvau vakar tose eitynėse.Ir labai maloniai buvau nustebintas,kai pamačiau šitiek paprastų eilinių žmonių susirinkusių į jas,buvo šeimos su vaikais,senyvi žmonės,jaunimas kuris nepriklauso,nei LTJS nei aplomai kažkokiom politinėm ar kitokiom grupėm.<...>

Vilniuje nebuvau, bet kiek mačiau iš foto/video reportažų, straipsnių - irgi visai smagiai nustebau, kad viskas buvo daug panašiau į sveiką patriotizmą (nors nemėgstu tokio išsireiškimo). Čia lyginant su praėjusiais metais.

A.C.A.B

Na, "Lietuva - Lietuviams" buvo skanduojama mažiau, nes, kiek suprantu, nebuvo kas užvedinėtų (dėl to, kad policija neįvardintų kaip organizatoriaus).

Šiaip kas man nepatinka eitynėse, tai visokių murzų, gražulių ir panašiai dalyvavimas. Teko šiais metais eiti Kaune, tai įdomiai atrodė, kai nemažai žmonių vis bandė vengti atsidurti murzininkų tarpe (tarp jų ir aš). Na o apie gražulį, tai gal geriau patylėsiu...

preacher

Citata iš: TinSoldier  balandžio 12, 2013, 15:08:56
Negaliu nepasidalinti. Prašypino

Dešinė foto iš http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/kaune-tautinis-jaunimas-isiverze-i-paskaita-profesoriu-isvadino-komunistu.d?id=61128543 .

Fotomontažas antifa.lt, jei ką. Ne mano.

Nevirškinu tokiu tautinių jaunimų ir kitokio š.. Man jų išsidirbinėjimai primena nacistinės Vokietijos marazmus. Nesveiki kvailiai...

A.C.A.B

Na, patrollino ir tiek.

Įdomu nuo kada antifa taip parūpo premjero patarėjas :D

TinSoldier

Citata iš: A.C.A.B  balandžio 12, 2013, 15:25:53
Na, patrollino ir tiek.

Įdomu nuo kada antifa taip parūpo premjero patarėjas :D

Na, antifa, juk nėra lygu anarchistams. Kodėl negali rūpėti?

Buvau toj paskaitoj, tai šiaip visai vykęs patrolinimas, nesiginčiju. Visai juokingi buvo (tik neaišku ar tuomet, kai norėjo būti juokingais, ar kai nusipezėjo). Aišku, pasirodė kaip degradai, nesugebantys diskutuoti, nesusivokiantys aplinkoje ir patys nesupratę kodėl čia atėjo, (patys savanoriškai atėjo į paskaitą ir po to pareiškė, kad jie nenori klausyti Bielskio paskaitos. Tai wtf?) bet, iš esmės, smagiai padarė :) Jei visai neutraliai žiūrėti, tai performancas įdomus buvo :)

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: TinSoldier  balandžio 12, 2013, 15:41:57
<...>  Aišku, pasirodė kaip degradai, nesugebantys diskutuoti, nesusivokiantys aplinkoje ir patys nesupratę kodėl čia atėjo <...>

Pas mane mintys tokios maždaug. Na jei tik toks tautinis jaunimas, tai gal nereikia...

A.C.A.B

Na taip, antifa nėra lygu anarchistams, bet juk ne kartą savo straipsniuose lygino valstybę (Lietuvą) su fašistine santvarka.

"A. Bielskis teigė, kad pirmosios tautinio jaunimo eitynės Vilniuje surengtos 2008-iais metais. Tautinio jaunimo nuomone, pirmos eitynės įvyko 2009-aisiais.'

Šiaip tautinis jaunimas organizuoti eitynes pradėjo nuo 2009 m., o jei šnekant apie tai kas vyko iki tol, tai 2008m. tikrai nebuvo tokio pobūdžio eitynių pradžia. Tiesiog tais metais mass media surado arkliuką ant kurio gali pajoti kartas nuo kartu (:

"Tik pagrasinus iškviesti policiją nekviesti svečiai paliko salę, prieš tai A. Bielskį išvadinę komunistu."

:D

Šiaip tai neblogai bielskis prasisuko, pavebleno internete apie šviesų rytojų, kaip reikia kovoti prieš fašizmą, bla bla bla ir pan.... ir tampo ministro pirmininko patarėju :D Man tai jis to pačio lygio kaip murza, tik sėdi kitam š.do gale (:

TinSoldier

Citata iš: A.C.A.B  balandžio 12, 2013, 16:46:45
"A. Bielskis teigė, kad pirmosios tautinio jaunimo eitynės Vilniuje surengtos 2008-iais metais. Tautinio jaunimo nuomone, pirmos eitynės įvyko 2009-aisiais.'

Šiaip tautinis jaunimas organizuoti eitynes pradėjo nuo 2009 m., o jei šnekant apie tai kas vyko iki tol, tai 2008m. tikrai nebuvo tokio pobūdžio eitynių pradžia. Tiesiog tais metais mass media surado arkliuką ant kurio gali pajoti kartas nuo kartu (:

Na, organizatoriai tie patys ir 2009 ir 2008 (kaip asmenys). Pagrindiniai, garsiausi ir ryškiausi dalyviai - tie patys. Tai, kad "oficialiai" 2009+ eitynės paverstos labiau 'politiškai korektiškomis', nelabai ką gelbėja. Mano manymu, čia abi pusės iš dalies teisios. Bielskis atsižvelgė į kontekstą ir eitynių kilmę. "Tautinis jaunimas" laiką skaičiuoja nuo oficialios datos. Man, asmeniškai, labiau tinka Bielskio versija. Negalima užsimerkti prieš kontekstą ir aklai apsimetinėti, jog 2008 metais "užmušti žyduką" kvietę asmenys 2009 staiga tapo geraširdžiais patriotais ir geradariais.

Marius

'' tik neaišku ar tuomet, kai norėjo būti juokingais, ar kai nusipezėjo). Aišku, pasirodė kaip degradai, nesugebantys diskutuoti, nesusivokiantys aplinkoje ir patys nesupratę kodėl čia atėjo, ( ''

O kaip tau šitie ''degradai''? kaip manai jie norėjo būt juokingi,ar tiesiog nežinojo ko ateina?

http://www.youtube.com/watch?v=jJbng2asses

A.C.A.B

Citata iš: TinSoldier  balandžio 12, 2013, 19:31:58
Citata iš: A.C.A.B  balandžio 12, 2013, 16:46:45

Na, organizatoriai tie patys ir 2009 ir 2008 (kaip asmenys). Pagrindiniai, garsiausi ir ryškiausi dalyviai - tie patys. Tai, kad "oficialiai" 2009+ eitynės paverstos labiau 'politiškai korektiškomis', nelabai ką gelbėja. Mano manymu, čia abi pusės iš dalies teisios. Bielskis atsižvelgė į kontekstą ir eitynių kilmę. "Tautinis jaunimas" laiką skaičiuoja nuo oficialios datos. Man, asmeniškai, labiau tinka Bielskio versija. Negalima užsimerkti prieš kontekstą ir aklai apsimetinėti, jog 2008 metais "užmušti žyduką" kvietę asmenys 2009 staiga tapo geraširdžiais patriotais ir geradariais.

Tu ne taip mane supratai. Aš turėjau omenyje, jog eitynės vykdavo dar gerokai prieš 2008 m.

Ezekiel

Aš pasakysių tik tiek, kad visuomenei būtinas politinis aktyvumas, nes jei leisime valdžiai viska spręsti už mus jį pasiims laisvę ir ją jau apribojo.

Aš esu už protestus, susibūrimus ir džiaugiuosi kad yra žmonių norinčių saugoti aplinka, sveikata, galvoja ne vien šiuo momentu. Deja valžia visaip migdo, girdo ir būkina žmones. Naudoja žmonių silpnybes savo tikslams. Todėl turėtume patys priimti mums svarbius sprendimus, būtų gerai jei būtų įvesta tiesiogine demokratija tada galėsime dinamiškai ir bendrai spręsti problemas.

Kovo 11 eitynėse verta dalyvauti, kad bent parodyti faktą kad svarbi nepriklausomybė. Bet kritikuoju ideologija ir valdžia. Žmonės garbina Lietuvos valstybę ir signatarus, bet iš tikrųjų visuomenė pati visko pasiekė ir turėjo laisvę iš prigimties. Po sovietų sąjungos gal griūvimo padaugėjo laisvės, tačiau vis dar esame suvaržyti sistemos, žmonės gyvena demokratijos iliuzijoje.

Marius

'' būtų gerai jei būtų įvesta tiesiogine demokratija tada galėsime dinamiškai ir bendrai spręsti problemas. ''

Oi ne ne ne..čia būtų totali tragedija..žmonės (ne vien tik pas mus) yra masė kuri neitin masto ir patiki graziasniais melais,net prasilenkiančiais su sveiku protu,(ta pamatėm per šiuos seimo rinkimus,kai y valdzia atėjo kalinių ir bomžų išrinkta valdžia) Naivumas,nesupratimas ir patiklumas neleis žmonėm turet nei geresnės valdžios,nei patiem kažkiek protaut,o ne būt vedamiems primityviu instinktų.

Aukštyn