Eitynės

Pradėjo A.C.A.B, vasario 22, 2013, 11:11:10

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

A.C.A.B

Kokia Jūsų nuomonė apie Kovo 11-osios ir Vasario 16-isios eitynes? Pritariate joms ar norėtūmėt jog valdžia jas uždraustų? Kokie būtų argumentai?

crystal

Nors aš už žodžio laisvę, bet tokias eitynes kritiškai vertinu... Nepritariu dėl to, kad visokiais šūkiais kaip „Lietuva - lietuviams" eitynių dalyviai kursto netoleranciją ir nesantaiką kitų tautybių gyventojų atžvilgiu. Tokiam atsilikėliškam požiūriui nevalia skleistis, kai Lietuva siekia „modernėjančios" šalies įvaizdžio, o vat visokios tokios eitynės tik ir traukia nemąstančius tautiečius. Aišku suprantu, kad  kieviena valstybė turi savo tautos mylėtojų, kurie didžiuojasi istorija ar kovotojais už laisvę, tačiau per visokias panašias eitynes, kur jau skanduojami įvairūs nacionalistiniai šūkiai, aš matau ne jų išreiškiamą kažkokią tai pagarbą, o tiesiog mąstymo supuvimą.

Marius

Tai nori pasakyti ,kad žmogus mylintis savo šalį ir nebijantis pražygiuot šventine dieną eisenoje su valstybine vėliava yra nusikaltelis ir supuves antimodernistas?O saujelė homoseksualistų ikyriai persančių savo ideologijas yra pasaulio šviesuoliai ir labai gerbtini?
Lietuva Lietuviams? Ar bent supranti ką tuo norima pasakyt?ar tiesiog Simonkos ir žiniasklaidos papiltos dezinformacijos persiklausei?Tas šūkis neišskiria kažkokios vienos tautos,juo norima pasakyti ,kad Lietuvoje pirmiausia turi būti paisoma jos piliečiai(nebutinai vien Lietuviai,o Lietuvai lojalūs asmenys)
Nemąstančius tautiečius?pala pala..tai gaunasi jei nepritariama tavo nuomonei tai jau kažkas nemąsto?ar nemasto ,taip kaip tu ir tada jau tai bloga nuomonė?Ir kur tas mąstymo supuvimas?tame ,kad nebijai pasakyti MYLIU SAVO ŠALĮ? Ar modernumas tada ,kai spjauni an savo valstybės ir garbini viską kas užsenietiška,nes tai atseit modernu?
Pagal tave sąžininga ,kad Lietuvą terorizuoja ir smeižia joje gyvennančios tautinės mažumos?kad didžioji jų dalis nekenčia mūsų valstybės nors joje gimė ir gyvena?Kad negali ir nenori mokytis musų kalbos,nes tai jiem nelygis?Kad Lietuviai studentai nukenčia dėl tautinėm mažumom daromų apsurdiškų nuolaidžiavimų švietimo sistemoi?TU manai tai sąžininga ir teisinga?tai MODERNU?Neduok dieve įžeisim kokį kitatautį savo nepriklausomybės švente?AR TAI NE APSURDAS?Ar neapsurdas ,kad nacionaliniai dalykai ir meilė tėvynei tampa nusikaltimu?
O gal supuves mąstymas yra tada ,kai paniekini ir išduodi šalį kurioje,gimei ,augai ir kuri tau suteikė namus,kokie jie bebūtų..Ar gėdytumeisi savo motinos ,jei ji tavo draugam atrodytų nemoderni?Atsisakytum jos?tikiu ,kad daugelis jaunos kartos tikrai tai padarytų,nes per globalizacijas ir ''modernias'' vertybes nebelieka Vietos tradicinėms tukstanmečius puoselėtoms vertybėm..

Sakykit ką norit,bet tos eitynės nėra joks nusikaltimas ar nesantaikos kurstymas,o jei kažkas mano kitaip,tai tegu inicijuoje peticija,kurioje renka parašus,dėl valstybinių svenčių  UŽDRAUDIMO,nes mūsų nepriklausomybė ir valstibingumas gali įžeisti kitatautį......Apsurdas?bet jis vyksta.

opc

pritariu visom keturiom tokiom eitynem

omcikas

1. Nesupratau Mariau uŽ ką A.C.A.B minusą uždėjai, juk jis neišsakė jokios nuomonės tuo klausimu, o tik uždavė klausimą.
2. Nepritariu Crystal nuomonei, pritariu Mariaus nuomonei.. net ir tolerancija turi turėt saiką nenormalu kai šalies sostineje neproporcingai daug kitakalbių. Nemokant lenkų kalbos Vilniui ne visada susikalbėt gali, tie patys lenkai dauguma arogantiški, vos tik kas nepasiseka būtinai primena, jog jie lenkai, turi lenkiškas šaknis galima pagalvot,kad dėl to jiems turėtų visi lankstytis. Jei ne pilis, ne valdovų rūmai kiti istoriškai svarbūs objektai manau daug teisingiau būtų sostinės vardą Kaunui gražint, nes Kaunas tautiškai švaresnis miestas. Tolerancija privedė prie to, jog gėjai ne prašo, o reikalauja jiems skirt pagrindinę gatvę jų eitynėms. Jokiu būdu nesakau, jog reik kažkaip skriaust kitataučius ar homoseksualus, bet per daug laisvės jiems taip pat negalima duot, nes nei kitakalbiai, nei "mylintys kitaip" pajutę atrištas rankas nebejaučia saiko nei ko nors prašydami nei reikalaudami.

Teroras

Idomu del kokios priezasties Marius tiek Unco tiek A.C.A.B'ui minusus dave ;D Ok, Unco galbut kazkokia nuomone nepatiko, bet kam A.C.A.B'ui? :D Del to, kad sukure tema ir paklause ar pritariate ar nepritariate? ;D

Logika :)

Citata iš: Marius  vasario 22, 2013, 14:17:38
Lietuva Lietuviams? Ar bent supranti ką tuo norima pasakyt?

Tas šūkis neišskiria kažkokios vienos tautos,juo norima pasakyti ,kad Lietuvoje pirmiausia turi būti paisoma jos piliečiai(nebutinai vien Lietuviai,o Lietuvai lojalūs asmenys)

Na, na... Geriau jau taip nenusikalbetum :)

Nors pats nesu lietuvis, taciau kai dar gyvenau Lietuvoje man tai netrukde :) Bendravau su visais, tiek su lenkais, tiek su lietuviais tiek su rusais. O visas sitas meslas (kalbu apie nesutarimus tarp kitos tautybes zmoniu) yra dirbtinai sukurtas tiek Lenkijos, tiek Rusijos tiek Lietuvos valdzios.

Kas liecia eisena, tai nei silta, nei salta. Tegul pasukauja. Svarbiausia, kad nebutu pazeistos kitu zmoniu teises ir tiek :)

Marius

Minusa uždėjau ištikro netyčia.asmenine žinute jį jau perspėjau ,kad tai atsitiko netyčia ir kad kai tik vėl galėsiu keist reputaciją atitaisysiu klaida.

Markamis

Esu už patriotų eitynes ir kategoriškai prieš gėjų eitynes. Ne todėl, kad turiu kažką prieš juos, aš kaip tik gan liberalus šiuo požiūriu, tačiau eitynių jiems tikrai nereikia.

Marius

Nusikalbėjau?hmm..na tebunie..

''Tegul pašūkauja''

Va ir išsakei savo nuomone apie eitynes ;-)

Teroras

Neneigiu, ten tikrai buvo mano nuomone ;)

Marius

''Kas liecia eisena, tai nei silta, nei salta.''

Pateikiama nuomonė.

''tegul pašūkauja''

tikroji nuomonė    :-)

Teroras

Kiti irgi gali bandyti interpretuoti, leidziu ;D

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: Marius  vasario 22, 2013, 14:59:26
''Kas liecia eisena, tai nei silta, nei salta.''

Pateikiama nuomonė.

''tegul pašūkauja''

tikroji nuomonė    :-)

Man tai kaip tik atrodo sueina į viena. Eisena, nei šilta, nei šalta, tegul pašūkauja. Man tai ir nei šilta nei šalta, kol nepažeidžia viešosios tvarkos ar kitų žmonių laisvės.

A.C.A.B

vasario 22, 2013, 15:36:00 Redagavimas: vasario 22, 2013, 15:39:40 by A.C.A.B
Aš asmeniškai teigiamai žiūriu į Lietuvoje gyvenančius lenkus ar rusus jei jie moka lietuvių kalbą, nebalsuoja už tomaševskininkus ir pan. Tiesa sakant, tokiais atvejais nei neskirstau į rusus, lietuvius ar lenkus.

Tas "Lietuva Lietuviams" yra labiau skirtas visokio plauko perejūnams iš trečiųjų šalių. Jei tokie kaip Paryžiaus priemiesčiai reiškia modernumą, tai gal vis tiek tiek to (: Apie kai kurių žydų lojimus ant mūsų, išvadinant žydšaudžių tauta ir pan tai net nėra ką ir pridurt. Gal reiktų priminti Palestiną...

Pats esu du kart dalyvavęs eitynėse (kartą Vilniuj bei Kaune). Faktas, kad mažytė dalis eitynių dalyvių pasižymi šiokiu tokiu linkimu į fašizmą, bet visumoj tai tiesiog patriotiškai nusiteikę piliečiai.

P.S. nusimato įdomi dienelė, jei Kovo 11d nebus suteiktas leidimas, žmonės, manau, vis tiek rinksis, o policija realiai kažką daryt tai turės, ale kaži ar pavyktų :D

crystal

Ohoho kokį postą dėjai, Mariau ;D Visų pirma, tai nesakau, kad blogai jei yra švenčiamos valstybės šventės, tad prie ko čia tas tavo „nebijau sakyti, kad myliu savo šalį" tai nesupratau. GRĮŽTANT PRIE TEMOS, tai tie veikėjai kurie žygiuoja eitynėse man daugiau primena nacionalistus, o ne šiaip patriotus. Dėl to ir nepritariu EITYNĖMS (kokia čia ir yra tema šiaip jau...) O primena šūkiais „kosmopolitai - lauk","broliai esame balti", „Briuseliui nepasiduosim", „Lietuva ne rytams ar vakarams, Lietuva - lietuvos vakams" tt.. ir tik jau nesakyk, kad tie skustagalviai, kartais nešiojantys trispalve apviniotas beisbolkes ir ieškantys kur „apginti" tautiškumą tokiais šūkiais neskatina nesantaikos ir netolerancijos. Kitaip ir kalbų čia nebūtų. Savo tautiškumą galima ir gražiau   išreikšti, pvz likti ir dirbti Lietuvoje (nes pagal patriotų mastyseną juk Anglija turėtų būti anglams), čia kurti darbo vietas, sąžiningai balsuoti, ir taikiai gyventi. O kad ten su dviprasmiškais šūkiais praeina homofobų, ksenofobų ir rasistų kruvelė, tai nieko kito, kaip priešiškumo bent jau man nesukelia. Kas dėl kitataučių Lietuvoje, tai čia kita tema. Man jie nekliūna, ir kiek teko bendrauti su rusais ar lenkais, tai visai faini žmonės.

Aukštyn