Kam skolingas pasaulis?

Pradėjo Benamis, sausio 27, 2013, 12:47:10

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Is pradziu noreciau parodyti si paveiksleli (paspauskite, kad padidintumete):

O dabar noreciau paklausti, kam pasaulis skolingas tiek pinigu? JAV savo centriniam bankui, o likes pasaulis? Nelabai suprantu, kaip is viso si pasaulio ekonomika sugeba issilaikyti, nes logiskai mastant, tai cia yra tikru tikriausias absurdas ir tik laiko klausimas kada visa tai "nukris" kaip kortu namelis.

Gal kas nors galetu paprastai paaiskinti kam pasaulis yra skolingas? Buciau dekingas jeigu aiskintumete taip, tarsi aiskinate savo 7 meciui sunui, be ekonomikos formuliu ir pns. :)

snofru

Marius

Visiškai nepasitikiu rusiškomis info. laidomis..

snofru

o kieno pasitiki?

snofru

prisiminiau ne rusišką. tiesa gan ilgas, virš 3h
apie http://en.wikipedia.org/wiki/The_Money_Masters

inkognito

Mano nuomone pinigai tėra tik priemonė,tam kad nereikėtų tampytis sunkaus aukso maišo.Tačiau aukso išgavimas yra sunkus ir brangiai kainuojantis darbas,dėl to jis turi tam tikrą ekvivalentą ,kuriuo atlyginamas asmenims atliekantiems tam tikrą darbą kuriant vidaus produktą verte. Kad visa ši sistema sklandžiai veiktų būtina kad generuotas produktas,aukso kiekis ir jį atstojantis banknotų kiekiai būtų pilnai subalansuoti,kas yra visiškai neįmanoma rinkos ekonomikoje,bei privataus kapitalo sistemoje, Juk aš būdamas komersantas prekes įsigyju kiek įmanoma pigiau,o realizuoju jei tik jas perka ir su 300 procentų antkainiu,be jokio sąžinės graužimo. Tada man vienam iš to įdėtų į prekės sukūrima ir pagaminimą  aukso ekvivalento atitenka viskas,o darbininkai turi tenkintis tik maža dalimi "sąžiningos kainos", tada jie netenka perkamosios galios patys ir prekių krūvos renkasi neparduotų mano sandėlyje,tada aš aplamai nustoju jas pirkti ,nes nėra kur jų dėti ir tada įvyksta krizė. Tą gamyklą uždaro darbininkai eina į lauką o prekių sukauptas rezervas stovi mano sandėliuose,nors principe jos jau atsipirkę ir galėčiau padaryti jų išpardavimą su didžiulėmis nuolaidomis kad nereikėtų mokėti už sandėliavimą.
  Mano nuomone šis momentas labai parankus mus eksploatuojančioms civilizacijoms ,jos tokiu būdu sustatę į tam tikrą garndinę savo fiansuotojus lengvai gali sukauptą prekių perteklių persigabenti į savo civilizaciją,o dirbtinai sukeltomis skolomis laikyti aborigenų valstybes tam tikruose ekonominiuose pančiuose ir visus versti dirbti tik už pilvą,,,

.L.U.T.H.O.R.

Skolingas sau :D

la.benas

Skolingi sistemai!

inkognito

Geriausiai būtų kad visi suneštų į krūva visus pinigus ir auksą. Pasvertų auksą nustatytų kiek vienam banknotui tenka svorio ir iš naujo juos įvertintų pagal teisingą santykį. Kiekvienos prekės kalkuliacija yra ir tegul teisingai nustato kainas bei fiksuoja parduodant pelno procentą. O po to pradeda iš naujo viską ir daugiau niekados niekados nebando sukčiauti ir apknisinėti vienas kitą.

eternal.bliss

Kaip visada inkognito tu nematai.
Niekas nieko nesuneš, o jei ir suneš tai viską pasims koks nors apsukruolis, neverta kalbėti net apie tokią įdėja.
Realiausias varijantas, kad didžioji populiacijos dalis kuri neturi pinigų ar nuolat kenčia pakeis savo požiūrį ir veiksmus, kas pakeis visą vartojimo sistemą.

la.benas

Geriausia tai būtų viską pradėti iš naujo, bet tokios galimybės nėra.

inkognito

Na tada belieka karas,ir ateivių doktrinos su 500 milijonų žemės gyventojų įgyvendinimas. Tik netinka tai kad žemė bus užteršta radioaktyviais nuklidais. Tai tiktai ir padaro mus gyvus kol kas.

snofru

Citata iš: inkognito  sausio 28, 2013, 18:36:55
Na tada belieka karas,ir ateivių doktrinos su 500 milijonų žemės gyventojų įgyvendinimas. Tik netinka tai kad žemė bus užteršta radioaktyviais nuklidais. Tai tiktai ir padaro mus gyvus kol kas.
šiemet lygtai kažkokia kometa turi priartėti prie Žemės, gal savaime viskas išsispres  :)

eternal.bliss

Nėra tik to arba tik to. Galimybių yra begalybe, nesvarbu ar jas kas nors mato ar ne.

inkognito

Citata iš: eternal.bliss  sausio 28, 2013, 20:31:21
Nėra tik to arba tik to. Galimybių yra begalybe, nesvarbu ar jas kas nors mato ar ne.

Sakai daugybė? ar manydamas jog turi bent 1000 milijardų norėtum dykai kam nors juos padovanoti arba prarasti? Na pradžiai nors ir pusę jų? Tik nesakyk kad tau nusispjauti,nes tai yra tik dabar kai tu nieko neturi,o jei turėtum tai tavo ir mastymas būtų visiškai kitoks...

Aukštyn