Reinkarnacija

Pradėjo Benamis, gruodžio 05, 2011, 17:18:15

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Master

Tikrai Sieliau?
Nebent tik teoriškai, bet tikrai jau ne praktiškai (:
(Tie patys budistai jau tunka nuo išmalda surenkamo maisto :D)

a.t.sielis

Citata iš: Master  vasario 17, 2014, 10:33:21
Tikrai Sieliau?


Taip. Pvz. mano tikėjime mokytojai moko minimalistinio gyvenimo būdo, valgyti ne daugiau, negu būtina gyvybei palaikyti, ir turėti daiktų, ne daugiau negu būtina, ir neišnaudoti kitų žmonių, (pavyzdžiui jeigu esi darbdavys), bet šviesti juos, ir sudaryti jiems galimybę dvasiškai tobulėti.

Šiaip, niekas nesako, kad religijos/religijų atstovai visur ir visada labai gerai elgiasi. Visi žinom musulmonų daromas blogybes, krikščioniškojo/vakarietiško pasaulio egoizmą, hinduizmo visuomenės ydas ir t.t. ir pan.

Tai kyla ne iš religijos (kaip Kūrėjo duoto tobulėjimo kelio ir taisyklių), bet iš religijos nesilaikymo, iš apsimetinėjimo. T.y. religingieji tik užsiklijuoja kažkokio tikėjimo etiketę, bet iš tikro religijos esmės nesupranta, ir ja neseka. Todėl priekaištas galioja šitam pseudoreligingumui, o ne pačiam Kūrėjui, ir Jo duodamam tobulėjimo keliui.

do

mano požiūris į rytiečių religiją ir praktikas  tur būt nėra sveikas,nes esu šiaurietė,lietuvė
Todėl manau,kad budistas, sėdėdamas lotoso poza ištisas dienas ir išeidamas tik pasiduoneliauti,yra paprasčiausias tinginys,
negaliu įsivaizduoti nedirbančio žmogaus,tai parazitavimas,tačiau budistų vienuolius ir vienuolynus galima traktuoti kaip kultūrinį,saugotiną reiškinį.
Vistiek mano požiūrio į juos nekeičia, -tai veltėdžiai
kita kalba apie mus, sugebam pasikalbėti su dievu ir dirbdami,pvz. monotonišką darbą,
nius,darboholiškas požiūris mano, ir jokiu būdu neteigiu,kad tai teisinga,tačiau taip yra
mes vaikus auginome ir auklėjome darbo ir darbštumo pagrindu, dabar kiti laikai atėjo,vaikelius auklėti ,auginti reiktų kitaip, gal būt žaidimo forma, net nežinau ką reikėtų pritaikyti šiam laikmečiui,tačiau būtina ugdyti kantrybę,tikėjimą,viltį........na kad ir šviesia Lietuvos ateitimi, svarbiausia-tikėti ir pasitikėti savimi
pardon,išsišokau

Master

#198
vasario 17, 2014, 10:59:52 Redagavimas: vasario 17, 2014, 11:03:35 by Master
Chm... Vėlgi jeigu gyvenimą galima realizuoti tik pasišventus dievui (pagal tikėjimo dogmas) tai jokių pašalinių veiksmų nebeturėtų būti. Arba tokiu atveju, nesilaikyti absoliučios dieviškosios paranojos. (nu tiesiog, turi būti sąžiningas ir pasirinkti savo pusę)
Vėlgi, ką reiškia, tik tiek kas būtina. Va, čia pildyti forumą irgi atrodo svarbu, bet ar tikrai gyvybiškai būtina? Ar tai tikrai duoda dvasinio peno. Klausimas.
O tu nepagalvojai, kad tas religijos nesilaikymas kyla iš per aukštų kriterijų, nenatūralios ideologijos, kuri nepaiso žmogaus prigimties (laiko juos bevalėmis, bejausmėmis avelėmis) ir yra praktiškai nereali?
O be to ir kontrolė yra laisvos valios pažeidimas, šiuo atveju paprasčiausiai neturėtų logikos :)

Do, neturi teisės šnekėti apie tai ko nesupranti. Į ką nepažvelgei iš tikrosios pozicijos, kitu atveju tai yra šmeižtas. Budistas relizuoja savo gyvenima šiuo (mano galva gan tesingu keliu) ir tam jie turi teisę. Tikrai nepradėsiu aiškinti budistų ideologijos, jų gyvenimo būdo. Tiesiog nematau prasmės. Bet tikrai negaliu sutikti, jog budistas tinginys.
Ne, tingėjimas yra pajudinti savo galva ir vietoj to, dirbti kažkam monotonišką darbą. Įsikniaubimas į žemę ir buvimas valdoma marionete yra lengviausias darbas ir visiška tinginystė. Nesirūpinimas savimi ir kitais.
Jie bent jau sąmoningai galvoja

Vytautas

Master kažkada klausei apie savo įsikūnijimus. Sugėdinai. Na pagalvojau bala nematė pasidomėsiu. Bet pasirodo iš esmės neturiu tokios galimybės. Tiesiog tokia informacija apie tave man neteikiama. Taip kad net gerų norų nepakanka. Anas pasaulis turi savas taisykles.  :(

do

net nemanau ,kad esu teisi,tai tik mano požiūris
Vytautai,o gal mano parodys?
įtariu,buvau rudas katinas :P

Vytautas

Citata iš: do  vasario 17, 2014, 11:38:12
Vytautai,o gal mano parodys?

Jokių šansų. Prisiminiau aš praeityje bandžiau sužinoti kai kurių žmonių įsikūnijimų skaičių. Iki kol nebuvo pakeistas anapusinis pasaulis gaudavau o vėliau staiga tos informacijos pradėjau negauti. Tiesiog pasikeitė žaidimo taisyklės. Privatumas aukščiau visko.

Master

Aaaaau... (: Vytautai,
Velniškai malonu, kad bent jau pamėginai :)
Chm.. O šiaip šiek tiek sudomino pati sistema, regis laisvu metu reiks tuo pasidomėti :)

a.t.sielis

Citata iš: Master  vasario 17, 2014, 10:59:52
Chm... Vėlgi jeigu gyvenimą galima realizuoti tik pasišventus dievui (pagal tikėjimo dogmas) tai jokių pašalinių veiksmų nebeturėtų būti.


O kas sudaro pasišventimą Dievui? Darai visus veiksmus, gyveni, kvėpuoji, valgai, dirbi, vaikštai, eini į parduotuvę, važiuoji kažkur, keliauji, bendrauji, skaitai knygas, kalbi, rašai,ir t.t. ir pan. Tik su kita nuotaika. Dvasiniame gyvenime kažkas atkrenta, kažkas atsiranda naujo. Bet iš tų žmogui natūralių veiksmų, būdingų eilinių gyvenimo procesų, jie lieka tie patys, tiesiog vyksta su kita nuotaika ir kitu tikslu. O jeigu dar nesi pasišventęs, kaip tada? Jeigu pasišventimas sudaro 1 proc. iš 100? Tada bus pašalinių veiksmų - karmos, žinojimo vystymo. Vyks tos pačios veiklos, bet motyvacija nebus iš gryno pasišventimo srities.

CitataVėlgi, ką reiškia, tik tiek kas būtina. Va, čia pildyti forumą irgi atrodo svarbu, bet ar tikrai gyvybiškai būtina? Ar tai tikrai duoda dvasinio peno. Klausimas.


Tai nei svarbu, nei būtina. Ar duoda dvasinio peno? Nelabai. Man asmeniškai tai laikinas, ne visai teisingas etapas, bet kažkiek padeda sukoncentruoti mintis, atlikti tam tikrą reikalingą man pačiam protinį darbą. Plius tam tikra socializacijos forma. Jeigu pažiūrėti, koks buvo mano pirmas post'as šiame anomalijos forume, tai buvo kalba apie Dievo buvimo įrodytumą. (Kaip tik tuo metu buvau nusprendęs iš viso atsisakyti bet kokio foruminimo ir smarkiai apriboti naudojimosi kompiuteriu ir internetu laiką, iki emailų pasitikrinimo ir pačių būtiniausių reikalų. Bet va, iš dviejų galimybių pasirinkau blogesnę, bet ir tą stengiuosi kažkaip prasmingiau naudoti negu visai be prasmės) Kai buvau "ateistas", kalbėjau panašiai kaip tu: "jeigu turėčiau nematomą kepurę ant galvos, kurios neįmanoma pamatyti, ir kitems sakyčiau, kad yra tokia kepurė, tai nieko neįrodytų. Kepurės iš tikro nėra". Buvau neteisus. Mano argumentas buvo menkas. Kadangi dabar tai suprantu, yra ką aptarti apie Dievo/tikėjimų įrodymus, kas tai per sistema, ir kokiais realumo požymiais pasižymi. Manau, tai jau atlikau, tai sakyčiau, tuo mano vaidmuo, kažkokios praeities skolos sau ir kitiems, atiduotos. Ties tuo planuoju minimizuoti savo rašymus.

CitataO tu nepagalvojai, kad tas religijos nesilaikymas kyla iš per aukštų kriterijų, nenatūralios ideologijos, kuri nepaiso žmogaus prigimties (laiko juos bevalėmis, bejausmėmis avelėmis) ir yra praktiškai nereali?


Nesilaikymas kyla iš nesilaikymo. Veiksmingas tik tyras dalykas. Reikia turėti realų ryšį su mokančia Dievo manifestacija. Ir tada įgyvendinti gaunamus pamokymus praktikoje.
Mahabharatoje pasakyta maždaug taip: kaip žmogus įgyja gyvenimo patirtį keliaudamas tolimuose kraštuose, taip dvasinis išsivadavimas įgyjamas laikantis toli nuo įprastinio lygio išsiskiriančių idealų.
Ne visos religijos turi grynumą ir aukščiausius dvasinius idealus, todėl ne visos vienodai padeda. Manyčiau. Plius, pseudoreligingumas viską sumaišo, suvelia. Dvasinė kultūra siekia atskleisti žmogaus prigimtį, o ne jos nepaisyti.

do

 :)šiaip Vytauto švytuoklė gražiai pakalba apie mano personą, ar tik nepataikauja ;D

Master

Sieliau, kalbos apie kitokį gyvenimą, ideologiją, tačiau dėl to nieko nedarymas ir susitaikymas.
Gyventi materialų gyvenimą kai tavo prioritetas dvasiniai dalykai, tai tas pats kas dalyvauti satanistų bendruomenėje būnant krikščioniu. Daryk veiksmus, bet jų esybę pakeisk tikėjimu ir manymu. Seriuosly?... Kur gi ne.. :)
Bet deja ji tik sukausto ir tai akivaizdžiai matoma. Ejimas prieš prigimtį... Nei vienas gyvūnas nesilaiko religijos. Na va nebent naminiai gyvūnai (katės žmogui aukojančios prie durų pagautus paukštelius). Šitoks pasišventimas ir ištikimybė sukuria nesavarankiškumą, kvailumą ir atneša daugiau žalos patiems gyvūnams (šiuo palyginimu yra apie ką pamąstyti) :)

nereikalinga

Aš geriau jaučiuosi tikinti,kitokia būt nenorėčiau,blaškytis tuo labiau. Manes niekas neverčia.

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: Master  vasario 17, 2014, 12:10:05
Na va nebent naminiai gyvūnai (katės žmogui aukojančios prie durų pagautus paukštelius). Šitoks pasišventimas ir ištikimybė sukuria nesavarankiškumą, kvailumą ir atneša daugiau žalos patiems gyvūnams (šiuo palyginimu yra apie ką pamąstyti) :)



Tikrai, katės neaaukoja nieko ir nelaiko žmogaus kažkuo aukštesniu :) Greičiau jos tave laiko šeimos nariu, kuris nemoka net pelės ar paukščio sugauti, tai tiesiog katės motiniški, mokytojiški instinktai suveikia :) Tokia prigimtis ir ne vien su katėmis :) Jei gyvūnai laiko tave šeima, tai tu esi jiems toks pats šuo ar katė tik keistesnės išvaizdos :D

a.t.sielis

#208
vasario 17, 2014, 12:16:26 Redagavimas: vasario 17, 2014, 12:22:31 by a.t.sielis
Citata iš: Master  vasario 17, 2014, 12:10:05
Gyventi materialų gyvenimą kai tavo prioritetas dvasiniai dalykai, tai tas pats kas dalyvauti satanistų bendruomenėje būnant krikščioniu.


Kaip tu įsivaizduoji tą dvasinį gyvenimą? Išskrisim į dangų? Reikia bent bilietą nusipirkti :)

CitataSieliau, kalbos apie kitokį gyvenimą, ideologiją, tačiau dėl to nieko nedarymas ir susitaikymas.


Aš darau, ir mano bendraminčiai daro. Kadangi esu mažas, tai darau mažai. Nepakankamai. Taisysiuos.

CitataNei vienas gyvūnas nesilaiko religijos.


Toks ir yra skirtumas tarp žmogaus ir gyvūno, kad metafiziniai dalykai gyvūnui neprieinami ir nedomina. O žmogus kelia tuos klausimus, ir ieško į juos atsakymų. Jeigu ne, tai tada viskas visai panašiai kaip ir pas kitus gyvūnus, tie patys gyvenimo principai.

(Nors, sakoma, šventose vietose gyvenantys gyvūnai yra nepaprasti. Būna atvejų, jie ateina prie žmonių ir meldžiasi kartu).

Master

Druwi, šiaip tai buvo daigiau perkeltinė prasmė. :) Tiesiog priklausymas nuo kažko yra tiesioginis savo gyvenimo atidavimas.
Sieli, ne, reikia mažiau svajoti, idealizuoti ir imtis praktikos. Tai elementaru, nes esame laisvi.
Jeigu religija yra aukščiau visko, prigimtinė, ją turėtų jausti ir gyvūnai :) Tik tiek noriu pasakyti.
O šiaip iš kur žinai, kad jie meldžiasi? (:
Manau svarbiau yra pati gyvenimo realizacija, nes ji yra dabartyje ir tai vienas realus dalykas apie kurį daug kalbama ir ieškoma prasmės.

Aukštyn