Koks tokiu apeigu tikslas?

Pradėjo Benamis, sausio 16, 2013, 15:02:21

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Citata iš: advena  sausio 19, 2013, 13:53:39
Citata iš: paragraf 78  sausio 19, 2013, 13:40:49
Kokiu autoritetu matuoji savo Dievo suvokimą?

Kaip suprasti šį klausimą? Gal gali plačiau ir tiksliau?

Na pagal ką sprendi koks Dievas yra ir koks nėra?
Jei remiesi savo subjektyvia nuomone, tada tai tėra Dievo įvaizdis, kokį įtakoja tavo psichologija ir pasaulio pažinimas, jis gali neatitikti realybės.
Jei vadovaujiesi kokios nors religijos tezėmis tai pakomentuok jas. Nes net toje pačioje religijoje gali būti skirtingi dieviškos esybės aiškinimai. Pvz. Jei kalbėsime apie Faustinos teologiją, tai Dievas bus Gailestingumas, jei kalbėsime apie pranciškonišką teologiją, tai bus akcentuojama meilė vargšams, jei domininkonišką, tai šventąją Dvasią, jei negatyviąją teologiją, su meistru Ekchartu priešakyje tai tada sakysime jog apie Dievą išvis nieko tikro negalime pasakyti, nes Dievas pranoksta visas mūsų sąvokas.
Blogiausia yra remtis savo siaura subjektyvia nuomone, nes tada Dievas neišeina už tavo pažinimo ribų ir tėra mažas jo pažinimas.

Master

Citata iš: advena  sausio 19, 2013, 12:44:07
Citata iš: Master  sausio 19, 2013, 12:31:45
Crystal/ laikyti save humanišku nėra humaniška :) Sunku praleisti pro akis tokius pasisakymus, kurie žeidžia. Savo kūno "principų" patenkinimas irgi yra žalingas... O ir gulėjimas prišildytoje patalpoje apsiklojus 9 dekiais negrūdina ir neveda prie ni jokio tobulėjimo...

Norit grūdintis? Prašom. Prauskitės po šaltu vandeniu, miegokit žiemos tylią naktį lauke. Bet jokiu būdu nesakykit, kad tai dėl Dievo.

Emm..... Sakai ? Deja, mano galva dirba savarankiškai.Žinai, elgiesi vaikiškai jautiesi teisesnė, lyg tavo pusėje būtų kažkas...  didelio. Taip nėra, visi mes klystam ir net lygioje vietoje, ir net to nenorėdami.

advena

Hm...Aš remiuosi savo nuomone kuri neprieštarauja kitiems Dieviškos esybės aiškinimams. Aš žinau, kad Dievas yra geras ir jis padeda, suteikia paguodą...Žodžiu, jis pasižymi visomis geromis savybėmis ir mus moko. Aš jaučiu Dievą šalia, jaučiu kaip jis man padeda gyvenime ir nori man gero.

Master, atleisk, bet neturiu su tavimi apie ką kalbėti vien todėl, kad manai jog visi mes klystam, o tai parodo, kad ir pati nesi užtikrinta ar tavo įsitikinimai teisingi. Tuo tarpu aš esu visiškai užtikrinta.

Master

Advena/ vat būtent, kad nesu. Ir nemanau, kad to pripažinimas yra blogai. Gerai, aš irgi nenoriu leistis plačiau į kalbas, nes nauda nulinė.

paragraf 78

Advena, kaip rašė Merfis: asmeninė nuomonė yra pats netiksliausias matavimo vienetas ;)

Ignas1992

na ką, peržiūrėjau sitą video ir galiu pasakyt jog tai yra ne tiek baisu, kiek šlykštu žiūrėt... Niekad nepateisinau ir nepateisinsiu tokių dalykų dėl religinių įsitikinimų. Jei žmogus nori geresnio ryšio su Dievu tegul eina i bažnyčia ir kitus maldos namus kas diena, o ne darko ir niekina savo kūną

Aukštyn