Savižudžiai - stiprūs ar silpni žmonės?

Pradėjo Benamis, sausio 09, 2013, 18:19:16

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Noreciau pradeti nauja diskusija apie savizudzius. Koks jusu poziuris i savizudzius? Jusu nuomone tai stiprus zmones (nes pripazinkim, pakelti ranka pries save ne kiekvienas galetu), ar atvirksciai, silpni - nes negali isspresti gyvenimo problemu? Smerkiate ar pateisinate juos (kokias atvejais)?

advena

Manau, kad jie nei stiprūs, nei silpni žmonės. Tam, kad pakeltum prieš save ranką nereikia drąsos, reikia būti labai nusivylusiu gyvenimu. Aš esu prieš, nes kiekvienas skaudus išgyvenimas suteikia mums patirties ir mes tampame stiprūs. Nereikia nuleisti rankų.

Teroras

Ar silpnas ir stiprus bent jau man priklauso nuo gyvenimo situacijos. Jeigu turejo firma ir ji bankrutavo, o zmogus pasikore - silpnas. Kitais atvejais... Reikia pagalvoti :)

Citata iš: advena  sausio 09, 2013, 18:56:12
kiekvienas skaudus išgyvenimas suteikia mums patirties ir mes tampame stiprūs.

Situacija:

Iki 20 metu jaunas zmogus turejo viska. Pateko i avarija, liko be koju ir be regejimo. Del to ji paliko mergina. Augo nuo vaikystes be tevu. Liko gatveje. Viskas kas jam beliko tai tik LR soc. apsauga (kitaip tariant beveik nieko). Zmogus supranta, kad iki gyvenimo pabaigos liks vienisas (pripazinkime, kas noretu sau tokios "nastos"?) - kaip jis galetu tapti stiprus (pvz. dvasiniu poziuriu)? Ir ar tikrai savizudybe tokioje situacijoje yra blogiausias dalykas kuris galetu nutikti?

xsistemax

Jei žmogus nusižudė-vadinasi turėjo tam priežasčių.Tikriausiai nekalbam apie psichiškai nestabilių ar paveiktų psichotropikais savižudybes?Mano nuomone,kiekvienas laisvas rinktis,vienintelė problema-kiek dėl tokio poelgio liks nukentėjusių.Kartais verta kentėti dėl mylimų žmonių,užuot pasitraukus.

.L.U.T.H.O.R.

Na, bet Terorai, tokie dalykai yra kraštutinumai. Geriau paimkime populiaresnę situaciją. Kai jaunuoliai, dėl smurto/patyčių mokykloje, griebiasi savižudybės.

ponaitis

nemanau kad jie stiprus, papraščiausiai gavo stipru sukrėtima(pvz bankrutavo firma ir esi skolingas šešeženklia suma) ir dėl to pasiryžta tam,jiems tai atrodo paprastesnė išeitis.Apie pauglius kurie žudosi dėl patyčių ta paty galiu pasakyt.Pats ankščiau buvau reliai apsvarstes savižudybės varjenta.

Teroras

Citata iš: Šešėlis  sausio 09, 2013, 19:47:23
Na, bet Terorai, tokie dalykai yra kraštutinumai. Geriau paimkime populiaresnę situaciją. Kai jaunuoliai, dėl smurto/patyčių mokykloje, griebiasi savižudybės.

Tai as nieko nesakau, tiesiog advena parase, kad nelaimes zmones grudina (nepazodziui), tai as norejau suzinoti kokiu budu grudinimasis galetu pasireiksti mano pateiktame pavyzdyje (kuris beje tikrai nera is fantastikos srities).

Markamis

Bet kokia situacija gyvenime yra tarsi išbandymas. Ir jei tu to išbandymo neišlaikai, tai tu silpnas. Čia žiūrint iš vienos pusės, savižudis yra silpnas. Tačiau iš kitos pusės, kaip kažkas jau sakė, jis yra stiprus, nes sugeba pakelti ranką prieš save. Tačiau taip yra tik teoriškai, aš nelaikyčiau to stiprumu.

JENIGM4

Mano nuomone tai subjektyvus požiūris. Kad žmogus išvengiant problemų nusižudo kaip bailys. Arba nesuteršiant savo garbės reikalo parodo drąsą ar savigarbą.
Apskritai nereikėtu skirstyti ar tai silpnas ar drąsus žmogus, kiekvienas savaip įsivaizduoja ir laiko kas yra drąsa ar bailumas.
Bet man įdomu ką jūs manote apie samurajų seppuku ritualą. Japonijos kultūroje jie atlikdavo ritualą pagal nuosprendį (tik kilmingiesiems samurajams) kaip garbės atstatymas.
Arba savanoriškai (kai paliesta garbė arba kaip ištikimybės savo valdovui ženklas).

.L.U.T.H.O.R.

Neturiu nuomonės. Nepagyvenę toj kultūroj nesuprasim :)

Benamis

Dekui uz informacija JENIGM4, nebuvau dar apie si rituala girdejes. Kiek perskaiciau, tai Sepuku filosofija tikrai labai idomi (zinoma jeigu ziuresime i laikmeti kada ji buvo atliekama) :)

Beje, sveika atvykusi ;)

vitake

Manau savižudybė yra silpnumas, jos vyksta dėl sukilusių neigiamų emocijų  dėl kurių žmogus išsibalansuoja ,laikosi ant plauko ir turi apsispręsti ar rinktis lengviausią ėjimą- savižudybę ir viską užbaigti, arba būti stipriam ir atsilaikyti prieš emocijas. Mano nuomone kvailiausia savižudybė- dėl meilės (nors dažniausiai tai tebūna ne meilė, o trumpalaikė aistra).

Benamis

Citata iš: vitake  sausio 09, 2013, 23:35:57
Mano nuomone kvailiausia savižudybė- dėl meilės (nors dažniausiai tai tebūna ne meilė, o trumpalaikė aistra).

Del to sutinku su tavimi.

Citata iš: vitake  sausio 09, 2013, 23:35:57
rinktis lengviausią ėjimą- savižudybę

O stai cia tai dar klausimas, ar tai lengviausias kelias... Jeigu prie savizudziu nepriskirsime zmoniu su sutrikusia psichika, tai visi kiti turejo viska gerai apgalvoti ir priimti tikrai sunku sprendima (o po to ir veiksma). Cia zinoma mano nuomone ;)

TinSoldier

Šiaip aš savižudybių nepalaikau... Bet kažkodėl giliai širdyje savižudžiai man patinka ir aš juos laikau stipriais :) (aišku, toli gražu ne visais atvejais, bet, kad pasiginčyti būtų įdomiau, primesiu, jog tik juos laikau tik stipriais.)

Niekada nepritariau tam, kad žudosi tik bailiai. Nėra jokios drąsos baimėje numirti. Žmonės, pasirenkantys visišką nežinomybę, mano nuomone, yra drąsesni už tuos, kurie renkasi kad ir kaip bauginančią žinomybę.

Iš tiesų, gal aš savižudžiais truputį ir žaviuosi todėl, kad jie peržengia tą galutinės ir aukščiausios nežinomybės slenkstį. Aš labai nekenčiu nežinomybės: man viskas įdomu, kas kur kaip ir kodėl. Jei yra bent menkiausia galimybė kažką sužinoti, to nepadaręs, išvarysiu save iš proto. Ir gal todėl mane kiek žavi žmonės, kurie sužino tai, ko aš nedįstu sužinoti. Nors labai norėčiau. (sužinoti. ne nusižudyti)

Ir apskritai, visi pokyčiai visuomenėje vyko todėl, kad kažkas tuometinėje visuomenėje nebegalėjo gyventi. Koks nors Martinas Liuteris Kingas keitė pasaulį ne todėl, kad jam buvo per gera gyventi. Jis keitė todėl, kad negalėjo su juo susitaikyti. Ir visi maišto aktai vyko ne iš gero gyvenimo, tačiau iš baimės, norėjimo užbaigti laikotarpį, nutraukti kančias ir t.t. ir pan.

Savižudybė yra aukščiausias tokio pat maišto aktas: žmogus nebegali gyventi šiame pasaulyje, todėl asmeniniame lygmenyje jo išsižada ir pakeičia. Kančios nutraukimas, nesvarbu ar socialiniu maištu, ar asmenine savižudybe - nėra bailumo požymis. Tai, greičiau, skirtingų lygių revoliucijos :)

Ir ta asmeninė, savižudiška revoliucija yra pats sudėtingiausias maišto aktas, kokį tik galiu įsivaizduoti. Bet kuriuo kitu atveju dar galėtum apsigalvoti, atsisakyti savo idėjų, sugrįžti prie seno gyvenimo. Bet kuriuo kitu atveju gali kažką prognozuoti. Save nusigalabydamas nieko tokio neturi. Tai - sudėtinga. Todėl įdomu.

Tačiau, dar kartą: jokiu būdu nepalaikau savižudybių. Čia tik mano labai vienpusiškos mintys, norint pasiginčyti.

Benamis

sausio 10, 2013, 00:02:28 Redagavimas: sausio 10, 2013, 00:04:35 by Benamis
Tesiant tema, tai noreciau pamineti R. Budd Dwyer'i, JAV politika, kuris viesai nusisove nes buvo neteisingai apkaltintas. Jo istorija galima perskaityti cia: http://en.wikipedia.org/wiki/R._Budd_Dwyer o video kuriame uzfiksuotos zmogaus paskutines gyvenimo minutes (PERSPEJU IS ANKSTO, ne silpnu nervu ziurovams!) cia: http://www.liveleak.com/view?i=164_1326125398. Atkreipkite demesi, kad iki paskutines savo gyvenimo sekundes isliko savo srities profesionalu (jeigu si zodi galima cia pavartoti).

Dar karta prasau video neziureti tiems, kuriems gali pasidaryti bloga, pakenkti miegui ir t.t. Cia as rimtai. Geriau apsiribokite Wiki informacija.

Aukštyn