Merkinės piramidė netapo užuovėja nuo pasaulio pabaigos

Pradėjo Benamis, gruodžio 21, 2012, 21:35:42

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

birželio 29, 2013, 15:26:50 Redagavimas: birželio 29, 2013, 15:28:52 by Benamis
Strategai, kai kita karta kalbesi su Povilu, paklausk kokiu budu jis tiesiogiai su Dievu bendrauja (ir as nekalbu apie monologa) ;D Idomu, ar cia jis toks isskirtinis ar cia visi tokia galimybe turi :D

paragraf 78

Lankykis toj piramidėj kiek nori, tik žinai, man ji primena kažkokią dvasinę masturbaciją. Kai žmogus neturi tvirto dvasinio pamato, jis pradeda tikėti visokiais pseudodvasingais dalykais.
Ir čia ne tik mano pastebėjimas, tai teigia ir religijotyrininkai ir sociologai ir antropologai ir rimtų religijų lyderiai.
O visi tavo trys išvardinti asmenys: Poviliukas, Sai Baba, Ošo, yra būtent iš tos pseudodvasingumo kategorijos :) bet tu lankykis pas juos, skaityk jų darbus, domėkis jais, visada gerai kai žmogus per visą tą briedą pats praeina, pats nukenčia, pats nusivilia. Tokie įgauna daug tvirtumo arba pasidaro visiškais skeptikais. Todėl linkiu, neužsisėdėti ten per ilgai :) tikrai, nuoširdžiai linkiu

Strategas

Benami, jau klausiau, atsakymas būtų toks: jam reikia ilgo laiko susikaupimui, asmeninio kreipinio į "Dievą" (dedu į kabutes ne šiaip sau, daug teorijų šia tema egzistuoja) ir laukti atsakymų. Jis neva tai geba labai paprasta ir konkrečiai atsakyti į užduotus klausimus. Man tai panašu į meditaciją, kurios metu gaunasi ne monologas, o, pasak jo, dialogas. Kas tas "Dievas" nežinia, o kad ten nutinka keisčiausių istorijų, neverta abejoti. Bus proga - nuvyk, grįžęs pasidalink informacija. Pažadėk  ;)
Prgf - kodel Tu manai, kad man reikės per visą tą briedą praeiti, nukentėti ir pan? Aš dabar jau matau begales skirtingų stovyklų, ir kaip matau - Tau veikia viena, kitiems kitos, man dar kažkas. Nemanyk, kad Tavo tiesa tiesesnė už kitas tiesas, aš jau tai kartą minėjau. Išmok būti atviras kitamaniams.

zalia.arbata

Paragraf 68, ką manai apie Lazarevą?

Benamis

Galvojau, kad bus kazkas panasaus: "Susedam mano kambaryje ir pasikalbam prie puodelio kavos." ;D Nors ir dabar tai lyg kokie kliedesiai atrodo, bet nors ne tokie kokius isivaizdavau :)

Citata iš: Strategas  birželio 29, 2013, 15:38:32
  Bus proga - nuvyk, grįžęs pasidalink informacija. Pažadėk  ;)

Nuvykti ten tikrai zadu :) Su paciu Povilu bendrauti man kazkaip tikrai nesinori (netraukia), bet nors i ta jo pastatyta "stebukla" paziuresiu :)

Strategas

Na nesinori, tai neprisiversi, o gal...  ;)   Gyvenime nėra "tikra" arba "netikra" dalykų, yra tik tai, kas tinka tau. Tada tai tampa tavo dalimi. Bet kas - mokslas, menas, žinios, tikėjimas, darbas ir pan.         
Nepabandęs nesužinosi ir, be abejonės, geriau kartą pamatyti, nei 10 x išgirsti. Ne?  8)

Benamis

Citata iš: Strategas  birželio 29, 2013, 15:49:32
Nepabandęs nesužinosi ir, be abejonės, geriau kartą pamatyti, nei 10 x išgirsti. Ne?  8)

Niekuomet priesingai ir neteigiau :) Tik nereikia uzmirsti, kad ne viskas auksas kas auksu blizga ;)

paragraf 78

Citata iš: Strategas  birželio 29, 2013, 15:38:32
Prgf - kodel Tu manai, kad man reikės per visą tą briedą praeiti, nukentėti ir pan? Aš dabar jau matau begales skirtingų stovyklų, ir kaip matau - Tau veikia viena, kitiems kitos, man dar kažkas. Nemanyk, kad Tavo tiesa tiesesnė už kitas tiesas, aš jau tai kartą minėjau. Išmok būti atviras kitamaniams.

Nes kaip praktika rodo, tokiose įstaigose žmonės dažnai nukenčia. Todėl ir sakau, kad gali nukentėti. Nebūčiau su tokiais dalykais susidūręs, tai nebeandyčiau perspėti. Tris metus dirbau su žmonėmis kurie yra nukentėję nuo visokių Sai Babų, ezoterikos ir t.t. Žmonės susiduria su begale dvasinių problemų paklaidžioję po tokio pobūdžio vietas. Tokios vietos dažnai net prie apsėdimų priveda. Sakau iš asmeninės patirties.
Aš nesuprantu, kodėl tu įsikandęs tai jog aš neesu atviras kitokioms teorijoms? Gaal dėl mano kategoriško bendravimo būdo? Šiaip jau jei nebūčiau atviras, nebūčiau šiame forume, nesidomėčiau religijos fenomenologija ir neskaityčiau ezoterinių knygų ir knygų apie paranormalius reiškinius. Aš turiu begalę pažįstamų iš įvairių religijų, sektų, ezoterikos iš pačių įvairiausių judėjimų. Mano pažįstami dažnai stebisi kaip aš su jais randu bendrą kalbą. Neskubėk žmogaus teisti vien iš to kas rašoma forume, nes tu susikuri virtualią būtybę į kurią reaguoji.

Citata iš: zalia.arbata  birželio 29, 2013, 15:40:36
Paragraf 68, ką manai apie Lazarevą?

Kažkada labai žavėjausi Lazerevu. N kartų perskaičiau jo knygas. Bet kai pasidomėjau religijotyra ir religinėmis koncepcijomis, staiga suvokiau kokia ten pas jį religinė mišrainė, visiška košė makalošė. Dalis krikščionybės, dalis induizmo, dalis kitų religijų ir filosofinių krypčių. Žodžiu viskas ir niekas tuo pačiu. Žinau pora žmonių kurie susigadino sveikatą pasitikėdami Lazerevu ir laiku dėl to nesikreipdami į gydytojus. Žodžiu, vienas iš mano minėtų meisterių.
Jo mokymas yra pseudoezoterinis. Giliau panagrinėjus neatlaikantis kritikos. Tiesa doemėjausi juo seniai, prieš kokius gerus 15 metų. Nagrinėjausi ir lyginau su religinėmis koncepcijomis kurias pristato jis ir kokios jos yra iš tiesų. Panašu jog Lazerevas nelabai suprato tų religinių koncepcijų.

Marius

Citata iš: paragraf 78  birželio 29, 2013, 14:40:42

Mariau. Mano atsakymas yra : Taip. Iš kur jį pažįsti?

Pasaulis mažas..:-) pažystu jį asmeniškai ir turim bendrų draugų.

rutulys

Citata iš: paragraf 78  birželio 29, 2013, 16:17:31
Jo mokymas yra pseudoezoterinis.

Taip, taip mūsų šaunusis paragrafas tuoj viską išrūšiuos ir sudėlios į savo lentenėles. Nieko iš Lazerevo nesu skaitęs, tiesiog pirmą kartą susidūriau su žodžiu "pseudoezoterinis". :)

paragraf 78

Pseudoezoterinis reiškia, kad jis apeliuoja arba yra panašus į ezoterinį ar net turi tam tikrų savybių, bet toks nėra. Galima ir moksliškiau pavadinti kvaziezoterinis, bet pamaniau jog pseudoezoterinis bus aiškiau.
Aš tyrinėju ezoteriką kaip mokslininkas, tai yra mano tyrimų laukas, tad natūralu jog darau tam tikrą klasifikaciją.

Strategas

Magistratūrą Tu laikai moksliniu tyrimu? Ar link dokturantūros jau?

paragraf 78

O tai kad atlikti mokslinį tyrimą būtinai reikia turėti kokį nors mokslinį laipsnį? Jis ką, atskleidžia kažkokias užslėptas smegenų dalis, kurios be visokių habil debil neveikia?
Akademinėje visuomenėje pilna tokių kuriems rūpi jų laipsniai, pabandyk kreiptis kaip nors kitaip nei profesoriau iškart įsižeidžia. Na kai žmogus neturi ką pasakyti, tai jam tikrai rūpi laipsniai. Man jie niekada nerūpėjo, net buvo juokinga stebėti tuos akademinius socialinius žaidimus. Na turiu aš tą licenciato laipsnį ir ką? Nejau tai kažko prideda mano mąstymui? Na turėčiau aš daktaro laisnį arba profesoriaus, tada tikrai būčiau genijus ir mokslinius darbus rašyčiau į kairę į dešinę? Man tai paprasčiausiai nerūpi. Tyrinėju tai kas man patinka. Laiks nuo laiko parašau straipsnelį man patinkančia tema. Man užtenka kad mano moksliniai tyrimai yra mano hobis.
Šiaip nemaniau kad tau taip rūpi laipsniai. Atrodei protingesnis.

O šiaip tuo offtopiką siūlau ir baigti ir grįžti prie temos.

Merkinės fenomeno tyrimais reiktų užsiimti rimčiau. Kad supažindinti visuomenę su tuo ko moko Poviliukas. Papasakoti žmonėms kokie tame slypi pavojai. Nes lengvatikių daug. O kai pramirksti domėdamasis tokiais procesais metų metus, tada negali patikėti jog žmonės gali imti ir patikėti tokiomis banaliomis idėjomis.

Strategas

Joa, panašei ir yra, norėjau padiskutuoti dėl mokslinių laipsnių, bet atsakei. Tik kas nustato Tavo tyrimų pobūdį - mėgėjiškas ar mokslinis? Pats? Manau, kad tik pats. Tau jis mokslinis, man, greičiausiai pseudomokslinis. Mažiausiai.
  Taip, grįškime prie temos - žmonės - eikite ir domėkites viskuo, kas vyksta, egzistuoja, esti, niekada neklausykite nei Prgf 78, nei Stratego, jūs privalote viską paragauti patys, idant nuspręstumėte, kur tiesa, o kur melas! Viskas tikra, kas tinka jums. Neklausykite nei vieno skeptiko, nei vieno krikščionio, nei vieno satanisto ar kitokio -isto.
    Štai ką aš pasakyčiau forumiečiams ir jo lankytojams.  ::)

paragraf 78

birželio 29, 2013, 20:42:18 Redagavimas: birželio 29, 2013, 20:53:12 by paragraf 78
Na kaip sakoma, tik kvailys mokosi iš savo klaidų.
Tas kas pamatė jog kažkas nusvilo prisilietęs prie ugnies, bus kvailys jei kiš ranką kad pasižiūrėti ar ir jis nusvils.

P.S. Šiaip man mažiausiai rūpi ką apie mane galvoji tu ar kažkas kitas

Aukštyn