Citatatos apie tikėjimą

Pradėjo paragraf 78, gruodžio 08, 2012, 09:34:29

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

TinSoldier

Citata iš: Kukas2  vasario 07, 2014, 11:59:36
Man labiausiai patinka ir tinka (IMO) :)

Neturėk kitų Dievų, tik mane vieną.

Kodėl? :)

kiskis

Man su siuo pageidavimu viskas tvarkoj, taip sakan hierarchija (piramide turi stovet ant pagrindo, o ne kaip tai kitaip) .Zmogus turi viena teva, o vaiku kiek nori.

TinSoldier

Citata iš: kiskis  vasario 07, 2014, 12:13:14
Man su siuo pageidavimu viskas tvarkoj, taip sakan hierarchija (piramide turi stovet ant pagrindo, o ne kaip tai kitaip) .Zmogus turi viena teva, o vaiku kiek nori.

O motinos nebegali turėti? :)
Ir kodėl būtent jį vieną?
Kodėl ta mintis neskamba: "nebūk politeistas" ar pan., o būtent šitaip egocentriškai ir megalomaniškai?

Ką, jis toks bukas, kad nežino, jog visos religijos veda į vieną ir tą patį dievą, kaip teigia teologai? Tai kodėl toks pasikėlęs, ir neleidžia kito dievo turėti?

kiskis

Citata iš: TinSoldier  vasario 07, 2014, 12:24:37

O motinos nebegali turėti? :)
Ir kodėl būtent jį vieną?
Kodėl ta mintis neskamba: "nebūk politeistas" ar pan., o būtent šitaip egocentriškai ir megalomaniškai?

Ką, jis toks bukas, kad nežino, jog visos religijos veda į vieną ir tą patį dievą, kaip teigia teologai? Tai kodėl toks pasikėlęs, ir neleidžia kito dievo turėti?

Motina gali, bet ne Dieva,  aiskiai ir suprantamai kiekvienam, taip sakant maziem daug aiskint nereik, jiem reik paprastu suprantamu taisykliu. O tu manau dar labiau pasikeltum :D.

Master

Chmm... Dievas bijo konkurencijos? :D
O jūs nemanot, kad mūsų Jachvė yra žvynuota gyvatė? (: Kiek pamenu pradžios istoriją, Dievas uždraudė žmonėms valgyti pažinimo obuolį, kad jie nieko negalėtų skirstyti į bloga/gera. Ir teisingai manė. Nieko nėra nei bloga nei gera. Yra tik aplinkybės.Bet štai religijos skleidėjai griežtai brėžia liniją tarp teigiamo neigiamo. Nustatydami ribas. Ir skatina pažinti... Ech (čia taip toks pamąstymas)
O jei rimtai, tai mano galva tai visiškas nonsensas. Žinoma, valdžia dalytis nenori niekas. O atsiradus antrai pusei išsiskiria ideologijos (kaip jau minėjau, nėra kraštutinumų).
Ėsmė, kad ta hierarchija gan bjauriai skamba, tai parodo nesiskaitymą. Žmogus gi nėra avis... (šiaip mintyse tiek nepasitenkinimo ir neteisiybės susikaupę, bet kaip visąlaik nemoku jo išreikšti :( )

kiskis

Citata iš: Master  vasario 07, 2014, 12:32:09
Chmm... Dievas bijo konkurencijos? :D
O jūs nemanot, kad mūsų Jachvė yra žvynuota gyvatė? (: Kiek pamenu pradžios istoriją, Dievas uždraudė žmonėms valgyti pažinimo obuolį, kad jie nieko negalėtų skirstyti į bloga/gera. Ir teisingai manė. Nieko nėra nei bloga nei gera. Yra tik aplinkybės.Bet štai religijos skleidėjai griežtai brėžia liniją tarp teigiamo neigiamo. Nustatydami ribas. Ir skatina pažinti... Ech (čia taip toks pamąstymas)
O jei rimtai, tai mano galva tai visiškas nonsensas. Žinoma, valdžia dalytis nenori niekas. O atsiradus antrai pusei išsiskiria ideologijos (kaip jau minėjau, nėra kraštutinumų).
Ėsmė, kad ta hierarchija gan bjauriai skamba, tai parodo nesiskaitymą. Žmogus gi nėra avis... (šiaip mintyse tiek nepasitenkinimo ir neteisiybės susikaupę, bet kaip visąlaik nemoku jo išreikšti :( )

Del gyvates abejoju, reik paragrafo 78, pasitikslint. Avis irgi nera zmogus :D, taip sakant visi turi savo vieta, ir turi ja branginti.

Master

Ne, visi gali rinktis. Nes teisės nustatyti ribas neturi niekas.

kiskis

Citata iš: Master  vasario 07, 2014, 12:38:14
Ne, visi gali rinktis. Nes teisės nustatyti ribas neturi niekas.

Taip , nes jos jau nustatytos. :) Jei ju nepastebi, gali sulaukt pasekmiu. Nezinojimas neatpalaiduoja nuo atsakomybes.

Chronos

As sakyciau, kad cia viskas paprasciau. Sis dievulis tiesiog norejo tureti "religine" monopolija, nes tuo metu, kai rase isakymus, buvo daug kitu dievu. Tai tiesiog akivaizdu. Niekas niekada nesake, kad nera kitu dievu. Viskas apsiribojo tik tuo, kad neva yra "vienas tikras dievas".

kiskis

Citata iš: Chronos  vasario 07, 2014, 12:41:31

As sakyciau, kad cia viskas paprasciau. Sis dievulis tiesiog norejo tureti "religine" monopolija, nes tuo metu, kai rase isakymus, buvo daug kitu dievu. Tai tiesiog akivaizdu. Niekas niekada nesake, kad nera kitu dievu. Viskas apsiribojo tik tuo, kad neva yra "vienas tikras dievas".

Bandyk buti dvieju ponu tarnas, pavargsi :) . Ir visi bus nepatenkinti.

Kukas2

vasario 07, 2014, 12:51:12 Redagavimas: vasario 07, 2014, 12:59:00 by Kukas2
Citata iš: TinSoldier  vasario 07, 2014, 12:11:28

Kodėl? :)

De omnibus dubitandum est - nera absoliucios tiesos, isskyrus pacios tiesos savoka.
Primityvoka atrodo, kai kazka is isminciu pacitavus, galima  kazka irodyti ir prasideda argumentacija argumentum ab auctoritate. Pirmasis Dievo isakymas IMO turi labai gilia prasme.

PS Tas pats ir empiriniame pazinime - yra aksiomatiniu taisykliu visuma, visa kita isvedama.

paragraf 78

Citata iš: Master  vasario 07, 2014, 12:32:09
Dievas uždraudė žmonėms valgyti pažinimo obuolį

Šiaip jau ne obuolį ir ne persiką ir ne vynuogę. Ten minimas tiesiog vaisius, nors kažkodėl visiems atrodo kad obuolys :)

Naujajame testamente išskiriami du dalykai kuriems vienu metu negali tarnauti: Dievui ir Mamonai, t.y. turtams

Master

vasario 07, 2014, 12:59:47 Redagavimas: vasario 07, 2014, 13:05:39 by Master
Kiški, tavasis požiūris man vis iškelia šį vaizdą.

Mano galva pagal tave, būdamas piramidės apačioje turi džiaugtis savo "padėtimi" nepaisant, kad visų sąmonės lygios.
Ne, kai žmogus suvokia, kad jis yra savarankiškas, gali atsakyti už save jo joks dievas neriboja.
Gerai, aš nepastebiu. Ir kokios pasekmes gali būti? Degsiu pragare? O jei aš dievinu karštį. Kęsiu kankinimus? O jei aš mazochistė. Kai bausmės sukuriamos pagal save (ko tikintieji patys labiausiai bijo) jos niekaip negali būti pritaikytos visiems. Viskas priklauso nuo mūsų pačių. Mes turime galią valdyti save, mes esame laisvi ir nepriklausomi. Mes kuriame savo realybe ir mes esame patys savęs dievai.
O šiaip, koks skirtumas. Aš gi ne žmogus, aš moteris... Kiek pamenu krikščionys normaliai su šia kasta nė nesiskaito. Gyvūnai juk nepatenka į pragarą, jie nebaudžiami. Moterys taip pat laikomos neracionaliomis, nesavarankiškomis, nesąmoningomis ir nepajėgiomis kažkokią mulkišką paskirtį atliekančiomis vergėmis (be to, kai jų prigimtis nedora ::) ). Taigi, mes už save neatsakome. Taip, kad regis patys pasimaunate ant savo taisyklių.
Viskas, pasuoju.

kiskis

Citata iš: Master  vasario 07, 2014, 12:59:47

Mano galva būdamas piramidės apačioje turi džiaugtis savo "padėtimi" nepaisant, kad visų sąmonės lygios.
Ne, kai žmogus suvokia, kad jis yra savarankiškas, gali atsakyti už save jo joks dievas neriboja.
Gerai, aš nepastebiu. Ir kokios pasekmes gali būti? Degsiu pragare? O jei aš dievinu karštį. Kęsiu kankinimus? O jei aš mazochistė. Kai bausmės sukuriamos pagal save (ko tikintieji patys labiausiai bijo) jos niekaip negali būti pritaikytos visiems. Viskas priklauso nuo mūsų pačių. Mes turime galią valdyti save, mes esame laisvi ir nepriklausomi. Mes kuriame savo realybe ir mes esame patys savęs dievai.
O šiaip, koks skirtumas. Aš gi ne žmogus, aš moteris... Kiek pamenu krikščionys normaliai su šia kasta nė nesiskaito. Gyvūnai juk nepatenka į pragarą, jie nebaudžiami. Moterys taip pat laikomos neracionaliomis, nesavarankiškomis, nesąmoningomis ir nepajėgiomis kažkokią mulkišką paskirtį atliekančiomis vergėmis (be to, kai jų prigimtis nedora ::) ). Taigi, mes už save neatsakome. Taip, kad regis patys pasimaunate ant savo taisyklių.
Viskas, pasuoju.

Nekreipk i mane demesio , as ne krikscionis :(, ir ne joks kitoks deje, cia gi internetas, belekas beleka sneka :D. O kaip paveiksliuka idedi?

Kukas2

Citata iš: Master  vasario 07, 2014, 12:59:47
Mano galva pagal tave, būdamas piramidės apačioje turi džiaugtis savo "padėtimi" nepaisant, kad visų sąmonės lygios.
Viskas, pasuoju.

Kazkoks eklektiskas minciu kratinys IMO - nuo Komunistu iki SCUM manifesto :D

Aukštyn