Citatatos apie tikėjimą

Pradėjo paragraf 78, gruodžio 08, 2012, 09:34:29

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

puodukas

vasario 27, 2013, 22:10:23 Redagavimas: vasario 27, 2013, 22:13:01 by puodukas
Koraną su Biblija dar galima lyginti, bet Liuterio nuomone į vieną gretą statyti su Biblija? O ir kodėl Dievas daugiskaitoje rašai nesupratau....

p.s. ir toks palyginimas manau į diskusijų temą turėtu eiti o ne prie citatų.

zipphead

O kuom jau bloga ta Liuterio mintis. Parasčiausiai pacitavau jį papildydamas Korano ir Biblijos pozicijas. O Dievai daugiskaita, nes, kaip matai, jų yra ne vienas ir visi jie kovoja už savo pagarbinimą:)

paragraf 78

Yra tik vienas Dievas, tačiau daug jo pažinimo kelių.
Krikščionys, žydai ir musulmonai, tai apskirtai yra tikėjimo broliai nes garbina tą patį Dievą Tėvą.

A.C.A.B

paragraf 78

Taip, Dievas myli visus, net ir ateistus

A.C.A.B

Citata iš: paragraf 78  vasario 28, 2013, 12:31:39
Taip, Dievas myli visus, net ir ateistus

Bet tas bičiukas, kaip suprantu, yra teisus sakydamas jog Biblijoje apie tai nerašo?

+"... aš, VIEŠPATS, tavo Dievas, esu pavydulingas Dievas, skiriantis bausmę vaikams už tėvų kaltę iki trečios ir ketvirtos kartos tų, kurie mane atmeta..."

Na nelabai panašu į meilę.

zipphead

vasario 28, 2013, 12:56:45 Redagavimas: vasario 28, 2013, 12:59:52 by zipphead
Citata iš: paragraf 78  vasario 28, 2013, 11:32:14
Yra tik vienas Dievas, tačiau daug jo pažinimo kelių.
Krikščionys, žydai ir musulmonai, tai apskirtai yra tikėjimo broliai nes garbina tą patį Dievą Tėvą.

Na matai, čia jau priklauso nuo požiūrio atskaitos taško.
Krikščionys su musulmonais gal ir garbintų bendrą Dievą Tėvą, bet kažkodėl tas jų nesuartina kaip brolių, o gatavi perkasti gerkles dėl idėjinių skirtumų:) Musulmonai pvz. nepripažįsta Kristaus kaip Dievo, o laiko paprastu pranašu, tuo tarpu krikščionys Kristų garbina kaip Dievą.
Aišku galima sakyti, kad pas krikščionis Dievas vienas trejuose asmenyse, t.y. vienas ir tas pats tik skirtingose formose (o gal ir vietose) ir iš to išplaukia monoteistinės religijos statusas. Tačiau kaip tada vertinti religijas kurios turi daug Dievų skirtinguose pavidaluose ir jie garbinami vienodai mylimai, tačiau neturi monoteistinės religijos statuso kaip krikščionybė ar islamas ir t.t.
Įdomiai gaunasi, kad krikščionių Dievas gali būti vienas, bet skirtinguose pavidaluose vienu metu, o kitose religijose yra skirtingi Dievai, bet niekas jų neplaka į vieno Dievo pavidalą, o sau sėkmingai garbina.
Ankstyvosiose religijose ikikristinės epochos (kai kur ir net iki dabar (Azija)) Dievai išvis pasiskirstę pagal funkcinę sritį - vienas atsako už meilę, kitas už karą, trečias už derlių ir t.t.:)
O ir pateikti mano pavyzdžiai iš Korano ir Biblijos tik dar kartą įrodo Dievų konkurenciją tarpusavyje.
Tad manau, kad kiekvienam individui yra galimybė pasirinkti SAVO Dievą, o vat iš čia ir išplaukia suinteresuotų grupių ,,paklodės tampymas" į savo pusę įvedant apribojimus dairytis į kitus Dievus, tuo siekiant pritraukti didesnį būrį sekėjų kas leidžia įgauti tiek politinį, tiek piniginį svorį kovojant už vietą po saulę.
Ir išvis jei įdėmiau pasižiūrėti tai monoteistinės religijos savo esme yra agresy0vesnės (reikalavimais dėmesio rodymu Dievui, aukojimui, geriausia pinigais, ir t.t.) už religijas, kuriose daug Dievų.

puodukas

Citata iš: A.C.A.B  vasario 28, 2013, 12:36:04
Bet tas bičiukas, kaip suprantu, yra teisus sakydamas jog Biblijoje apie tai nerašo?

Iš šv. Pauliaus laiško romiemiečiams:
Rom 8

Himnas Dievo meilei

31 Tai ką dėl viso šito pasakysime? Jei Dievas už mus, tai kas gi prieš mus?! 32 Jeigu jis nepagailėjo nė savo Sūnaus, bet atidavė jį už mus visus, - kaipgi jis ir visko nedovanotų kartu su juo?! 33 Kas kaltins Dievo išrinktuosius? Juk Dievas išteisina! 34 Tai kas pasmerks? Ar Kristus Jėzus, kuris numirė, bet buvo prikeltas, kuris sėdi Dievo dešinėje ir net užtaria mus?! 35 Kas gi mus atskirs nuo Kristaus meilės? Ar vargas? ar priespauda? ar persekiojimas? ar badas? ar nuogumas? ar pavojus? ar kalavijas?

36 Parašyta:

Dėl tavęs mes žudomi ištisą dieną,

laikomi pjautinomis avimis.

37 Tačiau visa mes lengvai nugalime dėlei to, kuris mus pamilo. 38 Ir aš esu tikras, kad nei mirtis, nei gyvenimas, nei angelai, nei kunigaikštystės, nei dabartis, nei ateitis, nei galybės, 39 nei aukštumos, nei gelmės, nei jokie kiti kūriniai negalės mūsų atskirti nuo Dievo meilės, kuri yra mūsų Viešpatyje Kristuje Jėzuje.

paragraf 78

Citata iš: A.C.A.B  vasario 28, 2013, 12:36:04

+"... aš, VIEŠPATS, tavo Dievas, esu pavydulingas Dievas, skiriantis bausmę vaikams už tėvų kaltę iki trečios ir ketvirtos kartos tų, kurie mane atmeta..."

Na nelabai panašu į meilę.

Bibijoje daug kas neparašyta. Katalikai tiki jog yra du tikėjimo šaltiniai: Apreiškimas (t.y. Biblija) ir Tradicija (t.y. teologija ir kiti dalykai).
Moralinė teologija sako, kad bus išganytas kiekvienas žmogus kuris gyveno dorai pagal savo sąžinės supratimą. Tai gi katalikas kurio gyvenimas kirtosi su sąžine, gali būti labiau pasmerktas nei ateistas kuris gyveno pagal sąžinę.

puodukas

Įdomiai pasakoja apie Senojo Testamento įstatymus, kodėl šiandien vienų reikia laikytis, o kitų nereikia.
https://www.youtube.com/watch?v=yEKGZmk738A

paragraf 78

Ne Dievas pamiršo žmones, žmonės pamiršo Dievą.

paragraf 78

Mes tai vadiname "kančia". Dievas tai vadina "Man reikia Tavęs".

zipphead

Citatos autorius nežinomas:

,,Dievas suteikė galimybę Jį pažinti, o žmogus ėmė Jį tobulinti"

la.benas

Čiia lyg ir atsakas į zipphead postą. 

"Jei Dievas sukūrė mus pagal savo atvaizdą, mes jam atsilyginome tuo pačiu."
- Volteras

Asasinas

"Bijok ašarų, žmogaus kurį nuskriaudei, nes jis prašys pagalbos ir aš jam padėsiu".
- Dievas, Biblija turbūt.

Aukštyn