Briuselis uždraudė Kalėdinę eglutę

Pradėjo paragraf 78, lapkričio 18, 2012, 12:00:57

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Briuselis uždraudė Kalėdinę eglutę

Briuselio valdininkai praėjusį trečiadienį uždraudė Kalėdinę eglutę, besirūpindami, kad Briuselyje gyvenantiems musulmonų imigrantams ji nepasirodytų „įžeidi".

Vietoj tradicinės Kalėdų eglutės ir prakartėlės Briuselio centre esančioje Didžiojoje Aikštėje bus pastatytas „elektroninis žiemos medis", rašo „Brussels News".

Elektroninė skulptūra bus 25 metrų aukščio, sudaryta iš televizijos ekranų, rašo „Brussels Expat": „Dieną bus galima užlipti į jos viršų, iš kur atsivers miesto panorama, o sutemus skulptūra pavirs šviesos ir garso reginiu, kuris bus kartojamas kas dešimt minučių."

Miesto tarybos narė Bjanka Debets (Debaets) mano, kad šviesos skulptūra tapo „ne vietoje įvykusio ginčo" dėl religinių skrupulų išdava. Jos nuomonę patvirtinai tai, kad skulptūra niekaip nebus susieta su Kalėdomis.

„Aš įtariu, kad sąsaja su krikščionybe buvo lemiamas faktorius atsisakant Kalėdinės eglutės", - Bjanka sakė žurnalistams. - Daugeliui ne krikščionių Kalėdinė eglutė yra įžeidžianti".

Musulmonai sudaro ženklią daugelio Belgijos miestų gyventojų dalį. 2008 metų apklausa parodė, kad musulmonai sudaro 25,5% Briuselio gyventojų, 3,9% Flandrijos ir 4,0% Valonijos gyventojų.

Du  musulmonai išrinkti į Briuselio miesto tarybą praėjusį mėnesį paragino Belgiją paversti islamo valstybe, kurioje galiotų šariato teisė, kaip jau buvo skelbta anksčiau.

„Ar istorinis miestas, toks kaip Briuselis, turėtų būti jautrus tradicijoms? Ar daugiareliginis miestas, toks kaip Briuselis, neturėtų palikti vietos kiekvienos filosofijos individualybei?" - klausia Debaets.

Kiti miesto valdininkai neigia, kad šis pokytis buvo padarytas stengiantis įsiteikti musulmonams ar kitoms grupėms. Briuselio mero Tylemano (Thielemans) atstovas spaudai Nikolia Dasonvilis (Dassonville) pasakė, kad prakartėlė išliks Didžiojoje Aikštėje.

Elektorinę skulptūrą pasiūlė pastatyti sponsoriai, elektros kompanija „Electrabel", teigia Dasonvilis.

Šaltinis: http://www.patriotai.lt/straipsnis/2012-11-17/briuselis-uzdraude-kaledine-eglute
Vertė Tomas Bikelis


Ką manote? Ar tai pasidavimas islamistinėms nuotaikoms ir tradicijų pamynimas? Ar teisinga taip elgtis? Gal ir Lietuvoje atšaukime Kalėdas?

A.C.A.B

Jei kebabams nepatinka Kalėdos, tai gali varyt iš kur atvykę. Kol visokie "žmogaus teisių gynėjai" bei "antifašistai" padlaižiaus kebabams prisidengdami tolerancija tol apie tokius atvejus išgirsime vis dažniau. Nors ir esu ateistas, bet Europa visada buvo krikščioniškas kraštas, o ne...

Benamis

Cia jau virsune...

paragraf 78

mane tai labiausiai sudomino ši straipsnelio vieta:
"Du  musulmonai išrinkti į Briuselio miesto tarybą praėjusį mėnesį paragino Belgiją paversti islamo valstybe, kurioje galiotų šariato teisė"
Žodžiu islamas vis labiau veržiasi į Europą. Įtariu greit reiks kraustytis į Australiją.

A.C.A.B

Na, sunku pasakyt ar teks keltis į Australiją. Vis tik Rytų Europoje anti-islamiškumas yra pakankamai stiprus. Panašiai galima sakyti ir apie skandinaviją. Ypač apie Norvegiją ir Daniją. Pastaroji turi bene griežčiausius imigracijos įstatymus ES, kurie būtent ir buvo priimti "dėka" alacho garbintojų. + Danijoje labai lengvai gali būti išmestas iš klubo vien todėl, kad atrodai kaip musulmonas :D

Na o kalbant apie tokias šalis kaip Prancūzija ar JK... Beje, Leičesteris 2030 m. bus pirmasis miestas vakarų europoje, kuriame musulmonai sudarytas daugiau nei 50proc gyventojų...

TinSoldier

#5
lapkričio 18, 2012, 15:30:18 Redagavimas: lapkričio 18, 2012, 15:37:22 by TinSoldier
Įdomu tai, kad visi pagrindiniai šitą teigiantys šaltiniai - radikalūs dešinieji. O tokie puslapiai kaip patriotai.lt, therightperspective.org (iš kur verstas tekstas) ir pan. mėšlai - tikrai ne patys patikimiausi informacijos šaltiniai.

Nueinam į oficialų Briuselio miesto puslapį ir pažiūrim: http://www.brussels.be/artdet.cfm/5724

Eglutė kuo gražiausiai vadinama "Kalėdų". Net jos 'techninis' pavadinimas - 'Xmas 3'.
Kaip kitose vietose jau rašė - Kalėdų prakartėlė taip pat liks miesto aikštėje (pagrindinėje?).
Gal ir prie Kauno reikėjo prisikabinti, kad novatoriškesnę eglutę buvo pastatę - ne tradicinę iš miško atvežtą? O gal evakuokitės iš Vilniaus, kadangi televizijos bokštą kaip eglutę papuošia?

Taip kad tiksliai nesuprantu dėl ko tie fašistai kliedi..

EDIT:

Citata iš: paragraf 78  lapkričio 18, 2012, 13:54:01
mane tai labiausiai sudomino ši straipsnelio vieta:
"Du  musulmonai išrinkti į Briuselio miesto tarybą praėjusį mėnesį paragino Belgiją paversti islamo valstybe, kurioje galiotų šariato teisė"


O Petro Gražulio ir Kazimiero Uokos pareiškimai tavęs nedomina? :) Kai jie svaigsta apie krikščionybės įtaką valstybės valdymui?

A.C.A.B

Man visada buvo keista kaip kairieji visur aplinkui mato fašistus, bet kažkaip "nepastebi" bei gina islamistus. Dviveidiškumas kažkoks. Vakarų Europoje, tai dar suprantu priežastį - vis tik kovoti su skinais yra vieną, o įsivelti į konfliktą su musliais jau kita... Pasiskaityk ką rašo sharia4belgium organizacijos veikėjai ir nereiks klausti kodėl delfi.lt nerašo apie tokius dalykus (;

TinSoldier

Citata iš: A.C.A.B  lapkričio 18, 2012, 15:45:52
Man visada buvo keista kaip kairieji visur aplinkui mato fašistus, bet kažkaip "nepastebi" bei gina islamistus.


Kairieji dažnai gina mažumas ir tiek. Stengiasi atkreipti dėmėsį ir į mažumų problemas. Islamistai - vieni iš jų. Ne tai, kad juos gina ar "nepastebi", bet kairieji tiesiog nebijo priimti mažiau populiarią poziciją, kuri, jų požiūriu, užtikrina maksimalią teisybę ir lygybę.(nesvarbu ar krikščionių, ar islamistų, ar emigrantų, ar homoseksualų).

O šiuo atveju, kaip supratau, islamistai iš vis ne prie ko. Vis dėl to, dešinieji nesibodi skleisti neapykantos pilnos propagandos nukreiptos prieš juos :) Man tas keista :)

A.C.A.B

#8
lapkričio 19, 2012, 13:36:55 Redagavimas: lapkričio 19, 2012, 13:40:04 by A.C.A.B
Citata iš: TinSoldier  lapkričio 18, 2012, 19:03:07
Citata iš: A.C.A.B  lapkričio 18, 2012, 15:45:52
Man visada buvo keista kaip kairieji visur aplinkui mato fašistus, bet kažkaip "nepastebi" bei gina islamistus.


Kairieji dažnai gina mažumas ir tiek. Stengiasi atkreipti dėmėsį ir į mažumų problemas. Islamistai - vieni iš jų. Ne tai, kad juos gina ar "nepastebi", bet kairieji tiesiog nebijo priimti mažiau populiarią poziciją, kuri, jų požiūriu, užtikrina maksimalią teisybę ir lygybę.(nesvarbu ar krikščionių, ar islamistų, ar emigrantų, ar homoseksualų)[ /i].


O šiuo atveju, kaip supratau, islamistai iš vis ne prie ko. Vis dėl to, dešinieji nesibodi skleisti neapykantos pilnos propagandos nukreiptos prieš juos :) Man tas keista :)


O tu šiaip supranti, kad islamistams paėmus valdžią tokiems kaip aš ar tu (ateistams?) būtų hm... kapiec? Nes jei tu juos "gini" vien todėl, kad jie yra mažuma, tai manau drąsiai galėčiau ginti ir fašistus, piktintis svastikos publikavimo draudimu ir panašiai ir tamsta negalėtum man priekaištauti, nes vis tik ginu mažumą  ;)
Kas dėl musulmonų Belgijoje, tai problema labai rimta. Nežinau, bet gal kam yra tekę būtu Šarlerua (į jį skraidina Ryanairas) tai sakyčiau Vilijampolė man atrodo saugesnis ir malonesnis kvartalas nei kai kurios to miesto dalys... Na bet čia jau offtopicas brangieji

P.S. va ir populiarioji purvasklaida apie tai parašė:

http://www.lrytas.lt/sroves/religija/briuselis-atsisake-kaledines-egles-versija-kad-neizeistu-musulmonu-jausmu.htm

TinSoldier

Ne tiek islamistus ginu, kiek atskirus atvejus, nenaudojant stereotipų.

Jei islamistas bus niekinamas vien todėl, kad tiki Koranu, bet yra visiškai taikingas ir nieko blogo nelinkintis - tai yra blogai.

Jei islamistai - nors, kaip grupė, ir labai pasišiukšlinusi, yra šmeižiama - blogai.

Jei islamistai, nors iki tol buvusiais atvejais ginti, pradeda kištis į valstybės valdymą, skleisti neapykantą ir t.t. - eina jie velniop. Tuomet bent aš juos smerksiu :)

Žodžiu, bent jau aš (negaliu kalbėti už visus kairiuosius), stengiuosi atsikratyti stereotipų ir vertinti atskirus atvejus, o ne žmonių grupes :)

simkelyte

O ar jau visam laikui tai uždraudė? Ar pvz šiemet jau bus eglutės?

Sorkomeraz

Eglutes uzdraude..Nu geras. :)

Aukštyn