Evangelijos, knygos ir filosofija

Pradėjo eternal.bliss, spalio 16, 2012, 16:42:14

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Herkasas

Pats nebesupranti ko nori. Speju tau niolika metu, nes :
1. Pradejai rasyt ne i tema
2. Pats nezinai ko nori
3. Tu esi teisus. Visi kiti klysta
Kadangi cia yra vieta diskusijoms, o ne pykčiams ar diskriminacijai tai pabandysiu pagelbeti tau.
A. Visos tiesos prasideda nuo faktu
B. Ismetus obuoli i ora, jis  nukris tai faktas. Faktas = Tiesa. Pasakyk jog meluoju, teigdamas, kad obuolys nukris.
C. Tas pats galioja ir filosofijai. Pvz tu teigi, jog visos jos kvailos, ir paciam ta filosofija reikia "pajausti" deja ne. Paiimkim priežodi ; Kaip pasiklosi - taip išmiegosi. Paaiškinsiu paprasčiau : Jeigu daug nedirbsi - Nieko nepasieksi. Ši tiesa nėra paremta  fizikos desniais. Tačiau faktas lieka : jeigu neidesi pastangu - nebus rezultato.
D. Tikiuosi, jog suprasi, kad sedi ant to pačio dviračio, ir jo iš naujo nereikia išrasti.
Ir pabaigai : Atsiprašau, jeigu ižeidžiau del amžiaus.

crystal

spalio 18, 2012, 12:17:35 Redagavimas: spalio 18, 2012, 12:19:26 by crystal
Panašu, kad visai neskaitei ką rašiau, nes:
1. Rašau į temą ir nesuprantu kur pasirodė, jog nuklydau.
2. Žinau ko noriu, bereikalo nediskutuoju.
3. Niekas neklysta skiriasi tik požiūriai, o kad mano požiūrio netoleruoji, tai jau tavo bėda, nes mano nuomonė neprieštarauja jokiai logikai. Aš nieko nediskriminavau, net gi priešingai. Kažkas čia minėjo, kad garsių filosofų mintys yra nenaudingos ir nereikalingos. Man atrodo, kad reikalingos, užtat ir ginčyjuos, nes man neatrodo sąmoninga ieškoti gyvenimo filosofijos "pajutimu". Semiuosi iš visko po truputi, bet kažkam atrodo, kad to daryti nereikia ir kad tai netgi žalinga gyvenimui. Vėlgi aš prieštarauju. Tai kame čia kažkokia diskriminacija?
Kalba diskusijoje (bent jau iš mano pusės) ėjo apie vidines žmogau gyvenimo filosofijas, o kaikurie čia priėjo prie kitos temos, kur pradėjo lyginti elemetarius fizikos faktus su "tiesiom". Man tai ne tas pats. Jei labiau sukonkretint, tai buvo kažkas labiau apie žmogaus psichologiją. (iš mano pusės)  Aš gyvenime nematau vienintelio teisingo kelio, požiūrio, nuomonės. Ir jei tu manai, kad egzistuoja viena gyvenimiška norminė (ne materiali, nes tai ne tas pats) tiesa, tai įrodyk. Tačiau lyginimas su fizika nėra man priimtinas ar teisingas. Daug ką galima lyginti, bet tai neįrodo kažkokios nepaneigiamos gyvenimo tiesos, kelio, požiūrio..tt  egzistavimo.
P.S. Nevertėtų forumo dalyvių vertinti pagal metus. Nesvarbu ar man 13 ar 40. Tai visiškai neturi jokios reikšmės, tad susilaikyk nuo spėlionių, o juo labiau nuo mokymų.

Nežinukas

Būk gerutis, nesinervink ir nesiaiškink tiek daug, nuobodoka:
Citata iš: crystal  spalio 18, 2012, 12:17:35
Panašu, kad visai neskaitei ką rašiau, nes...

Kaip suprantu, tu manai, kad kas tik netingi, gali turėti savo tiesą ir tu „tiesų" gali būti be galo daug. Šitas marksistinis tiesos „suvokimas" man gerai pažįstamas. O va čia: „Realybės metafizikos pradmenys", šitame straipsnyje pateiktas požiūris į tiesą 110%, ir kaip tik temos prasme,  atitinka ir mano požiūrį, tais klausimais. 10% pridedu dėl viso pikto, kad neabejotum mano požiūriu...

Na bet jei manai, kad „tiesų" gali būti daugiau, nei viena, būtų gerai, kad pateiktum kokią lentelę, kuria tvarka ir kodėl pasireiškiai tos, atskiros tiesos… O jei tų tiesų atsiradimas yra kokių tai vidinių psichologinių nukrypimų pasekė, būtų gerai, kad ir tuos nukrypimus išvardintum.

Sakau, gal sudaryk kokią loginę lentelę.
Sakau ji, ta loginė lentelė, tegu atspindi tų vidinių tiesų pasireiškimus.

Būtų tikrai įdomu.

Benamis

Citata iš: Nežinukas  spalio 18, 2012, 12:49:06
Būk gerutis...

Patikslinsiu, crystal yra mot. lyties atstove :)

astropasaulis

Koks skirtumas, kas yra kas? Ar dėl to, kad kažką žinote jūs jaučiate kažkokį pasitenkinimą? Tas jūsų suvokimas apie ką nors yra dirbtinas, sukurtas tam tikrų instrumentų. Jeigu mes net negalime suvokti ką veikiame šioje planetoje, tai kokios dar gali būti platesnės diskusijos apie kažkokį suvokimą?
Aš asmeniškai kuo daugiau galvoju, mąstau, filosofuoju, tuo mažiau žinau. Aš tikiu gėrio absoliutu, tačiau man neramu, kad ir aš galiu klysti. Kodėl mūsų niekas nenušviečia? Ar mūsų kas nors atsikratė? Nejaugi tai žemiausia vieta, kurioje mažiausios vibracijos? Ar čia reinkarnuojasi blogiausios sielos?

TinSoldier

Nelabai atidžiai skaičiau ką čia prirašėt, bet jei gerai supratau, labai keista, kad tikintieji kažkaip pakeitė poziciją :D

Dažniausiai jie aiškina, kad yra daug tiesų, kad viskas konstruojama pačio žmogaus sąmonėje, kad objektyvumas neegzistuoja. Kad asmeniniai potyriai rodo tiesą, o ne fizikos dėsniai ir pan.

Dabar jau atvirkščiai. Kaip čia taip pasikeitėt? :?

crystal

Citata iš: TinSoldier  spalio 18, 2012, 13:30:51
Nelabai atidžiai skaičiau ką čia prirašėt, bet jei gerai supratau, labai keista, kad tikintieji kažkaip pakeitė poziciją :D

Dažniausiai jie aiškina, kad yra daug tiesų, kad viskas konstruojama pačio žmogaus sąmonėje, kad objektyvumas neegzistuoja. Kad asmeniniai potyriai rodo tiesą, o ne fizikos dėsniai ir pan.

Butent...;D

Nežinukas

Atsiprašau Crystalės, kad suklydau.
Citata iš: Benamis  spalio 18, 2012, 13:14:47Patikslinsiu, crystal yra mot. lyties atstove :)

O šito tikrai nesuprantu:
Citata iš: TinSoldier  spalio 18, 2012, 13:30:51Nelabai atidžiai skaičiau ką čia prirašėt, bet jei gerai supratau, labai keista, kad tikintieji kažkaip pakeitė poziciją…
Ar tas, yra taip kaip yra, priklauso nuo to, kas ką tiki? Tu gi taip pat tiki, kad „netiki", tiki tuo, ką įvardini netikėjimu… Tai gal pasakysi kas tie tikintieji, kuriuos čia mėgini įvardinti?

Ir pasakyk konkrečiai, kas tokie  taip teigia:
Citata iš: TinSoldier  spalio 18, 2012, 13:30:51Dažniausiai jie aiškina, kad yra daug tiesų, kad viskas konstruojama pačio žmogaus sąmonėje, kad objektyvumas neegzistuoja. Kad asmeniniai potyriai rodo tiesą, o ne fizikos dėsniai ir pan.

O čia kas?
Citata iš: crystal  spalio 18, 2012, 13:40:36
Butent...;D

Va būtent:
Citata iš: crystal  spalio 17, 2012, 21:01:59
Mano pasaulėžiuroje yra ir mano tiesa. Absoliučios tiesos nera pasaulyje, nes skiriasi požiūriai…
Tad ir klausiu, kiek „tiesų" turi. Ar tiesiog neskiri subjektyvaus supratimo nuo objektyvios tikrovės.

Citata iš: crystal  spalio 17, 2012, 22:45:43
Bet vistiek mano manymu ta vadinama "tikroji" tiesa yra neatsiejama nuo individuolaus pažinimo.

Pasaulis išgyvens ir be tavo individualaus pažinimo. Ir net tada, kai tu apie tai nieko nežinosi. O tai yra teisingas tikrovės suvokimas kuris atspindi tiesos pažinimą. Ne tu sukūriai pasaulį, pasaulis sukūrė tave…

TinSoldier

spalio 18, 2012, 16:01:47 Redagavimas: spalio 18, 2012, 16:09:49 by TinSoldier
Citata iš: Nežinukas  spalio 18, 2012, 15:39:49
Ar tas, yra taip kaip yra, priklauso nuo to, kas ką tiki? Tu gi taip pat tiki, kad „netiki", tiki tuo, ką įvardini netikėjimu… Tai gal pasakysi kas tie tikintieji, kuriuos čia mėgini įvardinti?

Tas kas yra, nepriklauso nuo to, kuo tiki.(fiziniame pasaulyje, nekalbu apie socialinius konstruktus) Ir labai dažnai čia dėl to ginčytis tekdavo dėl visokių 'nepaaiškinamų' reiškinių. Nes teigiantieji 'nepaaiškinamumus' argumentuodavo, kad pats kuri realybę ir pan. Kad mokslas ir asmeniniai potyriai nesiriša, todėl fiziniais būdais jų negalima paneigti ir pan.
Todėl dabar kiek keista, kai skeptikė apsikeitė vietomis su įprastesne tikinčiųjų pozicija. Tiesiog šiaip toks pastebėjimas buvo.

Ir nebandžiau nieko įvardinti. Tiesiog kalbėjau apie tikinčiųjų (bet kokiu paranormalumu) pusę.
Ir ne, mano netikėjimas kažkuo, nėra tikėjimas.

astropasaulis

spalio 18, 2012, 16:40:56 Redagavimas: spalio 18, 2012, 17:15:53 by astropasaulis
Filosofinė literatūra ir kt. veikalai nėra jau toks blogis, kaip čia bandoma įteikti. Ji padeda ne tokiems sąmoningiems žmonėms praplėsti akiratį. Yra tokių, kurie tikrą tiesą ,,atsineša" gimdami. Gimsta sąmoningesni už kitus.

crystal

spalio 18, 2012, 19:56:33 Redagavimas: spalio 18, 2012, 19:58:24 by crystal
Apie tikrovę aš net nekalbėjau. Čia ne tas atvejis, kai klausimas buvo kas yra egzistencija ir kaip ją suvokiu aš arba kiti. Bent jau iš mano pusės kalba ėjo apie moralinius dalykus, ir ar išvis egzistuoja absoliučios etinės gyvenimo tiesos.

astropasauli-nemanau, kad yra gimstančių sąmoningesnių už kitus. Nebent tu vėl apie indigo..

TinSoldier

Citata iš: crystal  spalio 18, 2012, 19:56:33

Apie tikrovę aš net nekalbėjau. Čia ne tas atvejis, kai klausimas buvo kas yra egzistencija ir kaip ją suvokiu aš arba kiti. Bent jau iš mano pusės kalba ėjo apie moralinius dalykus, ir ar išvis egzistuoja absoliučios etinės gyvenimo tiesos.

Tokiu atveju, tik labai labai keistas žmogus galėtų galvoti, kad moraliniame/socialiniam/etiniame pasaulyje egzistuoja kokie nors absoliutai ar aksiomos..

Aukštyn