Dievas bei religija. Tikit ar ne. Ką apie tai manot. Argumentai

Pradėjo Vico, spalio 10, 2012, 17:20:16

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

omcikas

''Visose pasaulio religijose yra tiesos pradas,prie kurios artėja ir šiuolaikinis mokslas.Tereikia tik pasidomėti paskutiniais mokslo pasiekimais.Bėda ta,kad religijose tas pradas giliai užslėptas ir apipintas mistika bei visokiomis interpretacijomis,kurios prasilenkia su sveiku protu.''

Gal galima konkrečiau? Kokie tie naujausi mokslo pasiekimai ir ką mokslas bando pasakyt?

rutulys

Citata iš: Nežinukas  gruodžio 09, 2012, 18:54:37
O pasaulis (ir visata) atsirado per klaidą.
<...>
Jei kam idomu, galiu daugiau apie tai papasakoti, žinoma, jei forumo komanda ne numirs iš baimės kad aš ką prieš Paragrafo religinę propaganda čia pasakysiu, kaip iki šiol ta komanda daro...

Gaila, kad Nežinukas užtildytas. Būtų smalsu sužinoti, kas tokią klaidą padarė ir daugiau apie tai sužinoti.

xsistemax

sausio 07, 2013, 17:39:54 Redagavimas: sausio 07, 2013, 17:44:15 by xsistemax
Pvz:visa realybė,kurią pažįstame yra tik informacija,tik virpesiai,materija ir energija praktiškai neegzistuoja,tai yra tik proto sukurta iliuzija.Vienintelis dėsnis,kuris yra teisingas visomis sąlygomis yra informacijos tvermės dėsnis,kas labai aiškiai suformuluota Senojo testamento pradžioje"PRADŽIOJE BUVO ŽODIS".Pastudijuok Saskino darbus,tikrai verta,juolab,kad juos išanalizavęs Stivenas Houkingas prisipažino klydęs.
Mokslas bando pasakyti,kad pasaulis-proto žaismas,taigi tas protas kažkur egzistuoja.Aš iš principo negaliu sakyti,kad tai DIEVAS,nes man šis žodis asocijuojasi su visomis tomis kvailomis istorijomis,kurias vadinam šventais raštais...

rutulys

Gal bent vardą paminėk to Saskino, nes guglėje žmonių su Saskin pavarde daugybė, nežinau kuri ir pasirinkti.

interpretatorius

Prisiminiau tokia frazę: Kas valdo praeiti tas valdys ir ateiti. Kas rašo istorijas ir ją pateikia kaip tikras, susiejamas su tikrai buvusiais įvaikiais ir pateikiami kaip istoriniai leidiniai. Kurios bus tokios kokias jas pateiks tau, praeities ir dabartiniai metraštininkai (senovėje raštą valdė ir publikavo nedaugelis "PRADŽIOJE BUVO ŽODIS"(pirmasis raštas)). Ir ką mes žinom apie istorija? Kas paraše informacija tas teisus, kuo senesnė informacija tuo įtikinamesnė (sukuriama iliuzija). Mes suprantame nežinomybe kai mums tai paaiškinama. Tuomet mums normalu tas kas ankščiau buvo nežinomybė.
Iškyla dilema kai apie tapačia nežinomybę susikerta skirtingai pateikiamos informacijos. Tuomet prasideda įtakos sferos (kas įtikinamiau pateiks kas kurį sukritikuos, ar šiaip apšmeiš. Kas geriau įvaldęs žodžio galią.) O mes tuomet į gaunam teise rinktis kas meluoja įtikinamiau tuo pasaulėžiūra ir vadovausimės. ;)

xsistemax

Rutuly;vardo nepamenu,ieškok"Saskin juodoji skylė",geriau anglų kalba,tikrai rasi.Interpretatoriau,reikia faktų?Prašau:Kristus savo šeimoje nebuvo vienintelis vaikas,jų buvo septyni.Jo gimimas šiais laikais būtų pagrindas baudžiamąjai bylai, nes Juozapo šeima Mariją paėmė auginti kaip našlaitę giminaitę,kai ji buvo visai maža.Juozapo žmonai mirus,dvylikametė Marija nuo jo pagimdė Kristų,kad bent kiek pati sau palengvintų kraujomaišos ir pedofilijos mestą gėdos naštą ji ėmė skelbti,kad pradėjo iš Šventosios dvasios ir jos pirmagimis yra Dievo sūnus...Nukryžiuotas buvo visai ne Kristus,o jo brolis,kas,beje užfiksuota ir Naująjame testamente,Judo žodžiuose,kai pamatė nukryžiuotąjį:"Viešpatie,jis nekaltas".Pats Kristus emigravo į Egiptą,sukūrė ten šeimą,susilaukė dvylikos vaikų ir mirė gilioje senatvėje.Tokie istoriniai faktai,jais nereikia aklai tikėti,tai jau patikrintas žinojimas...

interpretatorius

Citata iš: xsistemax  sausio 08, 2013, 16:50:20
Rutuly;vardo nepamenu,ieškok"Saskin juodoji skylė",geriau anglų kalba,tikrai rasi.Interpretatoriau,reikia faktų?Prašau:Kristus savo šeimoje nebuvo vienintelis vaikas,jų buvo septyni.Jo gimimas šiais laikais būtų pagrindas baudžiamąjai bylai, nes Juozapo šeima Mariją paėmė auginti kaip našlaitę giminaitę,kai ji buvo visai maža.Juozapo žmonai mirus,dvylikametė Marija nuo jo pagimdė Kristų,kad bent kiek pati sau palengvintų kraujomaišos ir pedofilijos mestą gėdos naštą ji ėmė skelbti,kad pradėjo iš Šventosios dvasios ir jos pirmagimis yra Dievo sūnus...Nukryžiuotas buvo visai ne Kristus,o jo brolis,kas,beje užfiksuota ir Naująjame testamente,Judo žodžiuose,kai pamatė nukryžiuotąjį:"Viešpatie,jis nekaltas".Pats Kristus emigravo į Egiptą,sukūrė ten šeimą,susilaukė dvylikos vaikų ir mirė gilioje senatvėje.Tokie istoriniai faktai,jais nereikia aklai tikėti,tai jau patikrintas žinojimas...

Įdomus faktai, nesu apie tai girdėjęs  kuriame šaltinyje tokie faktai pateikiami. Tai ir susikerta istorijos skirtingu teiginių apie tą pačia istorinę asmenybę. Ar teisybė ar propaganda apšmeižimas Kas gali pasakyti? Kažkas yra pasakęs: Aš negaliu įrodyti kad tu neteisus kaip ir tu negali įrodyti kad aš klystu.

Tokie istoriniai faktai,jais nereikia aklai tikėti,tai jau patikrintas žinojimas...
Tavo šito sakinio niekai neperprantu ką nori tuo pasakyti?
Kieno faktai? Kas juos pateikė? Iš kur tokia informacija gavo?

xsistemax

Faktus pateikė istorikai ir archeologai,romėnai buvo labai pedantiški,vedė tikslią imperijos gyventojų apskaitą ir fiksavo visus kiek reikšmingesnius faktus.Plačiąjai visuomenei šie faktai neprieinami,nes įtakingas Vatikanas laiko uždėjęs savo leteną,todėl juos čia ir publikuoju.Nesu nusiteikęs prieš tikinčiuosius,priešingai,netgi manau,kad malda yra savotiška meditacijos forma,padedanti surasti sielos ramybę ir nepalūžti.Aš kategoriškai prieš išnaudojimą dievo vardu.

Benamis

Citata iš: xsistemax  sausio 08, 2013, 21:37:05
Plačiąjai visuomenei šie faktai neprieinami,nes įtakingas Vatikanas laiko uždėjęs savo leteną,todėl juos čia ir publikuoju.

O tai sakyk is kur tu tokius sakykim, hmmm... neitiketinus (svelniai tariant) faktus suzinojai?

Gabrielius

sausio 08, 2013, 22:23:26 Redagavimas: sausio 08, 2013, 22:26:49 by Gabrielius
Kai as buvau senoves romoje,tai ten buvo kiaulide.Daug pirciu,kur zmones dulkinosi ir siaip balaganas.
Deje irodymu neturiu ,bet mano zodinis patvirtinimas tiek pat svarus,kaip ir jusu "istoriku ir archeologu ataskaitos"... Aisku jie rase visus kiek reiksmingus incidentus,jie rasyti mokejo,ir kas is to? Nieko...

Citata iš: Benamis  sausio 08, 2013, 22:12:03
Citata iš: xsistemax  sausio 08, 2013, 21:37:05
Plačiąjai visuomenei šie faktai neprieinami,nes įtakingas Vatikanas laiko uždėjęs savo leteną,todėl juos čia ir publikuoju.

O tai sakyk is kur tu tokius sakykim, hmmm... neitiketinus (svelniai tariant) faktus suzinojai?

Manau,kad is sito istorinio saltinio. https://www.youtube.com/watch?v=JtEkUmYecnk

xsistemax

sausio 09, 2013, 18:29:20 Redagavimas: sausio 09, 2013, 18:40:35 by xsistemax
Aš daug kuo domiuosi,ne tik religija.Kai ieškai-visada randi. :)Dalis šių faktų sukaupta Nacionalinės Geografijos draugijos archyvuose.Su visais įrodymais.Suprantu,kad juos publikuodamas rizikuoju užsitraukti tikinčiųjų nemalonę.TIKĖKIT,mielieji,o man leiskit ŽINOTI. ;)Dar faktai:tobulėjant žmogaus protui,gamta buvo tiesiog priversta apsaugoti homo rūšis nuo suicido suvokus būties laikinumą.Todėl kiekvienas žmogus dešiniąjame smilkinyje turi nedidelę smegenų sritį,kuri tiesiogiai atsakinga už tikėjimą ir viltį.Magnetiniais laukais šią sritį suaktyvinus,net kiečiausi ateistai pajunta Dievo buvimą ir "atsiverčia".Tikinčiųjų ši sritis nuolat aktyvi,tai juos apsaugo nuo jų pačių.Jokios kitos gyvybės formos
Žemėje nieko panašaus neturi.Atrodo,tikėjimas būtinas protingoms rūšims išlikti.

Teroras

Citata iš: xsistemax  sausio 09, 2013, 18:29:20
Dalis šių faktų sukaupta Nacionalinės Geografijos draugijos archyvuose.Su visais įrodymais.Suprantu,kad juos publikuodamas rizikuoju užsitraukti tikinčiųjų nemalonę.

Pffff... ;D Galetum ka nors geresnio sugalvoti. Kodel tau turetu rupeti ka pagalvos tikintieji?

Apgailetinai skamba. Jeigu tu zinai tai leisk ir man zinoti, kodel taip egoistiskai elgsiesi? Gal as nenoriu tiketi?

Benamis

Citata iš: xsistemax  sausio 09, 2013, 18:29:20
Dar faktai:tobulėjant žmogaus protui,gamta buvo tiesiog priversta apsaugoti homo rūšis nuo suicido suvokus būties laikinumą.Todėl kiekvienas žmogus dešiniąjame smilkinyje turi nedidelę smegenų sritį,kuri tiesiogiai atsakinga už tikėjimą ir viltį.

Ta prasme nori pasakyti, kad musu tikejimas yra nieko vertras, nes isskyrus gyvenima cia ir dabar niekas neegzistuoja?

xsistemax

sausio 09, 2013, 19:22:11 Redagavimas: sausio 09, 2013, 20:02:22 by xsistemax
Vakar dienos jau nėra,o rytojaus gali nebūti.Ne mano žodžiai,bet teisingi.Pasikartosiu,tikėjimas yra naudingas.Ypač emociškai jautriems.Realybė savotiškai panaši į žmonių kuriamas informacines technologijas,kaip suzipuota informacija.Pirmasis lygis yra pasaulis,kurį modeliuoja žmogaus protas.T.y. ką matai,girdi lieti ir tt.Toliau viskas vis paprasčiau,bet kartu ir sudėtingiau.Daugiasluoksnė koduota struktūra,kuo toliau,tuo kodas sudėtingesnis.Bet mažėja simbolių,kuriais tas kodas parašytas.Kaip manai,kas tas programišius,taip gudriai viską suplanavęs?Vadink kaip nori,bet tai protas,kurio galimybės ir tikslai mums nesuvokiami.Beje,kaip į protoną tilpo 125  kartus sunkesnis Higso bozonas?Tas failiukas buvo suzipuotas...

interpretatorius

sausio 09, 2013, 20:04:55 Redagavimas: sausio 09, 2013, 20:08:21 by interpretatorius
Aš nesu tikintas ar palaikantis viena ar kita pusę ir stengiuosi nesimpatizuoti man priimtinesnei nuomonei. Į visą informaciją žiūrių iš neutralios pozicijos  vadovaudamas faktais ir jų tikslumu (pagrįsti logiškai su argumentais ir patikimais šaltiniais. Na ir kad nebūtų pvz:. kai ankščiau buvo knygų leidimas(rašymas, spausdinimas) tik vienuolynuose vienuolių kurių istoriniai metraščiai buvo pateikiami nutylint bažnyčios nusikaltimus ar pateikiamos iškreiptais faktais.Be abejo taip elgėsi ne vien bažnyčia bet ir dauguma karalysčių metraštininku nutylėdami ar iškreipdami nepalankias situacijas karalystei, kaip ir suinteresuotos pusės pakenkti vienam ar kitam oponentui pateikdami iškreipta informacija (informaciniai karai, psyopsas). Ir tai daroma tą akimirka, bet bėgant laikui visa tai  įeina į istorija.

Aukštyn