Dievas bei religija. Tikit ar ne. Ką apie tai manot. Argumentai

Pradėjo Vico, spalio 10, 2012, 17:20:16

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Vico

Įdomu sužinoti nuomonę, šio puslapio lankytojų, bei gerbėjų. Kadangi kaip matau, jūsų tikėjimas beribis. :)

paragraf 78

Nuomonę apie ką? Prašau suformuluoti normalią temą, nes dabar tikrai neaišku apie ką siūlai diskutuoti.

Asasinas

Ar tikim Dievu bei religija ir ką apie tai manom. Turim argumentuotai atsakyti. :)

Nežinukas

Jau atsakyta:
Citata iš: Vico  spalio 10, 2012, 17:20:16...Kadangi kaip matau, jūsų tikėjimas beribis. :)

Vico

Turėjau omenyje, jog kadangi tikite i visokius mistinius sąmoningus ir nesąmoningus dalykus, būtų įdomu sužinoti tokių žmonių nuomonę apie Dievą bei religiją.(Nes čia visi turi savo skirtingas teorijas apie mūsų prigimtį ir tikslą, taigi būtį įdomu išgirsti tas teorijas, susijusias šia tema).

.L.U.T.H.O.R.

Religiją sukūrė žmonės. Dievą irgi. Na čia labiau kalbant apie religinius dievus.

omcikas

ech ir tu skeptikas.. lyg tinsoldierio nebutu gana .. :D

astropasaulis

Religiniu aspektu netikiu. Tačiau kaip kurėju tikiu. Medituodamas pamačiau kažkokį spinduliuojantį, elektrinį, ryškų debesį, kuris tarsi plaukė, skrido kosmoso platybėse. Manau aš taip ir įsivaizduoju dievą. :)

Domas

spalio 15, 2012, 20:47:08 Redagavimas: spalio 15, 2012, 20:52:23 by Domas
Na jei turi mintyje, apie dievą, kaip kažkoki dieda sėdintį ant debesies, tai tikrai netikiu. O tikiu į tokį dievą(absoliuta), kuris neturi fizinės formos. Tai yra labiau energija, dieviškoji energija, kuri yra mes ir viskas kas aplinkui.

astropasaulis

Citata iš: Domas  spalio 15, 2012, 20:47:08
Na jei turi mintyje, apie dievą, kaip kažkoki dieda sėdintį ant debesies, tai tikrai netikiu.

Aš neminėjau jokio diedo. Tas debesis ir buvo kaip dieviškoji materija. Kodėl mano komentarus visi klaidingai interpretuoja? :)

Domas

Citata iš: astropasaulis  spalio 15, 2012, 20:49:28

Aš neminėjau jokio diedo. Tas debesis ir buvo kaip dieviškoji materija. Kodėl mano komentarus visi klaidingai interpretuoja? :)

Aš tavo dar net sakinio nebuvau perskaitęs kai šitai parašiau :D, čia as bandžiau temos autoriui atsakyt :), o ne i tavo sakinį.

astropasaulis

Citata iš: Domas  spalio 15, 2012, 20:54:20
Aš tavo dar net sakinio nebuvau perskaitęs kai šitai parašiau :D, čia as bandžiau temos autoriui atsakyt :), o ne i tavo sakinį.

Kad būtent mano komentaras buvo cituotas, bet pataisei po to. Na tiek to. :) Svarbu, kad išsiaiškinom požiūrius į tai. :)

OKULTISTE

Citata iš: Šešėlis  spalio 11, 2012, 01:19:09
Religiją sukūrė žmonės. Dievą irgi. Na čia labiau kalbant apie religinius dievus.

Manau, kad susipainiota...
Juk Dievas yra Kūrėjas ir Tas, Kuris įkvepia. Taigi manau, kad religijos atsirado, kai Dievas davė žmonėms išminties siekti gėrio (nėra religijos, kurios Mokymas siektų žmones paskatinti tapti blogesniais). Žmogus yra Dievo kūrinys, atsiradęs dėl Kūrėjo užmojo... Galiausiai reikėtų gal sutarti, apie kalbate: apie Dievą ar dievus (Dievas yra "Esantysis", "Tas, Kuris yra", o dievai - tarsi mitiniai personažai)...

.L.U.T.H.O.R.

O kodėl tada ne viena religija?

interpretatorius

Manau, kad susipainiota...
Juk Dievas yra Kūrėjas ir Tas, Kuris įkvepia. Taigi manau, kad religijos atsirado, kai Dievas davė žmonėms išminties siekti gėrio (nėra religijos, kurios Mokymas siektų žmones paskatinti tapti blogesniais). Žmogus yra Dievo kūrinys, atsiradęs dėl Kūrėjo užmojo... Galiausiai reikėtų gal sutarti, apie kalbate: apie Dievą ar dievus (Dievas yra "Esantysis", "Tas, Kuris yra", o dievai - tarsi mitiniai personažai)...

Tai patikslinam kuris: budistu, induistu islamo, judaizmo, kataliku ir t.t..Jis tose religijose ir tik vienas. Dievas tai sakyčiau kataliku sukurtas pavadinimas įvardinti kūrėja. Duotas kūrėjui pavadinimas.

apie Dievą ar dievus (Dievas yra "Esantysis", "Tas, Kuris yra", o dievai - tarsi mitiniai personažai)...

Dėl to pasakymo. Kiek katalikybė turi dievų? Jėzus Kristus priskiriamas prie dievų?

Jai kūrėjas davė išminties ne tam kad jį garbintume o tam kad gyventume ne kaip laukiniai.Kaip Mokslo, išsilavinę žmonės. Mes turime etika ir panašias mokymo temas pagal kurias mes galime  siekti žmones paskatinti tapti geresniais.

Aukštyn