Aukštesniųjų dimensijų informaciniai šaltiniai

Pradėjo Neiprastas, spalio 08, 2012, 02:27:11

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

eternal.bliss

CitataĮrodyti, kad kažkas neegzistuoja - neįmanoma (žr. Raselo arbatinuką: http://lt.wikipedia.org/wiki/Raselo_arbatinukas ). Tai - loginė klaida ir visiška nesąmonė. Netikėti dalyku, kurio egzistavimo tikimybė lygi nulinei nėra tikėjimas. Tuo labiau, nesusivoktas. Tai tiesiog racionalus mąstymas. Tai elementarus aplinkos suvokimas.

Tuomet turėtum suprasti, kad kiekvienas pasakytas dalykas yra egzistuojantis, realus, ir patirtas.
Na galim padiskutuoti kas tau rūpi, kokia viena tema, koncentruotai, gal pavyks loginius ryšius sukurti, jeigu tik nori. :)

TinSoldier

Citata iš: eternal.bliss  spalio 09, 2012, 00:08:27
Tuomet turėtum suprasti, kad kiekvienas pasakytas dalykas yra egzistuojantis, realus, ir patirtas.

Nemanau (jaučiu, kad tu taip manai), kad žmogaus sąmonėje egzistuojantis dalykas yra būtinai egzistuojantis nuo žmogaus sąmonės nepriklausančioje realybėje.

Tai, kad tau koks nors pasakytas dalykas turėjo tam tikrą reikšmę, tampa vien tik tavo patirtimi. Tai niekuo nesiriša su realybe, nepriklausančia nuo tavo (ar mano) visiškai nepatikimos, subjektyvios ir pažeidžiamos sąmonės.

Domas

Citata iš: TinSoldier  spalio 09, 2012, 00:05:57

O kol kas atsakyk man ir pats sau: kodėl pašalinis, nešališkas žmogus tavo teorijas turėtų vertinti rimčiau, nei to deginančio bažnyčias, ar eilinio šizofreniko? Manai, kad pastarieji neturi save guodžiančių ir save patvirtinančių argumenų? Manai, kad jų potyriai mažiau tikri? Kuo tu geresnis?

Ar aš sakau kažkam manimi tikėti? Su kuriuo žmogumi rezonuos mano pateiktos mintys tam ir nereiks įrodynėti kažko, o aš čia rašau tik savo nuomone ir niekam jos neperšu. Ir kaip jau sakiau aš nelaikau savęs geresnių visi esam lygus! PS. Nuo taves toks negatyvas sklinda...

TinSoldier

Citata iš: Domas  spalio 09, 2012, 00:15:56
Ar aš sakau kažkam manimi tikėti? Su kuriuo žmogumi rezonuos mano pateiktos mintys tam ir nereiks įrodynėti kažko, o aš čia rašau tik savo nuomone ir niekam jos neperšu.

Ir vis dėl to, tai neturi nieko bendro su tiesa. Tai, kad tavo mintys sutaps su kelių iš tūkstančių žmonių niekuo nepagrįstomis, subjektyviomis nepatikimomis patirtimis besiremiančiomis mintimis - nieko nereiškia. Aš klausiau, kodėl nešališkas žmogus turėtų tavo mintis priimti kaip rimtas. Tu atsakai, kad tave supras tokie pat žmonės kaip tu ir tau to užtenka. Nekeli sau klausimo ar tu esi teisus. Tai gana didelė klaida.

Citata iš: Domas  spalio 09, 2012, 00:15:56
PS. Nuo taves toks negatyvas sklinda...

Tik todėl, kad su tavimi nesutinku šitose keliose žinutėse.
Visa mano ideologija, moralė ir gyvenimo būdas paremtas altruizmu, empatija, savitarpio pagalba ir pan. Todėl tavo jaučiamas negatyvas man tik dar labiau parodo, kaip apgailėtinai nepatikimos yra žmonių subjektyvios patirtys.

eternal.bliss

spalio 09, 2012, 00:30:35 Redagavimas: spalio 09, 2012, 00:36:03 by eternal.bliss
Realybės atskiros nuo žmogaus sąmonės nėra.:)
Tiesiog jeigu nori kažką išsiaiškinti prašom- sukurk temą kur konkrečiai norėtum išsiaiškinti 1 reiškinį, susitelksim ir pakalbėsim, logiškai.  :) čia nieko tokio nesigaus.

TinSoldier

Citata iš: eternal.bliss  spalio 09, 2012, 00:30:35
Realybės atskiros nuo žmogaus sąmonės nėra.:)

O yra realybė atskira nuo barsuko sąmonės?

Kodėl realybę kuria žmogaus, o ne barsuko sąmonė?

eternal.bliss

realybės atskiros nuo sąmonės nėra apskritai. Nes pati realybė yra sąmonės judėjimas, ko pasakoje susikuria energija kuri sukuria atvaizdą, projekciją ir patirtį.

TinSoldier

spalio 09, 2012, 00:48:22 Redagavimas: spalio 09, 2012, 01:03:04 by TinSoldier
Citata iš: eternal.bliss  spalio 09, 2012, 00:37:53
realybės atskiros nuo sąmonės nėra apskritai. Nes pati realybė yra sąmonės judėjimas, ko pasakoje susikuria energija kuri sukuria atvaizdą, projekciją ir patirtį.

Kodėl, tuomet, taip siaubingai skiriasi mūsų sąmonės sukurtos realybės projekcijos, atvaizdai ir patirtys?

Citata iš: eternal.bliss  spalio 09, 2012, 00:30:35
Tiesiog jeigu nori kažką išsiaiškinti prašom- sukurk temą kur konkrečiai norėtum išsiaiškinti 1 reiškinį, susitelksim ir pakalbėsim, logiškai.  :) čia nieko tokio nesigaus.

Jei atvirai, filosofuoti nenoriu.
Ar turi būda kaip empiriškai/laboratoriškai patvirtinti nors vieną tavo pseudomokslinį teiginį?

EDIT: Neturiu galvoje ar turi būdą kaip tavo pseudomokslinį teiginį paaiškinti moksliškai. Tiesiog ar yra būdas sukurti sąlygas, kuriomis tavo teiginiai įgytų kažkokią reikšmę fizinėje realybėje. Pvz, kažkas čia iš dvasių visas visatos paslaptis gauna. Neturėtų būti sunku nugalėti tikimybių teoriją spėliojant kažką. Ne vienas iš jūsų teigia astralinėse erdvėse klajojantys: neturėtų būti sunku astrale pamatyti kas vyksta už fizinio, realaus pastato sienos. Ir panašiai.

eternal.bliss

Todėl, kad kiekvieno pasaulėžiūra skirtinga- Lęšis per kurį praeina sąmonė, taip sukurdama skirtingą žmogaus sąmoningumą, kaip ir patirtis, pastabumą, būseną.

Tai galiu pasakyti kaip tau pačiam atlikti eksperimentą, kurio pasakoje gausi tam tikrą rezultatą.
Tačiau yra dalykų kurie sunkiau pasiekiami.

TinSoldier

spalio 09, 2012, 09:18:41 Redagavimas: spalio 09, 2012, 09:20:53 by TinSoldier
Citata iš: eternal.bliss  spalio 09, 2012, 08:46:09
Todėl, kad kiekvieno pasaulėžiūra skirtinga- Lęšis per kurį praeina sąmonė, taip sukurdama skirtingą žmogaus sąmoningumą, kaip ir patirtis, pastabumą, būseną.

Kokia to prasmė? :D Vientisa sąmonė sukūrė realybę, kurioje išsiskaidė, kad galėtų siekti vėl save pažinti, ar numirusi vėl tapti vientisa? Panašu į sadomazochistinę Jėzaus istoriją, kai dievas pats save nukankino ir nužudė, kad galėtų atleisti kitiems, ką jau nuo pat pradžių galėjo padaryti. (paragraf, suprantu, kad reikėjo aukos, tik kaip pavyzdį naudoju :D )

Citata iš: eternal.bliss  spalio 09, 2012, 08:46:09
Tai galiu pasakyti kaip tau pačiam atlikti eksperimentą, kurio pasakoje gausi tam tikrą rezultatą.
Tačiau yra dalykų kurie sunkiau pasiekiami.

Aš nenoriu to patirti, aš noriu nešališkai įvertinti. Fazė, kai bandinėjau tokius dalykus jau praėjo :) (netikiu ne todėl, kad man nepavyko)
Jei tu jau gali pasiekti kažkokį rezultatą, nematau man prasmės vargti siekiant galbūt būsiančio rezultato. Lengviau, įdomiau ir patikimiau būtų tiesiog tau kažką padaryti :)

P.S. Šiaip skaipe jau gal keletas mėnesių turiu žmogų, kuris mane žadėjo aplankyti per astralines erdves. Kažkaip nesiseka jam :/

P.P.S. Ai ne, du žmones turiu. Ir abiems jiems nesiseka :/

Neiprastas

Citata
Ne, negaliu. Kreipkis į kvalifikuotą psichologą/psichiatrą.

O kol kas atsakyk man ir pats sau: kodėl pašalinis, nešališkas žmogus tavo teorijas turėtų vertinti rimčiau, nei to deginančio bažnyčias, ar eilinio šizofreniko? Manai, kad pastarieji neturi save guodžiančių ir save patvirtinančių argumenų? Manai, kad jų potyriai mažiau tikri? Kuo tu geresnis?

Todėl, kad tai neturi nieko bendro su religija ar kokiu nors kitu religiniu judėjimu, niekas nerenka aukų iš tavęs, nekiša tau skrajučių, neprašo tavęs perrašyti turto, kad išsivalytum nuo nuodėmes, nesako tau niekas kad turi tikėti senuku, kuris yra aukštai, aukštai kur tu jo negali pamatyti, tai tiesiog dvasinio savęs pažinimo kelias, jeigu tu manai, kad gali savo siela pardavinėti materijai, tai tavo laisvė pasirinkti, žmogus ateidamas į kūną visada gali rinktis, nes siela iš prigimties yra laisva būtybė, todėl būk malonus nesmerk to ko gerai nepažįsti.

TinSoldier

Citata iš: Neiprastas  spalio 09, 2012, 09:59:55
Todėl, kad tai neturi nieko bendro su religija ar kokiu nors kitu religiniu judėjimu, niekas nerenka aukų iš tavęs, nekiša tau skrajučių, neprašo tavęs perrašyti turto, kad išsivalytum nuo nuodėmes, nesako tau niekas kad turi tikėti senuku, kuris yra aukštai, aukštai kur tu jo negali pamatyti, tai tiesiog dvasinio savęs pažinimo kelias, jeigu tu manai, kad gali savo siela pardavinėti materijai, tai tavo laisvė pasirinkti, žmogus ateidamas į kūną visada gali rinktis, nes siela iš prigimties yra laisva būtybė, todėl būk malonus nesmerk to ko gerai nepažįsti.

Įsivaizduok, yra žmogus, kuris manosi esąs kurmiu. Jis nuoširdžiai mato save kaip kurmį ir galvoja, kad jo gyvenimo tikslas, nagais rausti žemėje urvus. Kad to trūksta jo sielai. Ir ne tik mano, kad tai jo kelias, - tačiau ir galvoja, kad visa žmonija nukydo nuo tikrojo dvasinio išgelbėjimo, - urvų rausimo.

Jis nedalina skrajučių, neturi dievų, neprašo turto. Tiesiog taip siekia savęs pažinimo. Ir kartais stengiasi pamokyti kitus, kad tapimas kurmiu ir urvų rausimas priveda prie dvasinės palaimos, visiško suvokimo ir sąmoningumo.

Ar galima tokį žmogų gerbti ir jo nesmerkti? Aišku. Būtina jį gerbti ir jokiu būdu negalima smerkti. Ar įmanoma rimtai priimti jo teoriją? Sunkiai.

Taigi, kuo jūs skiriatės nuo žmogaus-kurmio?

Neiprastas

Citata
Įsivaizduok, yra žmogus, kuris manosi esąs kurmiu. Jis nuoširdžiai mato save kaip kurmį ir galvoja, kad jo gyvenimo tikslas, nagais rausti žemėje urvus. Kad to trūksta jo sielai. Ir ne tik mano, kad tai jo kelias, - tačiau ir galvoja, kad visa žmonija nukydo nuo tikrojo dvasinio išgelbėjimo, - urvų rausimo.

Jis nedalina skrajučių, neturi dievų, neprašo turto. Tiesiog taip siekia savęs pažinimo. Ir kartais stengiasi pamokyti kitus, kad tapimas kurmiu ir urvų rausimas priveda prie dvasinės palaimos, visiško suvokimo ir sąmoningumo.

Ar galima tokį žmogų gerbti ir jo nesmerkti? Aišku. Būtina jį gerbti ir jokiu būdu negalima smerkti. Ar įmanoma rimtai priimti jo teoriją? Sunkiai.

Taigi, kuo jūs skiriatės nuo žmogaus-kurmio?

Aš galėčiau pasveikinti jo siela evoliucionavus iš gyvūnijos pasaulio, todėl nenuostabu kad jis jaučia potrauki sugrįžt į savo gyvūno kūną, nes kai jo siela buvo pritaikyta gyvūno kūnui jam pagrindinė pareiga atrodė būti su gamta, tarnauti pagal paskirtį neatliekant kitų funkcijų išskyrus skleisti gyvūnišką gėrį. Tas potraukis yra todėl stiprus nes evoliucionuoja tik siela, bet nėra pereinama į kitą dimensija, todėl labai sunku susivokti, kad tu turi atlikti jau visai kitas funkcijas, nes nėra kas jam suteiktų reikalingą informaciją ir perduotų žinias kaip, toliau evoliucionuoti kaip žmogiškai būtybei. Ir tokio žmogaus negalima smerkti jam kaip tik reikia padėti ir džiaugtis už jo pasiekimą. Dauguma to nepamena atgimdami žmonėmis, bet yra daugelis iš mano praktikos, kurie atsimena kaip yra buvę gyvūnai, todėl raginčiau jį sukurti atskirą temą ir pasidalinti savo patyrimais, nes tai tikrai įdomu ir žavi tuos, kurie to nebe pamena.

Nežinukas

Na gerai, TinSoldier'i,
tarkime, aukštesniųjų dimensijų informaciniai šaltinių tiesog nėra.

Aš, pvz. skiruosi nuo tavo aprašyto kurmio, kuris veržiasi tapti žmogumi tuo, kad jau sutinku su tavo nuomone dėl tų dimensijų nebuvimo tavo akiratyje. Čia visiškai sąmoningai apverčiu tavo aprašytą kurmį „aukštyn kojom".

Bet kodėl kaip koks Galijotas, tu mėgini matuoti visus žmonęs vien savo matu? Kaip čia ir sakai:
Citata iš: TinSoldier  spalio 09, 2012, 10:08:31Taigi, kuo jūs skiriatės nuo žmogaus-kurmio?
Tas „jūs", aiškiai rodo tavo egocentrizmą, kur kiti yra tie „jūs", „žemiau" tavęs...

Nagi, nagi, kaip tu sužinojai, kad nesi tas tavo aprašytas kurmis, kai taip stipriai skiriesi nuo kitų?
Ar įmanoma rimtai priimti tavo teoriją? Sunkiai.

Manyčiau pakanka tų kalbų „apie pažinimo pradmenis", jei neturi ką pasakyti apie aukštesniųjų dimensijų informaciniai šaltinius.

Beja žmogaus sąmonėje, tap pat yra tikrovės sudėtinė dalis. Aukštesniųjų dimensijų (apreiškimo) man suteiktą informaciją apie tai, rasi šituose "realybės metafizikos pradmenyse".

Sekmės kritikuojant kitus, tik gal temą pasirink kitą,
kad netrukdytum norintiems čia paplepėti?!

crystal

spalio 09, 2012, 12:32:43 Redagavimas: spalio 09, 2012, 13:57:24 by crystal
Iš kaikurių post'ų susidarau nuomonę, kad jūs pateisinat bet kokį nelogišką žmogaus nukrypimą nuo normų. Čia tas pats, kas pateisint psichinių ligonių arba nuo narkotikų apsvaigusių žmonių pasakojimus apie jų "realybę". Ar ligonio paistalų nepriėmimas yra  "kitų" žmonių kritikavimas? Ne, tai  paprastas ieškojimas to žmogaus problemos, nes tas žmogus gali kenkti skleisdamas "tiesas". Net nekalbu apie veiksmus.
Citata iš: Neiprastas  spalio 09, 2012, 11:38:40

Aš galėčiau pasveikinti jo siela evoliucionavus iš gyvūnijos pasaulio, todėl nenuostabu kad jis jaučia potrauki sugrįžt į savo gyvūno kūną

Nejaugi tu čia rimtai? Tau taip lengva kalbėti apie žmogaus problemą, nurašant kad neva jis anksčiau buvo gyvūnas? Kodėl geriau nesurast realios to žmogaus problemos ir jam padėti?

Aukštyn