Reikia mokytojo

Pradėjo indigo, birželio 07, 2012, 13:06:13

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

O tu nori pasakyti be mokytojo teisingai be klaidų išbandysi visus metodus?
Kaip sakoma: dešimt auklių ir vaikas be galvos.
Kai žmogus neturi konkretaus kelio, o bando viską iš eilės, jis nieko konkretaus dorai neišmano, nors gali pasigirti platesne erudicija. Tik tiek

eternal.bliss

Kodėl visus? Tokius kurie man bus reikalingi. Iš klaidų mokomasi daugiau, suprantamas giliau pats procesas, desnis, save žmogus pažysta geriau.

paragraf 78

Kaip sako liaudies išmintis: tik kvailys mokosi iš savo klaidų.
Kam vargti ir daryti begalę klaidų, kai gali pasikliauti tuo kuris jau tas klaidas buvo padaręs ir gali patarti kaip jas aplenkti?

eternal.bliss

Yra suvokimas kurio negali gauti nepasiekęs rezultato.
Kaiko neįmanoma suvokti, kol neišgyveni savu kailiu.

pvz. visi kalba apie vienybę- viskas yra viena ir t.t. tu gali tai žodiškai, tehniškai, moksliškai suvokti, bet savo esybe tai suvokti tau be potyrio neišeis.

Tikro suvokimo nebus be potyrio. Žodinė atmintis, ar loginis suvokimas, tėra tik žodžiai, bet kai atsiduri realioje situacijoje jie visiškai negelbsti tavęs.

Suvokti kaip tai daroma ir daryti tai, nėra tas pats. ypač tokiuose dalykuose.

paragraf 78

Na tai tikro mokytojo užduotis ir nėra duoti tau kažkokį neegzistuojantį suvokimą, tikras mokytojas yra vadovas, kuris padeda tau eiti pažinimo keliu, jis neatima tavo paties patirties. Jo funkcija yra atkreipti dėmesį į tai ką darai blogai, ko pats žmogus negali sužiūrėti.

eternal.bliss

Kitaip sakant nukreipti tave tinkamoms klaidoms.

Aš nesakau, kad jo visiškai nereikia. Tiesiog sakau, kad yra žmonių kuriems jo nereikia, yra kuriems jo reikia.

O tu sakai vos ne, kad žudbut visiems reikia be išlygų.

Leisk visiems pasirinkti savo kelią, o ne grūsti savajį.

paragraf 78

Aš jau sakiau anksčiau, kad ne visiems reikia mokytojo, atidžiau skaityk kas rašoma. Tiesiog tokių žmonių mažai. Iš to ką rašai tu, kiek galėjau susidaryti vaizdą iš tavo pranešimų, tai tu esi vienas iš tų kuriems mokytojo žūt būt reikia.

eternal.bliss

Dabar pabandyk sustabdyti savo mintis ir pamatysi kuriam reikia mokytojo.

Aukštyn