Islamas - taikos religija? Nejuokinkit zmoniu

Pradėjo Freedom, balandžio 15, 2015, 16:04:42

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Būtent, tai dar vienos utopijos kūrimas, šį kartą - islamistinės. O utopija kai kuriuos žmones traukia.

Kitas aspektas - grynai kriminalinis, kriminalinė laisvė ir polinkis į avantiūrą. Senovėje buvo prisijungiama prie piratų, plėšikų gaujų ir pan. O ISIS - banditų gauja, kuri užėmė naftos telkinius ir gauna dideles pajamas. Kai kuriuos jaunus žmones tokie dalykai traukia - karas, action, greitos pajamos. 1990-2000 Lietuvoje kiekviename mieste ir miestelyje buvo gaujos, jaunimo grupuotės, forsų kultas. Forsai mušdavosi, užsiimdavo spirito kontrabanda; išgertuvės restoranuose ir diskotekose ir t.t.

Citata- Kodėl ISIS pavyksta į savo greitas įtraukti jaunimą?

- Žuvusiems kovoje numatytos 72 nekaltos mergelės ir tiesioginis patekimas į rojų. Man teko būti kapinėse, kur palaidoti džihadistai. Tiksliau, jų kūnai likę Irake ar Sirijoje, kur kovojo, bet vietose, iš kur jie kilę, padaro pseudokapus, pasato aukštą monumentą, išsiskiriantį iš visų kitų antkapių. Taip atrodo kapas žmogaus, kuris žuvo kankinio mirtimi.  Tai, mano nuomone, socialinio statuso išskirtinumas. Kiek man teko bendrauti su jaunimu, jiems labai svarbus socialinis statusas. Bet, manau, tai natūralu ir lietuviškoje, belgiškoje ar prancūziškoje visuomenėje. Jaunimas nori išskirtinumo, nori būti socialiai pajėgus daryti tai, ko negali daryti kiti. Teko daug bendrauti su čečėnais, kurių charakteris karštas ir kovingas. Justi, kad ISIS jiems kaip galimybė pademonstruoti save.

- Ar, jūsų nuomone, vartotina sąvoka „Islamistų terorizmas"?

- Galima pasakyti paprastai - tai, kas vyko - teroristiniai aktai, kuriuos inspiravo ta ideologija ir ta religija, kuri gali būti apibrėžiama kaip vahabizmas. Visa tai prijungti prie islamo - pats islamas gana diversifikuotas, galbūt sunku būtų pasakyti, kad visa tai - islamistų terorizmas. Jie tiesiog teroristai, koks skirtumas, kokia jų tautybė ar religija.

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/klaidus-islamo-valstybes-rysiai-ir-pajamos-per-diena-skaiciuojamos-milijonais.d?id=69598970

Aukštyn