Širdies kelias

Pradėjo eternal.bliss, sausio 04, 2014, 18:06:06

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

eternal.bliss

sausio 04, 2014, 18:06:06 Redagavimas: sausio 04, 2014, 19:46:04 by eternal.bliss
     Nors šis procesas aprašomas daugelyje religijų, bei dvasinių praktikų, tai nėra kažkoks paslaptingas ar nesuprantamas jausmas, būsena, kuri dažnai pompastiškai išreiškiama kaip „Dievo apsireiškimas". Palikim visa tai tiems kurie dar gyvena praėjusiam tūkstantmetyje. Kadangi laikai keičiasi, keičiasi ir suvokimas.
    Visi turi asmenybę, apie kurią jau aprašiau seniau, kaip ji veikia ir kodėl. Dėl nesuderintos asmenybės atsiranda būtinybės, tokios kaip būtini norai. Norai ir pomėgiai nėra tas pats, pomėgiai iš tiesų žmogų nukreipia teigiama, savirealizacijos kryptimi, vien tik sekimas pomėgiais gali nuvesti iki pilnos savirealizacijos, minčių ramybės, bei laimės ir meilės, tai pats paprasčiausias kelias į laisvę. Tačiau, kadangi visuomenėje egzistuoja tam prieštaraujantys tikėjimai dažnas žmogus užblokuoja visa tai, ir patiria tiktai sociumo įmestus norus pirkti vartoti, turėti kažką madingo. Sociumo įmesti norai iškreipia natūralią asmenybę (natūraliai asmenybė yra teigiama, ji padeda žmogui tobulėti ir parodyti pilną jo potencialą) , tuomet susikuria neigiamas ego, kuris yra dirbtinas, nesuderintas su pačiu individu, jo pomėgiais, gabumais. Šis neigiamas ego sukuria visą jovalą esantį gyvenime, ginčus, pykčius, neapykantą pavydą ir t.t. Jis taip pat iššaukia neigiamą būseną, tas noras pyktis, arba kabinėjimasis prie bet ko yra būtent tai. Jeigu žmogus save pagautų toje būsenoje ir pastebėtų ką daro, suprastu kad visa tai yra visiškai nelogiška, kad jis tiesiog nori sukelti sumaištį be jokios priežasties. Dabar šitokį ego galima labai lengvai atpažinti, tereikia nueiti į didesnį prekybos centrą, ir pamatysim krūvą žmonių kurie rengiasi vaikšto- vienodai, tai net yra juokinga :D jie net nesupranta, kad sociumo įmestas ego tėra vartotojiško pobūdžio, bei visiškai neišskirtinis, tokie žmonės tėra masė su dirbtinėm vertybėm bei norais, kaip pilka masė.
Taigi kuo visa tai susyją su širdimi. Su netikra asmenybe, arba ego, žmogus negali surasti savęs. Todėl visų pirma reiktų atsikratyti jos. Kaip tai padaryti? Paprasčiausias būdas yra stebėti savo elgseną, mintis, paprastas stebėjimas padės sutelkti dėmesį, būti sąmoningesniam. Reikia rinktis kokias emocijas nori jausti o kokių ne, kokias mintis nori galvoti o kokių ne. Tai nereiškia kad toks žmogus nematys neigiamos pusės, jis matys ją dar lengviau, tačiau jis nesirinks būti joje. Į paprastą konfliktą galima atsakyti ramiai ir objektyviai, kito žmogaus ego negaunantis atsako nebesugebės išlaikyti neigiamų emocijų, todėl jis bus priverstas pasišalinti, ar kur kitur išsireikšti. Todėl neigiamas ego negali būti poroje su teigiamu ego, nes jis paprasčiausiai negaus atsako ir nebus tuo patenkintas. Taigi neigiamo ego pranaikinimas gali sukelti pokyčių asmeniniame gyvenime. :)
    Po šio laiptelio viskas priklauso nuo pačio žmogaus, jis gali vadovautis savo polinkiais, sekti potraukiu kurti, realizuoti save kaip tik nori, ir viso to metu pasiekti pilnatvę, meilę kūrybiniame procese.
    Tačiau yra ir kitų pasirinkimų. Kai kurie žmonės norint atsikratyti neigiamo ego, savo asmenybę susieja su meile guru, dievui, dar vadinama bhakti joga, taip tai sukelia tam tikrą būseną, tačiau tokiam žmogui kažkuriuo metu vis tiek reikės sugebėti išlaikyti šią būseną savyje, laisvą ir nepriklausomą, ko dažniausiai nesugeba šį kelią pasirinkę žmonės. :)

    Mano kelias yra šiek tiek kitoks. Ego šiame kelyje yra pririšamas ne prie dievo, ar guru, o prie kito žmogaus, tokio pat kaip tu. Tai paprasti poros santykiai, kurių metu ego (ganėtinai lengvai) pririšamas prie kito žmogaus. Tačiau šį kelią praktikuojantis žmogus turi būti jau išmokęs suvaldyti savo mintis bei neigiamą ego. Net nesvarbu kokią asmenybę turės kitas žmogus, svarbiausia, kad būtų meilė iš praktikuojančiojo pusės. Kadangi šį kelią praktikuojantis žmogus yra suvaldęs sociumo įmestą neigiamą asmenybę, o partneris ne, tokie santykiai duos daug pamokų, ir parodys ant kiek stiprus yra žmogus, rezultate pora gali arba pasimokyti vienas iš kito ir realizuoti teigiamą asmenybė, atsisakant sociumo įmestos taip realizuojant save santykiuose, arba dažnu atveju išsiskirti.  Išsiskirimo atveju, praktikuojančiojo žmogaus kelias tik prasideda. Šiuo atveju žmogus turėtų išlaikyti jausmus ir nepažadinti neigiamo ego kaip neapykantos, smerkimo.  Jeigu jis sugebės išlaikyti meilę kaip jausmą bei atrišti ego saitą su kitu žmogumi, ego natūraliai susitapatins su jaučiamu jausmu. Pats ego taps meile, susies save su ta būsena ir taip transformuos save. Tai yra labai keistas jausmas, tarytum žmogus jaustųsi kaip jausmas, kuris užpildo visą jo kūną. Šioje būsenoje jis gali jausti kiekvieną daiktą ar objektą kaip save, tarytum ta pati energija kurią jis jaučia savyje yra ir kitame objekte. Tai labai keistas ir tuo pat metu malonus, raminantis jausmas.

http://bodhisatva-s.blogspot.com/

a.t.sielis

O su tais dažnų išsiskyrimų atvejais - gaunasi, tobulėjimas per išsiskyrimus? Po vieno išsiskyrimo seks kitas ir t.t.? Kame čia mintis, ar daugiau kad nereikia bijoti santykių dėl galimo išsiskyrimo?




eternal.bliss

#2
sausio 04, 2014, 18:43:23 Redagavimas: sausio 04, 2014, 18:45:58 by eternal.bliss
Ne, apie tą išsiskyrimą kur rašiau tai norėjau patį princimą pasakyti ką reiktų daryti tokiu atveju.
Jeigu pasiekiamas galutinis rezultatas, tuomet žmogus savo ego paverčia neribota meile, tiek ir tenorėjau pasakyti. Tobulėjimas per santykius, jeigu praktikas suvaldė savo mintis ir ego, jam tereikės 1 praktikos ir jis tą ego transformuos abiem tiek išsiskyrimo tiek buvimo poroje atvėjais.

Na aišku žmogus tobulėja ir per skausmą bet šiuo atveju neturėjau to galvoje ir šitas kelias yra daug toliau nuo skausmo kelio, kuriuo eina žmonės su neigiamu ego.  :)

Master

Tiesa pasakius straipsnis išties padėjo susivokti :) Negti radau sau pačiai naudingos informacijos, kurią planuoju pritaikyti :)
(tokie iš pažiūros elementarūs dalykai, tačiau kol į juos nebuvo progos atkreipti dėmesį, jie buvo nepastebimi).
Iš tiesų sutinku, kad dabartinė visuomenė nusąmonėjusi, o šis virusas plinta. To pasekoje ne tik vartojimas. Bet ir įvairūs veiksmai, kuriuos net atydžiai sekant, nesuprasi ar tai įmestas troškimas ar kylantis iš vidaus. Nors kita vertus juk žmogui aplamai nieko nereikia? Ir nuoširdžiai į save įsigilinus lengva suvokti, kad nėra tokių troškimų, kurių neįmanoma būtų pakeisti,numalšinti arba sukurti idealą, kuris ims purtytis jo.
O pabaigos nesugebėjau perskaityti (skaičiau, bet nieko nepamenu, nes buvau taip susijaudinusi skaitydama pradžią... che, che... )todėl jos kažkaip pakomentuoti negalėčiau :)

Sleeping_angel

Citata iš: eternal.bliss  sausio 04, 2014, 18:06:06
Taigi kuo visa tai susyją su širdimi. Su netikra asmenybe, arba ego, žmogus negali surasti savęs. Todėl visų pirma reiktų atsikratyti jos. Kaip tai padaryti? Paprasčiausias būdas yra stebėti savo elgseną, mintis, paprastas stebėjimas padės sutelkti dėmesį, būti sąmoningesniam. Reikia rinktis kokias emocijas nori jausti o kokių ne, kokias mintis nori galvoti o kokių ne. Tai nereiškia kad toks žmogus nematys neigiamos pusės, jis matys ją dar lengviau, tačiau jis nesirinks būti joje. Į paprastą konfliktą galima atsakyti ramiai ir objektyviai, kito žmogaus ego negaunantis atsako nebesugebės išlaikyti neigiamų emocijų, todėl jis bus priverstas pasišalinti, ar kur kitur išsireikšti.


Parašyta gražiai, tačiau nereikia pamiršti, kad viskas nuolat kinta ir vien to, kas čia parašyta nepakanka. Neužtenka vien stebėti savęs, nes nežinai, į kokias aplinkybes būsi "įmestas" po 10 minučių.
Jeigu visą gyvenimą buvai įpratęs reaguoti į tuos dalykus, kurie tau nepriimtini, tai net ir suvokdamas, kad darai blogai, vis tiek "drabstysies emocijomis".
Jei tu, eternal.bliss, žinai dar kokių kitų "vaistukų" nuo ego pašalinimo, tai parašyk, nes šitie man nepadeda :(

eternal.bliss

Taip- suvokimas išvis nepadeda norint atsikratyti ego, ar mintis sustabdyti, ir žmogui kuris turi sukaupęs didžiulį knigyną galvoje, tai padaryti bus labai sunku  :) Parašysiu gal atskirą temą apie ego ir būdus jį apgauti arba panaikinti, tenais galėsim padiskutuoti plačiau apie tai :)

Master

Tai manau reikia pirmiausia suvokti savo idealus, pasaulėžiūrą, moralę. Tada stebėti veiksmus, jei jie eina prieš valią ir pastaruosius išvardintus veiksnius, tuomet juos suvokti, paanalizuoti.Ir pasielgti savo manymu teisingai.
Citata iš: eternal.bliss  sausio 04, 2014, 18:06:06
   tuomet susikuria neigiamas ego, kuris yra dirbtinas, nesuderintas su pačiu individu, jo pomėgiais, gabumais. Šis neigiamas ego sukuria visą jovalą esantį gyvenime, ginčus, pykčius, neapykantą pavydą ir t.t. Jis taip pat iššaukia neigiamą būseną, tas noras pyktis, arba kabinėjimasis prie bet ko yra būtent tai. Jeigu žmogus save pagautų toje būsenoje ir pastebėtų ką daro, suprastu kad visa tai yra visiškai nelogiška, kad jis tiesiog nori sukelti sumaištį be jokios priežasties.
- manau iš šito labai lengva suprasti apie ką kalba eina. Ką ir kodėl reikia daryti :)
Aš taip manau ir bent jau taip supratau.

Aukštyn