Rusijos verslininkas parduoda nemirtingumą

Pradėjo paragraf 78, kovo 11, 2013, 07:32:47

« ankstesnis - sekantis »

Ar norėtum pratęsti gyvenimą roboto kūne?

Taip
Ne
Nemanau, kad tai įmanoma
Tai mano svajonė
Žmogus turi gyventi tiek kiek jam skirta
Žemyn

a.t.sielis

Padarius įtaką fiziniam kūnui, pakinta asmenybės raiška. Čia tas pats kas - pakeisk automobilį, pasikeis ir važiavimas. Bet vairuotojas - ne automobilis, automobilis nepagamina vairuotojo.

Vidinė asmenybė iš esmės yra dvasinis "aš", įsodintas mentaliniame kūne. Kad asmenybė iš vis būtų, reikia sąmonės, "aš", o pačios šiapusinės asmenybės bruožus sudaro mentalinis kūnas. Mentalinis kūnas sąveikauja su fiziniu kūnu, mentalinio kūno savybės kinta, bet principinės charakteristikos išlaiko tąsą. Pvz. šiame gyvenime esame viename fiziniame kūne, kitame gyvenime gausime kitą fizinį kūną, ir elgsimės/atrodysim kitaip, bus kita asmenybė. Bet tarp vieno ir kito gyvenimo asmenybės charakteristikų bus tęstinis ryšys - ką žmogus linkęs daryti, ko nelinkęs, ką mėgsta ir ko nemėgsta ir t.t. Kitimas yra, bet jis tęstinis.

Mentalinis kūnas "maitinamas" įspūdžiais, kurie gaunami per fizinį kūną ir susietai su fiziniu kūnu. Todėl transformavus ar pakeitus fizinį kūną, transformuojasi ir mentalinis kūnas.

Bet fizinis kūnas nepagamina sąmonės, "aš", be kurios negali veikti mentalinis kūnas. Tas "aš", siela, glūdi širdyje, bet ji nėra "pagaminama" nei širdies, nei smegenų. Ji amžina, transcendentinė. Po mirties, siela kartu su mentaliniu kūnu atsiskiria nuo dabartinio fizinio kūno, ir keliauja kur jai skirta.

Buvau pradėjęs temą ( http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2176.0 ), apie faktus, kad organų transplantavimas keičia asmenybę.

Šuns galvą persodino ant šuns kūno, o smegenis į robotą - tas nepavyks.

Frankenšteino konstravimas kažkoks  ???

ponaitis

Nenori net bandyt,tegul,mirk,mes ilgai ir laimingai gyvensim(tiksliau mes tie kurie sukrapštys po milijarda kita viena)

a.t.sielis

Manyčiau, geriau jau mirti ir gauti kitą normalų fizinį kūną, nei kokio roboto kūne gyventi. Nors abejoju ar sielą kas siųs į roboto kūną. Nebent kokią degradavusią, su atitinkamu sąmonės lygiu, bet geriau į tokį sąmonės lygį nedegraduoti. Verčiau būti žmogum ar ne prastesne būtybe.

ponaitis

Jeigu tave kas sius į ta kita kūną,jeigu reinkarnacija egzistuoja,niekad negali buti tikras kuo nors,gal dabartis tėra vienas bandymas,ir viskas,ir daugiau nebus ką ir kaip daryti.

a.t.sielis

Tu sakyk su "jeigu", o aš kalbėsiu be "jeigu" apie reinkarnaciją. Kiekvienam savo :)

Aukštyn