Mėgstamiausios Pasakos !

Pradėjo Linas Esu, rugpjūčio 06, 2017, 22:26:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

rugpjūčio 06, 2017, 22:26:35 Redagavimas: rugpjūčio 06, 2017, 22:33:58 by Linas Esu
Greičiausiai ne vienam pradinėse klasėse teko pasinerti į neaprėpiamus fantazijų klojus . Žmonės kalba - pasakos , padeda vystyti žmogaus " sielą " , taip pat daro įtaką vaikų asmenybės ugdyme .

Siūlau pasidalinti pasakomis , kurios JUMS perskaičius paliko didžiulį įspūdi , bei prisminus kelia nuostalgiją :)

Nuo savęs kiekvienam siūlyčiau perskaityti vokiečių rašytojo Otfrydo Proislerio knygas , " Plėšikas Hocenplocas " . Keli trumpi leidiniai , kuriuos mielu noru skaityčiau , kai pasaulis rodosi pilkas .

Skeletonas

Jusu ikelta pasaka skaičiau mažas ,tikrai labai gražu, dar stovi spintelėja tos vaikystes knygos, katik atsidariau, suradau vaikystes megstamiausia: "Grybų karas" ;)

Linas Esu

Citata iš: Skeletonas  rugpjūčio 06, 2017, 23:10:58Jusu ikelta pasaka skaičiau mažas ,tikrai labai gražu, dar stovi spintelėja tos vaikystes knygos, katik atsidariau, suradau vaikystes megstamiausia: "Grybų karas" ;)
Jop , skaičiau / pasakiška knyga :D . Dar prie to pačio , paminėčiau " hobitas " bei " Haris Poteris " .

Skeletonas

Na Hario ar Hobito nelabai pavadičiau pasakomis,veikiau fantastinė literatūra, bet irgi geros :)

Creative

rugpjūčio 06, 2017, 23:58:00 Redagavimas: rugpjūčio 07, 2017, 00:01:47 by Creative
Ką atsimenu iš vaikystės tai:

1. Dangus griuva - patiko katinas, nes pati turėjau katinukus.
2. Конёк горбунок (neatsimenu tiksliai pavadinimo, kaip ir siužetas jau irgi išgaravo beveik)

O pačia didžiausia įtaką man padarė knyga kai 8 klasėje perskaičiau Džorž Sand - Konsuelo, ne pasaka bet visdelto...

Linas Esu

Citata iš: Skeletonas  rugpjūčio 06, 2017, 23:47:48Na Hario ar Hobito nelabai pavadičiau pasakomis,veikiau fantastinė literatūra, bet irgi geros :)
Diskutuotina :D

Citata iš: Creative  rugpjūčio 06, 2017, 23:58:00O pačia didžiausia įtaką man padarė knyga kai 8 klasėje perskaičiau Džorž Sand - Konsuelo, ne pasaka bet visdelto...
ne pasaka bet visdelto... ?

Creative

Citata iš: Linas Esu  rugpjūčio 07, 2017, 00:09:03ne pasaka bet visdelto... ?
pasaka su gera pabaiga ko ištikruju aš netikėčiau su tokiais herojais ir įvykiais.

paragraf 78

Citata iš: Linas Esu  rugpjūčio 07, 2017, 00:09:03Diskutuotina :D
ne pasaka bet visdelto... ?
Hmm... Šiaip nei Hobitas nei juo labiau Haris Potris tikrai nėra pasaka, o kad diskutuotina, gali parašyti tik žmogus niekad nesidomėjęs kas yra pasaka.
P.S. pasaka yra degradavęs mitas. Jei Hobitą ir kitus kūrinius Tolkienas rašė bandydamas atkartoti mitą, tai Rowling to net nemanė daryti, t.y. bandyti atkartoti kokį nors mitą ar pasaką.

mcgyver

Mano megstamiausia vaikystes knyga Robinzonas Kruzas.

Linas Esu

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 07, 2017, 07:40:52Hmm... Šiaip nei Hobitas nei juo labiau Haris Potris tikrai nėra pasaka, o kad diskutuotina, gali parašyti tik žmogus niekad nesidomėjęs kas yra pasaka.
P.S. pasaka yra degradavęs mitas. Jei Hobitą ir kitus kūrinius Tolkienas rašė bandydamas atkartoti mitą, tai Rowling to net nemanė daryti, t.y. bandyti atkartoti kokį nors mitą ar pasaką.
:D Na Haris Poteris tikrai turi nemažai pasakų motyvų kaip ir Hobito knyga .
Citata iš: mcgyver  rugpjūčio 07, 2017, 07:57:44Mano megstamiausia vaikystes knyga Robinzonas Kruzas.
Užskaitau , teko taip pat skaityti , labai gera .

elteide

rugpjūčio 07, 2017, 12:32:30 Redagavimas: rugpjūčio 07, 2017, 12:35:56 by elteide
daug pasakų turėjau jau neatsimenu kuri...grybų karą pirmiausia ką prisiminiau ir brolių Grimų pasakas mėgau ir Robin Gudą :)

paragraf 78

Citata iš: Linas Esu  rugpjūčio 07, 2017, 09:40:37:D Na Haris Poteris tikrai turi nemažai pasakų motyvų kaip ir Hobito knyga .Užskaitau , teko taip pat skaityti , labai gera .
Tai mūsų seimūnų pažadai irgi turi daug pasakų motyvų, bet nemanau, kad kas nors įvardins jas (nepaisant to, kad dažnas jas skaito ypač prieš rinkimus).
O jei rimtai, tai nurodyk kokie pasakų motyvai reiškiasi HP ir Hobite?

Linas Esu

rugpjūčio 07, 2017, 17:44:54 Redagavimas: rugpjūčio 07, 2017, 19:04:20 by Linas Esu
Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 07, 2017, 17:03:35Tai mūsų seimūnų pažadai irgi turi daug pasakų motyvų, bet nemanau, kad kas nors įvardins jas (nepaisant to, kad dažnas jas skaito ypač prieš rinkimus).
O jei rimtai, tai nurodyk kokie pasakų motyvai reiškiasi HP ir Hobite?
Išgalvoti stebuklingi gyvūnai ar vietovės , kaip pvz kalbantis drakonas , kalbančios gyvatės , feniksas , įvairūs magiški monstrai . Elfų karalystė , burtininkų mokykla , stebuklingas miškas . Magiški daiktai .

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 07, 2017, 07:40:52P.S. pasaka yra degradavęs mitas.
Kiek laiko turi praeiti jog mitas taptų pasaka ? ar mitai matuojami žmonių optimizmu ( galbūt neįtikėtinos istorijos detalės tiesa ? ) ?

mcgyver

koks skirtumas ar haris poteris pasaka ar ne vistiek skirts labiau vaikams o ne susugusiems.

Skeletonas

Kur parašyta kad butent vaikams HP? Knygos autoriai ivardina kaip fantastine knyga nes vaikui prieš miega nesuprantama ta pasaka bus. Bet skaityt gali :D

Aukštyn