Kas sukūrė kūrėją?

Pradėjo a.t.sielis, birželio 02, 2015, 15:16:40

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

idenmeyou

Citata iš: time  sausio 17, 2016, 00:04:33Žmonės tik per daug susižavėjo begalybe, bet ir naudojasi kaip metafora, girdėjau fantastinių posakių: "begalinis dangus" ; "begalinės žvaigždės", "vanduo begalinis" ir pan. Kada žmonės įpranta nebemąstyti, nebesprendžia uždavinių, ("prirašo begalybę, o kam reikės tas įstatys betkokį skaičių kokį reikės"). Begalybė trigdo uždavinio sprendimo eigą, uždavinys neretai lieka neišspręstas iki galo. Vien dėl žmogaus įsitikinimų, kad viskas yra begalybė.

Bet aš darau prielaida, kad jiems patinka nežinoti kaikurių faktų, jie nori gyventi paslapčių realybėje, kur, nedaleiskit, kas nors atskleis visatos plotą, tai bus pasaulio pabaiga. Atsiras skeptikų, kurie vistiek teigs, kad visata begalinė ir niekaip niekas nesusikalbės.

Reikia kažką veikti vistiek... įjungiam protą ir mąstom.


Tai, kad žmogus turi labai siaurą protą ir viską linkęs skaičiuoti nuo 1 iki 100, viską linkęs suprastinti, o kai toje pačioje fizikos srityje skaičiuojant skaičiai priveda prie to, kad aiškiai kažkas neatitinka tada žmogus pasimeta, nes paprastos logikos protas mąsto akivaizdžiai ne taip. Priežastis kodėl žmogus turi tiek daug klausimų apie visatą yra ta, kad jis ją bando suvokti taikydamas įvairius modelius, formas. Šiuo metu yra daugybę fenomenų, kurie sulaužo standartinius modelius ir tik įrodo jog tai ką matome nėra visiška tiesa, tad teiginys, kad negali egzisutoti begalybe yra labai žmogiško proto vaisius, o žmogiškasis protas visatos didybėje atrodo labai menkas.

Daugelis į visatą žveldgamį juodą tuštumą įsivaizduoja, kad ten nieko nėra, taip atrodo, kad ten tuščia, bet ten pilną dalelių, fotonų ir visko kito, vien pati erdvės medžiaga yra visur, be to mes negalime žinoti visatos dydžio, nes realiai kaip ir minėjau stebime iš vieno taško tiek kiek galime stebėti.

Galbūt begalybė laužytų logikos standartus, bet daugybė tyrimų ir išvadų jau ne kartą įrodė, kad žmogiškoji logika labai menka aiškinantis visatos paslaptis.

xsistemax

Kodėl manau,jog kitos visatos yra tik taškai mūsiškėje?Todėl,kad mūsiškis NIEKAS yra begalinis ir kažkur šalia tiesiog nėra vietos.Jos ir nereikia. :) Mūsiškė kitose visatose-irgi tik taškas.

time

#92
sausio 17, 2016, 15:35:54 Redagavimas: sausio 17, 2016, 15:45:20 by time
Grafikus kokius norime galime piešti, bet mums reikia tik vieno galutinio atsakymo.

Būtu idomu, kaip sukurtume kubą iš medžio ir nuolat galėtume jį tęsti iki begalybės jo formą;

Ar kai stebėtume, kaip rieda kamuolys nuo pakalnės ir apskaičiuotume visus galimus variantus tuo momentu, kokį kelią tas kamuolys nuriedės - atsakymas bus tik vienas ir vienintelis - tuo momentu.

Visur yra riboti atsakymai, o kur prirašo begalybę neišsprendžia iki galo uždavinio;

Čia tas pats būtu kaip kad paleistūmėte kamuoli nuo pakalnės ir parašytumėte, kad jis nuriedės iki begalybės kelio vienetų.

Vistiek, kažkur kamuolio riedėjimo kelias baigiasi, kamuolys irgi sustoja norite to ar ne.


tadasas99

 @time atsakymu  savo klausimui apie kamuoli paieskok kvantineje fizikoje, klausimui apie kuba 4d visatos teorijoje bei kvantineje mechanikoje.
 Situ atsakymu esama, o grafikai tik kaip vaizdine medziaga kad aiskiau butu suprasti, nes kalbant be ju musu supratimas yra "nuo iki", kadangi mes skirstome laika intervalais, bet kazkur taska dedam, cia grafikai aiskina kad tas taskas ne taskas o kitas etapas.
 Ir kaip minejau, cia ne mano mintis, ne mano suvokimas, cia tik kitokia teorija, parasiau tik tam kad jei temoje bandom kazka aptart tai varijantai du, aptarti viena teorija, arba ieskoti kazko apie ka kalba kelios.

xsistemax

time,tavo kamuolio tiesiog nėra,tai tu jį ir realizavai,ir riedėti pastūmei,ir aplinką matavimams sukūrei,kad turėtum atskaitos tašką.Bet visa tai-tik tavo pasaulis.Kalbame ne apie jį,o apie esmę.

time

#95
sausio 17, 2016, 15:58:05 Redagavimas: sausio 17, 2016, 16:07:14 by time
Citata iš: tadasas99  sausio 17, 2016, 15:43:48atsakymu  savo klausimui apie kamuoli paieskok kvantineje fizikoje, klausimui apie kuba 4d visatos teorijoje bei kvantineje mechanikoje.
O tau atrodo, kad tu gyveni 4d erdvėje, kad gali tąsyti daiktus kaip panorėjęs ir kada panorėjęs?

Sorry, bet nesu matęs, kad kas medžio kubą pratestu iki begalybės prie mano akių.

Citata iš: xsistemax  sausio 17, 2016, 15:55:28time,tavo kamuolio tiesiog nėra,tai tu jį ir realizavai,ir riedėti pastūmei,ir aplinką matavimams sukūrei,kad turėtum atskaitos tašką.Bet visa tai-tik tavo pasaulis.Kalbame ne apie jį,o apie esmę.
Apie kamuolio pastūmima nebuvo kalbos, bet čia ne esmė (nuolat vyksta naturalūs gamtos procesai); kokių kitokių to momentu negalėtų vykti.
bet užtat turime informacijos, nesvarbu ar ji mūsu realizuota ar ne. Ar mes sukūrėme tą matų sistemą ar ne, bet ji veiksminga, ir galime išgauti tam tikros informacijos, be jos neišgyventume. Neturėtume nieko; nesiorentuotumėmes erdvėje ir laike, manytume kad tai kažkas tokio : sakytumėme " kažkoks išmatavimas".
O kai turime sutartinių ženklų sistema tai tampa efektyvu.

xsistemax

Sorry,mes bandome suprasti,kaip visata sukurta iš nieko ir iš kur atsirado kūrėjai,ar analizuojame buitinius stereotipus?Gal pabandykim pakalbėt viename lygmenyje? :)

time

#97
sausio 17, 2016, 16:22:23 Redagavimas: sausio 17, 2016, 16:25:41 by time
Citata iš: xsistemax  sausio 17, 2016, 16:06:08bandome suprasti,kaip visata sukurta iš nieko ir iš kur atsirado kūrėjai,ar analizuojame buitinius
visata nėra niekas, daugelis sutartinai ją vadina materija su planetomis ir žvaigždėmis ir kitais gyviais.

beveik visos tikros fizikos teorijos kilo iš buitiniu dalyku:

žemės traukos dėsnis; reliatyvumas; inercija; ir kiti.

Aišku atsiranda teoriju, kur neva galima tęsti dalykus iki begalybės, bet čia jau fantazijos;

Kiekvienas žmogus turi ribotą amžių, jo suvokimas ribotas; augalas auga tik tam tikrą laiką kol žūva, žemė aplink saulę apsisuka vieną kartą metuose; paroje būna tik viena diena ir viena naktis; per metus vasara būna tik kartą;

Yra taškas, negrįžtamų įvykių ir nepakeičiamų jokiais kitasi tuo momentu.

Niekada nebegrįši vėl kai būsi dar vaikas arba neišgyvensi 500 metų.

Momentiniai įvykiai ir įrodo tą ribotumą visko; pati gamta, netik žmogus;

žmogus gali ją išderinti sukurdamas visokias stebuklingas sistemas, kurios leistų keliauti laiku, transformuotis į kitą formą, teleportuotis.

Bet visata kaip ir gamta nėra žmogaus kūrinys - jis pasilieka tokiame lygyje kaip ir gamta, nepriklausomai nuo skaliarinio jo dydžio;

procesai vyksta labai analogiški,

Juk tik vieną kartą gyvenime kaikurie dalykai įvyksta : nėra jiems klonuotu įvykiu. 

xsistemax

#98
sausio 17, 2016, 16:32:25 Redagavimas: sausio 17, 2016, 19:10:04 by xsistemax
Tikiuosi,jog supranti,kad visata susideda iš kvantų,kuriems galioja pagrindinis neapibrėžtumo principas?Kitaip sakant,visata-beprasmės informacijos kratinys,kuri prasmę įgauna tik sutvarkyta programos.Kalbame būtent apie tas programas,o ne apie jų veikimo rezultatą.

tadasas99

 @time realiai siulau pasidomek mokslo pazanga, nu pazanga gal perstipriai pasakyta, bet esama moksliniu atradimu kurie netelpa i musu suvokimo ribas, mokslas yrodo kad yra kazkas ko mes nesuvokiame.
Pradek nuo kvantines mechanikos, visiskai kitas pasaulis kiti desniai bet tai ne kazkur, tai tavo kambary vyksta.

time

#100
sausio 17, 2016, 16:51:51 Redagavimas: sausio 17, 2016, 16:54:20 by time
Kad paprastai bandau aiškinti, nereiškia kad nieko nežinau. Žinau tuos kvantus, "baikit man kabint makaronus"

Pagrindinė mano mintis buvo:

Gamta yra mažas modelis visos visatos, kurioje vyksta analogiški procesai įrodantys ribotumą ribų: laiko, erdvės, greičio, svorio ir kitų matų sistemų, kažkur visada nutrūksta ryšys ir baigiasi kas nors egzistuoti.

Einšteinas turėdamas omenyje, kad niekas negali greičiau keliauti už šviesą" - ištikro turėjo omenyje, kad šviesa yra pats greičiausias dalykas, kuris gali keliauti, kaip tokiu greičiu - nėra sukurtas žmogaus ir yra natūralus procesas.

Tik žmogus čia nori per fantazijas savo dėsniu atrasti ir potruputi sunaikinti visata.

Žmogus gali sukurti kas gali ir greičiau keliauti už šviesą ir sukurs, bet tam reikės laiko ir nemažai sanaudų.

Teleportacija sukurs, laiko mašina sukurs, higgo bizona panaudos - alins žemę ir naturaliai bevykstančius procesus išderins, kad patenkintu savo poreikius, kas prives prie globalaus susinaikinimo.

Niekas nėra apdraustas nuo susinaikinimo per tirinėjimus fantastinius dėsnius, kurių net nėra naturalioje "sferoje". Reikia atsargiai su tais dalykais.



xsistemax

#101
sausio 17, 2016, 19:03:43 Redagavimas: sausio 17, 2016, 19:06:55 by xsistemax
Mane tiesiog glumina,kaip žmogus(omenyje turiu žmogų apskritai ),pats padaręs atradimus ir sukaupęs tokį kolosalų kiekį objektyvių duomenų apie pasaulį niekaip negali išsivaduoti iš stereotipų ir tomis žiniomis pasinaudoti.
Kodėl kvantų teorija nepadaro perversmo žmogaus pasaulėžiūroje,kodėl toliau gyvuoja primityvus požiūris?Ar iš tiesų mokslas aplenkia inertišką žmogaus protą?
Juk,kaip sakė D.Bomas,tada,kai žmogus suvoks,kas jis yra iš tiesų-taps pranašesniu už bet kokį dievą.Nes tiesiog nežinom kitos būtybės,turinčios tokį kūrybinį potencialą.
@time,visatos nesunaikinsi,nes ji ir taip yra begalinis niekas.Materija ir energija-tik programų informacijai suteiktos charakteristikos.Kaip kompiuteriniame žaidime.Gamta nėra visatos modelis,ji-kūrinys,nuaustas iš visatos audinio.Visi objektai ir dėsningumai yra virtualūs.
Tai,ką tu vadini visata,egzistuoja tik tavo prote,tai iliuzija,sumontuota tavo paties iš pirminės informacijos.Tikrasis jos vaizdas visiškai kitoks.
Štai prie šitos esmės pastaruoju metu mokslas labai priartėjo.Žinau,jog didelei daliai žmonijos tai sunkiai suvokiama.Nes tiesiog netelpa į įprastinius rėmus,nėra duomenų asociacijoms,nėra su kuo lyginti.
Tai-stereotipų griūtis.

tadasas99

 Niekas tau smegenu neplauna ir nemokina, tiesiog parasiau kodel daznai kalbama ne tik apie tai kas mums naturalu, kodel kartais kalbama apie kazka kas nenaturaliai skamba, bet tai nebutinai dar turi buti klaidinga

time

#103
sausio 17, 2016, 19:36:37 Redagavimas: sausio 17, 2016, 19:59:49 by time
Citata iš: xsistemax  sausio 17, 2016, 19:03:43@time,visatos nesunaikinsi,nes ji ir taip yra begalinis niekas.
Žmogus ir sunaikins visatą.

Jau senai yra tai jaučiama ir labai logiška, kad per žmogaus bandymus išradinėti savo dėsnius, atsilieps natūraliai bevykstantiems mums svarbiems procesams, jie išeis iš ritmo, nebegalės funkcionuoti, kap kad sutverta.

Žmogus per daug įsigalėjo žemėje, negana to, dar ir į kosmosa "kiša nagus". Kas neprives prie gero irgi. Pažinti, kaimynines planetas ir žvaigždes, nieko blogo, bet kurti kolonijas jau nebegerai.

Visi žmogaus sugalvoti dėsniai, kurie natūraliai neegzistuoja, galų gale atves į pražūtį. Jau senai yra jaučiami požymiai to, kad vis daugiau žmonių serga įvairiomis ligomis per visokius wi-fi ir kitokius bereikalingus patogumus; kurie bereikalingi žmogui. Žemas radio dažnis irgi atsiliepė žmogaus sveikatai, nafta, šiukšlės, chemikalai, gamta užnuodyta ir taip. O dar bandymas atrasti kitokių dimencijų pasaulių, per visokius higgo bizonus ir prišauks pasaulio pabaigą. Tie žmonės kiša nagus kur nereikia. Kam tos 5D dimencijos, jei nebus kur jų panaudot paprastam žmogui, nei pritaikyt buityje? Čia tik įsitikinimas, kad reikia tokių technologijų, bet iš tikro nebus kur panaudot, kai išras, o ryte ris žemės resursus ir alins žemę.

Biblija apie tai rašo.

"Mt 24,29 Tuoj pat po tų suspaudimo dienų saulė užtems, mėnulis nebeduos šviesos, žvaigždės kris iš dangaus, ir dangaus jėgos bus sudrebintos."




tadasas99

Citata iš: time  sausio 17, 2016, 19:36:37
Citata iš: xsistemax  sausio 17, 2016, 19:03:43@time,visatos nesunaikinsi,nes ji ir taip yra begalinis niekas.
Biblija apie tai rašo.

"Mt 24,29 Tuoj pat po tų suspaudimo dienų saulė užtems, mėnulis nebeduos šviesos, žvaigždės kris iš dangaus, ir dangaus jėgos bus sudrebintos."




Pabandykime paaiskinti biblija, siandien musu visatoje tai ka vadiname juodaja energija turi butent reikiama kieki energijos kuris leidzia formuotis galaktikoms ir gyventi mums, bet zmogus experimentuodamas ja padidintu 1procentu, cia jau gal ir butu panasu i biblijos zodzius.

Aukštyn