Anomalija.lt

Žemiški dalykai => Off-Topic => Jūsų kūryba => Temą pradėjo: klajunas kovo 13, 2024, 20:03:26

Antraštė: Šėtono bažnyčia, 14 tomas
Parašė: klajunas kovo 13, 2024, 20:03:26
"Filognozijos pradmenų" projekte pasiektas 14/18 lygis, tad artėjama prie pabaigos ir galutinės filognozijos doktrinos suformulavimo, remiantis paviešinsimais 18 tomų. Naujas projektas vadinamas "Šėtono bažnyčia", kuris skirtas nusisukimo nuo natūralios tvarkos temai, kuriame išaukštinama arba kokia žemesnė transcendentinė būtybė, arba pats žmogus. Tai nėra egzotiška tema, nes šiuo keliu seniai pasukusi visa Vakarų civilizacija, kuri yra žmogaus triumfas ir išaukštinimas, nerandant realybėje nieko už jį aukštesnio. Kai žmogus garbina ką nors kita - tai teistinis satanizmas, o kai garbina pats save - paprastas materialistinis ir technologinis ateizmas, pavyzdžiui, transhumanizmo pavidale. Visa tai bus susiję su filognozijos tema, juodojo arba baltojo drakono civilizacijų modeliu, bandant panagrinėti ar teisingu keliu eina civilizacija, ar dabartinė jos kryptis - nepražūtinga žmogui. Šėtono bažnyčia, tai ne organizacija, ne sekta, ne kultas, bet pasirinkta metafizinė kryptis, kurioje nusisukama nuo Dievo ir jo sukurtos natūralios tvarkos. Projekto forma tokia:

D. Mockus. Filognozijos pradmenys: Šėtono bažnyčia. 14 tomas. 2025

Kol kas šiame forume viešinimo planas toks: stengsiuosi kiekvieną mėnesį paskelbti vieną arba dvi temas, priklausomai nuo to, kaip vystysis idėjos, ar bus daug naujos ir įdomios informacijos.

(https://filognozijahome.files.wordpress.com/2024/03/setono-baznycia.jpg)
(Pav. sukurtas su Dall-E 3 dirbtiniu intelektu)

Antraštė: Šėtono bažnyčia, 14 tomas
Parašė: klajunas gegužės 30, 2024, 18:11:46
Trumpa informacija dėl 14 tomo

Kadangi "Dievo bažnyčios" tomas "Filognozijos pradmenyse" yra baigtas tvarkyti publikavus skaitmeninę ir popierinę knygas, galima pereiti prie tolimesnių tomų planavimo. Pagal "Pradinės mokyklos" programą toliau turi eiti "Šėtono bažnyčios" tomas, skirtas nenatūralios, technologinės civilizacijos analizei, apibūdinamai kaip radikali baltojo drakono kryptis. Šis tomas, greičiausiai, šį pavasarį ir vasarą nebus pradėras rašyti, ir savo planą atnaujinsiu nuo rudens, maždaug spalio mėnesio. Taip yra todėl, kad šiam tomui kurti šviesusis ir šiltasis sezonas nelabai tinkamas, ir turėsiu palaukti rudens. Šiluma ir šviesa - trukdo susikoncentruoti ir įeiti į maksimalią kūrybinę būseną.

Šėtono bažnyčia nėra satanizmas, kaip Dievo bažnyčia nėra krikščionybė. Šias sąvokas suprantu kaip archetipus ir principus, atstovaujančius natūralią ir dirbtinę tvarką, kur natūrali tvarka yra gamtinė, o dirbtinė - žmogiška. Tai reiškia, jeigu čia ir kalbama apie okultizmą ar ezoteriką, tai ji filognozinė, neturinti nieko bendro su tradicine religija ir sektomis. "Filognozijos pradmenyse" sprendžiu klausimą, kaip įvertinti juodojo ir baltojo drakono civilizacijos galimybes, kiek į gamtą leistina įvesti dirbtinumo ir technologijos vystant Žemės civilizaciją. Iš principo - neatmetu technologijų, tik atsisakau radikalizmo, siūlau rinktis nuosaikų kelią ir tai pagrindžiu argumentais.

Iki 18 tomo liko parašyti dar penkis tomus, kurie užbaigs trečią šešetą ir bus "Pradinės mokyklos" sintezė. Pradinės mokyklos archetipas yra "kosminė civilizacija", rodantis, kad finale renkuosi baltojo drakono kelią. Tačiau tas kelias filognozinis, atsisakantis technokratijos, meritokratijos ir kibernetinės diktatūros, susijusios su dirbtiniu intelektu, psichotronika, daiktų ir žmonių internetu, robtizacija, genų inžinerija, skaitmenizacija ir pan. Manau, kad pažanga gali rinktis ir kitą kelią, kuris nukreiptas ne į žmogaus pavergimą, bet į žmogaus išlaisvinimą.

Laikausi nuomonės, jog šią programą geriausia įgyvendinti liberalizmo priemonėmis.