"Meilės trikampis"

Pradėjo a.t.sielis, birželio 21, 2013, 18:31:18

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

A.C.A.B

Nebežiūriu TV. Ką reikia parsisiunčiu iš LM.

preacher

Citata iš: a.t.sielis  birželio 22, 2013, 00:00:06
Na nežinau. Jeigu nieko aukštesnio nėra, viskas iš materijos, tada viskas beprasmiška ir neturi pagrindo. Moralė taip pat. Materialistiškai paremta moralė negali būti visuotinė, stipri ir pastovi. Užeis kita banga, ir po moralės. Kaip dabar ir įvyko Lietuvoje.

Prasmė ir yra gyventi, kurti, džiaugtis, būti laimingų, mylėti, pajusti, patirti, išmokti  :). Gyvenimą reikia gyventi - čia ir dabar,  o, ne užsidarius melstis celėje, kad mirus tave priimtu į dangų. Nesakau, kad reik tapti hedonistais ir t.t Nesakau, kad Dievo nėra, tiesiog tikėti nepatikrinamais faktais yra neracionalų ir kvaila. Galima numanyti, kad yra tokia galimybė, tačiau dėja ji nepatikrinama. Lietuva yra jauna valstybė, kurioje dar daug kas keisis ir t.t Moralė neturi būti visuotinė, pastovi, ji turi būti iš kiekvieno žmogaus. Argi mums reikia praplautasmegenių armijos, kuriu moralė butu suformuota propagandos ir tuščių lozungų? Manau, ne  :) Užtektu, kad kiekvienas pradėjęs nuo saves atsisakytu godumo, pagiežos, neapykantos, pavydo ir nebereikėtu išradinėti utopijos, nes ji jau taptu reali  :)

a.t.sielis

Jo, Lietuva jauna valstybė, viskas keisis blogyn, jeigu eiti materializmo filosofijos keliu :)

Norint siekti gėrio, reikia žinoti, kas gėrį sudaro, ir kaip konkrečiai jo siekti. Materializmui kažkaip prastai su tuo sekasi.

_Anonimas_

Citata iš: preacher  birželio 21, 2013, 23:50:53
Padjiezdo, kiemo kultūra, kalinių žargonas, panetkes ir chamiškas elgėsis yra nemažai metu trunkanti epidemija, ypatingai išplitusi gyvenamuosiuose rajuonose, kuriuose gyvena viduriniuosios ar žemesnės klasių atstovai.

Su šiuo teiginiu sutinku tik iš dalies. Šiais laikais pasitaiko daug turtingų tėvelių vaikučių, kurie būna net įžūlesni už tuos "paprastus". Ir kultūra jų tikrai ne kaip aukštuomenės. Nesakau, kad taip yra visur, bet tikrai žinau ne vieną pavyzdį.

preacher

Citata iš: _Anonimas_  birželio 22, 2013, 01:02:50
Su šiuo teiginiu sutinku tik iš dalies. Šiais laikais pasitaiko daug turtingų tėvelių vaikučių, kurie būna net įžūlesni už tuos "paprastus". Ir kultūra jų tikrai ne kaip aukštuomenės. Nesakau, kad taip yra visur, bet tikrai žinau ne vieną pavyzdį.

Daug Lietuvoje turtingų žmonių yra spekuliantai, tai yra iš tu pačių soc.klasių kile asmenys. Žinau ne viena išlepinta atžala, kurios kultūra ir elgėsys nesiskiria nuo marozo(keiksmai, svaigalai, naglas elgėsys ir t.t). Nesvarbu ar tavo tėvai verslininkai ar medikai ar dar kas, tu ju gabumų nepaveldėsi ir žinias bei patirtį turi įgyti pats, sunkiu ir tik sunkiu darbu. Yra oligarchų, verslininkų ar prasigyvenusių gydytojų, teisininkų vaikų kurie yra išlepinti, buki ir išnaudoja tiek tėvus, tiek visus likusius. Tačiau visgi gyvenamuosiuose rajuonose, ta epiemija stipriausia, kiek sutinku tai 7 iš 10 yra užtampuoti, čia kaip ir tie patys buvo uzurpave one.lt, akropolius ir t.t gaila man jų, gaila, nes tai prarastoji karta, viskkas ką jie matė tai pilkuma ir tamsuma, kuri dažniausiai užsibaige Uk'uose dirbant toki pati Blue collor darbą, koki jų tėvai dirbo čia..

a.t.sielis

Taip, tai rodo, kad ši visuomenė, kaip ir visos kitos šiais laikais, neturi adekvačios kultūros. Bet kad labai nesikankinti, prisiminkime priežasties-pasekmės ryšį, ir tai, kad kiekvienas atsakingas asmeniškai ir tik asmeniškai už savo problemas. Tos problemos - senos individualios praeities pasekmė.

Aukštyn