OBE - melas

Pradėjo Klebonas, gruodžio 16, 2012, 20:42:49

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

TinSoldier

Citata iš: Ezekiel  gegužės 27, 2013, 20:04:21
Sąmonės atsiskyrimas nuo kūno yra faktas paremtas klinikinę mirtį patyrusių žmonių dokumnetavimu. Aišku šiuos atveju iš kūno išeinama tikriausiai ne savo valia.


Iš mokslo pusės žiūrint, tie klinikinių mirčių atvejais sukeliami vaizdiniai kyla dėl išsiskiriančių chemikalų, ypač didelėje stresinėje situacijoje (mirštant) stengiančių nuraminti protą haliucinacijomis. Tu jau tikrai turėtum žinoti apie mirštant išsiskiriantį dmt :) Lygiai tokius pat potyrius galima patirti milžiniškoje centrifūgoje, paleidžiant ją dideliu pajėgumu, kad kūnas patirtų didelę G(gravitacijos konstanta) apkrovą. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Z64mkxlYvaQ#t=1221s

Atsiminimai, kai pacientas buvo "miręs" aiškinami tuo, kad smegenys nemiršta taip - pist - ir viskas. Jos išsijunginėja, mirinėja po truputį. Kai kurios smegenų dalys lieka aktyvios, kai kurios mirusios. Prisiminimai, įvykiai ir pan., sukonstruojami paciento smegenims mirštant/prisikeliant. Ne tuo momentu, kai jis būna totaliai atsijungęs.


Ezekiel

Kai žmonės patirdavo klinikinę mirtį ir OBE jie matydavo dalykus, kuriuos negalėjo matyti būdami kūne. Tarkim moteris ligoninėje pamatė batą sekančiame aukšte batą ant palangės. Gerai žinoma buvo Ram Reynolds istorija, kuri apibūdino operacijos eiga, naudotus instrumentus kol jos smegenys buvo ne šiaip užmigdytos, o sustabdyti metaboliniai procesai. Taigi DMT tokių atvejų jau negalėtų sukelti haliucinacijų. Žmogaus sąmonė tikrai nėra vien smegenys.

Dar manau vienas OBE įrodymas būtų telepatinis ir nelokalį sąmonė, kurios egzistavimą patvirtino eksperimentiškai mokslninkas Rupertas Šeldrakas.

saone

O pagaliau dar bent kas atsirado, kuris skiria realaus pasaulio riba nuo dvasiu dievu, svytuokliu ir kitu "anomaliju" pasaulio.. OBE tėra ytin ryškaus sąmoningo sapno atmaina, kurioje sapno veiksmas vyksta labai tiksliai atkurtuose tavo prisiminimuose.

Teroras

"Dar bent kas" ?!

Tai, kad uztektinai skeptiku siame forume, del ko taip stebiesi?

PusiauŽmogus

#19
birželio 04, 2013, 23:12:02 Redagavimas: birželio 04, 2013, 23:15:24 by PusiauŽmogus
OBE egzistavimo įrodymų nesu nei matęs nei girdėjęs, na bent jau tokių neradau, todėl pritarčiau dėl OBE kaip itin ryškaus sąmoningo sapno atmainos. Mano pačio sąmoningi sapnai labai dažnai prasideda nuo išėjimo iš kūno ir savęs gulinčio lovoje matymo. Pirmą kartą tai patyręs tikrai suabejojau ar tai buvo sąmoningas sapnas, nes viskas atrodė taip tikroviškai. Bet pasidomėjęs daugiau, susiradęs tam tikros informacijos sužinojau, kad neretai sąmoningi sapnai būtent taip ir prasideda. Todėl daugelis šiuos dalykus tiesiog sumaišo, ypač mažiau patirties šiame reikale turintys žmonės. Tada ir prasideda visi tie, "aš patyriau OBE", "aš išėjau iš kūno". Jei tikrasis OBE iš tikro egzistuoja, tai greičiausiai tokį dalyką norint pasiekti, reikėtų dešimtimis metų praktikuotis. O kiek esu skaitęs žmonių pasisakymų, kurie ale patyrė OBE, dauguma būdavo vos pradedantys arba tai praktikuojantys tik keletą metų. Patiria vieną kitą ryškesnį SS ir jiems jau OBE.

tomas22349

Be to, "keliaudami" atkreipkite dėmesi į tokius daiktus, kurių paprastai nenagrinėdavote tikrovėje. Jie bus išsilieję arba ne tokie, kokie turėtų būti, todėl, kad jūs jų detaliai neįsiminėte tikrovėje.

Šis tavo teiginys privertė mane susimąstyti. Pavyzdžiui, keliaudami Astralinėje aplinkoje galime matyti vaizdus, vietas, kuriuos matėme dar kai buvome kūdikiai. Ir, kadangi, tu minėjai, jog tai tėra proto palikti prisiminimai, man iškyla išvada. Mes galime lyg ir "keliauti" po savo praeities prisiminimus bei įvaizdžius. Pamastyk: tarkime, būdamas vienerių metų, tu buvai pas kokį tėvo draugą kambaryje, ir būdamas 30-ties metų Astralinėje projekcijoje tu jį atsimeni lyg vakar. Ką tai galėtu reikšti? Kad smegenys, sąmonė ar pasąmone užfiksuoja kiekvieną tavo gyvenimo momentą, ir laiko tai savo "saugykloje". Butent per OBE mes galetume prie tos saugyklos prisikasti. Pabaigai, norėčiau pridurti, jog tai galima vadinti smegenų stebuklu.

a.t.sielis

Pritariu tam, ką parašė Ezekiel.

Yra du skirtingi dalykai: smegenų sugebėjimas atgaminti dalykus iš kitos pespektyvos ir individo atsidūrimas už smegenų ribų. Jeigu stebimas dabar vykstantis vyksmas iš ne kūno pozicijos, jokie smegenys tokių stebuklų padaryti negali. Čia tas pats kas teigti, kad kompas gali filmuoti aplinką ne iš webcamo pozicijos, bet iš tokios pozicijos, kur jokio webcamo nėra. Ypač kai kompas išjungtas.

Aukštyn