Paslaptingi ir keisti garsai vonioje

Pradėjo Povilas G., balandžio 15, 2014, 18:00:23

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Keistoki garsai. Kazkaip nelabai panasu, kad tai galetu sukelti vejo puciamas oras.

Pabandyk palikti kamera nakciai vonioje.

paragraf 78

Na kaip ten bebūtų atrodo lyg pats tuos garsus keltum.
Na bet jei jie tikri, tai vis tik ne žiurkės, na bent dalis tų garsų. Dalį gali ir žiurkės sukelti, dėl kitų abejoju.

Master

Man įdomiausia, kad tie garsai ne tiek buitiški, kiek ganėtinai "skambūs". :?
Asmeniškai nuomonės neturiu...
Belieka pernakvoti pas jus bute :D (che, che)

czech-kuolis

CitataGarsas kuris trunka nuo pirmos iki kažkur 5 s. tai lyg kažkas belstu į sieną su veidrodžiu. Pats tikrinau tai garsas absolučiai identiškas.

Na, iš pirmo paklausymo tai vanduo iš dušo ar čiaupo varva į vonią ar dušo pagrindą. Nors kas ten po to kala, tai tikrai įdomu. Kita vertus, ne naujiena kai triukšmauja vamzdžiai https://www.youtube.com/watch?v=6sdiEdwUO7A Gal kai koks nakviša kaimynas sugalvoja naktį nusiplaut rankas, garsas ateina ir pas jus.
Vienintelis klausimas - ar tikrai garsų niekada nebuvo dieną?

Benamis

Beje jeigu dar irasinesi garsus tai pakeisk programele. Dabar atsisiunciau tai ji is tikro nelabai gerai garsus fiksuoja. Gal rasi kokia nors kur galima nustatyti kokio garsumo garsus irasineti, o kokius ne, nes sioje to padaryti kaip suprantu negalima.

paragraf 78

Citata iš: czech-kuolis  balandžio 16, 2014, 16:52:43
Vienintelis klausimas - ar tikrai garsų niekada nebuvo dieną?


Standartinis butas, dieną naktį pilnas pašalinių garsu, tiesiog dieną dėl garsinio triukšmo mes į juos neatkreipiame dėmesio, o naktį jei nemiegame tada išgirstame, na o kadangi naktį paprastai miegame, tai irgi jų negirdime. Būtų keista, jei bute nesigirdėtų kokių nors triukšmų naktimis, ypač jei tai daugiabutis

Benamis

Na, bet sutikime, kad jeigu tai ne trollinimas tai garsai nelabai "standartiskai" skamba kaip daugiabucio
butui :)

Povilas G.

Tame ir esmė, kad tie visi garsai tokie nenaturalūs. O skambūs tikriausiai dėl to, kad vonioje gera akustika (visur plytelės ir mažas plotas prie to prisideda). Diena kažkaip nieko panašaus negirdim, o ir dirbam dažniausiai, tai sunku pasakyti, ar jie būna. Tačiau nei vakare kai žiūrim TV, nei kai vakarieniaujam nieko panašaus girdėti neteko. Tik kai jau miegam. Paprastai jeigu garsai prasideda tai jie kažkur būna nuo pirmos nakties iki 5 ryto.

Kadangi jau žmona man baigia paranoja įvarinėti tai bandžiau garsiai įrašą paleisti tikėdamasis žmogaus balsą ar dar ką nors išgirsti (prie to šiame puslapyje rastas straipsnis http://anomalija.lt/2013/03/elektroninis-balso-fenomenas-isgirskite-dvasias/ prisidėjo) ;D Tačiau nieko keisto apart to bildėjimo neišgirdau.

Dabar kai pradėjau tyrinėti tuos garsus tai net nejauku pasidarė vonioje būti. Net sunku nupasakoti tą jausmą. Bet manau čia jau mano vaizduotės vaisius prisidėjo.

Kameros neturiu, bet paprašysiu draugo. Bėda tame, kad nežinau kaip ją pastatyti vonioje, nes patalpa maža, o norisi, kad kuo daugiau jos matytusi. Bandžiau nufotografuoti jums vonią, bet vienoje nuotraukoje telpa kažkur 1/3 vonios patalpos.

paragraf 78

Kaip jau sakiau, natūralu, kad tų bildesių diena į kol nesugulate miegoti negirdite, nes aplink triukšmas būna (pvz. TV). Kai viskas nurimsta tai ir prasideda bildėjimai.

Povilas G.

Bet tai nejaugi man dabar susitaikyti, užsikimšti ausis ir apsimesti, kad nieko negirdžiu? Aš galbūt taip ir galėčiau padaryti, bet žmona kažin ar su tokiu mano pasiūlymu sutiks :) Be to keista, jog tik iš vonios tie garsai sklinda. Turime ir virtuvę, ir du kambarius, ir koridorių, bet garsai tik vonioje būna. Jeigu dar ne taip garsiai tas bildėjimas girdėtusi tai galbūt ir numočiau ranka, bet kai uždarai vonios ir savo miegamojo duris, o tie garsai tau užmigti neduoda arba net pabundi jų dėka, tada ir pradeda galvoje suktis įvairios mintis.

paragraf 78

Va ko nereikia, tai panikos, nes tokiu atveju prarandamas blaivus protas, pradedi per jautriai reaguoti į aplinką, vaizduotė prisijungia ir tada šakės.

Benamis

Issiaiskinti tikrai reiketu, o ypac jeigu del siu garsu atsiranda fiziskas diskomfortas. Pastatyk vel mobiluju, kad irasinetu (tik pakeisk programele), viena nakti pabandyk filmuoti viena vonios puse, kita nakti, kita vonios puse, tuomet zinosi kas del to gali buti kaltas: ar kazkas paranormalaus, ar tiesiog garsai sklinda is kazkurio kito buto (tada vertetu pasikalbeti ir paprasyti kaimynu, kad truputeli tyliau darytu tai, ka iki siol dare) ir t.t.

Povilas G.

Šakės man tikrai bus jeigu kas antrą naktį išsimiegoti ramiai negalėsiu. O kai dar šalia guli mylimas žmogus kuris vis sako:

- Povi, nueik patikrink. Labai prašau.

tada tikrai iki Šakių rajono važiuoti netoli bus.

Kai gausiu kamerą būtinai pabandysiu palikti nakčiai.

czech-kuolis

#28
balandžio 16, 2014, 20:12:15 Redagavimas: balandžio 16, 2014, 20:18:03 by czech-kuolis
Tai pakalbėkit su tuo, kas butą pardavė, su kaimynais, jei atsiras proga - sakykit triukšmas vamzdyne (nors aišku dar neįrodėm, kad bėda būtent čia, bet geras pretekstas), yada yada, neina išsimiegot. Gal čia žinoma bėda, gal kaimynai irgi girdi. Nes realiai man mistiškiausias įrašo garsas yra tik tas "atsidusimas" ties 26 sekunde. Likusi dalis panaši arba į staiga vonioj nuvarvantį vandenį arba vėlgi vamzdynų garsus

Tarkim, čia praktiškai tuo pačiu skundžiasi http://www.plumbingforums.com/forum/f2/bathroom-pipes-loud-tapping-sounds-night-please-help-1036/

Benamis

Citata iš: Povilas G.  balandžio 15, 2014, 18:00:23
Anksčiau kaip kvailys kiekvieną naktį bėgiojau patikrinti kas tuos garsus skleidžia, tačiau kai tik priartėdava jie dingdavo.


Jeigu tai vamzdynu garsai tai tikriausiai kazkokie naujoviski ir ismanus vamzdynai bus :)

Aukštyn