Elektroninis Balso Fenomenas: išgirskite dvasias

Jau daugiau kaip 100 metų ieškoma techninių galimybių, galinčių garantuoti ryšį su kitu pasauliu. „Dvasių balsus” mediumai bandė įrašinėti dar fonografu. Net genialusis išradėjas Thomas Edison‘as 1933 metais konstravo įrenginį, kuris leistų žmogui užmegzti ryšį su mirusiais žmonėmis.

 

Tačiau 1959-aisiais atsitiktinumas padėjo švedui Fridrichui Jurgensonui įrašyti į magnetofoną savo mirusios motinos balsą. Jis vaikščiojo miške ir įrašinėjo paukščių giesmes, o išklausęs juostelę išgirdo motinos balsą, šaukiantį jį vardu. F.Jurgensonas vėliau įrašė šimtus paranormalių balsų ir išleido knygą “Radijo kontaktas su mirusiaisiais”. Latvių psichologas Konstantinas Raudivas pavadino ją fantastika, bet nusprendė pakartoti eksperimentus. Jis buvo sukrėstas pamatęs, jog tai tiesa! K.Raudivas sudarė katalogą iš dešimčių tūkstančių balsų.

 

Aštuntąjį dešimtmetį tyrinėtojas Džordžas Mikas išrado “Spiricom”, įtaisą, kuris turėjo garantuoti ryšį su anapusiniu pasauliu. Pranešimų ateidavo, bet visaverčio dvišalio dialogo nebuvo. Prieš ketvirtį amžiaus vokiečių inžinierius Hansas Otas Kenigas sugalvojo “telegeneratorių” iš gyvenimo pasitraukusių žmonių atvaizdams gauti. Tam plačiai buvo naudojamas būdas “išskirti” garsus iš “baltojo triukšmo” – chaotiškų garsų, kurių spektro dėmenys tolygiai paskirstyti visu dažnių diapazonu. Pavadinimas kilęs iš baltosios šviesos – regimųjų elektromagnetinių bangų.

 

Televizijos Fox 4 interviu su Gregg’u Brammer’iu ir Melissa Elliott. Pastaroj buvo skeptikė, kol vieną kartą pati nepabandė įrašinėti balsų. Jie kartu yrašė apie 500 balsų per dvejus metus.

 

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Elektroninio Balso Fenomenas (EVP – Electronic Voice Phenomenon) yra neaiškios kilmės anomalūs balsai, tariamai girdimi per radiją, telefoną, ar kitus elektroninius garso prietaisus, baltajame triukšme ar garso įrašuose. Dažnai teigiama, kad šie balsai yra paranormalios kilmės, pavyzdžiui, vaiduoklių ar, rečiau, ateivių. Šios teorijos palaikytojai teigia, kad prietaisai gali įrašyti balsus, kurie yra negirdimi žmogaus ausiai. Tačiau moksliniu požiūriu nėra aišku, kaip tada tuos pačius balsus žmogaus ausis jau girdi, kai leidžiamas įrašas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Šie paslaptingi balsai yra negirdimi įrašymo metu, juos galima išgirsti tik kai perklausoma jau įrašyta juosta. Kartais reikalingas garso sustiprinimas, ar filtrai, norint išgirsti šiuos balsus. Kai kuriuos balsus galima išgirsti aiškiau ir paprasčiau nei kitus ir jie yra skirstomi į lytį, amžių, toną ir emocijas. Jie dažniausiai šneka trumpais sakiniais, pavieniais žodžiais ar frazėmis. Galima išgirsti panašius garsus į niurnėjimo, dejonių, bambėjimo ir kitokius balsus. Taip pat Elektroninio Balso Fenomenas yra įrašinėjamas įvairiausiomis kalbomis, taip pasunkinant darbą tyrėjui, nes ne visada atpažinsi užsienio kalbą.

 

EBF kokybė taip pat yra skirtinga. Kai kuriuos balsus yra sunku išskirti ir galima įvairiai interpretuoti tai, ką girdime. Aišku, yra ir tokių balsų, kuriuos galima suprasti labai lengvai ir aiškiai. Šio fenomeno balsai yra skirstomi į klases:

 

A klasė: beveik kiekvienas gali suprasti šios klasės balsus ir dažniausiai jie būna garsiausi girdimi.

 

B klasė: charakterizuota kai balsas yra iškraipomas tam tikrais skiemenimis. Jis yra tylesnis už A klasės garsus, bet dažniausiai pasitaikantis aplinkoje.

 

C klasė: labiausiai deformuoti garsai. Jie yra silpniausiai girdimi, dažniausiai tai būna šnabždesiai ir juos yra sunkiausia suprasti, todėl tokius garsus reikia klausyti su ausinėmis, pasitelkus programinę įrangą švarinti garsui.

 

Įspūdingiausia Elektroniniame Balso Fenomene yra tai, kad žmogus, kuris įrašinėja garsą, kartais gauna atsakymą iškart po klausimo, lyg kalbėtumeisi su gyvu žmogumi. Jei yra daromas tyrimas, tai būtinai yra užduodami klausimai, o balsas gali atsakyti į klausimus arba juos komentuoti. Bet vėlgi, garsas gali būti girdimas tik tada, kai yra perklausoma juostelė.
Įranga.

 

Kiekvienas prietaisas, kuris gali įrašyti garsą, gali jums tarnauti kaip EBF įrašinėjimo įranga.

 

Magnetofonas: EBF galima įrašinėti su visokiausų rūšių įranga. Jeigu naudojamas kasetinis magnetofonas, geriausia, kad jis būtų su mechaninu valdymu. Taip būtų patogiausia perklausyti įrašus. Taip pat garso įrašymo mechanizmas turėtų turėti skaitiklį.
Mikrofonas: Mikrofonas praverčia, kai komentuojama sesijos įrašinėjimo metu, ir leidžia nustatyti išorinius garso šaltinus. EBF žinutės turi daugiau reikšmės, jei jose yra įrašyti klausimai. Taip pat mikrofonas yra rekomenduojamas naudoti su kasetiniu magnetofonu, nes jau įdiegti mikrofonai įrangoje įrašo veikančios įrangos triukšmą.

 

Ausinės: Labai dažnai įrašyti balsai yra neaiškūs ir silpnai girdimi, todėl gali būti tiesiog praleisti. Norint, kad tai nenutiktų, perklausant įrašus rekomenduojama naudoti ausines. Dažniausiai yra naudojamos tokios ausinės, kurios uždengia visą ausį.

 

Juosta: Galima naudoti labai jautria juostą, bet rekomenduojama ne ilgesnė, nei valandos trukmės (po pusvalandį kiekvienoje pusėje). Tap pat udiokasetės leidžia garsą, panašų į šnabždėjimą, todėl jos nepadeda tyrimams paslepiant balsus. Vis dėlto, garso redagavimo programinės įrangos gali šį garsą panaikinti.

 

Garso šaltinis: Toliau pateikti garso šaltiniai Elektroninio balso fenomeno eksperimentams yra naudingi kaip garso fonai:

 

AM radijo transliavimas, kai galima nustatyti stotį;
Ventiliatorius;
Trumpų bangų radijas;
Kasetinis arba CD grotuvas, kuriuo galite leisti specialiai paruoštus garso takelius, tokius kaip vaiko verksmas, užsienio kalba. Taip pat galima transliuoti kitos šalies radiją;

 

EVP Audio: Villisca Axe Murder House, 2005 (PRISM Investigation). Šis įrašas yra geras EBF pavyzdys, užfiksuotas audiokasetėje 2005 m. Įrašas įvyko name, kuriame 1912 metais buvo nužudyti 8 žmonės, iš jų 6 vaikai, kurių amžius nuo 5 iki 11 metų. Šiame įraše išgirsite balsus dvejų vaikų, kurių, aišku, tyrimo metu nebuvo.

 

 

Elektroninis Balso Fenomenas vis labiau populiarėja. Atsiranda vis daugiau žmonių, kurie tuo tiki ir pradeda užsiiminėti tyrimas. Prie jų gali prsijungti kiekvienas, kuriam netrūksta kantrybės ir laiko. Gal kitas būsi tu?

 

Jovita Karžauskytė, Vakaro žinių” priedas “Geras!” ir Anomalija.lt inf.

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
as tikintysis

blet vos neapsisikau klausydamas soundu

Anonimas

Man buvo toks įdomus dalykas. Kompiuteris buvo išjungtas, nes pasibaigė Windausai, bet kolonėlės buvo įjungtos. ir kažkokie 3-4 žodžiai ten sušneko. Jų nesupratau, nes buvo per daug pritylintos kolonėlės. Gal mano kolonėlės sumanė pasišnekėt ar kažkas panašaus, na nežinau.:D

Plikis

Esme ta, kad visi tie EVP yra suklastoti.

Šešėlis

Pats bandei? :)

kdfbd

Viską pasako sakinys: “Tap pat udiokasetės leidžia garsą, panašų į šnabždėjimą”. Natūralu, kad kokioj valandoje šnypštimo nutinka ir kažkas panašaus į žodžius.

Šešėlis

O man tai kaip tik pasako. Jog tai sunkus darbas atrinkti, kur tikri šnabždesiai, o kur audiokasetės garsas.

martyr

įdomu,koks paaiškinimas būtų viso to.. gal ten mintys kokios klaidžiojančios tais dažniais,o ne dvasios

Šešėlis

Martyr, pabandyt galima. Gauni diktafoną ir valandą kartojį mintimis kokį nors teiginį. Ir po to žiūrai gal įsirašė :D

Taip pat skaitykite