Reinkarnacija

Pradėjo Benamis, gruodžio 05, 2011, 17:18:15

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Citata iš: Master  vasario 17, 2014, 12:23:31Jeigu religija yra aukščiau visko, prigimtinė, ją turėtų jausti ir gyvūnai


Kodėl sakai kad nejaučia? Gyvūnai reaguoja, jie patys tuo neužsiima, nes nėra labai sąmoningi. Bet yra konkrečių pavyzdžių ir atvejų, kaip gyvūnus veikia Dievo šlovinimas. Pvz. žr. budisto vienuolio įspūdžiai apie tai: http://paramita.typepad.com/dharma_forest/2008/12/sacred-cows-giv.html

Religija=meilė, meilė=religija, arba Dievas=meilė, meilė=Dievas, tai gyvūnai turi meilės, ir reaguoja į meilę. Mušk šunį, jis bijos, pašauk meiliai, jis atbėgs. Meilė - tai sielos funkcija, o sielos veikla ir sudaro religijos esmę. Gyvūnuose ir augaluose yra siela, ir dalinai mes tą sielos funkciją juose matome. Gyvūnai ir augalai bendrauja taip pat, jie jaučia ir suvokia.

CitataWell, guess what? It pretty much averages itself out. You will be responsible for yourself, judging and reliving what you have done to everything and everybody in very far-reaching ways. Very small, seemingly inconsequential things such as the day when I, nine years old, walked through Seneca Park and loved the appearance of a tree. In my life review I could experience a bit of what the tree experienced in my loving it, two little photons of love and adoration. It was somewhat like the leaves acknowledging my presence. Can a tree experience that? Yes, it can. Don't go kicking trees anymore!
<...>
The little bugs on your eyelids that some of you don't even know exist. That's an interrelationship, you with yourself and these little entities that are living and surviving on your eyelids.

http://www.near-death.com/experiences/reincarnation03.html


Gyvūnai nesąmoningai tarnauja materialiai energijai, dalyvauja Žemės biologiniuose procesuose, vadinasi, netiesiogiai tarnauja Kūrėjui. Jie paklūsta egzistencijos dėsniams. Jie turi vietą bendroje pasaulio sąrangoje, jie keliauja dvasinės evoliucijos keliu. Tokia jų būtiška religija.

CitataO šiaip iš kur žinai, kad jie meldžiasi? (:


Na čia toks pasakymas. Iš tam tikrų požymių sprendžiama ir vertinama, kad tie gyvūnai tai darė sąmoningai, kaip pagarbos ir prisidėjimo prie maldos veiksmus.

CitataSaid Aniruddha Behera, a village resident: "The monkey folded his hands, observed silence, put vermilion on his forehead and also took the prasad from the devotees."

"When we saw the monkey joining us we were surprised. We did not try to drive it out and it continued praying for nearly an hour amid hundreds of devotees," Behera told IANS.

http://lists.ibiblio.org/pipermail/monkeywire/2005-May/000776.html


http://www.allvoices.com/contributed-news/7172423-monkey-seen-praying-lord-siva-at-shiva-temple

Šiaip pats buvau tokioje šventoje vietoje, pavadinimu Navadvipa. Tai ten esantys gyvūnai man paliko įspūdį. Jie kitokie, visiškai ramūs, ir atrodo labai sąmoningi. Nuostabos jausmus kėlė tų gyvūnų matymas, taip atrodo, kažkas čia ne taip, kažkas visai kitaip nei įprastai elgiasi ir atrodo gyvūnai.

CitataManau svarbiau yra pati gyvenimo realizacija, nes ji yra dabartyje ir tai vienas realus dalykas apie kurį daug kalbama ir ieškoma prasmės.


Na tai labai gerai, aš irgi savo laiku norėjau turėti stiprią gyvenimo realizaciją, ir tą linkme veikiau. Ir taip evoliucionavau. Tas gyvenimo realizacijos troškimas vienas esmingiausių dalykų apskritai egzistencijoje. Jis lydi visus, o tikintieji nori patirti būtent sielos gyvenimo realizaciją.

paragraf 78

Citata iš: a.t.sielis  vasario 17, 2014, 13:10:23
Šiaip pats buvau tokioje šventoje vietoje, pavadinimu Navadvipa. Tai ten esantys gyvūnai man paliko įspūdį. Jie kitokie, visiškai ramūs, ir atrodo labai sąmoningi. Nuostabos jausmus kėlė tų gyvūnų matymas, taip atrodo, kažkas čia ne taip, kažkas visai kitaip nei įprastai elgiasi ir atrodo gyvūnai.


Kad čia nieko mistiško, gyvūnai pripratę prie žmogaus elgiasi ramiai. Tai tikrai nėra argumentas už reinkarnaciją

a.t.sielis

Citata iš: paragraf 78  vasario 17, 2014, 13:13:09
Kad čia nieko mistiško, gyvūnai pripratę prie žmogaus elgiasi ramiai. Tai tikrai nėra argumentas už reinkarnaciją


Man tai buvo ir tebelieka jausmas su mistiškumo aura. O dėl to, kad ne argumentas, tai taip, tai nėra argumentas už reinkarnaciją :) Bet viena iš patirčių, kurios man asmeniškai duoda nuojautą apie tai, kad visai įmanoma, kad sielai gali tekti gyvūno gyvenimas. Kad kitus tai įtikintų - nemanau. Tiesiog dalinuosi. Ne viską galima pagrįsti ir įrodyti, ir ne visados reikia kažką įrodinėti. Minkšti dalykai yra minkšti.

Vytautas

#213
vasario 17, 2014, 13:36:04 Redagavimas: vasario 17, 2014, 13:50:20 by Vytautas
Citata
o sielos veikla ir sudaro religijos esmę

Na mano siela ramiai sėdi sielų pasaulyje ir neturi nieko bendro su religijomis. Tiesa per ją kažkaip funkcionavo visa magija. Gan sunkiai pavyko įkalbėti keistis tuo klausimu. Galiausiai nuo savęs kažkaip atjungė 1,5 milijono vartotojų-magų. Dabar paklausiu ar tai turėjo kokios prasmės. Atsakymas jokios. Ir mano praeiti gyvenimai susiję su magija. Bet iš dabartinės pozicijos žiūrint tai visiška beprasmybė. Tuo metu tai atrodė teisingas kelias.
Dėl gyvūnų. Bendradarbio neigiama patirtis su švytuokle prasidėjo nuo katino pasišiaušimo ir pabėgimo iš to kambario kuriame vyko seansas. Gyvūnai iš tikro mato ar jaučia kur kas daugiau nei mes. Bet religingumas čia tikrai ne prie ko. Iš kitos pusės jie taip pat sėkmingai valdomi egregorų. Tiesiog tai teko stebėti kai gyvūnas daro veiksmą jam gresiantį žūtimi.
Be to visai normalu kad gyvūnai šventoje vietoje jaučiasi gerai. Pas juos nėra jokių abejonių tuo kas juos valdo.

do

#214
vasario 17, 2014, 13:55:37 Redagavimas: vasario 17, 2014, 13:59:23 by do
vytukai,reiškia ,švytuoklė-piktos dvasios išmislas,nes kacius pasiruošė gynybai(ruošiasi tik prieš pavojų),bet nešė kudašių,įvertines nelygias jėgas,katiniškas prieš velniškas??
privalau būtinai dadėt
-esi pats nuoširdžiausias ir atviriausias,bei drąsiausiai reiškiantis mintis, kiek esu sutikusi internautų
įteikčiau plasmasinių rožių,bet ikonėlėse nėra to grožio ir tur būt todėl,kad čionai dominuoja vyriškiai ir da per jauno amžiaus kad pagalvotų apie popierinį kvietką moteriškei kokiai

pi

Sapnai, sąmoningo kvėpavimo (rebefingo) sesijos, šiaip tam tikrose situacijose plykstelėję vaizdiniai - būdai, kuriais, mane pačią pradžioj nustebinę ir išgąsdinę į mano dabartinį gyvenimą įsiveržė kitų gyvenimų prisiminimų nuotrupos. Pradžioj tuos vaizdinius vijau, kaip nesąmones ir gyvenimą "čia ir dabar" apsunkinančius potyrius. Tik vėliau, išgyvenus sukrečiantį, tarsi fizinį kūną persmelkiantį inkvizicijos laikų erdvėj tarsi vykstantį epizodą ir tuo akimirksniu atsikračius iki tol kankinusios nepaaiškinamos baimės, priėmiau tai kaip naudingą dalyką. Toks tarsi suvokimas, kad tai, ko bijojau, tėra tik praeities prisiminimas, ateityje situacija neprivalo kartotis - tas suvokimas išlaisvino.

a.t.sielis

Prisiminiau klasioką, kuris mėgdavo pagerti. Tai kai labai užgerdavo, tai atsirasdavo momentų, kad neprisimena ką darė, būdamas girtas.

Kuo labiau apsisvaiginai materija, tuo mažiau atsimeni? Todėl ir neprisimenam praeitų gyvenimų, per daug apsvaigę.


mangirdas.bu

Nu čia būna įvairių variantu: prisigeri iki komos, prisigeri taip, kad vienu momentu pisa per šarabanus (nu primaišymas ar tik stipriojo gėrimo vartojimas). Yra ir kitas variantas, pats pagrindinis akies centras, juk būna ir taip, kad išgirdęs iš kitų sužinai, kad kaip ir viskas tvarkingai buvo, o tu kaškodėl visai nieko neatsimeni, būtent po kaškurio momento. Oj kiek man būdavo senais laikais, kad ir nežinodavau kur mašina pastatyta ryte išėjas į kiema, praeitį to nevengdavau, be va o vairuot gali pasirodyt paprasčiau. O kitas pripus 4promiles ir kas pasakytu, kad jis girtas, jis žodžiais bei, judesiais irodytu priešingai, o kitas priputes 3promiles atvirkščiai. Nu slabakas pasakyčiau, nieko nepakelia- humoro forma, arba vapšie kitas persigėręs ir atsparus kulkai. Tas ir yra, kad tas pats alkoholis, kaip ir narkotikai- neveikia taip stipriai, kaip yra teigiama ir čia jau nereikia kišt organizmo, o tik pati pagrindini akies centra- turiu omenį trečią akį. Kuri ir yra ta didžioji jėga, fizinė, bei dvasinė, kuri ir yra tavo stiprybė. Ji ir veikia kartu su siela, nes tai ir yra kas slypi tavyje. O tai tėra paprasta lastęlė, tai visas organizmas, kuris kartu su tavimi kontroliuoja visą tavo kūną- vidų ir išorę.

Vitus

Siela, karma, reinkarnacija, rojus...
Kuo jums netinka paprastas žmogaus gyvenimo pabaigos aprašymas?

"Išnyksiu kaip dūmas, neblaškomas vėjo,
Ir niekas manęs neminės!
Tiek tūkstančių amžiais gyveno, kentėjo,
O kas jų bent vardą atspės?"

Ir t.t.

Sakyčiau, labai poetiškas ir pilnas mistikos vaizdelis :)
Geriau prisipažinkite, kad bijote mirti ir reinkarnacijos koncepcija, tai tarytum gelbėjimosi ratas, į kurį įsikibę tikitės išplaukti į naują krantą...

Kopernikas

Citata iš: Vitus  gruodžio 17, 2014, 23:14:59
Siela, karma, reinkarnacija, rojus...
Kuo jums netinka paprastas žmogaus gyvenimo pabaigos aprašymas?

"Išnyksiu kaip dūmas, neblaškomas vėjo,
Ir niekas manęs neminės!
Tiek tūkstančių amžiais gyveno, kentėjo,
O kas jų bent vardą atspės?"

Ir t.t.

Sakyčiau, labai poetiškas ir pilnas mistikos vaizdelis :)
Geriau prisipažinkite, kad bijote mirti ir reinkarnacijos koncepcija, tai tarytum gelbėjimosi ratas, į kurį įsikibę tikitės išplaukti į naują krantą...


Mačiulis šališkas, bo katalikas vyskupinis. Katalikai nemėgsta šito žodžio :)
O tie kurie aiškiai suvokė reinkarnaciją priešingai siekė išsivaduoti iš gimimo ir mirties rato per trumpiausią laiką :)

mangirdas.bu

Siela, karma, reinkarnacija, žemė.
Taip tai tinka

Aš ne tavo veidas, aš tavo įkvėptas oras
Tai ką tu jautei, aš mačiau tavo akyse
Mūsu kančios, tai tas lašas mūsu akyje
Taip tai aš, taip tai mes

Aš tai savo katik parašiau. O kur tu savo ištraukiai? :)
Ne, nu jeigu tu visus tuos dalykus lygini i viena, tai užtenka vieno fakto apie siela. Rojus, kas tas rojus tai aišku, kad čia kur mes esame tokie, kokie dabar esame, kaip suprantame kaip jaučiames. Nors bent šia akimirka savo gyvenimo rojaus toli gražu nepavadinčiau. O, kad esu gyvas tai čia nėra man ko didžiuotis, geriau užmigt ir neatsikelt. Ten jau kitaip, gal kaip sapne, o gal dar mandriau, kaip pačiam mandriausiam sapne tai tik su navarotais, jeigu taip tai man ten patiktu. Nu dėl mirties- aš nebijau mirt. Bet aš ir nenoriu pasikart, ar iššokt iš kaškelinto aukšto. Kad ir nelabai noriu nusišaut į galvą, nors tai būtu priimtiniausias būdas, kalbant apie savižudybe. O geriausia butu tai užmigt ir neatsikelt :)

Vitus

Citata iš: Kopernikas  gruodžio 17, 2014, 23:53:55

Mačiulis šališkas, bo katalikas vyskupinis. Katalikai nemėgsta šito žodžio :)
O tie kurie aiškiai suvokė reinkarnaciją priešingai siekė išsivaduoti iš gimimo ir mirties rato per trumpiausią laiką :)


Nėra nešališkų žmonių, visi šališki.
Tie, kurie teigia, kad karma egzistuoja, taip pat šališki. Jie apie tai sužinojo perskaitę kitokią knygą, Bhagavad Gitą, Ramačaraką ar dar kokią nors kitą. Tai visiškai nieko neįrodo.

Maironis, beje, nors ir buvo katalikas, šiame eilėraštyje nešnekėjo nei apie Rojų, nei apie Sielas, nei apie prikėlimą amžinam gyvenimui. Išnyksi ir taškas:

"Ir kas ta garbė, giesmėmis apdainuota?
Šešėlis, kurs bėga greta!
Išnyko žmogus: ir svajota-sapnuota
Išblyško kaip ryto aušra!"

iPuff

Jie kuria ta apie ka svajoja :}

Kopernikas

Citata iš: Vitus  gruodžio 18, 2014, 07:19:35
Nėra nešališkų žmonių, visi šališki.
Tie, kurie teigia, kad karma egzistuoja, taip pat šališki. Jie apie tai sužinojo perskaitę kitokią knygą, Bhagavad Gitą, Ramačaraką ar dar kokią nors kitą. Tai visiškai nieko neįrodo.


Aš rašiau apie reinkarnaciją, o ne apie karmą, beje. Nors ir turintys ryšį tai yra du visiškai skirtingi dalykai.
Tu tesingai pastebėjai, kad knygos neįrodo. Tačiau ne visi sužino iš knygų. Aš, pavyzdžiui, sužinojau apie ją iš pigios brošiūros, bet priėmiau tai taip savaime suprantamai, natūraliau nei 2x2. Nevirptelėjo anei mintelė, anei jausmas tarsi tą visą laiką žinojau. Vėliau atėjo ir racionalus pagrindimas. Todėl man nė į galvą neatėjo ieškoti įrodymų. Tačiau aš domiuosi mokslu ir net neieškodamas, įrodymus radau. Ironiška, kad tie kuriems visais gyvenimo klausimais reikia įrodymų jų niekaip neranda, o tiksliau dažnai net neieško, bet skelbia, kad jų nėra.

Citata iš: Vitus  gruodžio 18, 2014, 07:19:35
Maironis, beje, nors ir buvo katalikas, šiame eilėraštyje nešnekėjo nei apie Rojų, nei apie Sielas, nei apie prikėlimą amžinam gyvenimui. Išnyksi ir taškas:


O dėl Maironio tai manau, kad šiame stulpelyje jis kalba apie kūnišką būtį. Nors jei sąžiningai tai niekas negali žinoti  ką tiksliai jis norėjo perteikt.
Beje, tavo laki vaizduotė jei tu lyriko Maironio kūryboje įžvelgi kažkokias gilias prasmes ar net mistikas :)

Aukštyn