Ar gali vaikai matyti daugiau nei suaugusieji?

Pradėjo Teroras, gruodžio 14, 2013, 23:18:50

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Ir ka tai keistu?

A.C.A.B

Tokiu atveju, drįsčiau teigti, jog gal kiek per daug mistifikuoja šį įvykį.

Iš istorijos atpasakojimo būtent ir susidaro toks įspūdis: meldimasis, šūkavimai  ir t.t.

Kitas dalykas, iš kur aplamai kilo toks manymas, ale maži vaikai mato kažką daugiau nei pilnamečiai? Ar tai to garsiojo filmo su dar garsesne fraze įtaka?

a.t.sielis

Citata iš: A.C.A.B  gruodžio 15, 2013, 17:01:08
Kitas dalykas, iš kur aplamai kilo toks manymas, ale maži vaikai mato kažką daugiau nei pilnamečiai? Ar tai to garsiojo filmo su dar garsesne fraze įtaka?


Va va, reiktų kalbėti apie bendrą reiškinį, o ne apie vieną atvejį. Šis konkretus vaikas visai galėjo ką nors matyti, o galėjo ir nematyti; kaip iš tikro buvo, niekas niekad neišsiaiškins. Bet kad vaikai apskritai dažniau mato vaiduoklius, angelus ir pan., tą patvirtina daugiau ir svaresnių atvejų.

Teroras

Nepasakyciau, kad ji labai jau domisi ivairiais paranormaliais reiskiniais (neteigiu, kad netiki). Krikstyta, bet daugiau statiste baznycioje negu uoli krikscione (kaip sakoma eina i banzycia per sventes ir tiek). Moteriska logika skiriasi nuo vyriskosios todel as nespeliosiu, kodel ji pradejo butent melstis, o ne kviestis Liuciferi.

Is kur toks manymas nezinau. Gal filmas ispopsino tokia prielaida... Nepasakysiu tiksliai.

ponaitis

Gal kaip ir su fokusais,vaikai neturi tiek patirties ar(ir) vaizdines atminties kuria galėtu pritaikyti ir nepamatyti ko nors,ko nežino.

paragraf 78

Citata iš: Teroras  gruodžio 15, 2013, 17:09:45
Krikstyta, bet daugiau statiste baznycioje negu uoli krikscione (kaip sakoma eina i banzycia per sventes ir tiek).


Va šitas "tikinčiųjų" porūšis, anot religijotyrinikų, labiausiai linkęs į prietarus, o tai kad ji pradėjo melstis kai vaikas "pamatė" vaiduoklį tai tik ir įrodo

Teroras

O tu nors karta irodysi siuos savo religijotyriniku zodzius ar vel tik zodziu "anot" ir apsiribosi?

As gerai pamenu tuos tavo religijotyriniku "tyrimus" apie kuriuos kazka girdejai per paskaitas, bet jokiu oficialiu statistiku taip ir nesugebejai pateikti.

paragraf 78

Čia ne mosklinis darbas, kad citatas su puslapiais pateikinėtume, o jei išties įdomu skaityk religijotyrinikų knygas, o ne tik putokis ant "racionaliai" mąstančių ir atrasi. Šita info iš Beresnevičiaus darbų, o kad tau būtų įdomiau, nesakysiu iš kurio darbo konkrečiai. Norėsi susirasi ;)


Teroras

Pats megsti is kitu reikalauti pagrindimo, tai as ir is taves to paties reikalauju. Bet jau ne viena karta pastebejau, kad megsti issivartyti panasiu budu. Tavo problema, kad negali apginti savo teiginiu. Sekmes.

2Pacas

#39
gruodžio 15, 2013, 17:58:08 Redagavimas: gruodžio 15, 2013, 17:59:52 by 2Pacas
Pats pamenu kad budamas maziukas nakty kaip guledavau kartais matydavau kaskoki padara kaip koki sesely net nezinau kaip paiskinti, ir jis ziuredavo i mane.Bet prisipazintsiu manau kad tai tik budavo mano paties vaizduotes padariniai.(O gal ir ne kas cia zino).Pamenu su draugu kalbejom panasiom temom tai jis ir panasiai pasakojo kad turedavo panasiu patirtciu vaikysteje.

paragraf 78

Manau praktiškai kiekvienas vaikystėje matydavo baubus po lova. Ir nepasakyčiau, kad čia kažkas mistiško yra

Benamis

As nematydavau 8)

a.t.sielis

Aš irgi niekad nieko a la paranormalaus nesu matęs, nei vaikystėje, nei vėliau. Vienintelės įdomios asociacijos - lankantis "Savo kampo" tualete, kur plytelės sudėtos taip, kad sukelia optinę iliuziją tarsi žemė būtų pavirtusi 45 laipsnių kampu. Labai įdomus jausmas :D

paragraf 78

Paklausinėk tėvų apie tuos laikus kur nieko dar nepameni, manau fantazijų viskiausių turėdavai.

Papasakosiu ir aš vieną istoriją.
Kažkada prieš gerus 20 metų nuėjau pas pažįstamus jų vaikas pradėjo man demonstruoti savo piešinius (vaikui buvo kokie 4metai). Žiūrinėju vadinasi ir staiga žiūriu ateivis nupieštas, labai primenantis pilkąjį. Klausiu kas čia?
Vaikas ir sako: Čia jie?
Aš: Iš kur jie?
Vaikas: Iš ten (parodo į dangų).

Kaip vertinti tokią situaciją? Jei būčiau teroras iškart patikėčiau kad vaikas matė ateivius, o gal net buvo pagrobtas.
Nors realiausia kad vaikas girdėjo pasakojimus ir matė paveiksliukus, nes tuo metu Lietuvoje buvo NSO bumas, krūvos laikraščių ir televizijos laidų apie tai edavo. Vaikas pamatė, sufantazavo ir nupiešė.

Citata iš: a.t.sielis  gruodžio 15, 2013, 18:06:03
lankantis "Savo kampo" tualete, kur plytelės sudėtos taip, kad sukelia optinę iliuziją tarsi žemė būtų pavirtusi 45 laipsnių kampu. Labai įdomus jausmas :D


Pas mano pažįstamą namuose toks tūlikas yra, pirmą kart kai pamačiau pagalvojau kad haliucinacijos prasidėjo :)

Teroras

EDIT: na va prasidejo postu trynimai :)

Aukštyn