Angelai sargai

Pradėjo Hekate, kovo 20, 2012, 19:23:40

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Citataa) Logiškai. Jei mūsų prasmė yra kaupt meilę, tai mus reik saugot. Tačiau jei egzistuoja reinkarnacija, tai beprasmiška..


Jeigu egzistuoja reinkarnacija, tai irgi nėra beprasmiška. Vis vien vyksta tobulėjimas. Čia kaip žmogaus šis gyvenimas - dienos atrodo tokios pačios, bet žmogus gali tobulėti gyvenimo eigoje. Taip ir daugelis gyvenimų yra kaip daugelis dienų.

Yra toks gana žinomas įvaizdis, kad iš pradžių asmenys egzistuoja kur nors aukštesnėje nei žemiškoji sferoje. Tada jie pasirenka gimimą Žemėje, kaip galimybę patobulėti, žmogaus forma tam palanki. Taigi, jie gimsta Žemėje, o kažkas iš jų draugų ir artimų tenais aukščiau, stebi ir padeda. Arba kiti angelai, kurie visados padeda, dar aukštesnio lygio. Kaip žmogus nueis tą savo prieš gimimą užsibrėžtą misiją? Tokie klausimai. Išbandymas. Jam turi pasisekti, ir jis turi nesuklupti dėl pasidavimo blogiui. Todėl jam reikalinga pagalba ir apsauga. Galiausiai, baigęs gyvenimą, jis vėl sugrįš į aukštesnę sferą, su dvasiniais laimėjimais. Čia vienas iš požiūrių.

zalia.arbata

#31
liepos 02, 2013, 21:12:39 Redagavimas: liepos 02, 2013, 21:16:20 by zalia.arbata
Citata iš: paragraf 78  liepos 02, 2013, 19:57:02
Citata iš: zalia.arbata  liepos 02, 2013, 19:52:59

Sumaišiau sąvokas astronomija ir astrologija. :-X


Na tada apibrėžk kur tu krikščionybėje matai astronomiją?


,,Jėzus mirė ant kryžiaus, buvo negyvas 3d., kad prisikeltų ir atgimtų iš naujo''. Tai galima sutapatint su Saule, kuri 3d. prieš Kalėdas nejuda link pietų, atsiduria prie kryžiaus žvaigždyno ir kitą dieną 'atgimsta'. Per Kalėdas žvaigždės išsidėsto taip: vienoj linijoj išsidėsto 3 didžiausios Oriono žvaigždyno žvaigždės (3 karaliai), ir rytinė žvaigždė. Jos visos būna vienoj linijoj su Saule (šios žvaigždės parodo jos 'atgimimą' gruodžio 25d.).

12 apaštalų- 12 zodiako ženklų, išsidėsčiųsių aplink Saulę.

Eros pagal zodiakus. Dabar žuvies ženklo era, tai Jėzaus ženklas.

Seniau šv. paveikslai buvo vaizduojami su aureole aplink šventųjų galvas. Tai galėjo reikšti vėlgi Saulės garbinimą. Plius žinant, kad kryžius su apskritimu yra pagoniškas simbolis ir kad prieš.

Iš Zeithgeist filmo. Žinau, kad jie remias ne kokių mokslininkų mintim, tačiau tie faktai atrodo gana patikimi... ??? ??? ??? Kaip manot?


a.t.sielis

Zeitgeist prastas filmas. Rimtai.

Benamis

zalia.arbata man pamenu kazkada irgi labai patiko Zeitgeist filmas :) Beda tame, kad ten visos teorijos lauztos is pirsto ;)

paragraf 78


Na taip, Zeitgeist prastas filmas, tikras religijotyrinis košmaras. Praktiškai nėra jame patikimų duomenų.

Citata iš: zalia.arbata  liepos 02, 2013, 21:12:39
,,Jėzus mirė ant kryžiaus, buvo negyvas 3d., kad prisikeltų ir atgimtų iš naujo''. Tai galima sutapatint su Saule, kuri 3d. prieš Kalėdas nejuda link pietų, atsiduria prie kryžiaus žvaigždyno ir kitą dieną 'atgimsta'.


Turi omenyje Pietų Kryžiaus žvaigždyną?
Saulė kasdiena juda, nėra tokios dienos kada ji sustotų. Beje artimuosiuose rytuose nesimato šio žvaigždyno, tad pagal jį negalėjo būti daroma simbolika. Žodžiu iš piršto laužtas faktas.

CitataPer Kalėdas žvaigždės išsidėsto taip: vienoj linijoj išsidėsto 3 didžiausios Oriono žvaigždyno žvaigždės (3 karaliai), ir rytinė žvaigždė. Jos visos būna vienoj linijoj su Saule (šios žvaigždės parodo jos 'atgimimą' gruodžio 25d.).


Orijonas tomis dienomis matomas vakare, tad negali su rytine žvaigžde būti vienoj linijoj. Be to rytinė žvaigždė iš tiesų yra venera, o ji tą pačią metų dieną būna vis kitoje vietoje. Tad laužta iš piršto


Citata12 apaštalų- 12 zodiako ženklų, išsidėsčiųsių aplink Saulę.


Zodiako ženklai nėra išsidėstę aplink saulę. Tai juosta kuria keliauja saulė. Zodiako juostoje šiuo metu yra 13 ženklų. Be to jei būtum skaičiusi bibliją, o ne žiūrėjusi trečiarūšį filmą, tada žinotum jog 12 apaštalų yra todėl, kad buvo 12 izraelio giminių, kurias ir simbolizavo apaštalai

CitataEros pagal zodiakus. Dabar žuvies ženklo era, tai Jėzaus ženklas.


Čia astrologų ir beje ne toks senas išmislas. Krikščionybė niekada nesirėmė šia nesąmone.

CitataSeniau šv. paveikslai buvo vaizduojami su aureole aplink šventųjų galvas. Tai galėjo reikšti vėlgi Saulės garbinimą. Plius žinant, kad kryžius su apskritimu yra pagoniškas simbolis ir kad prieš.


Kryžius su apskirtimu nėra vien pagoniškas, krikščionybėje jis irgi nuo seno naudojamas. O aureolė (iš tiesų tai vadinama nimbu) simbolizuoja šventumą, o ne saulės garbinimą. Saulė krikščionybėje niekada nebuvo garbinama pati iš savęs.

lt133

O kaip sužinoti, ar turi angelą sargą?

paragraf 78

Paprastai. Visi turi angelus sargus. Nėra žmogaus, ar srities pasaulyje kuri neturėtų angelo sargo. Pas mane apie tai bakalaure buvo pora skyrių.

Ezekiel

Citata iš: zalia.arbata  liepos 02, 2013, 21:12:39
Seniau šv. paveikslai buvo vaizduojami su aureole aplink šventųjų galvas. Tai galėjo reikšti vėlgi Saulės garbinimą. Plius žinant, kad kryžius su apskritimu yra pagoniškas simbolis ir kad prieš.


Viena iš versijų yra, kad aurelė buvo skirta atkreipti žmonių dėmesį į tam tikrų žmonių veidus, tai yra šventieji. Pats apskritimas gali simbolizuoti išbaigtumą, vienovę ir tobulumą.

Kryžius su apskritimu, tų turi omenyje Saulės kryžių. Tai gerai žinomas ir daug nagrinėtas Karlo Jungo archetipas, nes jis iš ties pasitaikydavo dažnai daugelyje kultūrų, dar galima prilyginti mandalai.

Vytautas

Citata iš: paragraf 78  liepos 03, 2013, 10:13:31
Paprastai. Visi turi angelus sargus. Nėra žmogaus, ar srities pasaulyje kuri neturėtų angelo sargo. Pas mane apie tai bakalaure buvo pora skyrių.

Grynai iš praktinės pusės žinau kad taip nėra.  :) Norint tuo įsitikinti teks grįžti prie pastovaus mūsų ginčo objekto švytuoklės ir peržengti ribą "ar aš bendrauju su savo siela". Jei gauni atsakymą teigiamą reiškia turi, jei ne reiškia neturi. Suprantama ją naudotis taip kaip nurodžiau. Dar papildomai ji turi būti absoliučiai privati. Niekas jos negali pamatyti. Apsaugos klausimui nusistatyti pakanka tik tiek. Daugiau švytuokle galima ir nesinaudoti. Gyvenimas pats parodys kaip veikia sielos apsauga. Angelas sargas nėra teisingas šio reiškinio pavadinimas. Apie tai kaip mane saugo aprašiau konkrečiai. Galima į tai žiūrėti pesimistiškai bet man tai išgelbėjo gyvybę ir labai praktiškai jaučiau kaip tai veikia. Maža to artimų žmonių patirtis rodo tą patį. Todėl aš nelinkęs tikėti kitaip. Pasitikiu tik savimi.

Ezekiel

Citata iš: lt133  liepos 03, 2013, 09:55:02
O kaip sužinoti, ar turi angelą sargą?


Kaip sužinoti ar ateiviai egzistuoja? Abiems klausimams yra atsakymas - juos reikia pamatyti, patirti. Tai jeigu jie tau padės tada ir žinosi, kad turi pagalbininkus.

paragraf 78

Vytautai, nesuabsoliutink savo žinojimo gauto iš tokio nepatikimo sąjungininko kaip švytuoklė :) Visos religijos ir ezoterinės kryptys teigia jog visi žmonės turi angelus sargus, tu vienas teigi priešingai. Tai kuo verta labiau pasitikėti, didžiąja dalimi dvasinių mokytojų ar žmogumi kuris pats bijo atsakyti už savo gyvenimą ir yra priklausomas nuo instrumento? :)

Vytautas

Kaip minėjau aš pasitikiu tik savo asmenine patirtimi. Ją tikrinu realiu gyvenimu. Jokie didis mokytojai ar religijos man tikrai nėra autoritetai. Pasitiki kitais. Tavo privatus reikalas.  :)

paragraf 78

Labiau subjektyvaus vertinimo, kaip asmeninė patirtis negali sugalvoti. Autoritetai yra tik savo patirties pasitikrinimui. Patirtis subjektyvus dalykas, iliuzorinis, dažnai neatitinkantis realybės. Taip, kad tavo angelų sargų vertinimas yra subjektyvi, niekuo rimtu nepagrįsta nuomonė, neatitinkanti realios pasaulio patirties.

Benamis

Vytautai kaip tikrini? Naudodamas svytuokle? :)

paragraf 78

Tik nepradėkime vėl apie švytuokles diskutuoti, nes jau buvo diskusija apie tai, kur Vytautas niekaip nesugebėjo įrodyti kad tai veikia :)

Aukštyn