Reinkarnacija

Pradėjo Benamis, gruodžio 05, 2011, 17:18:15

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Vytautas

Citata iš: nereikalinga  vasario 16, 2014, 22:01:14
Tai tada sloga išvis prie ko

Už negerą elgesį dievo atžvilgiu kažkaip turėčiau būti baudžiamas  :)

nereikalinga

Žodžiu pasaka be galo  :)
( o dar sakėte Dievas nieko irgi nereguliuoja :D )

Vytautas

Kadangi dievo nėra tai jis nieko ir nereguliuoja. Yra šios visatos kūrėjai dvi esybės moteriška ir vyriška bet jie nesikiša į mūsų buitinius reikalus ir bendrai gyvenimus.  :) Procesas paliktas visiškai savireguliacijai per laisvą valią ir priežastį pasekmę. Mes patys valdoms savo gyvenimą.

a.t.sielis

Vytautas tiki švytuokle ir dviem visatos kūrėjais :) Irgi tikintysis. Tik prieš kitus tikėjimus kalba :)

Laukiu atsiliepiant kitų tikinčiųjų, kas magija tiki, kas dar kuo.

advena

Citata iš: Vytautas  vasario 16, 2014, 22:13:46
Kadangi dievo nėra tai jis nieko ir nereguliuoja. Yra šios visatos kūrėjai dvi esybės moteriška ir vyriška bet jie nesikiša į mūsų buitinius reikalus ir bendrai gyvenimus.  :) Procesas paliktas visiškai savireguliacijai per laisvą valią ir priežastį pasekmę. Mes patys valdoms savo gyvenimą.

Tai nori pasakyti, kad tikėjimas Dievu yra išmislas? Tu esi teisus, o likusi dalis pasaulio gyventojų tiki melu? Ir kas tau įdiegė tokį tikėjimą?

Master

Sieliau, aš tai tikiu tik žmogumi ;)
Šiaip, gal nepradėkim pyktis dėl religijos, tai juk labai individualu ir nepatikrinama.
Tas pats kas kelti diskusiją, kuri spalva yra gražiausia...
Ir bet kuriuo atveju ne dievas yra viskas, manau kalba eina apie gyvenimo realizacija (:

a.t.sielis

Tai viskas tvarkoje, kiekvienam tikėjimo laisvė. :) Tik jeigu patys kažkuo tikit, nematau prasmės jums atakuoti kitų tikėjimą.

Vytautas

#187
vasario 17, 2014, 08:37:16 Redagavimas: vasario 17, 2014, 08:40:09 by Vytautas
Citata iš: advena  vasario 16, 2014, 23:42:21
Tai nori pasakyti, kad tikėjimas Dievu yra išmislas? Tu esi teisus, o likusi dalis pasaulio gyventojų tiki melu? Ir kas tau įdiegė tokį tikėjimą?

Tikėjimas dievu ne išmislas. Aš tai supratau ir suvokiau kur kas stipriau nei bet kuris tikintis. Visa esmė kad tai joks dievas o neaiški nesuvokiama struktūra. Iki neseno laiko tuo tikėti buvo visai racionalu ir saugiau. Tam kažkam nuolankumas buvo tikrai reikalingas nes kitu atveju tiesiog grėsė "išjungimas". Dėl teisumo nieko čia keisto. Savo laiku visi tikėjo kad žemė plokščia. Kažkas turėjo pasakyti kad yra ne taip  :) . Mano žinojimas iš "niekur". Kaip minėjau tik išsakau savo mintis bet nesikėsinu į žmonių tikėjimą. Jei nori tegul tiki. Man nuo to nei šilta nei šalta. Iš esmės mes negalim pakeisti susiklosčiusios betvarkės todėl nėra prasmės į tai dėti pastangas. Yra kas tai gali padaryti. Kadangi buvo pakeistas, panaikintas tarpinis pasaulis kuris atrodė amžinas ir nepajudinamas, lygiai taip pat tikiuosi bus pakeistas mūsų pasaulis. Kaip ir kada neturiu nei menkiausio supratimo. Kūrėjų planų niekas nežino ir nežinos. Tiesiog viskam reikalingas laikas. Tikrai manimi tikėti nereikia. Bet verta pasikliauti bent sava logika. Tūkstančius metų žemėje betvarkė ir tai tipo protingos esybės dievo veiklos padarinys. Galimi  3 variantai: arba tokios nėra, arba ji nesikiša į mūsų gyvenimą, arba tai ne tokia ne harmonijos ir gėrio siekianti esybė o kažkoks apsimetėlis arba apsimetėliai. O vargšai žmonės ieško pateisinimų ale dievo žiaurumas.  Taip juk negali būti kad žmonių niekas negloboja ir jie turi gyventi savo galva.

paragraf 78

Vytautai, betvarkė ne dėl Dievo veiklos kyla, o dėl žmogaus laisvos valios

do

#189
vasario 17, 2014, 09:04:44 Redagavimas: vasario 17, 2014, 09:07:25 by do
o man sloga,Vytautai, bet praeina, tačiau užpuolė
čia pasekmė mano netikusio gyvenimo?nežinau dar kaip gyventi tikusiai :-[
ar matei,Vytautai,anam tinklalapy atsirado aiškeregė ir tikina mačiusi lervas astralines,įsisiurbusias į žmogų,
kažin-čia šizofrenija ar išties aiškiaregystė?

a.t.sielis

Citata iš: Vytautas  vasario 17, 2014, 08:37:16
Tūkstančius metų žemėje betvarkė ir tai tipo protingos esybės dievo veiklos padarinys. Galimi  3 variantai: arba tokios nėra, arba ji nesikiša į mūsų gyvenimą, arba tai ne tokia ne harmonijos ir gėrio siekianti esybė o kažkoks apsimetėlis arba apsimetėliai. O vargšai žmonės ieško pateisinimų ale dievo žiaurumas.  Taip juk negali būti kad žmonių niekas negloboja ir jie turi gyventi savo galva.


Pagal rytiečius, dabar vyksta Kali juga, sunkiausia epocha iš keturių galimų. Kieno veiklos tai padarinys? Kas atsakingas? Vasarą keičia žiema, žiemą - vasara. Naktį keičia diena, dieną - naktis. Dabartinė epocha - kaip naktis. Kas sukūrė dieną ir naktį, žiemą ir vasarą? Kūrėjas. O kieno atsakomybė? Kokia prasmė, koks tikslas? Kaip aš suprantu, šiuo metu Žemėje gimė daugybė sielų su užterštomis, ateistinėmis veiklos tendencijomis. Taip visos jos kartu per savo užterštus polinkius sudaro žmonijos bendrą atmosferą. Iš vienos pusės, jos vertos savo pačių sukurto pragaro. Iš kitos pusės, Kūrėjas gailestingas, ir ne veltui visus tokius sukaupė į šią vietą, bet kad galėtų juos apvalyti ir dovanoti aukščiausią malonę. Todėl nors ši epocha sunkiausia, joje yra labai stiprių būdų dvasiškai tobulėti. Kas gali gyventi harmonijoje? Ko nepaliečia šios epochos tamsa? Tų, kurie savo sielą paveda Dievo globai, šlovina Dievą ir laikosi žmogaus elgesį reguliuojančių principų: nežudo, nevartoja prievartos produktų, nesisvaigina, neapgaudinėja, nelošia, nepaleistuvauja.

Vytautas

Citata
Vytautai, betvarkė ne dėl Dievo veiklos kyla, o dėl žmogaus laisvos valios

Maža smulkmena  ne visiems veikia laisva valia. Ant Japonijos miestų numetę atomines bombas lakūnai gražiai ir laimingai nugyveno visą gyvenimą. Kai kas iš žmonių tiesiog fiziškai negali žudyti, o kitiems tai kasdieninis darbas. Ir niekas už tai nebaudžia. Panašu kad menamam dievui atvirkščiai reikia aukų ir kančių. Tai tiesiog energija maistui.
Citata
čia pasekmė mano netikusio gyvenimo?nežinau dar kaip gyventi tikusiai

Nemanau kad reikia sureikšminti tokias smulkmenas kaip slogą. Kas liečia turinčius kokius tai sugebėjimus žmonės ar įvaldžiusius magiją man jie nieko apčiuopiamo nepademonstravo nors bandė. Savo laiku pats susidūriau su tokiais dalykais ir tikrai suprasčiau jei būtų koks poveikis.
Citata
nežudo, nevartoja prievartos produktų, nesisvaigina, neapgaudinėja, nelošia, nepaleistuvauja.

Laikausi šitų ir daugiau principų šiaip iš žmogiškos pusės, bet nieko nešlovinu. Atvirkščiai pasisakau visiškai kitaip. Nuo to man nei plaukas nenukrenta.

a.t.sielis

#192
vasario 17, 2014, 10:01:53 Redagavimas: vasario 17, 2014, 10:21:13 by a.t.sielis
Citata iš: Vytautas  vasario 17, 2014, 09:45:28
Atvirkščiai pasisakau visiškai kitaip. Nuo to man nei plaukas nenukrenta.


O tai kodėl tau turėtų kažkas atsitikti? Tu išsakai savo netikėjimą, nepiktžodžiaudamas, todėl viskas normaliai. Turi savo idėjas, savo tikėjimą. Gyveni pagal savo suvokimą. Jei ko tau trūksta, tai pats save nubaudi, ir pats savo sprendimu sudarai tą trūkumą. Aukščiausiasis - savo vaikų ugdytojas, o ne baudėjas.

Bet jeigu piktžodžiausim, įžeidinėsim Dievo tarnus, pasekmės bus griaunančios, ypač dvasiniam gyvenimui. Pats tą savo gyvenimę praktiškai patyriau. Kažkada tikybos mokytoją durnium aprėkiau. O vieną pamokslininką anglą, kuris garsiai pamokslavo atsistojęs viduryje aikštės prie VDU centrinių rūmų, pasiunčiau su žodžiais "F... y..."., tada buvau debilas morozas, tik baigęs mokyklą. Na ir retrospektyviai matau, kaip buvo sutriuškinta mano psichologija, sėkmė gyvenime, ir kiek visokių duobių ir krizių teko pergyventi po viso to. Šviesus momentas tame, kad dėl viso to įgavau nuolankumo, ir atsigręžiau į Aukščiausiąjį, pradėjau dėti dvasinio gyvenimo pamatus. Galiausiai susipratau, ir gailiuosi dėl tų klaidų. Manau, tai blogiausi dalykai, kuriuos esu padaręs gyvenime. Ir tam neturėjau jokių priežasčių, tiesiog tai buvo mano daromas bepriežastinis blogis, kylantis iš neišmanymo, savęs nepažinimo, realybės nesuvokimo.

CitataAnt Japonijos miestų numetę atomines bombas lakūnai gražiai ir laimingai nugyveno visą gyvenimą. Kai kas iš žmonių tiesiog fiziškai negali žudyti, o kitiems tai kasdieninis darbas. Ir niekas už tai nebaudžia. Panašu kad menamam dievui atvirkščiai reikia aukų ir kančių. Tai tiesiog energija maistui.


1. Kas žino, gal tokia buvo jų karma - gal praeituose gyvenimuose juos kažkas neteisingai užpuolė ir nužudė, o šiam gyvenime jie tapo tų žmonių likimo įrankiu - numetė bombas.

2. Niekas nepatikrino, kokio laimingumo buvo jų būsena visą gyvenimą. Yra toks pasakojimas, kad šventasis skirtingai laimino kelis asmenis: princui sakė, "gyvenk ilgai", dvasininkui sakė: "mirk greitai", skerdikui/mėsininkui sakė: "nemirk ir negyvenk", o tyram Dievo tarnui: "ar tu mirsi, ar gyvensi, tau jokio skirtumo". Kodėl? Princo gyvenimas čia dabar geras, kas jo laukia po mirties - negarantuota, gali būti kad jis pridarys nuodėmingų veiksmų, ir patirs blogesnį gyvenimą. Dvasininkas gyvena dorybingai, todėl po mirties jo laukia daug aukštesnio pobūdžio buveinė. Mėsininkas ir šiame gyvenime gyvena pragariškai, ir kitame jo laukia sunkios pasekmės, o tyram Dievo tarnui visur yra dvasinis pasaulis, todėl jam nėra skirtumo.

Tai jeigu lakūnai-bombarduotojai ir tie, kurie jiems įsako tai daryti, panašūs į mėsininkus, tai jiems geriau greitai nemirti. Ir šis gyvenimas keltų klaustukų.

Kita vertus, karo reikalai labai painūs. Bet taikių gyventojų ataka yra kario kodekso pažeidimas, ir už tai gręsia pragaras.

Master

#193
vasario 17, 2014, 10:17:37 Redagavimas: vasario 17, 2014, 10:22:14 by Master
Chm... Struktūra, kuria sudėliotas pasaulis nėra dievo padarinys. Gamtoje viskas taikosi prie jau esamų aplinkos veiksnių. Jeigu nesusilydai, neįsikomponuoji į aplinką- žūsti. Todėl ir vyrauja šitokia harmonija. (kuri neretai pasirodo nežemiškos kilmės. Bet turbūt todėl, kad yra labai darni susidėliojusi struktūra. Joje nežemiškumas kyla iš laiko įtakos.)
Taip, sloga ar kita liga, kita blogybė kyla iš netinkamo gyvenimo būdo fiziniu ir netinkamo elgesio psichologiniu atžvilgiu. Fizinis pasireiškia nepriklausomai nuo tikėjimo, o psichologinis tik nuo jo. Tuo atveju jausdamas, kad elgiesi netinkamai, pats sau sukuri destruktyvią baiktį. Taip sukurdamas atitinkamą atoveiksmį. (žinoma reikia įsiklausyti į tikrąjį save. Nes viršutiniame mūsų sluoksnyje taip neatrodo). (Čia kalbu apie tai, jei tai neliečia kitų asmenų laisvės ribų)
Citata iš: a.t.sielis  vasario 17, 2014, 09:08:12
nežudo, nevartoja prievartos produktų

Tai kaip ten su tais krikščionimis bus ? :D Ajo, juk kalbame apie reinkarnaciją. Soris, apsižioplinau (:
Citataneapgaudinėja

Bet va su šituo teiginiu jau būtų kėblu daugumai religijos skeidėjų. Jų per prievartą brukamos žinios yra nepagrįstos (daugeliu atveju ir netikslios). Ir štai bet kuriuo atveju, tik vienos visame pasaulyje religijos atstovai galėtų patekti į tą jaukią vietelę, nes visos religijos yra skirtingos, tačiau pateikiamos kaip ABSOLIUTI, NEDALOMA tiesa. Ir šitoks įžūlus teigimas jau yra negatyvus. Jeigu jie pakeistų savo taip yra, aš žinau ir tu esi niekas, jei tuo netiki, į galbūt taip yra,o gal aš ir klystu, tačiau tikiu (ir priimtų kito asmens ideologiją kaip sau lygią, neiššaukštintų savosios (kur tas gerbiamas visų nuolankumas?))... Tai apgaudinėjimas, kadangi yra kuriamas tik vienas požiūris.Religijų velniškai daug ir jos labai įvairios, pagal tai tik viena galės būti teisinga (nes jų pateikimai pjaunasi). Taip, kad ... :D

Ps. Kas, kad nevalgai mėsos, nesisvaigini... (Hitleris irgi propagavo tokį gyvenimo būdą)
Jeigu esi blogas, tai vargu ar kuo padės pakeisti tavo būdui.(Na tik labai minimaliai)
O šiaip va, šamanai "svaiginasi", bet jie tai daro vedami kotokios pasaulėjautos, idealų. Ir manau, kad daugeliu atžvilgiu jie tyresni ir geresni žmonės nei mes.
Ps. Kodėl mes taip dviveidžiaujame? Jei jau laikomės kažkokių taisyklių ar idealų, tai darykime tai sąžiningai.
Kodėl pamirštamas vartojimas, godumas, nesitaikymas?
Mes ŽUDOME savo planetą. (negi tai nereikšminga, kuomet tai atims gyvybę tūkstančiams gyvybių?), mes be perstojo vartojame, esame godūs. Pripažinkime, kad nė vienas negyvename tokio asketiško gyvenimo ir neapsiribojame viena paklode ant kūno.... Ne mums reikia to, ko mums net nereikia. Ir kai tas dirbtinis poreikis YRA KAŽKIENO KANČIOS PRODUKTAS. Kaip galima taip įžūliai teigti, kad reikia to atsisakyti, jei tai beveik neįmanoma. Didžioji Europos dalis pastatyta ant kolonijų. Dauguma prekių yra išekintų kinų darbas už minimalų atlyginimą. Mums rūpi gyvūnai, bet mums nusispjauti į žmones. Štai kur yra tikrasis dorovingumas...
Na jau, kiekvienas pasaulį, teigiamybę supranta vis kitaip, todėl negalime kurti kažkokių taisyklių visiems. :/
Taip pat esame netolerantiški ir nuolat skaudiname kitus. Juos žlugdome ir tikime, kad tai yra gerai.
Jeigu žmogus yra Dievo kūrinys, tai kodėl tada mes jo negerbiame, laikome svetimu.
Kiek nesantaikos dėl tikėjimo. Mums geriau brukti savo tiesą ir jaustis "geresniais" kito žmogaus kaina. Jeigu viso ko esmė meilė, tai kodėl būtent tikėjimo atstovai mažiausiai jos rodo? (:
Manau tai visiškai prasilenkia su humaniškumu ir asmens laisve

a.t.sielis

Citata iš: Master  vasario 17, 2014, 10:17:37
(Hitleris irgi propagavo tokį gyvenimo būdą)


Hitleris užsiėmė prievarta. Ir daug kitų blogybių darė.

CitataKodėl pamirštamas vartojimas, godumas, nesitaikymas?


Nepamirštamas.

Aukštyn