Reinkarnacija

Pradėjo Benamis, gruodžio 05, 2011, 17:18:15

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Vytautas

Jokios karmos nėra ir nebuvo. Tai tik gąsdinimo priemonė kaip krikščionybėje nuodėmė. Ko taip pat nėra. Jokie praeiti gyvenimų nusižengimai nepersekioja. ligos ir kitos nelaimės šio gyvenimo rezultatai.

Master

Su tuo sutinku ir dabar galvoju, kažin ar minėjo ką apie tai Sielis. :D Ech..
(Kokia gėda, nes neperskaičiau viso jo teksto. Tik 1 ir paskutinę pastraipą ... :D)

nereikalinga

Citata iš: Vytautas  vasario 16, 2014, 20:37:17
Jokios karmos nėra ir nebuvo. Tai tik gąsdinimo priemonė kaip krikščionybėje nuodėmė. Ko taip pat nėra. Jokie praeiti gyvenimų nusižengimai nepersekioja. ligos ir kitos nelaimės šio gyvenimo rezultatai.



Tikrai ? Galite garantuoti ? :)

Vytautas

Dėl savo specifinio ryšio su savo siela ir kūrėjais bei pergyventų keistų patirčių galiu garantuoti kad yra taip kaip saku. Viskas paprasta ir logiška.  :) Tiesiog neturiu įrodymų kad būtų priešingai.

a.t.sielis

Citata iš: Master  vasario 16, 2014, 20:27:23
Mano išlavėjusi ranka vengianti gramatinių klaidų, įgytos žinios, ar santykiai su virtualiais šio forumo nariais nebus karma. Tai bus veiksmo/įpročio atoveiksmis. Mes atspindime realybę. Mūsų esybė kuria veiksmus, šie įpročius, o šie modeliuoja gyvenimą. Mes esame čia ir dabar ir mes už tą akimirką esame atsakingi.


Na bet tai ir yra veiksmas su atoveiksmiu. Veiksmai, įpročiai, tendencijos, tada tų veiksmų atoveiksmiai. Dabartyje. Viskas taip.

Žodis "karma" reiškia "veikla", "veiksmai", "kūrimas". O karmos dėsnis - kad veiksmai turi atoveiksmius, arba kitaip sakant, rezultatus.

Veiklą mes atliekame visada, ir taip kuriame naujus atoveiksmius. O senus atoveiksmius, dėl senesnės veiklos, patiriame kaip savo įpročius ir kaip likimo aplinkybes, tai kas nutinka mums, kaip mums sekasi. Pavyzdžiui, jeigu metame į krepšį kamuolį, tai priklauso nuo mūsų įgudimo, mokėjimo mesti, pastangų, susikaupimo, bet yra ir dalelė sėkmės, likimo. Net ir taiklūs krepšininkai rungtynėse prameta, meta blogu procentu. Arba atvirkščiai - jiems sekasi geriau, negu galėtų. Tai jau likimas.

nereikalinga

Tas specifinis jūsų ryšys su siela,man asmeniškai nerodiklis. Neįtikino :)

.L.U.T.H.O.R.

Nereikalinga, o kas tave įtikina reinkarnacija, sielio parašyti žodžiai? :) Sieli, daug kas susideda, bet tai vien fiziniai ir psichologiniai dalykai, ne joks likimas ar sėkmė :)

Vytautas

Neturiu nei menkiausio tikslo ką nors įtikinti. Kai paliksim šį pasaulį visi galėsim objektyviai pasitikrinti. O dabar tai tiesio nėra svarbu.  :)

nereikalinga

Beabejonės ,ką ten įrodinėsi, kaip ir kiekvieno pasirinkimas įtikėti ar ne :) 
O gal dabar jau vyksta,ta vadinama reinkarnacija ? Arba mes joje.Tik nesuvokiam ?
( tikiuosi suprantamai parašiau ) :)

a.t.sielis

Citata iš: Vytautas  vasario 16, 2014, 20:37:17
Jokie praeiti gyvenimų nusižengimai nepersekioja. ligos ir kitos nelaimės šio gyvenimo rezultatai.


Betgi čia ne tik problemos turimos galvoje. Dorybingi veiksmai praeityje lemia šio gyvenimo sėkmę. Turtą, grožį, išsilavinimą, kilmę, talentus ir pan. Startinės galimybės juk nevienodos. Kas gimė Šveicarijoje turi kitas galimybes negu kas gimė Lietuvoje. Kas gimė Afrikoje, gali susidurti su badu ir ligom žiauria forma. Kodėl taip yra? Kodėl afrikiečiams blogiau, mums geriau?

.L.U.T.H.O.R.

Dėl kitų žmonių :) Ne dėl to, kad dievas taip norėjo.

Vytautas

Citata iš: a.t.sielis  vasario 16, 2014, 21:35:04
Kodėl afrikiečiams blogiau, mums geriau?

Tiesiog taip yra natūraliai ir tiek. Nėra jokio dievo reguliuojančio šį procesą. Tiesiog atėjimo metu į šį pasaulį aš galiu pasirinkti norimas sąlygas. O didžioji dauguma gyvena vieną kartą ir nieko negali pasirinkti. Šiuo metu aš kalbu prieš visokius tikėjimus. Ir kas. Net sloga nepuola. Jei aš tai būčiau daręs prieš 1.5m taip tikrai būčiau turėjęs ir turėjau problemų. Bet tai dėl egregorų poveikio. Bet su jokia praeito gyvenimo patirtimi tai neturi nieko bendro.

nereikalinga

Nepuola sloga ? Įdomu,o kaip žmonėms su sunkiom ligom,pasirinkti ir gyventi taip kaip nori,be ligos,kuri kankina ?
:)

Vytautas

Ligos ir kitos problemos grynai "techninio pobūdžio". Yra vienas niuansas kurio aš laikausi tai laisva valia. Atitinkamai negaunu grįžtamo ryšio per priežastį pasekmę  siūlančio pakoreguoti savo gyvenimą. Bet tai jokia karma.

nereikalinga

Tai tada sloga išvis prie ko

Aukštyn