Reinkarnacija

Pradėjo Benamis, gruodžio 05, 2011, 17:18:15

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

#75
birželio 01, 2013, 09:42:00 Redagavimas: birželio 01, 2013, 10:53:51 by a.t.sielis
Citata iš: A.C.A.B  birželio 01, 2013, 09:20:37
Jūs norite, jog gyvenimas tęstųsi amžinai todėl idant save nuraminti prisigalvojate visokių pomirtinių gyvenimų ir t.t.


Kodėl prisigalvojame? Tiesiog gal pradedame atidžiau klausytis ką sako kiti, atsižvelgiame į didesnį spektrą aplinkos faktų, ir priimame juos.

O noras gyventi amžinai ir nenoras neegzistuoti iš tikro labai geras motyvas gilintis į tą klausimą ir spręsti problemą. Panašiai kaip noras žaisti NBA skatina to siekti, be tokių pastangų NBA - tik svajonė.  O neturint motyvacijos nieko ir neatsieksi.

Iš faktų, toks dalykas, kad NDE (Near-Death Experience) metu, patyrusieji sako, kad individas atsiskiria nuo fizinio kūno, ir funkcionuoja toliau, fiziniam kūnui jau nefunkcionuojant. Yra pakankamai rimtų NDE atvejų, kuriuos tiria rimti mokslininkai (žr. pvz. Pam Reynolds NDE, http://en.wikipedia.org/wiki/Pam_Reynolds_case ; žr. youtube BBC televizijos filmą "The Day I Died. NDE documentary", http://www.youtube.com/watch?v=u1vWoUoiaP4 ; žr. Sam Parnia http://en.wikipedia.org/wiki/Sam_Parnia ir AWARE tyrimas, kurį remia Jungtinių Tautų Organizacija http://www.horizonresearch.org/main_page.php?cat_id=38).

Kuo tai susiję su reinkarnacija? Visų pirma, kad vyktų reinkarnacija fizinis kūnas ir individas turi būti atskiri elementai, o individo egzistencija - besitęsianti toliau negu fizinio kūno biologinio gyvenimo laikas. O antra, kai kurie NDE liudijimai sako apie individo norą patekti į kito asmens kūną, kas ir būtų viena iš reinkarnacijos sąlygų (niekas neprivers reinkarnuotis prieš laisvą individo valią, jeigu yra natūralus impulsas dar kartą turėti prieglobstį fiziniame kūne, jis yra ne veltui, vadinasi, toks dalykas yra įmanomybė realybėje).


puodukas

Citata iš: a.t.sielis  birželio 01, 2013, 09:11:07
Čia labiau filosofinis universalus aptarimas, ne apie mokymą, bet apie reinkarnaciją.

Su tuo mokymu apie reinkarnacija ir yra bėda tame, kad pati reinkarnacija tampa vos ne visu mokymu. O ar karmos dėsnis viršesnis už Kūrėją, ar Kūrėjas už karmą,; Ar reinkarnacija bausmė ar ar kitas šansas, dažniausia aiškinama pagal situacija ir pagal tai kokie klausytojai. O mokymo nukreipo į realų gyvenimą, į kasdienybę, kaip ir nebelieka.

a.t.sielis

Citata iš: puodukas  birželio 01, 2013, 09:45:14
Su tuo mokymu apie reinkarnacija ir yra bėda tame, kad pati reinkarnacija tampa vos ne visu mokymu.


Bent jau man taip nėra, gali matyti iš mano aptarimo, ar vienas gyvenimas ar jų daug, man tai nekeičia būties esmės. Mokyme reinkarnacija nėra esminis elementas, bet kadangi čia tema pavadinimu "reinkarnacija", tai ir aptarinėjama kaip tik tai, be offtopic'ų. O toliau jau tavo įtarimai, apie manipuliacijas auditorija - iš piršto laužti. Arba bent neturėtų būti adresuojami mano atžvilgiu. Kažkieno, kažkur - galbūt - daug pasaulyje apgavikų.

Taigi, grįžkime prie realaus gyvenimo ir kasdienybės :)

puodukas

Atsiprašau, kad gavosi offtopikas, tiesiog anksčiau apskritai neskaitydavau tos temos, nes  man tai "dešimtos" eilės klausimas, kaip ten po mirties, man atrodo svarbiau kas čia realiam pasaulyje.
Nebūtina žinoti, kaip auga javai, svarbiau žinoti kada ir kaip teisingai pasėti

a.t.sielis

Taip, gera mintis, svarbiau veiksmas negu teorinis rezultatas. Kaip sakoma, "geriau žvirblis rankoje, negu briedis girioje".

puodukas

Ištikro tai pagražinau: parašiau taip kaip suprantu, kad turėtų būti, o realiai tai smalsumas dažnai nugali, pradedi studijuoti visokias teorijas, kurios tik atima laiką, o naudos jokios.

a.t.sielis

Taip, verta atsirinkti, teisingai išsidėlioti prioritetus. Žinių kaupimas geras dalykas, bet laikui imlus procesas. Naudos-kaštų kriterijus gerai veikia atsirenkant. Kokia nauda iš to ar to? Visgi, verta atidžiai įvertinti naudą.

Kaip pvz. ir reinkarnacijos idėja, atrodo, kokia apčiuopiama nauda? Bet va, kaip rašiau viename iš ilgų post'ų, atidžiai įvertinęs, netgi litais išraišką rasčiau. Globalios nuostatos daug sudaro gyvenime, kasdienybėje. Panašiai, kaip laivo kursas, atrodo laivas toks pats, plaukia taip pat, bet plaukia tai jis visai kituose vandenyse.

Aš pvz. stengiuosi greitai atmesti teorinių žinių sritis, kurios man atrodo neturinčios kažkokios apčiuopiamos vertės, bet kartu intensyviau gilinuosi į tas sritis, kurios man atrodo užkabinančios esmę. Kaip pvz. iš visų paranormalių dalykų, kažką daugiau žinau apie NDE ir kai kuriuos kitus momentus, (nes sielos tęstinis egzistavimas yra labai svarbus klausimas) bet yra krūvos dalykų, kurie nei domina, nei į kuriuos matau prasmės gilintis, kaip pvz. sąmoningas sapnavimas ir daugybė kitų.

puodukas

Būčiau uždėjęs pliusą, jei reinkarnaciją būtum paminėjęs apačioje, šalia sąmoningo sapnavimo.  :D

a.t.sielis

#83
birželio 01, 2013, 11:30:02 Redagavimas: birželio 01, 2013, 11:33:58 by a.t.sielis
:) kaip matyti, reinkarnacijos idėja tau tikrai ne prie širdies.

Man - ji tiesiog natūrali. Šiaip nesureikšminu, nevystau reinkarnacinių teorijų, (kas kuo buvo gimęs ir t.t. ir pan.), nesu pasinėręs į kokią nors literatūrą ta tematika (a la knygos iš ezoterinės serijos).

x-x-x

Kartą į Lietuvą atvažiavo toks po pasaulį keliaujantis ir šviečiantis žmones vienuolis. Sako, "sumaniau kartą įdomumo dėlei pereiti rebefingo seansą" (tokį seansą, kurio metu esą žmogus nukeliamas į savo praeitus gyvenimus). Ir padarė jam tą seansą pažįstami. Sako, "na bet ir nuobodus gyvenimas buvo praeitas, boring, visiškai nieko nevyko". Sako, "dabar tai vyksta, o tada - visiškai nyku".

2Pacas

Mirtis egzistuoja. Bet tik musu fiziniui as. :)

puodukas

Citata iš: 2Pacas  birželio 01, 2013, 11:31:45
Mirtis egzistuoja. Bet tik musu fiziniui as. :)
Tikiuosiu, kad taip ir yra, nors Senajam Testamente, kažkur tai minima kaip didžiausia bausmė visiškas išnykimas (pats neskaičiau, tik girdėjau komentarą).

a.t.sielis

Toks klausimas reinkarnacijos naudai:
jeigu individo egzistencija po mirties tęsiasi, tai kur jis tada dedasi, jeigu yra niekuo neypatingas, nereligingas, bet ir ne blogas?

Sakyčiau, kaip jis egzistavo šiame gyvenime, taip ir toliau egzistuos. Dangus šventiems, pragaras blogiems, skaistykla tikintiems, o kur pilka masė pasideda? Vaiduokliais ar kokiom astralinėms būtybėm būti - na, būna atvejų, bet kodėl tada ne visose sferose galimybės, kodėl negalima apsigyventi žemiškoje sferoje?

puodukas

#87
birželio 02, 2013, 14:40:01 Redagavimas: birželio 02, 2013, 14:51:43 by puodukas
Visų pirma mes nežinome kas tas dangus, kas tas pragaras, nes net paprasčiausio dalyko negalime žodžiais apibūdinti, jei neturime tam terminų, ir greičiausia tai nėra prizas ar bausmė už gerus-blogus darbus.
sunkiai verčiasi tai įdedu rusų k. Воздаяние бывает не добродетели,
и не труду ради нее,
но рождающемуся от них смирению.
преп. Исаак Сирин

O dėl reikarnacijos vėl pasikartosiu: jinai iškelia dešimtos eilės klausimą į pirmą vietą, spėliodama kaip ten yra, lyg nuo to kas galėtų pasikeisti.

a.t.sielis

O koks tau yra pirmos eilės klausimas?

Galvočiau, sielos, ir tai kas su ja susiję, klausimai yra prioritetiniai.

puodukas

Citata iš: a.t.sielis  birželio 02, 2013, 15:08:21
Galvočiau, sielos, ir tai kas su ja susiję, klausimai yra prioritetiniai.

Sutinku, bet tarp tų prioritetinių klausimų taip pat turi būti svarbesni, mažiau svarbūs ir kiti kurie gal net maišo...

Aukštyn