Žmogus kuris negali nustoti juoktis

Pradėjo Benamis, kovo 19, 2012, 18:43:11

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Terore, ko tu vis pereini į asmeniškumus? Tau dar neatsibodo? Kiekvienoje temoje kur ką nors parašau iškart peršoki nuo diskusijos prie asmeniškumų. Ne taip diskusija daroma.
Kas dėl nuomonės kurią pateikiu forume, tai aš niekada nereiškiu nuomonės kategoriškai jei nesu daugiau pasidomėjęs tuo klausimu. Visada mane dominančią informaciją stengiuosi patikrinti. Tad jei sakau kažką kategoriškai, tai žinok, kad tuo klausimu daugiau ar mažiau domėjausi ir ją patyrinėjau tiek vienu tiek kitu aspektu. Tai ką pasakiau apie šį mitą, išeitinis taškas buvo mano minėta paskaita, ar tau būtina kas kartą papasakoti su visomis smulkmenomis kaip domėjausi vienu ar kitu klausimu?
Kiek domėjausi šiuo klausimu, logiškesni paaiškinimai buvo prieš asmenybės pasikeitimą po organų transplantacijos nei už ją.
Teigimas kaip kad po organų transplantacijos perkeliama ir siela bei panašūs teiginiai, a la informacinis laukas (kuris vėl gi kalbant apie šį reiškinį yra iškraipomas) pjaunasi su tuo pasauliu kurį pažįstu, tiek dvasiniu tiek materialiuoju. Tad mano manymu šis teiginys, kad pakinta asmenybė yra nelogiškas.

a.t.sielis

#16
rugsėjo 28, 2013, 11:30:07 Redagavimas: rugsėjo 28, 2013, 11:32:37 by a.t.sielis
CitataTeigimas kaip kad po organų transplantacijos perkeliama ir siela bei panašūs teiginiai, a la informacinis laukas (kuris vėl gi kalbant apie šį reiškinį yra iškraipomas) pjaunasi su tuo pasauliu kurį pažįstu, tiek dvasiniu tiek materialiuoju. Tad mano manymu šis teiginys, kad pakinta asmenybė yra nelogiškas.


Na čia tik atskiri hipotezių kėlėjai bando teigti vienokius ar kitokius dalykus apie šį fenomeną.

O mes tuo tarpu, tiesiog bandom apskritai visų pirma išgirsti apie tokius atvejus, o po to ir pradėti galvoti, kaip gi tai dera su mūsų dvasinėmis ir materialiomis žiniomis.

Man jau šiokių tokių minčių kyla.

TinSoldier

Citata iš: lt133  rugsėjo 28, 2013, 09:15:51
Manau viena iš "geriausiu" ligų :)

Vaikystėje per laidotuves mane irgi juokas imdavo. Gal mes prisimenam, kad mirtis tik iliuzija, kol dar nebūnam susitapatinę su šita tikrove.


Kaip sakė senelis Froidas, juokas yra priemonė, skirta tvarkytis su frustracinėmis situacijomis. Mechanizmas, padedantis susitvarkyti su nepakeliamais skausmais, ar situacijomis, kuriose nebežinai kaip orientuotis.

Citata"Laughter and tears are both responses to frustration and exhaustion. I myself prefer to laugh, since there is less cleaning up to do afterward." - Kurt Vonnegut


a.t.sielis

Pasitaisau: klubo sąnariai, berods, nėra transplantuojami iš donoro, bet įdedamas dirbtinis klubo sąnarys.

Vienaip ar kitaip, įdomus atvejis. Po operacijos žmogui suintensyvėjo polinkis juoktis, be to, jis susigraudina klausydamas himno.

Šiaip, rašoma, kad ir kraujo perpylimas duoda tą patį efektą - asmenybės pokyčius.

(Čia galima prisiminti Jehovos liudytojus, kurie net esant mirties rizikai nenori naudoti kraujo perpylimo).

paragraf 78

bet tai Jėhovos liudytojai ne dėl to nepersipylinėja kraujo, kad neva asmenybė pakis, o todėl kad jų manymu tai draudžia biblija

a.t.sielis

Taip, bet būtent Biblija teigia, kad kraujyje yra gyvybė (reiktų žiūrėti koks ten konkretus terminas, "nepheš", t.y. siela?).

Kažką užmačiau, kad Jehovos liudytojai organų transplantaciją vertino kaip kanibalizmą. Kas šiokios tokios simbolinės minties turi. Iš tikro, paimi kito žmogaus organą ir "suvartoji" savo poreikiams.

Aukštyn