Veganizmas (ir visa kas jį liečia)

Pradėjo Master, gegužės 18, 2014, 17:27:52

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Sirius

Žiūriu čia tvirti požiūriai ant Veganizmo , Vegetarizmo ir panašiai.

Parašysiu tiesa ir tik tiesa , tokia kuria man dievas suteikė čia jūs apšviesti.

Veganai - Visą gyvenimą teigs, kad mėsos valgymas yra blogai , nes mes skerdžiam gyvulius gaunam bloga karmą ir šiaip sveikatai tai yra labai blogai - Ir veganų požiūris toks ir liks.

Bet yra baisi tiesa - Ne pas visus žmogaus organizmas yra vienodas išskirti tam tikrų fermentų skrandyje ,  kad labai gerai pasisavintu visas mineralinęs medžiagas iš žolės.
Tada žmogus suserga anemija ir baigiasi Leukemija ir kitokio pobūdžio kraujo vėžys.

Esu ne viena veganą sutikęs, kuris dėl savo tokio požiūrio į maistą, kad net pieno negali gerti, save paguldė į ligoninę ir susirgo smegenų degeneracija, nes neužteko mineralinių medžiagų, tokių kuriu nėra nei pas viena augalą, o randama tik pas gyvūnus ir jų baltyminiame audinyje.

Antra neklystu, kad dabartinė visuomenė naudoja per daug mėsos ir jos resursų, kad kiekvieną dieną, mes matom pas žmonės ant stalo po kumpio gabalą ant duonos.
Žmogui optimaliausia valgyti karta į dvi savaitė truputėli mėsos. Užteks ir vieno kiaušinio.

Todėl, nereikia imtis drąstišku būdu, atsisakyti visiškai mėsos - Tai yra blefas , žmogus evoliucinavo dėka mėsos. Būtent aukštos razumnos civilizacijos kuri žmogui suteikė mėsą, kad jo smegenys tobulėtu ir sugebėtu prisitaikyti prie aplinkos.


Tu pasakyk, žmogui kuris gyvena šaltoje klimato zonoj, kad gali būti veganų. Jis už tokius tavo baikus , tave pati suvalgis, kad tokių degeneratų nebūtu pasaulyje (kurie uždavinėtu tokius kvailus klausimus).''Kodėl veganizmas yra gerai?''

Reikia atsižvelgti visada į klimato zoną , kokie gyvūnai veisiasi aplinkoje ir taip toliau. Čia yra gyvūnų karma būti paskerstiems ir gyvūnų sistemoje egzsistuoja taisyklė, išgyvena tik stipriausi.

Todėl nereikia būti apsėstu fanatizmo, kad va visi turi būti nuo šiol veganais. jei tu esi veganas, tai neįtraukinėk, kitų. Tu ne esi tas kuris turi žmonės prijungti prie veganizmo , Jei norės žmogus skers, jei norės mėsos jis toliau ją ir valgys. Ir tu neturi tame kištis, tai yra dėsnis.  Kuris neturi būti pakeistas.
O jei bus pakeistas Dėka tavo noro tu pražudysi žmoniją.

Vytautas

Na prie tokio žmonių skaičiaus didėjimo juos maitinti mėsa tiesiog stipriai nenaudinga. Užauginti 1kg mėsos reikia apie 2.5kg pašaro arba tiksliau grūdų. Maža to tame 1kg mėsos tai ne karbonadas ar bent jau raumenys. Be to be visokių stimuliuojančių augimą priedų tų 2.5kg grūdų tikrai bus mažai. Taip kad grynai techninis klausimas su kuo ilgiau išgyvensi ar su 1kg mėsos ar su 2.5kg kruopų. Ir dar įvertinus kad kruopos yra apie 3 kartus kaloringesnės lyginant su mėsa tai žmonijos ateitis neišvengiamai be mėsos. Arba turės taip maitintis arba išsižudyti, arba vieni kitus valgyti. Čia http://lt.wikipedia.org/wiki/Pasaulio_gyventojai kaip męs dauginamės  :) Šiaip įdomus spontaniškas dauginimasis per praktiškai paskutinį šimtmetį. Savotiška anomalija. Aišku pasitikėt skaičiais apie gyventojų skaičių prieš 10000m taip pat beprasmiška. Taip kad vegetarizmas neišvengiama būtinybė mes to norim ar ne. Nebent kažkas pasikeis iš esmės. Taip kad laikas pradėti  pratintis  :)

Sirius

na žmonės pereis ateityje valgant vabzdžius.
O mėsa bus visada ant stalo, nesvarbu, kad taupysime grūdus, tai tiesiog žmonės kurie nori patenkinti savo skonio receptorius, žmonės valgo ne dėl to, kad sveika ar nenaudinga ar panašiai, o todėl ,kad skanu.

Vytautas

Na iš giminaičio gryno mėsėdžio patirties matau kad kai mirtis pažiūri akis dėl skonio receptorių tenkinimo žmogus labai greitai supranta ką valgyti ir visiškai nekreipia dėmesio į skonio receptorius. Svarbu būti gyvam.  :)

Master

#334
spalio 22, 2014, 11:37:58 Redagavimas: spalio 22, 2014, 11:46:24 by Master
O ne...

Religija tėra egregoras, maitinantis ego, valdantis mases.
Tai niekada nebus argumentas amoraliam elgesiui...
O tikrojo Dievo, visatos... mes savo siauru protu nepažįstame.

Ir kokia nepagarba iš tikinčiojo pusės teigti, kad jis gali suvokti, nuspėti "dievo" veiksmus.
Jeigu egzistuoja harmonija, blogio ir gėrio sąveika, kuria mes pateisiname kūrybą.
Kuo ši egzistencija ir remiasi.
Tai kodėl mes akcentuojame blogį, neakcentuodami pačios harmonijos?
Jeigu žmogų skaudinti yra neteisinga, o gyvūną natūralu. Nors abu veiksmus išneša aplinkybės?

Kas dėl skonio, tai nebandėte maitintis, tai nežinote.
Komfortas yra kvailas argumentas.

Dėl šalčio... Metai su puse nevalgau mėsos. Egzistuoju gana šaltojoje klimato zonoje.
Apsišildau bananais ir datulėmis. Nenumiriau. Problem?

https://www.facebook.com/video.php?v=710826118985777 o šiaip siūlau pažiūrėti. Gal sukels minčių...





Sirius

Ir kokia nepagarba iš tikinčiojo pusės teigti, kad jis gali suvokti, nuspėti "dievo" veiksmus.

Argi ne tokie ir buvo dievo veiksmai.?
Jis yra Alfa ir Omega - Yin ir Yan - Blogis ir Gėris.
Manau dievas visa širdimi toleruoja gyvūnų skerdimą kaip ir veganizmą.
O jeigu netoleruotu jis tuo neleistu įvykti.
Jis visą širdimi Toleruoja gimusius ir mirštančius invalidus vaikus, debilus, idiotus ir imbecilus ir kitaip pilnai neišsivysčiusius žmonęs, taip pat toleruoja kaip sveikus ir pilnaverti turinti gyvenimą.

Akcentuojame blogi ir gėri , nes tai ir yra harmonija. Jei nėra harmonijos, nebūtu blogio, kaip ir gėrio. Vieno iš šito. Tu nepažintum kas yra blogis jei jo nematytum, kaip ir gėrio. Niekada nepasiektum harmonijos neturint dveju dalių savyje.

Todėl Harmonija kaip dalykas neegzistuoja jame nei blogis nei gėris , tai tiesiog ideali visatos struktūra.

Žmogų skaudinti yra teisinga , kaip ir neskaudinti, gyvūno mirtis būti paskerstam yra teisinga, tuo pačiu atžvilgiu ir nebūti paskerstam. Tai ir sudaro harmonijos dėsnius. Disharmonija vyksta tada, kada pastebime kad mes vienos iš šios savybės matome per daug.

Žmonės pavyzdžiui mato per daug gėrio, todėl nori karo.
Kiti mato daug blogio todėl nori taikos.

O kai yra harmonija žmogui nesvarbu jis ir randasi savoje realizacijoje.

Kas dėl skonio. Aš pats esu vegetaras. Ir pripažinsiu reikia mokėti derint maistą teisingai. Bet nesiimti kraštutinumu, Žaliavalgystė, Veganizmas.

Nenaudoti jokio gyvūliško apdaro viskas tik gamtos.
Maitintis tik žaliu maistu.
Jei žmogus grįžta prie pernykštės beždžionės stadijos puiku vykdant Devoliucija.


Neduok dieve prie tokio dalyko  pratinti naujagimius.  Dėl kurio galimai jis gali sulaukt milžiniškų sveikatos sutrikimo ir protinio atsilikimo visuomenėje.

Komfortas yra pagrįstas argumentas, kiekvienas žmogus nori komfortiško gyvenimo ir didžia dalį jis savo komforto pildo per skrandi - Jei vyras neskaniai valgo jis bus irzlus ir nepatenkintas, o laimė jo tik per skrandi.

Tokios visuomenės normos.
Nemanau, kad žmonės valgys ir susirauke bus, jie tiesiog išspjaus ir ieškos tai kas skanu ir valgoma. Nei prie to kurio reik versti save , kad priprasti.


Dėl šalčio... Metai su puse nevalgau mėsos. Egzistuoju gana šaltojoje klimato zonoje.
Apsišildau bananais ir datulėmis. Nenumiriau. Problem?

bananais ir datulėmis - Atsidurk toje klimato zonoje kurioje nėra globalizacijos - Datulių ir bananų ten nebus.


Vytautas

Teisinti dabartinę situaciją kaip gėrio ir blogio harmoniją, būtinybę bei neišvengiamumą nematau pagrindo. Tiesiog jokia čia dieviška sistema. Atvirkščiai savęs izoliavusios sistemos išsigimimas. Taip mes nieko negalim tame esmingai pakeisti. Remdamasis savo patirtimi turiu vilčių kad tai bus anksčiau ar vėliau sutvarkyta. Tiesiog "pažįstu" kas tai gali padaryti.  :) Lieka ramiai laukti. Procesas paleistas. Viskam reikalingas laikas.
kas liečia bendrai dėl mėsos naudojimo tai kadangi žemėje pagal mane egzistuoja dvejopi žmonės originalai ir kopijos tai ir mėsos naudojime yra niuansų. Originalams mėsos visiškai nereikia ir nuo to jiems tik geriau, o kopijoms būtina nors ir mažais kiekiais  kitaip kils sveikatos problemų. Grynai techniniai niuansai priklausantys nuo prigimties. Šiuo atveju humanistinės idėjos žmogui gali ir pakenkti.

Master

#337
spalio 22, 2014, 12:17:47 Redagavimas: spalio 22, 2014, 12:19:46 by Master
....


Tik tiek galiu pasakyti.

Negali pagal save projektuodamas suvokti kito.

Toks yra kolektyvumo principas. Rinktis nesavarankišką pusę vardan prisitaikymo, kolektyviškumo.
Toks yra tamsuoliškumo principas. Kažką teigti nesuvokiant žinių kilmės. Iš kur tu tai supranti.. (Ar nes taip mano visi ar taip tik tau atrodo... )

Veganų mėsaėdžių diskusija niekada nesibaigs, nes žmogaus kūnas pritaikytas valgyti ir taip ir taip.
Tačiau šiais laikais yra moraliau, ekologiškiau, ekonomiškiau, sociališkiau, sveikiau ir optimaliau rinktis augalinį produktą. Tik tiek.
Viskas, im out.
Nuobodu ir beprasmiška.

Sirius

Citata iš: Vytautas  spalio 22, 2014, 12:14:08
Teisinti dabartinę situaciją kaip gėrio ir blogio harmoniją, būtinybę bei neišvengiamumą nematau pagrindo. Tiesiog jokia čia dieviška sistema. Atvirkščiai savęs izoliavusios sistemos išsigimimas. Taip mes nieko negalim tame esmingai pakeisti. Remdamasis savo patirtimi turiu vilčių kad tai bus anksčiau ar vėliau sutvarkyta. Tiesiog "pažįstu" kas tai gali padaryti.  :) Lieka ramiai laukti. Procesas paleistas. Viskam reikalingas laikas.


Kokia tavo manymu yra dieviška sistema. Kaip tu ją įsivaizduoji ?
Kodėl šita sistema tavo manymu yra išsigimusi ir neteisinga ?

Citata iš: Master  spalio 22, 2014, 12:17:47

Toks yra kolektyvumo principas. Rinktis nesavarankišką pusę vardan prisitaikymo, kolektyviškumo.



Viena iš visatos principų.
Realizuoti save kaip kolektyvinės sąmonės dalimi.
Jeigu bėgsi nuo tikrojo savęs , niekada nesuprasi kas esi iš tikrųjų.

Master

Taip, pastatyk tai kaip argumentą antrojo pasaulinio karo metais ;)

Sirius

#340
spalio 22, 2014, 13:00:28 Redagavimas: spalio 22, 2014, 13:04:17 by Sirius
Citata iš: Master  spalio 22, 2014, 12:35:35
Taip, pastatyk tai kaip argumentą antrojo pasaulinio karo metais ;)



Pastatysiu kaip argumenta.
Asteroidas ( Žvaigždės sprogimai , juodosios skylės ir panašiai)

Kai išnaikinamos visos civilizacijos tam , kad atkurti harmoniją.
Tas pats, kaip sukūrimas naujos visatos, kad atkurti harmoniją.

Atlantidos gyventojų išnaikinimas, kad atkurti harmonija.
Lemūrijos gyventojų išnaikinimas, kad atkurti harmonija.

Visatos susitraukimas ir sprogimas , kad atkurt harmonija.

Viskas ir taip yra dabar harmoninga.

Visata yra kūrėjas ir tuo pačiu griovėjas.
Niekada nebus taip, kad viskas bus vienodai.

Idealaus pasaulio nėra ir nebus tokio kokio jūs norite įsivaizduoti.
Čia yra pasaulis toks, kad tik mokytis , mokytis ir dar karta mokytis. Tame ir yra pasaulio idealumas.

Galvojant pasieksite dvasini tobulumą jei nematysite negatyvios pusės, galvojote jog pasieksite dvasini tobulumą jei niekada nebuvote nužudę kažkada kokio nors gyvūno.?

Abejoju. Nebent pateikite įrodymą.

Gyvenimas daromas žmogui yra sunkus tam, kad jis galu gale ir realizuotu save per skausmus. Kad suvoktu, tai tėra tik iliuzija.

Jei žmogus niekada tuo nepatyręs ir gyvena ''tobulos harmonijos sąlygomis'' - Jis staiga pasineria į pyktį, kai jo mylimo žmogaus gerklę perpjauna, iš savo išsiūčio iškart degraduotu, nes pamatytu kokioj jis buvo savo disharmonijoj, manęs kad jis gyvena harmonijoj meilei ir taikoje.

Todėl manant, kad viso šito jums nereikia, jokių karų ir panašiai, tada dar karta pagalvokite prieš gimdami į žemę, kodėl būtent išsirinkau čia tobulėt dvasiškai ir kelti savo evoliuciją aukštint. Net jei būsiu nužudytas, matysiu kitus mirštant ir panašiai.
Kodėl aš pasirinkau būtent tai.


Vytautas

#341
spalio 22, 2014, 14:10:47 Redagavimas: spalio 22, 2014, 14:14:41 by Vytautas
Citata iš: Sirius  spalio 22, 2014, 12:30:03
Kokia tavo manymu yra dieviška sistema. Kaip tu ją įsivaizduoji ?
Kodėl šita sistema tavo manymu yra išsigimusi ir neteisinga ?

Labai elementariai. Paprasčiausiai visa gyvybė egzistuoja ne viena kitos sąskaita. Yra neišsenkantis energijos šaltinis saulė ir kiekviena gyvybė sukurta taip kad egzistuotų  saulės skleidžiamos energijos dėka plius žemiškas deguonis.  Nejaugi tai sudėtinga kūrėjams? Tokiu būdu išsisprendžia praktiškai visos problemos. Nelieka net jokio preteksto žudyti kitus. Prie viso to ši visata kokia yra dabar yra visiškai beprasmė. Tiesiog nevykusių eksperimentų padarinys.  Pakanka tik saulės ir žemės. Ir dabar likusi visatos dalis mūsų nešildo.  Iš tikro taip pradžioje ir buvo. Bet kitokia  pirmoji žmonių karta su dieviškom savybėm { tikrieji kūrėjai buvo per geri ir patiklūs suteikdami tokias galimybes žmonėms, bet ir jie nežinojo kas bus iš to) čia visko prikūrė tame skaičiuje kitas civilizacijas, psiaudo dievą. Tie savo ruožtu užvaldė juos pačius, izoliavosi nuo išorinio tikrųjų kūrėjo poveikio.  Žemę tiesiog pavertė kaip energijos šaltinį atitinkamai čia viską pertvarkydami. Bent man žinoma iš niekur tokia versija. Taip kad ko laukti labai nesunku įsivaizduoti. Šiuo metu senoji sistema "nulaužta" ir pokyčiai gali vykti. Suprantama neaišku nei kaip, nei kada. Tiems procesams reikalingas laikas. Ne taip kaip čia sakoma viskas sukurta per 6 dienas. Pagal mano informaciją žemės ir saulės materializavimas vyko apie 150000 metų. Aišku to patikrinti niekaip neįmanoma. Lieka traktuoti kaip versiją. Bet jei gauta mano  informacija apie patikrinamus dalykus atitinka tikėtina kad ir ši gali atitikti.

Citata
Viena iš visatos principų.
Realizuoti save kaip kolektyvinės sąmonės dalimi.
Jeigu bėgsi nuo tikrojo savęs , niekada nesuprasi kas esi iš tikrųjų.

Ne esam mes visuotinė sąmonė. Anksčiau taip norėta kad būtų ir net kažkiek galima sakyti buvo. Kiekvieno mūsų kelias individualus. Bendrų taisyklių tėra tik dvi laisva valia ir kontrolei priežastis pasekmė. Viskas. Toliau visiška laisvė ir neribotas laiko resursas mokymuisi.

Master

Neskaičiau nei žodžio, bet pasakysiu tik tiek....
Reikia prisiimti atsakomybę

Medusa

Master, superinė ta prezentacija, tikrai nepalieka klausimų. viskas aiškiai, kaip pirmokams pateikta.  Vienas iš pirmų video, kurie įpūtė drąsos praktikuoti veganizmą. :)

a.t.sielis

Žiūriu, pasikeitė Bernardinų.lt redaktorius, tai atlaisvėjo temų ratas, nėra išankstinių nusiteikimų, kurie būdingi vyresniajai kartai. Visgi, kartų kaita yra geras dalykas, kažkokie sustabarėję negatyvūs dalykai taip nėra užfiksuoti amžiams.

Ir laikai keičiasi greitai, pasirodo, Lietuvoje prijaučiančių veganizmui yra 10 000. Nesitikėjau tokių skaičių, šaunu.

http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2016-08-08-vente-viteikaite-tape-veganais-zmones-issprestu-pasauline-bado-problema/147340

Aukštyn