Veganizmas (ir visa kas jį liečia)

Pradėjo Master, gegužės 18, 2014, 17:27:52

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Master

Paragrafas teisus, Lietuvoje laaaabai brangu maitintis veganiškai... O jei žaliavalgiškai... :DD
Pavyzdžiui indelis datulių (užsienyje 1e) - 10 lt
Tofu 150g- 10lt (užsienyje apie 500g. 3e)
Sojos pienas iki 7lt (užsienyje apie 1e su centais)
su vaisiais situacija ta pati... Kur galima kg. nusipirkti už 1e..
ir etc...
čia keli pavyzdžiai, kuriuos prisimenu.
Bet tai dėl to, kad prekės visiškai nepaklausios.
Aišku galima maitintis kruopomis, bet bah...

Reikėjo pradžioje,sužaisti ;D

(Ko dar nepalietėme?)

001

Citata iš: paragraf 78  liepos 02, 2014, 15:41:38
@001 nebūtina turėti ūkį kad žinotum kaip veikia mūsų ekonominė sistema. Deja, sistema įsivažiavusi gerokai ir ji dar gerus 50 metų judės tokia pačia vaga, na nebent kokia nors ekonominė katastrofa įvyks, tada viskas gali kardinaliai keistis.


Ūkininkai nuolatos žiūri gimusių gyvūnų skaičių ir jį reguliuoja. Atsisakant mėsos tau nebus auginamas gyvūnas, nes neesant poreikiui nėra produkto. Niekas fermose nelaukia kol gyvūnas mirs nuo senatvės, jis bus, žinoma, nužudomas, tačiau jeigu matysis perkamumo pakitimas, tiesiog nebus toliau tokiu pačiu mastu auginami gyvūnai, o nors ir vienas reguliaraus kliento "dingimas" yra pastebimas.

a.t.sielis

Mano nuomonė apie šią diskusiją tokia: veg'ų argumentai išliko, yra stipresni. Kažkas pradėjo temą normaliai pakalbėti apie veganizmą, atėjo priešiškai nusiteikę žmonės su savo nekokiais argumentais,  į juos buvo atsakyta, ir taip viskas pasibaigė.

"To, kas kuria gėrį, blogis negali nugalėti".

Vytautas

Sutinku kad žiemos klausimas mūsų kraštuose vegetarams skausmingas. Bet pietiniuose kraštuose tai jokia problema. Nors kai aš esu ne grynas vegetaras naudoju ir pieno produktus bei žuvį tai jokių problemų nejaučiu. Ir su sveikata viskas puikiai. Šeimos narius gaudo visokie gripai, slogos ir kitokie negalavimai. Nors kartu gyvenu bet niekas neprikimba. Tiesa atsisakiau cukraus ir naudoju medų. Brangoka bet efektas puikus. Sveikatos būklė tapo absoliučiai ideali tarsi neturėčiau kūno.

a.t.sielis

Aš šiom dienom perėjau prie veganizmo, atsisakau pieno produktų vartojimo dabar ir ateičiai (išskyrus, jeigu kada bus prieinami 100 proc. etiškai gauti pieno produktai). Motyvas: žiaurumai prieš karves ir veršelius fermose, jų skerdimas.

paragraf 78

Citata iš: 001  liepos 02, 2014, 15:56:22
Ūkininkai nuolatos žiūri gimusių gyvūnų skaičių ir jį reguliuoja. Atsisakant mėsos tau nebus auginamas gyvūnas, nes neesant poreikiui nėra produkto. Niekas fermose nelaukia kol gyvūnas mirs nuo senatvės, jis bus, žinoma, nužudomas, tačiau jeigu matysis perkamumo pakitimas, tiesiog nebus toliau tokiu pačiu mastu auginami gyvūnai, o nors ir vienas reguliaraus kliento "dingimas" yra pastebimas.


Aš nekalbu apie privatų ūkininką kuris užaugina per metus 100 kiaulių ir turi pastovius klientus. Tokie ūkininkai sudaro tik nedidelę dalį mėsos industrijos. Kalbu apie tuos ūkius kur gyvuliai ar paukščiai auginami šimtais tūkstančių, jie sudaro didžiąją dalį tiekėjų. Kad tokie pajaustų klientūros pasikeitimą, viename rajone turi mėsos atsisakyti dešimtys tūkstančių žmonių, o tai yra nerealu. Tad jei perki pas privatų ūkininką mėsą, tai jis gal ir pastebės jei nustosi pikti pas jį, bet ir tai nebūtinai, tačiau jei perkiesi maximoje tai net jei visa tavo giminė atsisakys mėsos pirkimo, niekas to net nepastebės.
Pažvelk į viską plačiau, o ne tik iš savo varpinės

a.t.sielis

Citata iš: paragraf 78  liepos 02, 2014, 16:31:44
o tai yra nerealu.
Pažvelk į viską plačiau, o ne tik iš savo varpinės


Viskas prasideda nuo principo. Krikščionybė nuo kiek žmonių prasidėjo? Nuo 300? O dabar kiek? Du su viršum milijardo?

paragraf 78

Taip, prasideda nuo principo, tačiau nereikia sakyti, kad jau dabar gelbėjami gyvūnai, kai realiai tai tik ir tėra principo reikalas. Ateityje gal kas keisis, bet dabar taip nėra. Na čia panašiai, kaip kad krikščionys pradžioje būtų sakę: va mes rūpinamės milijonais paliegelių, nors Caritas bus įkurtas tik po kokių 2000 metų.
Sakau, idėja graži, bet kolkas tas gyvuliukų gelbėjimas nevalgant mėsos tėra iliuzija, su iš lempos paimtais skaičiais.

a.t.sielis

Man asmeniškai tai principo dalykas. Ekonomiškai, politiškai, socialiai gali vykti kaip lemta vykti, bet aš negaliu elgtis kitaip, kaip tik taip, ką suprantu esant teisingu elgesiu.

Kita vertus, milijonai vegų pasaulyje tikrai mažina mėsos ir skerdyklų paklausą.

Sharikovas

Na viskas gerai su tais vegais, nieks cia nera pries, bet nereikia noret, kad niekas nesureaguos kai numetama nesamoningu teiginiu kaip pavyzdziui gelbeja gyvunus nevalgydamas mesos ar zmogus is prigimties zoledis ir panasiai, cia jau ne apie veganizma diskusija eina, o apie dezinformacija, vegpropaganda. Nereikia metitis su realybe nieko bendro meturinciais teiginiais ir nereikes mustis, o galima bus padiskutuot I tema.

Master

Hoooo Sieliau, kietas (highfive) :) .
Na, abejoju ar humaniškai išvis galima gauti pieno, nes jis yra skirtas veršeliui. Tai tas pats, kas nėščiosios pienu dalytis su jos kūdykiu.
Paragrafe, aš būtinai šiuo reikalu pasidomėsiu ir atraportuosiu kas ir kaip :)
Nemanau, kad nevartojant produktų nieko nepakeičiama, nes dažniausiai tokios ir būna protesto formos.

Och, gaila, kad nesupranti sharikovai, kaip juokingai skambi... :D
Norėčiau tave kada nors pacituoti (jeigu galima (: ? )
Tačiau į tolimesnes kalbas su tavimi nesileisiu. Nervinamės nuo jų mes abu :)

a.t.sielis

Citata iš: Sharikovas  liepos 02, 2014, 17:14:10
nesamoningu teiginiu kaip pavyzdziui gelbeja gyvunus nevalgydamas mesos


Čia interpretacijos reikalas, nematau nieko nesąmoningo.

Pvz. jeigu JAV yra kokių 10 mln. vegų, tai per tuos 10 mln. vartotojų skerdyklų produkcijos paklausa ir "gamybos" apimtys turi būti mažesnės.


.L.U.T.H.O.R.

#252
liepos 02, 2014, 18:00:40 Redagavimas: liepos 02, 2014, 18:02:47 by Druwis
O jūs prašau nepamirškit kad žmonių skaičius nuolatos auga, tai tas gelbėjimas gyvūnėlių tik tada bus kai, vegų atsiradimo procentas bus mažesnis, už mėsavalgių atsiradimo procentą :D


http://4.bp.blogspot.com/-ZqvT7dp7yNQ/T39QHzf0dwI/AAAAAAAAA5w/3pN3RwDFt54/s1600/World+meat+production.JPG
Veganizmas (ir visa kas jį liečia)

a.t.sielis

Jeigu nebūtų 400-500 mln. vegų pasaulyje, tai mėsos vartojimo rodiklis per capita būtų dar aukštesnis. Kiek jis yra mažesnis, tiek gyvūnų žudymo mastas yra mažesnis.

Kitas aspektas - jeigu pasaulyje nebūtų vegų, tie nauji vienetai, kam atstumtinas žiaurumas gyvų būtybių atžvilgiu, liktų visiškai ant ledo. Taigi, netgi jeigu jų mažai, jie sudaro pasirinkimo erdvę - kad egzistuoja toks etika paremtas gyvenimo būdas.

.L.U.T.H.O.R.

Tai žinoma mastas gal ir mažesnis, bet aš pritarčiau tai nuomonei, kad gelbėjami neegzistuojantys gyvūnėliai.

Aukštyn