Veganizmas (ir visa kas jį liečia)

Pradėjo Master, gegužės 18, 2014, 17:27:52

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

#105
birželio 28, 2014, 12:18:33 Redagavimas: birželio 28, 2014, 12:28:20 by a.t.sielis
TinSoldier, gali, kai jie disciplinuojami, panaudojami pagal taisykles ir taip nuo jų apsivaloma. Jie transformuojami. Kadangi iš pradžių jie yra tapę veiksminga realybę, tą realybę reikia transformuoti. Iš švarios sąmonės siela smunka į sąlygotą sąmonę, kurioje ją uždengia visokie tokie dalykai, ir tada tą sąmonę galima transformuoti, vadovaujantis tobulėjimo metodais, ir pasiekti tobulos sąmonės būseną.

O metafora supratimui: nusikaltėlis nusipirko peilį. Tada jam sako, "žinai, nepjauk tu žmonių, gal tu su tuo peiliu skusk bulves". Na, jis skuta bulves, pavaišina bulvėmis kitus žmones, tada jie į jį gerai reaguoja, tokiu būdu užsimezga normalesnis bendravimas. Ir nusikaltėlis atvirsta į gero būdo žmogų.

Arba galima būtų palyginti su psichodrama. Šiame pasaulyje atliekama daug vaidmenų, "geriečių", "blogiečių", visi tie vaidmenys reikalingi, kad išmokti pamokas. Taigi, pagal savo norus gavus "blogiečio" vaidmenį, jį pozityviai panaudojant, galima iš to vaidmens daug ko išmokti.

P.S. o ankstesniame posme, ko nepaminėjau, arba paminėjau tik dalinai, kad pažanga ir apsivalymas ten atsiranda ne iš to, kad agresija ir geismas panaudojami, bet kad veikloje žmonės vadovaujasi aukštesniais principais, ir juos įsisavina. Pvz. karys panaudoja agresiją ginti visuomenei, ir veikia pagal atitinkamus teisingumo principus. Taip veikdamas, jis riboja ir transformuoja savo agresiją, ir įsisavina teisingumo sąmonę, kuri galiausiai panaikina jo agresyvumą, ir perkelia į švaresnį sąmonės lygmenį.

Sharikovas

Nemanau, kad mesa yra imanoma pakeisti kazuo, aisku yra zmoniu kuriem nusispjauti ka deti i burna, bet as kaip buves sefas galiu pasakyt, kad visi tie veganiski pakaitalai skonio poziuriu yra tiesiog apgailetini, svelniai tariant. Pats esu valges nuo suns, arklio iki dramblio ir nors zinai, kad kai kuri mesa yra gauta pasislykstetinais budais, bet zmogui pati mesa sleikstulio negali kelti, nes tiesiog tokia musu prigimtis, atvirksciai netgi, gali pajusti pasitenkinima pamates pries saves grazia mesos ispjautine, nes zinai ka galima is jos pagaminti. Sutinku, kad gyvunu skerdimo pramone turetu keistis is pagrindu, esu pats kazkada dirbes vienoj uzsienio vistu skerdykloj ir man tai buvo slykstu ir amoralu, is dalies del to ir stengiuosi neziureti jokios dokumentikos apie skerdyklas, bet prievartauti savo prigimti vien delto, kad isreiksti potesta nera ismintinga, yra ir kitokiu budu kaip galima su tuo kovoti.

a.t.sielis

Citata iš: Sharikovas  birželio 28, 2014, 12:19:53
esu pats kazkada dirbes vienoj uzsienio vistu skerdykloj ir man tai buvo slykstu ir amoralu, is dalies del to ir stengiuosi neziureti jokios dokumentikos apie skerdyklas, bet prievartauti savo prigimti vien delto, kad isreiksti potesta nera ismintinga, yra ir kitokiu budu kaip galima su tuo kovoti.


Tai kame čia tas prigimties prievartavimas? Negi pamatęs gyvą vištą, užsimanai suleisti į ją savo dantis? Kaip pat sakai, darbas vištų skerdykloje buvo siaubingas. Vadinasi, tavo prigimtis tam prieštaravo. Apie tai ir šneka esantys už neprievartą, kad ši didelio masto prievarta prieš gyvūnus eina prieš žmogišką prigimtį. Vienas dalykas, kai afrikiečiai medžiotojai-rankiotojai medžioja gyvūnus, ir visai kitas dalykas - kai civilizuotas žmogus, su išvystyta kultūra, steigia skerdyklas, kuriose kankinasi jo išnaudojami žmonės (darbininkai) ir skerdžiami gyvūnai.

paragraf 78

O tu pasiūlyk alternatyvą, kaip 7 milijardams žmonių prasimanyti mėsos, kad visi sotūs būtų :) medžioklė čia netinka, auginti pačiam irgi nėra galimybių.

a.t.sielis

Paragraf, pagrindinė idėja ta, kad dabar vyksta taip:

Auginama daug augalinės produkcijos, ta produkcija sušeriama gyvuliams, ir gaunama mažai mėsos. Tą mažą mėsos kiekį suvalgo dalis turtingesnių žmonių. O skurdūs pasaulio žmonės badauja, milijonai ir milijardai.

Geriau būtų daryti taip: tą didelį augalinės producijos kiekį žmonėms iš karto suvartoti, ir taip visi turėtų daug maisto ir mažesnes maisto kainas, vadinasi, skurdūs žmonės galėtų įpirkti daugiau maisto. Bado ir skurdo problema gerokai sumažėtų.


Sharikovas

Visiskas mesos atsisakimas yra ejimas pries prigimti, as neturiu visiskai nieko pries medziokle, bet medziokle visu neismaitins, bet kokiu atveju turi but pramonine gamyba, bet ja reikia kazkaip suhumanint, transformuot taip, kad gyvunai nekentetu. Ateityje realiausias variantas butu tiesiog dirbtinai isauginti reikalingas maistui mesos dalis.

paragraf 78

Na taip, sieli, graži idėja, bet iš kur gauti mėsos? Nes ką besakytų veganų ar vegetarų propaganda, žmogus yra visaėdis padaras, kuriam mėsa yra būtina, ypač augant, ypač šiauriniuose rajonuose.

a.t.sielis

Citata iš: Sharikovas  birželio 28, 2014, 12:36:08
Visiskas mesos atsisakimas yra ejimas pries prigimti,


Kodėl tai ėjimas prieš prigimtį? Kodėl?



;)

paragraf 78

Citata iš: a.t.sielis  birželio 28, 2014, 12:38:11
Citata iš: Sharikovas  birželio 28, 2014, 12:36:08
Visiskas mesos atsisakimas yra ejimas pries prigimti,


Kodėl tai ėjimas prieš prigimtį? Kodėl?


Todėl kad žmogus visaėdis padaras ir dalį reikalingų medžiagų jis gauna iš mėsos dalį iš daržovių. Taip suriedytas mūsų organizmas. Evoliucija, brangusis.
Veganizmas išvis ėjimas prieš prigimtį kaip reta. Kiek pažįstu veganų didelė dalis jų vartoja maisto papildus, tam kad gautų dalį medžiagų. Vienų vaikas auga protiškai atsilikęs, dėl to kad negauna medžiagų nes tėvai šeria jį daržovėmis.

a.t.sielis

Galima vartoti pieno produktus, juose yra tos pačios medžiagos, B12 ir t.t., ir nereiks nieko žudyti, skersti.

Žmogus negali maitintis žole, už tai karvė gali maitintis žole, ir duoti žmogui pieno. Taip surėdytas pasaulis, kad bendradarbiaujant įmanoma atsisakyti agresijos.

paragraf 78

Deja, tai kad pienas ar riešutai gali pakeisti mėsoje esančius baltymus ir medžiagas yra mitas ir propaganda :)
Čia tas pats kas sakytum jog porno žiūrėjimas gali pakeisti tikrą seksą :)

Sharikovas

Citata iš: a.t.sielis  birželio 28, 2014, 12:38:11
Citata iš: Sharikovas  birželio 28, 2014, 12:36:08
Visiskas mesos atsisakimas yra ejimas pries prigimti,


Kodėl tai ėjimas prieš prigimtį? Kodėl?



;)


Todel, kad zmogus yra visaedis gyvunas ir 200 000 tukstanciu metu valgom mesa ne siaip sau. Mesa yra normali zmogaus raciono dalis ir staiga jos visiskai atsisakyti turi buti rimta priezastis, protestas pries ziauru elgesi su gyvunais nera ta priezastis, cia turi but gresme egzistencijai ar kazkas panasaus. Dabar prieinam prie tokio technologinio lygmens kai mes galbut sugebesim ja kazkuo pakeisti, bet pirmyksciai zmones tokiu galimybiu neturejo ir mesa buvo butina isgyvenimui.

a.t.sielis

#117
birželio 28, 2014, 12:52:54 Redagavimas: birželio 28, 2014, 13:05:36 by a.t.sielis
Paragraf, Duok man nors vieną rimtą nuorodą, kuri patvirtina tavo žodžius

CitataDeja, tai kad pienas ar riešutai gali pakeisti mėsoje esančius baltymus ir medžiagas yra mitas ir propaganda


ir aš pripažinsiu, kad buvai teisus šioje diskusijoje.

---

EDIT:

Kitas svarbus dalykas, kad mes vėl viską suvedam į mėsos valgymą, nors mėsą galima valgyti ir natūraliai kritusių gyvūnų, tame viskas o.k. Esu (iš ten dirbusių žmonių) girdėjęs, kaip į lietuviškas mėsos įmones atvežamos dvėsenos, ir sukišamos į gaminamus maisto produktus. Arba pasibaigus galiojimui, pašvinkę produktai dar kartą perdirbami, ir patenka į naujų produktų sudėtį.

Taigi, mėsavalgiai gali laikyti gyvūnus geromis sąlygomis, pusiau laukiniame būvyje aptvaruose, rezervatuose, kažkurie iš jų kris, tada jų mėsą suvartoti.

Sharikovas

Netinka sitas variantas, maistui galima naudoti tik sveiku gyvuliu mesa, kritusiu gyvuliu mesa valgyti yra pavojinga ir tai yra siurkstus maisto saugos pazeidimas, be to sena mesa nera skani ir nelabai ka is jos pagaminsi. Ateitis manau yra gmo, isaugint mesa megintuvelyje, sita kryptim reiktu judeti.

001

Gi yra straipsnių (rimtų, mokslinių, tikrai neteiksiu nuorodos, bet kas norės - susiras), kad žmogus nėra medžiotojas - reiškiasi, kad nėra mėsėdis. Veganai ir vegetarai, apskritai, gyvena ilgiau (taip pat įrodyta studijų). O augalai skausmo nejaučia. Bent jau niekada nemačiau augalo rėkiančio kai jį pjaustau ar panašiai. Tačiau gyvūnai rėkia, ir skausmą jaučia - ypač kai nuo jų nudiriamas kailis. :)
Valgant augalinį maistą yra gaunamos visos reikalingos medžiagos, taip pat ir augančiam organizmui (yra veganų šeimos, kurių vaikai nuo gimimo yra veganai - puikiai užaugę) ir jokių papildų nereikia. Taip pat veganai ir vegetarai turi stipresnį imunitetą, išvengia daugumos širdies ligų, diabeto, astmos, nutukimo. ::)

Aukštyn