Kas mūsų laukia po mirties?

Pradėjo Anomalija, rugpjūčio 28, 2011, 08:12:51

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

ajolu

Mirtis yra panašį į atsiskyrimą nuo fizinio kūno subtiliuoju kūnu. Mirtis tėra fizinio kūno mirtis. Todėl kiekvieno žmogaus pomirtiniai keliai yra skirtingi, nes tai priklauso nuo jo sąmonės ir tikėjimo.
Kuo žmogus yra aukštesnės sąmonės ir labiau pažengės, tuo jam šis procesas yra įprastesnis.
Konkrečiai kalbant apie mane, ne, neprisimenu.
TinSoldier,  kaip suprantu tu netiki pomirtiniu gyvenimu?

TinSoldier

Citata iš: ajolu  sausio 05, 2014, 14:01:32
Mirtis yra panašį į atsiskyrimą nuo fizinio kūno subtiliuoju kūnu. Mirtis tėra fizinio kūno mirtis. Todėl kiekvieno žmogaus pomirtiniai keliai yra skirtingi, nes tai priklauso nuo jo sąmonės ir tikėjimo.
Kuo žmogus yra aukštesnės sąmonės ir labiau pažengės, tuo jam šis procesas yra įprastesnis.
Konkrečiai kalbant apie mane, ne, neprisimenu.
TinSoldier,  kaip suprantu tu netiki pomirtiniu gyvenimu?


Tikrai netikiu. Bet ne tame esmė.
Net, jei pomirtinis gyvenimas būtų, man įdomu, iš kur žmonių žinios apie jį? :)

Nes, iš mano pusės žiūrint, atsirado žmogus, kuris nerimauja apie mirtį, o kitas žmogus tuo pasinaudodamas pradeda aiškinti, kad reikia tapti sąmoningesniu, ten dvasiškesniu ir viskas bus geriau, bus lengviau suvokiami procesai ir pan. Man tai panašu į verbavimą kažkokį, suteikiant melagingą paguodą :)

Nes tiesa tokia, kad nei aš, nei tu, nei mindė nieko nežino, ir negali žinoti, kas bus po mirties. Tu patari būti dvasiškesniam. O gal, norint geresnių pomirtinių sąlygų, reikia kaip tik kuo daugiau alaus per gyvenimą prigerti, ir kuo labiau degraduoti?

minde1990

Deja jis netiki niekuom :) Pagal ji zmogus numirsta ir viskas, buna negyvas daiktas, bet tada as paklausciau, o kodel reikia faktu jog yra pomirtinis gyvenimas, jei nera faktu jokiu jog po mirties tiesiog supuva kunas ir nieko is ten neiseina. Ir kazkaip manyti jog visoje visatoje egzistuoja tik fiziniai reiskiniai ar kaip cia paaiskinti yra man naivu. Man gyvenime yra buve tikrai nemazai atveju kaip tik dar labiau stiprindavau tikejima pomirtiniu gyvenimu.

Pas mus yra igimta, jog tiketi tik tais dalykais, kuriuos galima paliesti ir pamatyti. Atmesk kokia 1000 metu, ir niekas nepatiketu jog bus toks gyvenimas koks dabar.
Ir skeptikai kaip gali taip kategoriskai sakyti jog nieko nera, lyg jie butu mire jau ir zinotu jog ten nieko nera, o mokslininkai ka ? is kur jie gali zinoti jog ten nieko nera ? Tad cia irgi galiu pasakyti, nera jokiu net faktu, irodymu jog po mierties nieko nera :)

Marius

Na kolkas niekas FAKTŲ nepateikė kad ten kažkas po tos mirties yra,tai ,kaip gali teigt jog ten tikrai kažkas yra?

ajolu

o ar yra įrodyta kad 100 procentų neegzistuoja?

Marius

O ar yrodyta jog simtą procentų egzistuoja ?:-D

Benamis

Cia tik tikejimo klausimas. Jeigu butu faktai, nebutu apskritai diskusijos apie tai kas musu laukia po mirties. Vieniems uztenka zmoniu liudijimu, asmeniniu patirciu, kitiems tie liudijimai atrodo kaip paprasti smegenu veiklos rezultatai ir tiek.

TinSoldier

Citata iš: ajolu  sausio 05, 2014, 14:21:02
o ar yra įrodyta kad 100 procentų neegzistuoja?


Man labai atsibosta šitas argumentas :)

Įrodymo našta tenka teigiančiąjai pusei.
Net ir teisinė sistema remiama tuo, jog kaltintojas turi įrodyti kaltinamojo kaltę, o ne nekaltasis turi įrodinėti savo nekaltumą. Nes priešingu atveju - visiška loginė spraga.

Neįmanoma pateikti įrodymų, kad kažkas neegzistuoja, toks prašymas yra visiška nesąmonė :)

Prisimenam Raselo arbatinuko analogiją

Ir negi jūs tikrai norit savo tikėjimą statyti ant tokio argumento? Ant svarstymo, kad kažkas egzistuoja, nes neturit visiškai jokių įrodymų nei į vieną pusę? Ar priimti tikėjimo poziciją tokiu atveju protingiausia? Ar protingiausia, neturint jokių įrodymų, tiesiog išlikti nepaveiktam ir neutraliam (kas atitinka netikėjimą)?

minde1990

Na tiesiog yra per daug informacijos, pasakojimu jog ten kazkas yra, kad netiketi. Ir knygu, ir senoveje buvo kalbu, ir daug zmoniu pasakojimai apie paranormalius dalykus ir tt. Kur visi teigia kazkas ten yra. Tai reiskia jog simtais metu zmonems tiesiog prisisapnuoja kas, ar issigalvoja, ar nutaria sukurti pasakas, ar dar ka, ir taip simtus metu, visi be isimties ? Kas prabya apie kazka, iskart meluoja arba serga jau. Bet yra tukstanciai bandymu irodyti, paaiskinti ir visa kita. Tikrai as nemanau ir netikiu, jei apskritai nieko nieko nebutu, niekas tiek daug nesneketu, nes nebutu is ko.

TinSoldier

Jei tikėsi viskuo, apie ką yra daug informacijos, tai gerai nesibaigs... :D
Informacijos kokybę reikia vertinti.

a.t.sielis

Soldieri, aš tai taip matau situaciją: įrodymų naštą teigiančioji pusė atlieka, neša, ir nuneša kiek reikia. O paskui atsiranda neigimai, kuriems kaip ir nelabai yra pagrindų. Todėl ajolu klausimas ir prasmingas, "kas įrodė, kad taip nėra?", klausimas apie neigimų pagrįstumą.

Pvz. įdomu man girdėti klausimus, a la "ar egzistuoja pomirtinis gyvenimas ir kokie faktai tai pavirtina?" sėdint anomalija.lt forume, kur pilna informacijos, visokių faktų ir duomenų apie atvejus. Kad nėra mokslinės teorijos apie tai, tuo labiau įsitvirtinusios ir konsensusinio pritarimo sulaukusios teorijos, kaip ir nėra platesnių tyrimų - tai kitas reikalas.

ajolu

Nežinau gal šis straipsnis ir buvo čia kur nors idėtas, bet vis vien į temą.
http://www.technologijos.lt/n/pasaulio_paslaptys/S-37093/straipsnis/Mokslininkas-kvantine-fizika-irodo-kad-gyvenimas-po-mirties-egzistuoja?l=1&p=1

„Mes dedamės žiną, kad gyvenimas - tai tik tam tikras anglies ir kitų molekulių junginių aktyvumas. Kurį laiką taip pabūnam aktyvūs, pagyvenam, o po to trūnijame po žeme, - dėsto R. Lanza savo tinklalapyje. - Mes įtikėjome, kad esame mirtingi, nes mums „įkalė į galvas, kad mes mirsim". Kitaip tariant, mūsų sąmonė susiejusi gyvenimą su kūnu. Kadangi mes žinome, jog kūnai miršta, vadinasi, mirsime ir mes."

eternal.bliss

Na Tokio klausimo neįrodysi tol kol mokslas neišmoko telepotruoti asmens, daigto, bei paralelinių realybių egzistavimo pagrindo nesuprato.
Šios 2 įdėjos remiasi amžinu sąmonės egzistavimu, dėl to po kurio laiko bus įrodyta, jog sąmonė iš tiesų yra nemirtinga, ir kad realybė nėra "akmens pavidalo" kaip galvota. Bet tai iš tiesų didelis mokslo šuolis prie kurio vis artėjama.

minde1990

gal tai bus juokinga kam, arba pikta arba laikys nusisnekejimu. Bet kodel per tiek amziu nera niekas isbandes eksperimento, nu vistiek yra ligoniu, kuriems liko kelios dienos ir panasiai, gal jie net sutiktu ar panasiai. Tiesiog pasakyti, jog po mirties kazkaip va kazka padaryti, ar pasirodyti, ar tai kazka iskresti, tada butu aisku, ir gal net pats is anapus kokiu butu pranestu mazdaug.

Zinoma, per tiek amziu negalima teigti jog taip niekas ir nesumaste. Gal yra tokiu buve situaciju, bet daugumai sunku patiketi. Nes manau nera daug zmoniu kuriems nerupetu tokie dalykai, vistiek yra smalsu

eternal.bliss

#254
sausio 05, 2014, 16:29:05 Redagavimas: sausio 05, 2014, 16:31:09 by eternal.bliss
Na tai čia būta žmonių kurie rašė kaip po mirties artimųjų visokie įdomūs dalykai dėdavosi, bet tai tik įrodymas pačiam asmeniui o ne kitiems.

Priedo, kodėl yra norima įrodyti kažkam, jog kažkas egzistuoja jeigu tai visiškai nesvarbu? visiškai nesvarbu ar žmogus tikės tuo ar ne, jokio skirtumo, tas pats kas tikėjimas Dievu. Šie du klausimai yra labiausiai diskutuojami ir tuo pat metu yra visiškai beverčiai. Kas svarbiausia yra pačio žmogaus tobulėjimas nesvarbu kuo jis tiki. Net jei tai tiesa, ar netiesa, abiem atvejais bus svarbiasia žmogaus savirealizacija bei gerovė esant gyvam.

Aukštyn