Kas mūsų laukia po mirties?

Pradėjo Anomalija, rugpjūčio 28, 2011, 08:12:51

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

;D

Citata iš: Vitus  spalio 24, 2015, 08:56:23
Citata iš: ;D  spalio 15, 2015, 14:25:14nors as ir netikintysis,bet....Na ir kas, kad aš esu toks niekingai mažas. Užtat mano fantazijos neturi ribų; mintys pasiekia atokiausius kosmoso kampelius, o troškimai didesni už galaktikas.
Iš kur toks įsitikinimas, gal tai tik iliuzija?
Tamstos mintys sukasi smegenyse ir net neisruošia kur nors keliauti :)
na as nesu toks isitikines kokiu jus mane palaikete :) tiesiog yra labai daug nezinomuju ir tai vercia kartais pamastyt :)

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: tadasas99  spalio 24, 2015, 11:13:52visi sutinka kad "as" tai ne kunas o mintys<...>
Kas čia tie visi? :o

paragraf 78

aš va nesutinku

xsistemax

Nutiko kažkas reikšmingo,mano ir Paragraf nuomonės sutapo. :)
Ir aš nesutinku.
Žmogus yra minčių generatorius,jos-tik produkcija.

Vitus

Toks pasakymas būtinai sulauks klausimo: kur yra tas minčių generatorius ir kokiu principu jis veikia?

paragraf 78

Citata iš: xsistemax  spalio 24, 2015, 18:09:45Nutiko kažkas reikšmingo,mano ir Paragraf nuomonės sutapo. :)
Mano akimis tai nieko čia reikšmingo, nes jos labai dažnai sutampa, tik arba aš tada neparašau, nes nesinori to paties kartoti, arba tu nepastebi kai tą patį kalbame :)

O jei į pratęsiant temą, žmogaus kaip tokio nelabai galime nagrinėti atskiromis dalimis (čia tuo atveju jei žvelgiame į visumą). Žmogus yra viena su kūnu ir sąmone, ir jei norite siela. Na nebent mes išmoksime žmogų įskaitmeninti ir tokiu būdu atskirti jo sąmonę nuo kūno, tada bus galima sutikti su @tadasas99 teiginiu

TinSoldier

Citata iš: tadasas99  spalio 24, 2015, 11:13:52<...>tokia ligika kazkada energija turi baigtis,  bet to nera, siandien dienai visi irodymai teigia kad musu zemeje egzistuoja gyvybes ratas, ir jis yra uzdaras
Kad visi čia jau prie tavęs kabinėjasi, tai ir aš bišk prisijungsiu :D
Žemė nėra visiškai uždara sistema. Energijos ir materijos (truputį) apykaita vyksta. Tiek Saulės, tiek kitos kosminės spinduliuotės pasiekia Žemę, nuo jos atsispindi, kai kas paleidžiama atgal į kosmosą ir t.t.

xsistemax

Vitus,uždavei gerą klausimą.
Ieškoti atsakymo pradėkim nuo kito:kur yra žmogaus atmintis?Visi,tikriausiai sutiks,jog atmintis yra viena svarbiausių žmogaus dalių,be jos negalėtume save identifikuoti.
Ilgą laiką buvo manoma,jog smegenyse yra sritys,kuriose saugoma atmintis.Deja,tokių "saugyklų"tiesiog nėra.Iškelta hipotezė(gyva ir šiandien),jog mūsų prisiminimai saugomi neuronų ryšiuose.Ji akimirksniu griūva tiriant ligos ar traumos sužalotus smegenis.Nors ryšiai sutraukyti,tokios smegenys sugeba labai ryškiai"blykstelėti"prisiminimais.
Taigi,randam atminties formavimo ir atkūrimo mechanizmus,o pačios atminties smegenyse nėra...
Tyrinėjant prisiminimų atkūrimo principus pastebėtas akivaizdus ryšys su holografija.Prisiminimai iššoka kaip holografiniai vaizdai.Tai kur yra tas dvimatis pasaulis,tas "įvykių horizontas"?(Štai čia,Visažini,ir paaiškėja,jog temų nereikėjo atskirti.)
Teoriškai viskas nesudėtinga:tereikia persotinti atmintį ir stebėti,kur plykstelės "kvazaras".Deja,toks sprendimo būdas labiau panašus ne į mokslinį eksperimentą,o į avantiūrą.Nežinome,kiek reikia informacijos persotinimui pasiekti.Net nenutuokiam,kokios pasekmės laukia savanorio.Gali būti,jog jis,kaip koks Prometėjas,liks "prikaltas"prie konkretaus laiko ar erdvės.
Fantastika?Pasaulyje nėra paprastų dalykų,yra tik įprasti(taip yra ir turi būti).Kai įprastam reiškiniui iškeli klausimus "kodėl" ir "kaip"atsakymai dažnai perspjauna fantastiką...
Logiška,kad ten,kur surasim prisiminimus yra vilties rasti ir visa kita.

Vitus

Citata iš: xsistemax  spalio 25, 2015, 16:24:05Logiška,kad ten,kur surasim prisiminimus yra vilties rasti ir visa kita.
Gali būti. Bet jei nėra apčiuopiamų rezultatų, tai gal ne ten ieškoma? Juk gali būti, kad mūsų mintys yra visiškai ne mūsų. Lygiai taip pat, kaip filmas TV ekrane. Jis nėra televizoriaus produktas ir kiek benarstysi televizoriu, filmo ten nesurasi :)

Kaip žmogus apibūdina minties atsiradimą? "Mintis atėjo" - štai dažniausiai girdimas pasakymas. Nesu girdėjęs, kad kas nors sakytų: "aš sukūriau mintį" :)
Taigi, iš kur mintis ateina? Jeigu mintis būtų sukurta smegenyse, tai žodis "ateina" visiškai netiktų tokio proceso abibūdinimui. Labiau tikėtina, kad mintis ateina iš kažkokio kito šaltinio, kuris yra ne pačiam žmoguje...

Tas šaltinis, tai tikroji mūsų būsena. Iš jos mes ateiname į būdravimą, iš jos krentame į miegą. Būdravime ir miege yra tik mūsų hologramos (fantomai). Panašiai, kaip ir kompiuteriniame žaidime, jos gyvena, dauginasi, miršta. Ir be to yra įsitikinusios, kad savo gyvenimą jos kuria pačios, turi laisvą valią, turi pasirinkimą...
Argi nejuokinga? :)

a.t.sielis

Citata iš: Vitus  spalio 25, 2015, 23:44:51Gali būti. Bet jei nėra apčiuopiamų rezultatų, tai gal ne ten ieškoma? Juk gali būti, kad mūsų mintys yra visiškai ne mūsų. Lygiai taip pat, kaip filmas TV ekrane. Jis nėra televizoriaus produktas ir kiek benarstysi televizoriu, filmo ten nesurasi
Būtent. Galima kurti visokias hipotezes, bet iš praktinių rezultatų akivaizdu, kad tiriantieji protą neatrado "su kuo tas dalykas valgomas".

Ir geras palyginimas.

"Mintys - elektriniai impulsai smegenyse". What?? Iki kiek siauro mąstymo reikia būti, kad nenumatyti platesnės visumos.

Čia tas pats kas, programinis kodas - procesoriaus elektriniai impulsai. Deja, programinį kodą kažkas sukūrė, ir jis iš pradžių iš viso nebuvo kompiuteryje, o kažkieno galvoje, kol per klaviatūrą nebuvo įvestas į kompiuterio failą, ir paleistas.

TinSoldier

Citata iš: Vitus  spalio 25, 2015, 23:44:51<...>
Kaip žmogus apibūdina minties atsiradimą? "Mintis atėjo" - štai dažniausiai girdimas pasakymas. Nesu girdėjęs, kad kas nors sakytų: "aš sukūriau mintį" :)
Taigi, iš kur mintis ateina? Jeigu mintis būtų sukurta smegenyse, tai žodis "ateina" visiškai netiktų tokio proceso abibūdinimui. Labiau tikėtina, kad mintis ateina iš kažkokio kito šaltinio, kuris yra ne pačiam žmoguje<...>
Dar žmonės sako: Saulė nusileido.
Ar tai reiškia, jog labiau tikėtina, jog Saulė laidžiojasi aukštyn ir žemyn vertikaliai dangaus skliautu, nei kad visi dangaus kūnai skrieja savo orbitomis?

a.t.sielis

Geras pavyzdys su Saule. Saulė nusileido, ar pakilo. Tai nereiškia, kad Saulė - horizonto sugeneruotas dalykas.

TinSoldier

#342
spalio 26, 2015, 09:48:40 Redagavimas: spalio 26, 2015, 09:58:25 by TinSoldier
Semantika iš vis nieko nereiškia, kalbant apie faktinį/mokslinį pasaulio pažinimą.

Citata iš: a.t.sielis  spalio 26, 2015, 08:49:12"Mintys - elektriniai impulsai smegenyse". What?? Iki kiek siauro mąstymo reikia būti, kad nenumatyti platesnės visumos.
Aš į diskusiją nesileisiu, bet tik poros dalykų noriu paklausti.
Mintys - elektriniai impulsai. Tuos elektrinius impulsus, smegenų ar nervinių sistemų veiklą galima stebėti įvairiausią: įvairiausių pakopų, nuo pačios primityviausios iki sudėtingiausios. Ar kirmėlės "mintys", nervinių impulsų veikla - taip pat yra "platesnės visumos" dalis?

Ar gana primityvi nervinių impulsų veikla, atsakinga už tai, kad kirmėlė pasitraukia nuo skausmo šaltinio taip pat yra "iš kažkur"? Ar "iš kažkur" yra tik žmogaus abstrakčios mintys, kylančios gana konkrečiose smegenų vietose, stebint konkrečią nervinių impulsų veiklą?

Jeigu kirmėlės "mąstymas" kyla ne iš ten pat, kaip ir žmogaus, kur yra ta riba, kuomet mintys pradeda rastis "iš aukščiau"? Nervinių sistemų ir smegenų gama gyvūnijoje - neįtikėtinai plati, tad pasirinkti tikrai yra iš kur.

Citata iš: a.t.sielis  spalio 26, 2015, 08:49:12Čia tas pats kas, programinis kodas - procesoriaus elektriniai impulsai.
Na taip, čia tik pavyzdys. Tačiau ar pats matai, koks netinkamas ir nelygiavertis? Jeigu matai, tai viskas ok, - nesu prieš to naudojimą kaip palaidą pavyzdį. Tačiau, jeigu manai, kad tai yra labai panašūs dalykai, kuriuos galima drąsiai gretinti - čia jau problema.. Juk supranti, kad praktiškai į viską programinis kodas ir žmogaus smegenys reaguoja skirtingai, ar ne? Į error'us, į "techninės įrangos" traumas/apgadinimus ir t.t.

Tai tiesiog yra visiškai, totaliai skirtingi dalykai, kurių ir kilmė gali būti visiškai totaliai skirtinga. Juk supranti tokią galimybę, ar ne?

P.S. Kadangi į diskusiją vis tiek nesivelsiu, nesupykčiau, jeigu atsakymai būtų kuo konkretesni, be didelių išvedžiojimų :) Dėkui :)

a.t.sielis

Buvo tokia gera tema apie spalvas... Daugiau čia nėra ką pasakyti. Žmogiškumas ir technokratija - skirtingos kryptys.

gidas

Semantika ir mintys.

Citata iš: Vitus  spalio 25, 2015, 23:44:51"Mintis atėjo" - štai dažniausiai girdimas pasakymas.
Kodėl dažniausias? Dažnai sako ir "gimė mintis". Tavo logika apie "atėjusią" mintį -

Citata iš: Vitus  spalio 25, 2015, 23:44:51Labiau tikėtina, kad mintis ateina iš kažkokio kito šaltinio, kuris yra ne pačiam žmoguje...
O ką pasakytum apie "gimusią"? :)

Aukštyn