Konfliktas tarp religijos ir mokslo?

Pradėjo a.t.sielis, rugsėjo 07, 2018, 19:16:15

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

klajunas

Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 10, 2018, 13:26:48klajūnas trūkt už vadžių ir vėl iš pradžių.
Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 10, 2018, 13:26:48Aiškink neaiškinęs, bet vis vien nesupras :)
@a.t.sielis jeigu tau atrodo, kad tu nugalėjai mūsų diskusijoje, tai nesupratai nė vieno mano argumento.  ;D

a.t.sielis

#61
rugsėjo 10, 2018, 13:48:36 Redagavimas: rugsėjo 10, 2018, 13:51:20 by a.t.sielis
O kas čia kalba apie kokį nugalėjimą diskusijoje? Man labiau rūpi aptariami dalykai kaip tokie. Ar tau užtenka religinės srities tikrumo įrodymų (turiu galvoje įrodymus apskritai, o ne aptartus šioje diskusijoje), ar neužtenka, tai jau kita šneka. Jeigu neužtenka, ir skaičiuoji taškus a la religija vs mokslas vs klajūnas, prašom, jauskis nugalėjęs :) Aš tiesiog aptariu dalį savo prieigos prie religinės srities.

boba

#62
rugsėjo 10, 2018, 14:01:20 Redagavimas: rugsėjo 10, 2018, 14:03:07 by boba
Na reikia pagalvoti. Aš turiu ligos egzistencijos gylį, na ir reikalo esmę galiu lygiai taip pat giliai suprasti.
 Nes čia dėl gylio varžomės - ar ne? Kas toliariagiškesnis bažnyčia ar mokslas? Na žinoma toliariagiškesnis yra mokslas. O bažnyčia yra kaip motina - vištidė, smukdo protą. Na iki tam tikro momento protas su bažnyčia tik auga( taip kaip ir vaikui kartu būnant su motina), o paskui jau pradeda smukdyti.

Tad bažnyčia yra gerai tik iki tam tikro momento.

Bažnyčią reikia mylėti kaip tėvus, bet suaugus juos palikti. O paskui pas tėvus( į bažnyčią) užeiti tik į svečius ir t.t.

klajunas

Prie tikinčiųjų moralinio veido purvinos technologijos diskusijoje labai nedera.  :D

xsistemax

#64
rugsėjo 10, 2018, 14:10:48 Redagavimas: rugsėjo 10, 2018, 14:14:08 by xsistemax
Toks jau tas veidas yra,jo nepakeisi.
Visais laikais religiniu pagrindu vyko karai,buvo žudomi kitaip manantys.Tikintieji tik deklaruoja meilę artimui,realybėje deklaracijų niekada nebuvo paisoma.
Kaip pasakė Ž.Fresko:"krikščionybė-puiki idėja.Kodėl jie netaiko to praktikoje?"
Tai dar vienas asmenybę žalojančio religijų poveikio įrodymas.Kokie vadai-tokie ir pasekėjai.
@boba ,nesivaržom dėl nieko,jau minėjau,kad tai skirtingos kategorijos.Įteisintas nusikaltimas prieš žmoniją ir žmonijos sėkmingo tobulėjimo garantas.Juk nedera...

boba

#65
rugsėjo 10, 2018, 14:12:21 Redagavimas: rugsėjo 10, 2018, 14:15:53 by boba
Kodėl mokslui ir bažnyčiai nerūpi kai moteris darosi abortą kad reikia duoti nuskausminamuosius embrionui ir tik tada daryti abortą? Kodėl pačiais paprasčiausiais gyvenimiškais dalykais nesirūpina nei mokslas nei bažnyčia? Ir kodėl taip pat galvijai yra žiauriai skerdžiami? Ir vištos. Visa tai parodo žmogaus neišsivysčiusį protą. Kad ir koks sėkmingas žmogus kad būtų, bet visuomenės amoralumas yra akivaizdus. Toks jausmas, kad pasaulį valdo narkomanai.

Va va, @xsistemax, meilė tėra žiaurumas. O samonė kvailumas. Įsidėmėk tai. Kai žinosi su kuo turi reikalą žinosi ir kaip šokti pagal jų dūdeles ir kaip apeiti, kai yra galimybės( tušti tarpai tarp šokdinimų su ta savo meile( žiaurumu) ir su ta savo samone( kvailumu).

xsistemax

#66
rugsėjo 10, 2018, 14:20:17 Redagavimas: rugsėjo 10, 2018, 14:22:24 by xsistemax
Dar paskelbk mane šėtono įsikūnijimu. :)
Viduramžiai...
Kur dingo civilizacija,atsieli?Išnyko kaip dūmas,neblaškomas vėjo...
:)
@boba ,aš,kaip ir tu,daug ką keisčiau pasaulyje.Ir stengiuosi tą daryti...

klajunas

@Mekabciel kodėl tavo lempa taip juodai šviečia? Gal naują fotoną atradai?

boba

#68
rugsėjo 10, 2018, 14:24:18 Redagavimas: rugsėjo 10, 2018, 14:33:50 by boba
Jei nekenčiate bažnyčios tai ir reikia nekęsti savo Tėvų, nes Tėvai elgiasi lygiai taip pat kaip bažnyčia. O jei Tėvus vistiek mylite ir jie tie Tėvai kažkokiu tai stebūklingu būdu nesugebėjo nusmukdyti Jūsų asmenybės ir Jūsų intelekto, tai ir bažnyčią toleruokite. Taškas. Nes gaunasi taip, kad vieną šūdą giria, o kitą šūdą peikia, nes ne vienas ir ne tas pats tuos šūdus sudėjo. Bet esmė juk tai vistiek ta pati...

xsistemax

Neapykanta man svetima.Aš-tiesos ieškotojas.Matau kenkėją-neutralizuoju.Ar bent kitiems parodau:saugokitės.
Funkcionuoju grynai loginiais pagrindais,be emocijų.Žmogus-precizinis mechanizmas,emocijos-rūdys jame.Protas privalo jas kontroliuoti.Matai akivaizdų pavyzdį,kaip religija sužaloja būtybę,kuri turi vienintelį išskirtinį bruožą-protą.Ji nustoja juo naudotis...
Mekabciel,kai suprasi,kad esi žmogus-neturėsi kur akis dėti.Užjaučiu nuoširdžiai.Paskaityk savo postus ir ištrink.Nedaro jie tau garbės...

boba

Tai gerai, @xsistemax, kad tavo protas racionalus ir šaltas, bet jei ko nors pradėsi nekęsti( tave gali priversti tai daryti...) stagiai nuvaikėsi. Saugokis to prakeikimo.

kiskis

Citata iš: xsistemax  rugsėjo 10, 2018, 14:35:38Funkcionuoju grynai loginiais pagrindais,be emocijų.Žmogus-precizinis mechanizmas,emocijos-rūdys jame.
Robotukas - xsistemax. As tai funkcionuoju grynai del linksmumo. :D

xsistemax

@kiskis  ,tikrai nesuprantu iliuzijų pasaulyje gyvenančių žmonių.žinau,kad tokių yra,bet nesuprantu.Juk tikrovė pranoksta visas fantazijas,daug įdomesnė.Ir,svarbiausia,yra tikra.Tereikia ją suprasti.Dėl to reikia mokytis.Ir atsiveria galimybės didesnės,nei kokių hipotetinių dievų.
Jei žmogaus savybė yra kvailas savęs apgaudinėjimas dogmomis,prasilenkiančiomis su sveiku protu-aš nesu žmogus.Bent šita prasme.
Neapkenčia silpnieji,neturintys potencialo keisti situaciją sau palankia linkme.Desperatiška neapykanta iš bejėgiškumo.Nesuvokiant savo galimybių.Nes tavo pasaulis ir yra tu pats,tu jo dievas."Tai,kas yra aplink tave-tu pats."D.Bomas
Religingiesiems įdiegta,kad viskas dievo valioje.Taip jie ir gyvena,palikdami savo gyvenimų "priežiūrą" "dvasiniams vadovams".Nesuvokiant,kad pastarieji-tik parazitai,jais besinaudojantys.Besinaudojantys jų sugebėjimais,energija ir resursais.Pomirtinės palaimos viltimis "primaitinti".
Turiu savo gyvenimą,nežinau,galbūt vienintelį.Negaliu leisti jį gyventi kažkam kitam.Tai mano.Ne popiežiaus,kunigo ar imamo.Ir neprimaitinsi mane pasakomis,nes su turimu žinių bagažu galiu pranokti bet kokias fantazijas.
Ir tai bus TIKRA.

xsistemax

Vienintelis paaiškinimas-tikėjimas buvo įdiegtas labai ankstyvame amžiuje.Kol dar nesuvokei,kad esi protingas.Žala akivaizdi.Logika mirusi.
Čia kaip japoną,neišmokysi ištarti "L",nors kalbos aparatas tas pats.Nebent būtų gimęs ne Japonijoje...

xsistemax

Religija uzurpuoja prigimtinį žmogaus poreikį tikėti savimi,ateitimi,progresu ir t.t.Transformuoja į tikėjimą "aukštesnėmis jėgomis".O tai atima iš žmogaus iniciatyvumą,slopina įgimtą smalsumą ir atsakomybės už savo veiksmus jausmą.Paverčia zombiu ir sunaikina sąžinę.Nes "melskis ir bus atleista".
Štai ir tu.Ar tikrai sunaikintum būtybę tik dėl to,kad ji kitaip mato pasaulį,kad nesilanksto tavo garbinamiems stabams?
Kaip save pavadintum?
Ne viskas,kas dvokia naftalinu yra vertinga.Dažniausiai tai vertinga tik tai senutei,kuri tuo naftalinu ir iškvėpino.O anūkai tai sumes į konteinerį. :)
Nes naftalinas yra kenksmingas...

Aukštyn