Pragaras zemeje

Pradėjo 2Pacas, birželio 11, 2013, 18:46:23

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

zalia.arbata

Hm. Įsivaizduokim kūdikį, kuris buvo greit atskirtas nuo mamos, auginamas tik tam, kad būtų nužudytas- maitinamas, laikomas uždarytas... Paauginus ateina laikas jį nužudyt. Jis jaus tik skausmą. Jokio suvokimo, galvojimo apie kažką. Taip pat ir su gyvūnais. Jie neturi tokios išvystytos sąmonės, kokią turim mes. Jie kaip kūdikiai, kurie dar negali mąstyt, turi tik instinktus.

Suprantu, kad gyvūnai reikalingi mėsai (vaikams mėsa yra būtina), kailiams (šiaurėj gyvenantiems)... paukštelis gimęs ir augintas narvely nežinos apie jokias džiungles... tačiau kam elgtis žiauriai? Žiauriausia ką esu mačius, tai kai kiniečių kailių turguj gyvam gyvūnui nulupama oda... ir tai jie patys laiko normaliu dalyku.
Kad ir mūsų lietuviai. Kam imt šunį, jei visą jo gyvenimą laikysi jį pririštą...? Tai yra nežmogiška.

idenmeyou

Jei tai ka mateme , vadinsime pragaru , tai nuo pat senu senoves kiek zinoma istorijoje kai zmogus prisijaukino gyvulius , buvo tas pats. Zmogus gi nesibiciuliavo su tais gyvuliais , augindavo , kad galetu veliau papjauti ir issimaitinti , medziodavo istisas gyvuliu bandas , kurias net ir isnaikino. Dabar situacija tokia pat ar dabar ar pries 50 metu ukininkas augina gyvulius taip tikedamasis pragyventi ar prasigyventi , bet esme ta , kad tiek anskciau tiek dabar gyvuliai buvo zudomi ir sis progresas vyksta jau labai senai , tad jo niekada nesustabdysim , didzioji dalis zmoniu mesaedziu. O tai aisku yra ziauru , bet zmogus niekada kitokios iseities ir nebuvo pasirinkes

lietuvis002

Bet gal nereikia jų gyvų kankinti, mušti, leisti badauti ir visaip kitaip išsityčioti iš gyvūnų. O šunys senovėj ne valgiui -, o padėjimui, todėl ir tapo ištikimu draugu, bet mes tokie nesam.

idenmeyou

Zinoma kankinti nereikia , kodel kiti zmones tai daro as nesuprantu. Bet cia to pakeisti neimanoma , nes zmones kalba apie save kaip tobulejanti asmeni , nors istikruju kiekviena diena zmonija ritasi vis zemiau. Apstu visur visokiu iskrypimu ir jie tampa toleruojamais , tad kova pries tai jau pralaimeta

a.t.sielis

Asmeniškai, išeitis yra. Tarkim, jeigu dauguma žmonių vogtų, ar tai reiškia, kad ir man reikia būti vagimi? Ne, manęs niekas neverčia vogti.

Man pasakė: "nieko nepakeisi, taip buvo ir bus, dauguma visada gyveno ir elgėsi taip. Ką siūlai? Piktintis?".

Atsakiau, "taip, nieko nepakeisi, bet žmogus turi būti prabudęs, būti sąmoningas. Prabusti - žmogaus gyvenimo esmė, jeigu žmogus neprabudęs, ar jis iš viso yra žmogus? Todėl aš siūlau neužsimiršti. Gyventi neužsimiršus. Elgtis pagal tuos meilės ir harmonijos standartus, kuriuos patys vertiname pvz. kai gauname juos per meną ar pop meną, knygas ir filmus." "Dabar mes gyvenime snaudulyje, patogiai, pasitenkinę savo poreikius, tokius kaip valgymo, tarsi viskas yra gerai. Bet niekas nėra gerai. Ar žiaurumas yra gerai, normalu? Ir kas taip verčia žmogų elgtis, juk niekas neverčia."

Esu vegetaras, paskutiniu metu pradedu atsisakyti ir pieno produktų. Sunku tai valgyti, žinant, kad tai žiauraus elgesio produktas. Laikom gyvūnus, gaunam iš jų kažką, o jų gentinius ryšius draskom, atskiriam jauniklius nuo motinų, skerdžiam. Jokio dėkingumo, didelis nežmogiškumas. Kur čia grožis, kur čia meilė, ir kur čia harmonija?

a.t.sielis

#20
spalio 06, 2013, 10:53:23 Redagavimas: spalio 06, 2013, 11:13:43 by a.t.sielis
Šiandien taip parašiau:

"Kai kuriems iš mūsų - vegetarų - mėsos atsisakymas reiškia pilno gerumo praktiką, tam, kad išvystyti meilę Dievui. Pilnas gerumas tai kai stengiamasi elgtis gerai su visomis gyvomis būtybėmis. Netgi augalų be reikalo nelaužyti ir nemindyti. O tiems, kas dar nesupranta pilno gerumo, ir todėl negali jo siekti, priekaišto nėra."

Bet civilizuotas žmogus turėtų stengtis elgtis gerai. Gamtoje gyvenantiems medžiotojams (kaip eskimai ar papuasai, Afrikos medžiotojai-rankiotojai ir kt.) nėra priekaišto.

---

Šie žmonės "ne tik žodžiais, bet ir darbais" išreiškia gerumą:

http://www.delfi.lt/verslas/kaimas/vedomis-besidomintys-gelbsti-karves-nuo-skerdyklu.d?id=62437933

Ezekiel

Kiek žinau žmonės greitai meta valgyti mėsa sužinoję kaip jį patenka ant jų lėkštės. Dauguma mato tik skanų mėsos gabalą, bet jei žmogus yra sveikas pamatęs kankinama, skerdžiama savo maistą bent jau susimąstytų mažiau jos valgyti, nužudyti humaniškai ir jei yra kitokio maisto apskritai nevalgyti gyvūlinienos.

Dabar gyvūnai mūsų kultūroje tėra eksplotuojami daiktai skirti darbui ar perdirbimui. Kaip buvo pasibjaurėta juodaodžių ir žydų išnaudojimu taip ir šiandien vis daugėja žmonių besipriešinančių gyvūnų kankinimui ir kitokioms liguistoms ideologijoms.

Yra veiksmai, kurių ėmusis galima būtų sumažinti drąstiškai gyvūnų kankinimą. 90% amerikiečių mano, kad gyvūnai turėtų turėti geresnes gyvenimo sąlygas. Deja sistemą kontroliuojantis korumptuoti politikai neleidžia nei įstatymų nei reklamų stabdančių ūkio gyvūlių smurto, nes humaniškumas tai smūgis ekonominiam progresui...
Vis tik radau straipsnį apie veiksmus, kuriuos įgyvendinus valdžiai galima sumažinti gyvūnų kankinimą. Dabar tik nebent visokie vegetarai, antikonsumeristai, žaliukai ir šiaip humanitarai priešinasi šiuolaikiškai beprotybei.
http://www.nytimes.com/roomfordebate/2011/05/10/preventing-cruelty-to-farm-animals/five-steps-the-government-can-take-to-combat-farm-animal-cruelty

a.t.sielis

#22
spalio 25, 2013, 20:30:48 Redagavimas: spalio 25, 2013, 20:38:48 by a.t.sielis
[Ištrinta; ups, pasiroviau ant anties]

Benamis

Idomu kokio amziaus tie vaikai buvo... :-\

a.t.sielis

nebuvo, išgalvota istorija. Bet manau, tokia galėtų atsitikti ir realiai.

a.t.sielis

Kaišiadorių rajone įkurti globos namai karvėms: http://tv.lrytas.lt/?id=13832390461381121320

paragraf 78


a.t.sielis

Kas yra, paragraf? :)

Nors vienas tikrai labai geras dalykas vyksta mano rajone. Lengviau atsikvėpiau, nes visada galvojau, kad gyvenu vienoje iš nykiausių Lietuvos vietų, kuri pasižymi tik tokiu garbės nedarančiu dalyku, kaip du paukštynai viename mieste.

paragraf 78

Man tiesiog keista, kad atidaromi globos namai karvėms, kai yra tūkstančiai žmonių gatvėse, kuriems reikia globos. Jie neturi ką valgyti, maitinasi iš šiukšlyno ir t.t. Senukai vos išgyvena iš pensijos, o čia va karvių rojus kažkoks.
Keista man, kad rūpinamasi karve labiau nei žmogumi.
Kažkas negerai su žmonija, arba aš nieko nebesuprantu kas su ja dedasi

a.t.sielis

Kodėl gi karve rūpinamasi labiau negu žmogumi? Ne labiau. Tiek kiek reikia. Žmonėmis rūpestis didesnis.

Karvė ėda žolę sau, ji pati sau išgyventų. Jos tiesiog reikia neskriausti. Tam ir yra ta globa daroma. Geranoriško elgesio taikymas praktikoje.

O vaišnavai, kurie užsiima karvių globa, užsiima taip pat ir vargšų maitinimu (žr. pvz. http://maistofondas.lt/ ; http://en.wikipedia.org/wiki/Hare_Krishna_Food_for_Life), bei kitokiu rūpesčiu žmonėmis - dvasiniu švietimu. Karvių globa taip pat yra ir žmonių dvasinis švietimas - praktikoje žmonės gali pamatyti, kaip būti geranoriškiems.

Taigi, čia ne tas variantas, kai dėl vieno dalyko (rūpesčio žmonėmis), reiktų atsisakyti kito (karvių globos). Abu dalykus galima daryti vienu metu.

Jeigu visuomenėje būtų mažiau prievartos, daugiau geranoriškumo, labiau laikomasi aukštų idealų, tada ir vargšų tiek nebūtų.

Paragraf, kodėl nesistebi žmonėms, kad jie šunis augina namuose, o ne kokį pensininką globoja? Dvigubi standartai? Tau neatrodo, kad pasaulis keistas dėl to, kad šunys svarbiau negu žmonės?

Aukštyn