Krionika - kelias nemirtingumo link?

Pradėjo Asasinas, vasario 16, 2012, 16:32:08

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Asasinas

Šiandien Anomalija publiko gana įdomų tekstuką apie krioniką:
http://anomalija.lt/2012/02/krionika-amzino-gyvenimo-link/

Ar įmanoma atgaivinti iš dalies mirusį žmogų? Turiu omenyje nenaudojant jokių kibernetikos, augmentacijos ar klonavimo priemonių. Grynai, atgavinti tokį patį, koks buvo prieš mirtį ar užšaldymą: tas pats kūnas, ta pati asmenybė, tie patys prisiminimai.

Jei turėtumėte krūvą pinigų, ar nenorėtumėte užsišaldyti? Kas žino kokios ten ateity bus technologijos. Įsivaizduokit prabundat po kokių 150 metų. Ar tai nebūtų awesome jausmas? Apie jus rašytų visa tuometine spauda, jūs būtumėte legenda, "aborigenas" atsidūręs naujame pasaulyje.

Iškyla svarbus klausimas - ar tokie dalykai prieštarauja religijai? Jei žmonės taptų nemirtingais, tai religija visiškai netektų prasmės? Kokios galėtų būti viso šio reikalo pasekmės?

Benamis

Idomi tema :)

As asmeniskai esu +/- 70% isitikines, kad galbut tolimoje ateityje pavyks atgaivinti uzsaldytus kunus :) Nes stebint kokiu tempu vystosi musu technologijos, tai nemanau, jog kazkas tokio turetu buti neimanoma misija.

Tik klausimas kyla ar toks atsaldytas zmogus noretu toliau testi savo gyvenima? Tarkim ji atsaldys po kokiu 200 metu ir kas is to? Mylimo zmogaus jau nebus, draugu taip pat, viskas bus neatpazistamai pasikeite - kam jis bus reikalingas?

RoxiO

Aš visiškai už, net planuoju pasidaryt ženkliuką ant kaklo, kuriame būtų parašyta: "Jei radote mano negyvą kūna, prašau nuvežti mane į *kažkoks rusijos miestas - pamiršau pavadinimą* laboratoriją ir užšaldyti.".

Benamis

 ;D Abejoju ar kas nors uz dyka veztu :D

Asasinas

Na manau vistiek turi būti kažkokios tolimos giminės. Pvz. kokio pusbrolio vaikų vaikai ir dar tų vaikai. :D Tai jie ir padėtų integruotis į naują visuomenę.

Kas dėl mylimo žmogaus, tai gali gi užsišaldyti kartu su juo. Galu gale galima susirasti naują mylimą žmogų naujoje visuomenėje. Juk toks žmogus iš "praeities" manau būtų daug kam įdomus. :)


Benamis

#5
vasario 16, 2012, 17:39:52 Redagavimas: vasario 16, 2012, 17:41:23 by Benamis
Na jeigu tau butu 30 tai sutinku, taciau jeigu 60, tai manau kiltu siokiu tokiu kliuciu susirasti 2-aja puse... Bet gal jau jos ir nebereiketu ;D

Idomus butu patys pirmieji zmones is praeities... O veliau jeigu tai taptu 'norma' - tai visiems manau butu nusisvilpt :)

RoxiO

Šiuo metu veža už dyką, nes trūksta užšaldytų žmonių, o ateity tai nežinau kaip bus. :/

Teroras

Ar tau nekelia itarimo, jog rusai uz dyka ta daro kai amerikonai praso 120,000 zaliu? Gal tave net ne saldyti nuveztu o tiesiog organus isimtu ir viskas - kas tave ieskotu jeigu tu sutikai buti "uzsaldytas"?

RoxiO

Citata iš: Teroras  vasario 16, 2012, 18:05:43
Ar tau nekelia itarimo, jog rusai uz dyka ta daro kai amerikonai praso 120,000 zaliu? Gal tave net ne saldyti nuveztu o tiesiog organus isimtu ir viskas - kas tave ieskotu jeigu tu sutikai buti "uzsaldytas"?


Ne, nekeista, nes jie visur reklamuojasi - TV, internetas, ne šiaip, kad kažkokie tipeliai atvažiuos, į bagažinę lavoną susimes ir išvažiuos nežinia kur.

paragraf 78

Užšaldytą lavoną dar ne tik reikia mokėti atšildyti, bet ir patį numirėlį dar atgaivinti. Va čia didžiausia problema.

RoxiO

Citata iš: insomnia  vasario 16, 2012, 19:32:15
Užšaldytą lavoną dar ne tik reikia mokėti atšildyti, bet ir patį numirėlį dar atgaivinti. Va čia didžiausia problema.


Na turbūt didžiausia problema yra ne atgaivinimas, o atšildymas, nes jei kūnas atšils lėtai ir netolygiai, tai bus pažeistos smegenys. Reikia atrasti atšildymo būdą, kad visas kūnas būtų atšildytas staigiai, veikimo principas manau turėtų būt panašus į mikrobangas. O atgaivinimas - net ir šiais laikais medicina gali atgaivinti žmogų, kuris jau kelias minutes kaip negyvas. :)

Aukštyn