Amerika netiki Didžiuoju Sprogimu

Pradėjo paragraf 78, balandžio 23, 2014, 19:58:38

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78


Amerika netiki Didžiuoju Sprogimu (Video)


Didžioji dauguma JAV gyventojų netiki, kad viskas prasidėjo Didžiuoju Sprogimu, naujienų agentūrą AP cituoja "Space.com". Beveik pusė apklausoje dalyvavusių amerikiečių abejoja ir dėl klimato atšilimo, Žemės amžiaus (4,5 mlrd. metų) ir evoliucijos teorijos.

Minėtos agentūros užsakymu atliktos apklausos duomenys rodo, kad 51 proc. respondentų abejoja Didžiojo Sprogimo teorijos teisingumu. Nors daugelis mokslininkų yra linkę manyti, kad Didysis Sprogimas yra kol kas geriausias visatos gimimo paaiškinimas, tik maždaug 21 proc. suaugusių amerikiečių visiškai įsitikinę arba įsitikinę, kaip manoma, prieš 13,8 mlrd. metų įvykusio Didžiojo Sprogimo teorijos teisingumu. Apklausoje dalyvavo 1 012 reprezentatyvia atranka atrinktų JAV gyventojų.

„Amerikiečių visuomenėje mokslo ignoravimas yra visa persmelkiantis", - pripažįsta 2013 m. Nobelio premijos laureatas medicinos srityje, Kalifornijos universiteto Berklyje profesorius Randy'is Schekmanas. Toje pačioje apklausoje amerikiečių buvo teiraujamasi ir apie rūkymo žalą organizmui bei pasaulinį klimato atšilimą. Tik 4 proc. respondentų nemano, kad rūkymas gali sukelti vėžį. 40 proc. amerikiečių abejoja arba išvis netiki pasaulinio klimato atšilimu. Tiek pat jų abejoja, kad Žemei - 4,5 mlrd. metų, ir kad gyvybė Žemėje vystėsi evoliucijos keliu.

Daugiau informacijos apie atliktą apklausą rasite čia: http://ap-gfkpoll.com/featured/findings-from-our-latest-poll-2

Šaltinis: http://www.technologijos.lt/n/zmoniu_pasaulis/kaip_mes_gyvename/S-39962/straipsnis/Amerika-netiki-Didziuoju-Sprogimu-Video?l=2&p=1



Kaip manote, kokie apklausos rezultatai būtų Lietuvoje?

a.t.sielis

:D Amerikiečiai ne pirštu penimi, lengvai jiems akių neapdumsi.

Citataabejoja Didžiojo Sprogimo teorijos teisingumu.


Jeigu tai teorija, tai iš tikro, velniaižin ar ji teisinga. Šiaip primityvi teorija - kaip viskas atsirado? Ogi, va, buvo energijos sankaupa ir ji sprogo.

Manau, lietuviai šiek tiek didesni lengvatikiai, iš jų didesnis procentas negu amerikiečių tarpe priima tai, ką jiems teigia establishment'as.

Benamis

Zurnalistai kaip visuomet ispucia burbula antrastemis. Jie abejoja jos teisingumu, o ne netiki - sakyciau didelis skirtumas :) Jeigu abejoja tai dar nera labai blogai, blogiau butu jeigu visi aklai tiketu arba visi netiketu :)

TinSoldier

2005 metais buvo atlikta apklausa, kiek žmonių tiki evoliucijos teorija įvairiose šalyse.
Tuomet tai tikrai nebuvome tarp lyderių:



Evoliucijos teorija tikėjo mažiau, nei pusė gyventojų. Tikriausiai, panašūs skaičiai tuomet būtų buvę ir apie didyjį sprogimą..

Aišku, tikriausiai, dabar jau daugiau žmonių turėtų tikėti evoliucija ir didžiuoju sprogimu. Tačiau, galimas dalykas, kad lyginant su kitomis šalimis, vis tiek liktume daugmaž toje pačioje pozicijoje.

a.t.sielis

Yra skirtumas tarp evoliucijos ir evoliucijos teorijos. Gali būti daug evoliucijos - t.y. gyvybės raidos - teorijų. Materialistinė, ID ir kt.

D.W. I know

Aš irgi netikiu. Awesome, bent ne as viena tokia :D

paragraf 78

Tik neužsiveskime diskutuoti, ar teisinga yra evoliucijos teorija, nes tema ne apie tai.

Šiaip LT švietimo sistema mano akimis žiūrint yra kiek geresnė nei JAV. Jau vien tai, kad amerikiečiai dažnai apart Amerikos kitų šalių nežino, daug ką pasako.
Šiaip apskirtai toks jausmas kartais apima, kad anekdotus ne apie čiukčius turėtume pasakoti, o apie amerikiečius :)

a.t.sielis

Kaip rodo laida "Klausimėlis", anekdotus galima kurti ir apie lietuvius :D

Master

Nebūtinai lietuvius. Visi žmonės linkę daryti klaidas.... :)
Paragrafe, lietuvių švietimas nerealus, gi mes viena iš šalių parengianti daugiausia kvalifikuotų specialistų (pagal gyventojų skaičių).. Univerą pas mus baigti yra absoliuti norma :D (ir viskas dėl baimės che che)
O šiaip manau, kad didelę įtaką daro media ir sąmokslo teorijos, kuriomis amerikiečiai yra tiesiog šeriami..

a.t.sielis

Nusirašinėti Lietuvoje taip pat norma :D Su lietuvišku diplomu užsienyje tik grindis plauti :)

paragraf 78

Na baigti universitetą ir įgyti žinių yra du skirtingi dalykai :)
žinoma popierėliai ir laipsniai smagu, bet svarbiau yra žinių bagažas ir išmokimas mąstyti

idenmeyou

Citata iš: a.t.sielis  balandžio 23, 2014, 20:03:40

Jeigu tai teorija, tai iš tikro, velniaižin ar ji teisinga. Šiaip primityvi teorija - kaip viskas atsirado? Ogi, va, buvo energijos sankaupa ir ji sprogo.

Manau, lietuviai šiek tiek didesni lengvatikiai, iš jų didesnis procentas negu amerikiečių tarpe priima tai, ką jiems teigia establishment'as.


Teorija nėra primityvi. Žiūrint iš kelių paprastų straipsnių, ten perskaičius viskas atrodys labai lengva, išties yra knygų, kuriuose labai nuodugniai aprašomos teorijos ir perskaičius jos jau nebėra tokios primityvios ir lengvai skaitomos kaip čia, viskas kur kas sudėtingiau negu atrodo.

Amerikiečiai irgi ne proto bokštai, kas iš to, kad jie netiki didžiuoju sprogimu, bet užtat didelė dalis nso matė, vieni su vaiduokliais lytinių santykių turėjo ir pnš. Be rods amerikiečiams tokių nepaaiškinamų dalykų daugiausiai nutinka ir jie nenori girdėti racionalių paaiškinimų, jie labai mėgsta mistifikuoti, kurti sąmokslo teorijas. Amerikoje yra žmonių ne vienas ir ne du kur ir Obama laiko reptilija, jie tų sąmokslo teorijų neabejotini čempionai pasaulyje.

paragraf 78

Citata iš: idenmeyou  balandžio 23, 2014, 21:09:00
vieni su vaiduokliais lytinių santykių turėjo


Kalbant apie lytinius santykius su paranormaliais padarais. Ar atkreipėte dėmesį jog su ateiviais lytinius santykius kažkodėl paprastai turi vienišos, vyresnio amžiaus, storos amerikietės?

Master

(Negalėjau susilaikyti....) Paragrafe, su ateiviu skoniu nesiginčijama  :D

idenmeyou

Tą esu pastebėjęs ir tai iš esmės tik dar labiau patvirtina žmonių išsigalvojimus. Kodėl gi tokių santykių neturi gražios jaunos panelės, nes jos gyvena ir taip gerą lytinį gyvenimą ir tokių mistikų imtis nenori, o vat toms storoms, negražioms akivaizdžiai nuo neturėjimo lytinių santykių sukasi šratai, yra blogai kai moterys nori, o negauna taip ir gaunasi.

Aukštyn