Pragaras zemeje

Pradėjo 2Pacas, birželio 11, 2013, 18:46:23

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Taip, man atrodo keisti žmonės kurie augina šunis namuose. Šuns vieta lauke, o ne bute. Šunų auginimas namuose yra jų kankinimas.
Šiaip jei tie tavo višnavai tuos pinigus kuriuos skiria karvių globai skirtų varkšū globai, jie galtų pasirūpinti dar didesniu kiekiu žmonių.
Nemanau, kad rūpestis gyvūnu yra svarbesnis už rūpestį žmogumi. Tad prioritetas turėtų būti žmogus.
Vargšus jie maitina, tai šaunu, bet kažkodėl karvėms globos namus daro, o ne žmonėms. Sakau kad su pasauliu kažkas negerai. Geriau jau steigtų globos namus vargšams, o karves tik maitintų. Būtų daug geriau.
Suprantu, ką nori pasakyti, tik nesutinku su tavo nuomone.

a.t.sielis

#31
lapkričio 01, 2013, 12:41:46 Redagavimas: lapkričio 01, 2013, 12:58:43 by a.t.sielis
Na kokie ten globos namai? Ganyklos, gal tvartas yra. Gyvuliams kaip gyvuliams viskas. Čia ne kaip šunų kirpyklos ir pan. "Globa" čia reiškia gerą elgesį, kad neišsiųs į skerdyklą. Kas iš to, kad maitinsi svetimą karvę, kuri ir taip pamaitinta, jeigu ją išnaudoja, o galiausiai atiduos į skerdyklą? Ta karvių globos sodyba yra vieta, kur karvės laikomos kitaip - be skerdimo grėsmės, be veršelių atiminėjimo, tame ir viso reikalo esmė.

Pagal Vedų civilizaciją, kiekvienas turi atsakomybę rūpintis dvasininkais (brahmanais), senais žmonėmis, moterimis, vaikais, ir karvėmis.

Vargstančiais žmonėmis Lietuvoje rūpinasi daug kas: valstybės socialinės institucijos, savanoriškos organizacijos, labdaringi žmonės, Caritas ir kt. religinės iniciatyvos, ir kt. O kad karvėms už gera blogu nebūtų atsimokama, ir kad nebūtų siunčiami karvės ir veršeliai į skerdyklas - niekas nesirūpina. Kažkas tą irgi turi daryti.

Nagrinėkime pagal praktinę realybę. Žmonės Lietuvoje iš bado nemiršta. Visais, kurie tik nori priimti pagalbą - pasirūpinama. Problema yra žalingi įpročiai, nenoras priimti pagalbos. Yra sudėtingumai, kai kalbame apie žmones - jie turi protą ir laisvą valią, taigi, sunku pasakyti, ar įmanoma padidinti skaičių tų, kuriems padedama, nes tai priklauso nuo pačių žmonių. Pvz. dažnai kaimo vietovių seniūnai skundžiasi, kad vargstantys/išgeriantys žmonės galvoja, kad jiems turi būti ir malkų atvežama, ir jos turi būti suskaldytos, bet patys nieko nedaro. Girdėjau apie tokį lietuvių socialinį projektą, kai žmonėms, norintiems pakeisti savo gyvenimą nuo asocialaus, buvo duotas būstas, maitinimas, kažkokia veikla-darbai; bet gavosi taip, kad vos vienas žmogus ten norėjo būti.

Tuo tarpu, nekaltų gyvūnų globa - kita specifika. Jie kenčia nuo žiauraus žmonių elgesio, yra išnaudojami. Jie nedaro patys sau žalos, ir negali pasipriešinti aplinkybėms. Žmonės turi tokias galimybes, keisti savo likimą ir rinktis situacijas, į kurias patenka. Žmonės neša savo atsakomybę, jie nėra niekieno nuosavybė, yra laisvi; o naminiai gyvūnai, kurie yra žmonių nuosavybė - priklauso nuo žmonių geranoriškumo.

Vaišnavams karvių globa turi ir religinę prasmę. Viskam galima rasti pinigų. Ne viską įmanoma suskaičiuoti ir vertinti finansiškai (prisimink epizodą iš NT, kur dėl brangių aliejų išliejimo ant Jėzaus, mokiniai priekaištavo, kad tuos aliejui išleistus pinigus buvo galima išdalinti vargšams; jie vertino kaip buhalteriai, bet yra ir gilesnių prasmių ir prioritetų).

paragraf 78

Na taip, yra daug žmonių kurie nenori priimti pagalbos. Bet tūkstančiai yra tokių kurie jos taip ir nesulaukia, nors ir kreipiasi jos.
Tiesiog manau, kad mūsų visuomenėje viskas susimalę, tai kas anksčiau buvo smerkiama, dabar virsta dorybėmis ir t.t.
Tikiuosi nepasikartos Sodomos ir Gomoros arba Tvano istorija :)

karamele31

to vaizdelio neziurejau,nenoriu neigiamu emociju.pamaciau parsiuka ir manau,kad nekazka pamatysiu. Del zmogaus ziaurumo,kad valgo gyva mastanti padara... na nevisada tai ziaurumas. zmogus plesrunas,visaedis. taigi paprasta mitybos grandine. Del vegetaru,respektas jiem,ir pati to noreciau,bet neiseina man. man to reikia,kad ir kaip gaila gyvuliuko

paragraf 78

Citata iš: karamele31  lapkričio 01, 2013, 15:16:39
zmogus plesrunas,visaedis.


Tai plėšrūnas ar visaėdis, nes skirtumas didelis sakyčiau :)

O šiaip jei grįžtant prie temos, tai pragarą sau žmonės patys susikuria. Koks mentalitetas, toks ir gyvenimas

karamele31

na girdejau toki dalykeli,kad kai formavosi zmogus,vieni primatai mito mesa,medziojo,kiti augalais. taip ir kraujo grupes formavosi pvz 1 + yra kraujo grupe zmoniu kuriem reikalinga mesa. paskui susijunge plesrunelei su zoliniais ir gavos tai kas gavos.tai vieniem kraujas saukias mesos,kitiem grudu,tretiem darzoviu. viskas priklause nuo gyvenamos zonos. Informacijos mokslinio patvirtinimo neturiu,nepagalvojau to ieskot,cia mano tetes pateikta informacija.

paragraf 78

mityba kraujo grupėmis yra niekuo nepagrįstas dalykas.
O ir evoliucija tikrai nevyko taip kaip sakai :)
ir nedarykime offtopiko apie mitybą, nes tema apie pragarą žemėje

karamele31

Citata iš: paragraf 78  lapkričio 01, 2013, 17:05:18
mityba kraujo grupėmis yra niekuo nepagrįstas dalykas.
O ir evoliucija tikrai nevyko taip kaip sakai :)
ir nedarykime offtopiko apie mitybą, nes tema apie pragarą žemėje


sori paieskojau truputi ne i tema,bet atsakyt i paragraf zinute turejau. per daug jau jis visame kame gudrus.
Pirmąją kraujo grupę turinčių žmonių
virškinimo sistema geriausiai
prisitaikiusi prie mėsos. Antrosios
grupės žmonėms tinkamiausias
vegetarinis maistas: daržovės ir
grūdų produktai. Trečiosios - tinka
beveik visi maisto produktai, tik
patartina nepiktnaudžiauti duonos
gaminiais, pomidorais, kiauliena bei
vištiena. Ketvirtosios kraujo grupės
atstovų organizmas prasčiau
toleruoja šviežius pieno produktus,
kiaulieną bei jautieną ir rūkytą
mėsą.
Anot dr. P. D'Adamo, skirtingų
kraujo grupių atsiradimą lėmė rasių
kraujomaiša, gyvenimo būdas,
klimato sąlygos ir mityba.

pavogta is http://www.15min.lt/ji24/straipsnis/sielai-ir-kunui/gyvenkite-sveikai/viskas-apie-kraujo-grupes-561-221961. bet jie irgi turbut meluoja

paragraf 78

Kaip sakė daktaras Hausas: visi meluoja.
O va tokiais tinklalapiais kaip 15min, delfis, alfa ir panašūs, mažiausiai pasitikėčiau. Jie daug pasakų prirašo :)

karamele31

#39
lapkričio 01, 2013, 17:45:50 Redagavimas: lapkričio 01, 2013, 17:51:16 by karamele31

paragraf 78

Na šita tema gali pasieškoti kritinės medžiagos. Daug jos yra. Kažkada irgi buvau susižavėjęs šia idėja. Ieškojau visokios info. Tai ir paleontologai neigia šitokią teoriją ir medikai ir šiaip visokie rimti tyrimai parodė, kad tai bulshit yra.
Jei mane domina kokia tema tai skaitau ne tik tai kas teigia už tą temą, bet ir kritiką. Tada geriausiai pamatai bendrą vaizdą. Nepasitikėk niekuo aklai. Ypač keistomis teorijomis :)

a.t.sielis

Manau, kaip nėra fiziologinės būtinybės gerti alkoholį, taip ir mėsą vartoti nėra fiziologinės būtinybės. Pvz. ar gali kas pagal kraujo grupę pasakyti, kad tas ar tas žmogus turi vartoti alkoholį, o kitas - neturi to daryti?

Sakyčiau, tai daugiau sąmonės lygio/mentaliteto tendencijos. Galima išskirti tris psichofiziologinio veikimo "režimus": 1) gerumą, dorumą 2) aistringumą, aktyvumą 3) tamsumą, pasyvumą. Visuose žmonėse pirmojo sando dalis didžiausia, bet apskritai skirtingos šių sandų proporcijos lemia skirtingas tendencijas maistui, gyvenimo būdui ir kt.

paragraf 78

Gerai, dar kartą pakartosiu: baikime offtopiką apie maistą ir diskutuokime apie pragarą žemėje :)

a.t.sielis

Kiek pamenu, 2Pacas šią temą pradėjo, pavadindamas "Pragaras žemėje", apie gyvūnų padėtį. Pirmajame post'e įdėjo nuorodą į filmuką pavadinimu "kepsnio kaina". Taigi, mums čia reiktų diskutuoti ne apie mitybą, o apie gyvūnų padėtį ir kitus žiaurius pragariškus vaizdus.

paragraf 78

Na tai apie tai ir diskutuokime :) o ne apie tai kokiai kraujo grupei kas tinka.
Šiaip siūlau jei pragaro tema domina,  pasižiūrėti šitą filmą:


Aukštyn