Emigracija

Pradėjo JZZ, liepos 12, 2017, 12:33:58

« ankstesnis - sekantis »

Koks jūsų požiūris apie emigravimo idėją? Ar turit minčių ar užmačių vykti iš LT?

Jau išvykau - visam laikui
2 (13.3%)
Jau išvykau - laikinai
1 (6.7%)
Ketinu išvykti - visam laikui
1 (6.7%)
Ketinu išvykti - laikinai
1 (6.7%)
Išvykimo idėją linkstu vertinti palankiai
2 (13.3%)
Neapsisprendžiau dar
0 (0%)
Išvykimo idėją linktu vertinti nepalankiai
1 (6.7%)
Bent jau dabar neturiu planų išvykti, o kas bus ateityje - neaišku
3 (20%)
Ryžtingai tvirtinu, kad iš LT NIEKADA nevyksiu
1 (6.7%)
Other (comment)
3 (20%)

Viso balsavusių narių: 15

Žemyn

elteide

#30
liepos 13, 2017, 17:33:04 Redagavimas: liepos 13, 2017, 17:40:43 by elteide
aš manau, kad normalūs lietuviai tikrai ne dumbliai , bet yra gabūs , darbštūs , sumanūs , stiprūs žmones..tiesiog savigarba , pasitikėjimas savimi gal kiek pažeminti , visgi daug vargo matė ..
 o kas dėl tų , kurie vogė , griovė naikino Lietuvą nuo 90 m, tai , žinoma, jie atsakys kur reikia.. daug nukentėjo žmonių ir aš , visi , bet tai ką gyvent dabar neapykantoj ?
...ja ne zlopiamatny, no zloj i pamiat u menia xoroshaja :)

a.t.sielis

Citata iš: JZZ  liepos 12, 2017, 12:33:58• Gal domina studijos, darbas, keliavimo ar gyvenimo kitur galimybės?
Gyvenimo galimybės. Lietuvoje vėsus klimatas, ir šiaip visa sankloda kaip pertempta styga - ambicijos didelės, galimybės mažos, procesai kažkokie šuoliški, vangūs ir netolygūs. Geriau skurdi šalis, su daug žmonių, bet dinamiška, negu tokia užpelkėjus kaip Lietuva.

Citata• Gal esate Lietuvos patriotai ir neketinate išvykti? O gal esate ne Lietuvos patriotai ir tikrai kur nors vyksit?
Ne patriotas, prie politikos neprisirišu. Prisiminkime iš istorijos, kad Lietuva yra lietuviakalbių valstybės projektas, o prieš tai buvo kilmingųjų projektas. Jeigu neatsiras galimybių kitur, liksiu čia, no problem, gyvenimas vis vien laikinas, pagyvensiu dar 20-30 metų ir numirsiu. Nedaug liko. Nėra ko plėšytis.

Citata• Ar kas nors iš giminių ar pažįstamų asmenų žada vykti ar jau išvyko?
Lietuvoje visi turi giminių, kurie išvyko :)

Citata• Koks jūsų požiūris į išvykstančiuosius (neigiamas/neutralus/teigiamas/kitoks...) ?
Neutralus, gyvename laisvoje šalyje, tegu kiekvienas daro ką nori. Prieš tūkstantį metų mūsų protėviai keliavo kaip norėjo ir kur norėjo - kad ir į tą pačią Lietuvos teritoriją, kodėl dabar turėtų būti kitaip? Būkime natūralūs, o ne isteriškai prisirišę prie kažkokių lozungų, politinių projektų ir pan.

Citata• Koks jūsų požiūris į sąlygas (bendrąja prasme) užsienyje (kai kur jos geresnės, kai kur identiškos, o kai kur blogesnės) ?
Visaip yra, yra geriau, yra blogiau. Niekas niekur mūsų nelaukia, esam šapeliai, kuriuos neša gyvenimas, kaip ir kitus šapelius.

Citata• Koks jūsų požiūris į sąlygas Lietuvoj? Kas gerai, kas normaliai, kas blogai? Ką reiktų nekeisti, o ką reiktų tobulinti?
Viskas normaliai, o minusų nepakeisi, kaip pvz. vėsaus klimato. Be reikalo verkiama dėl emigracijos, nes pasaulis perpildytas žmonių, jeigu tik nori, gali atsivežti nors ir milijoną. Verksniai ir niekdaros verkia dėl emigracijos, atseit jų politinis projektas žlunga, bet nieko nedaro. Egoistai. Užsisėdo teritoriją ir bando būti karaliukais.

Tegu dalina sklypus žmonėms, vietoj tų veidmainiškų aimanų. .

Citata•Ar žmonėmis apsimetantiems ateiviams (jeigu tokie egzistuoja) būtų smagu gyventi Lietuvoje?
Nežinau :) Būtų žiauriai nuobodu tikriausiai :D

Citata•Ar jums teko bendrauti su išvykusiais ar grįžusiais išvykėliais? Ar kas nors pasikeitė ar pasikeistų jūsų požiūryje po bendravimo?
Žmonės kaip žmonės, visur tos pačios bėdos.

JZZ

Citata iš: elteide  liepos 13, 2017, 13:05:35o tu matai kas už ką balsavo?
Ne, to nerodo.

Citata iš: SPACE  liepos 13, 2017, 14:37:40Dabartinė litewskie būsena yra kaip dumblio, o protinis lygis, kaip kiaulės, sergančios meningitu. Todėl, jiems galima padėti tik pinigais. Padaryti minimalų darbo užmokestį 1000€. Situacija kažkiek pagėrės.


Geros dienos.
Tinkamas apibendrinimas kai kuriems. :)
Jie yra vaikai. Suaugę, apsivaikavę, pasenę, bet vis dar labai labai jauni.



Citata iš: a.t.sielis  liepos 13, 2017, 18:00:18Gyvenimo galimybės. Lietuvoje vėsus klimatas, ir šiaip visa sankloda kaip pertempta styga - ambicijos didelės, galimybės mažos, procesai kažkokie šuoliški, vangūs ir netolygūs. Geriau skurdi šalis, su daug žmonių, bet dinamiška, negu tokia užpelkėjus kaip Lietuva.

Viskas normaliai, o minusų nepakeisi, kaip pvz. vėsaus klimato. Be reikalo verkiama dėl emigracijos, nes pasaulis perpildytas žmonių, jeigu tik nori, gali atsivežti nors ir milijoną. Verksniai ir niekdaros verkia dėl emigracijos, atseit jų politinis projektas žlunga, bet nieko nedaro. Egoistai. Užsisėdo teritoriją ir bando būti karaliukais
Dėkoju už post'ą, kuris išties gan informatyvus.
Pagaliau bendramintis atsirado! Kažkam irgi patinka šiluma ;D
Šaltį galiu pakęsti ir toleruoti (adekvačiai), tačiau šaltumo ypatingai nekenčiu. :-\  >:(
Kai kuriems žmonėms, atrodo, nebūna šalta. Ar jie iš tikrųjų vis dar gyvi?
Šiluma yra labai smagu ir malonu. Gyventi tikrai būtų galima vykti dėl šilumos ir kitų galimybių. Pavyzdžiui miestai Phoenix, Dubai, Brisbane. Lietuvoje šilumos nėra - nei bendrai, nei tiesiogiai: šiais metais iš pavasario tiesiai nuskubėta prie rudens.
Vasarą žmonės įkaitę nori šalčio, o žiemą sustirę nori šilumos. Jeigu palygintų šias patirtis, įdomu ką pasirinktų. Kai kurie pasirinktų šaltį. That is terrifying. Žmogui reikia daugiau vandens, tada šiluma bus malonesnė. Šaltekšniai pasakytų, kad dėl skonio ir išvaizdos nesiginčijama. Jiems gal patiktų labiau sniegingas žalio dangaus ir medžių kraštovaizdis, pvz Yellowknife; man asmeniškai gražu raudonas šiltos dykumos paviršius  :-[

SPACE

elteide, mi puerta del sol, tai buvo daroma spicijaliai, dėl to nervai ima. darbštumas yra vergo požymis, kodėl kitose šalyse dirba trigubai mažiau, bet gauna trigubai daugiau.
@JZZ žinau, kad jie suvaikėję, bet vienetai ne, ir tai daro są mo nin gai. litwa pagrinde valdoma iš užsienio ir čia pagrinde klownai-otkatčikai.

Aukštyn