Mekabciel Blog'as

Pradėjo Mekabciel, sausio 28, 2017, 11:57:14

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Mekabciel


Vytautas

Citata iš: a.t.sielis  gegužės 29, 2017, 19:13:20niekas negali tapti Dievu, kadangi Dievas jau yra Dievas.
Kodėl gi ne? Jei vadovausimės analogišku principu kaip žemėje tėvai - vaikai, tai jokių problemų dievų vaikams užaugti ir tapti dievais lygiai tokiais kaip ir dievai tėvai. Aišku neišvengiamai bus "amžiaus skirtumas". Bet tik tiek. :)

a.t.sielis

Skirtumas tas, kad Dievas neturi vaikų.

Žemiški vaikai nėra žemiškų tėvų kūriniai. Visų mūsų kūnus sukūrė gamta, gamtos procesas. Fiziniai kūnai "pagaminami" gamtos "fabrike", vienas po kito, susietais genais. Nei vienas žemiškas tėvas nėra visuma, iš kurios kiltų sekančios visumos emanacijos. Visi žemiški tėvai ir vaikai yra pasikartojančios dalys visumoje. Todėl analogija netinkama.

vytra

Citata iš: a.t.sielis  gegužės 30, 2017, 00:25:22Žemiški vaikai nėra žemiškų tėvų kūriniai. Visų mūsų kūnus sukūrė gamta, gamtos procesas. Fiziniai kūnai "pagaminami" gamtos..
- taip, todė mane itin stebina, kad kai kurie "tėvai" jiems patikėtus vaikus laiko savo autorine nuosavybe, elgiasi su jais kaip su savo rakandais..

p.s.
.. praktiškai visos religijos tvirtina: "esame tik sesės ir broliai". Tai nesunku įrodyti ir moksliškai, nes genetiškai kiekvienas "tėvas" turi tą patį genų rinkinį kaip ir visi kiti. O "kvailumo" viršūnė, kai "tėvas" iki pažaliavimo kariauja už raidinę pavardę, kuri visai beprasmė, įvesta viduramžių juristų palikimo normalizavimui.

:(

Vytautas

#499
gegužės 30, 2017, 09:50:19 Redagavimas: gegužės 30, 2017, 09:55:40 by Vytautas
Citata iš: a.t.sielis  gegužės 30, 2017, 00:25:22Skirtumas tas, kad Dievas neturi vaikų.
Tikintys prieštaraujat patys sau. "Kaip danguje taip ir žemėje". O kadangi žemėje viskas poromis (vyras ir moteris) ir be porų nebūną nieko tai logiška kad ir anapus būtent taip. Nes kurta pagal savo analogiją. Iš kažko vieno ar vieno tipo poros niekas neatsiranda. :) Kitas momentas teigiat kad žmogus sukurtas pagal dievo "išvaizdą ir panašumą". Tai tuomet pagal jūsų teiginį moterų neturėtų būti. :) Na musulmonai atitinkamai moteris ir laiko jiems skirtais daiktais bet ne žmonėmis. :) Aišku musulmonas tik trūksta kažkaip keistai daugintis kad apsieiti be moterų. :) Jūsų ale protingas dievas šią problemą galėjo tinkamai išspręsti apsieidamas be moterų nes jis viską gali. :)

Pagal mane panašumas į dievus tėvus slypi ne materialioje dalyje o nematerialioje. Bet poros net čia visiškai normaliai derinasi prie konteksto. Brolių ir seserų variantas teisingas ne materijoje. O va materijoje jei vyks dauginimasis tarp brolių ir seserų žmonija tiesiog išsigims ir išnyks. Kitas momentas jei yra broliai ir seserys tai yra ir tėvai. Žiūriu tikintys linkę prieštarauti egzistuojančiai realybei ir logikai. :)

vytra

#500
gegužės 30, 2017, 10:00:55 Redagavimas: gegužės 30, 2017, 10:06:12 by vytra
Citata iš: Vytautas  gegužės 30, 2017, 09:50:19Tikintys prieštaraujat patys sau. "Kaip danguje taip ir žemėje". O kadangi žemėje viskas poromis (vyras ir moteris) ir be porų nebūną nieko tai logiška kad ir anapus būtent taip.
- "dangus", apie kurį kalbėjo Kristus, tėra mūsų mažos Visatos dalis. Ten gyvena tokie patys žmonės kaip Kristus. Tai yra labiau subrendę ir labiau išsivystę. Tuo tarpu absoliutus "Dievas Tėvas" net Kristaus nebuvo apibūdintas. Pastaba: ne "viskas poromis", kai kurios rūšys gali klonuotis vienišos laikinai arba nuolat.


CitataKitas momentas, teigiat kad žmogus sukurtas pagal Dievo "išvaizdą ir panašumą". Tai tuomet pagal jūsų teiginį moterų neturėtų būti?
- na čia visai.. Nėra atskiros "moterų rūšies", yra tik viena rūšis - Žmogus. Žmogaus rūšis gali turėti "moterišką lytį", gali turėti "vyrišką lytį", gali neturėti jokios lyties arba turėti abi iš karto.

CitataNa musulmonai atitinkamai moteris ir laiko jiems skirtais daiktais bet ne žmonėmis. Aišku musulmonas tik trūksta kažkaip keistai daugintis, kad apsieiti be moterų. Jūsų ale protingas Dievas šią problemą galėjo tinkamai išspręsti, apsieidamas be moterų, nes jis viską gali.
- galiausiai nusišnekėjai totaliai. Musulmonai kaip tik moteris vertina ir gina nuo tūpų pisuoklių stipriausiai pasaulyje. Jei čia sieji lytinį reprodukcijos metodą su vadinama "gimtąja nuodėme", tai vėl klysti. Gimtoji nuodėmė slypi ne metode, o sugadintų (užkrėstų blogu) genų paveldėjime.


Vytautas

#501
gegužės 30, 2017, 10:23:29 Redagavimas: gegužės 30, 2017, 10:29:38 by Vytautas
Citata iš: vytra  gegužės 30, 2017, 10:00:55Musulmonai kaip tik moteris vertina ir gina nuo tūpų pisuoklių stipriausiai pasaulyje.
Kad atvirkščiai. Musulmonų protas jų tarpkojyje. Atitinkamai rūpinasi kad tarpkojis būtų sočiai patenkintas. Apie pagarbą moterims net nėra minties. Tai tik eilinis namų apyvokos daiktas kurį galima parduoti, išmesti, užmėtyti akmenimis ir t.t.. Pasiskaityk apie moterų teises pačioje švenčiausioje musulmonų šalyje Saudo Arabijoje ir baigsis pasakos. :)
Citata iš: vytra  gegužės 30, 2017, 10:00:55kai kurios rūšys gali klonuotis vienišos laikinai arba nuolat.
Gamtos klaidų kaip kokių gėjų ar kitokių vištgaidžių nereikėtų skaityti normalumu. :) Tai tiesiog klaidos pasmerktos žūti. :) Po jų nėra nieko. :)

Citata iš: vytra  gegužės 30, 2017, 10:00:55Nėra atskiros "moterų rūšies", yra tik viena rūšis - Žmogus.
Tiksliau būtų sakyti žmonės. Vyrai ir moterys. :) Na o žmonių tarpe būna ir išsigimimų. Tie kurie mus "perkonstravo" įvėlė klaidų nes ne viską suprato apie mūsų konstrukciją. :)


vytra

Citata iš: Vytautas  gegužės 30, 2017, 10:23:29Kad atvirkščiai. Musulmonų protas jų tarpkojyje. Atitinkamai rūpinasi kad tarpkojis būtų sočiai patenkintas. Apie pagarbą moterims net nėra minties.
- čia nesusipratimas tarp kultūrų. Musulmonai saugo savo dukras, privalo visur jas lydėti ir ginti. Europiečiai tai vertina kaip "feminisčių laisvo pisimo suvaržymą".


CitataTai tik eilinis namų apyvokos daiktas kurį galima parduoti, išmesti, užmėtyti akmenimis ir t.t..
- seniau būta vergovinės santvarkos, taigi pardavinėjo ne tik verges bet ir vergus ir ne tik musulmonų šalyse.. O "užmėtymas akmenimis" kilęs iš judaizmo..


CitataPasiskaityk apie moterų teises pačioje švenčiausioje musulmonų šalyje Saudo Arabijoje ir baigsis pasakos.
- jie laikosi doktrinos, kad vyras negali gimdyti. Todėl galinčioms gimdyti moterims nereikia užsiimti viskuo, juo labiau kad vyrai netekę autoriteto ir paskirties dėl moterų kišimosi visur, sukūrė absurdo situacija pas baltuosius tiek Amerikoje tiek Europoje su visokiais gėjais ir girtavimu..


p.s.
.. beje, gėjai negali klonuotis, aš kalbėjau apie žemesnes gyvių rūšis, kurios dauginasi ne lytiniu metodu. Pasidomėk biologija.



Vytautas

#503
gegužės 30, 2017, 14:41:39 Redagavimas: gegužės 30, 2017, 14:43:58 by Vytautas
Citata iš: vytra  gegužės 30, 2017, 10:34:39Musulmonai saugo savo dukras, privalo visur jas lydėti ir ginti.
O po to parduoda kitam musulmonui už gerą kainą. :) Suprantama kad prekė dėl kokybės turi būti gerai saugoma. :) Normali komercinė logika. Apart komercijos musulmonai daugiau nieko ir nesugeba. Apgaudinėti jų arkliukas ir net pasididžiavimo bei pagarbos objektas. :) Moteris jų kultūroje  yra daiktas bet ne žmogus. :) Kaip prižiūrimas daiktas ir ko iš jo tikimasi čia jau grynai techninis klausimas. 

vytra

#504
gegužės 30, 2017, 14:57:45 Redagavimas: gegužės 30, 2017, 15:01:32 by vytra
Citata iš: Vytautas  gegužės 30, 2017, 14:41:39Moteris jų kultūroje  yra daiktas, ne žmogus. Kaip prižiūrimas daiktas ir ko iš jo tikimasi, čia jau grynai techninis klausimas.
- visur yra visko, bet bent jau teoriškai, tai musulmonai turėtų neišmesti senų žmonų, kai parsiveda naują! :) Taip sakant lygegretus procesas, o europietis privalo išmesti seną žmoną (skirtis) kai lygiai taip pat parsiveda naują! Nežinau kas tobuliau?

p.s.
.. na o "europietiška meilė", jei panagrinėti giliau, yra tik gyvuliška trumpa aistra, nesvarbu jog mėginsi teigti priešingai. Jei būtų priešingai, tai nebūtų 70% subyrėjusių santuokų..

:)

Vytautas

Citata iš: vytra  gegužės 30, 2017, 14:57:45.. na o "europietiška meilė", jei panagrinėti giliau, yra tik gyvuliška trumpa aistra, nesvarbu jog mėginsi teigti priešingai. Jei būtų priešingai, tai nebūtų 70% subyrėjusių santuokų..
Matai pas mus moterys gali išmesti ir nevykusį vyrą kas neįmanoma pas musulmonus, nes jos yra žmonės. Kitas momentas tiek vyrai tiek moterys yra laisvi žmonės ir nei vienas nėra kito nuosavybė. Atitinkamai nepatinka tai ir negyvena kartu. Ar geriau gyventi vienas kito "pjovimo" kančiose arba kažkam vergaujant? Tiesiog tai beprasmiška. O nuo instinktų niekur nepabėgsi. :) Tokie jau tie mūsų kūnai. Jei abi puses be jokios prievartos tie instinktai tenkina tai ir puiku. Tiesa šiauriečiai instinktų prasme kur kas ramesni ir santūresni nei pietiečiai.

a.t.sielis

Citata iš: Vytautas  gegužės 30, 2017, 09:50:19Tikintys prieštaraujat patys sau. "Kaip danguje taip ir žemėje". O kadangi žemėje viskas poromis (vyras ir moteris) ir be porų nebūną nieko tai logiška kad ir anapu
Niekas nesako, kad Danguje nėra porų, ir kad Dievas nėra Pora, vyro ir moters poros pirmavaizdis. Bet Danguje nėra fizinio gimimo, Danguje visi amžini, todėl vaikiškas pavidalas ten nėra fizinio gimimo pasekmė. Viską apreiškia dvasinė Dievo būties galia, visų pavidalus, visą Dangaus gamtą ir t.t. Todėl analogija netinkama - Dievas yra visko Šaltinis, ir niekas, kas yra Šaltinio kūrinys, negali pats tapti Šaltiniu. Panašiai kaip Saulės fotonas nėra Saulė, fotonas išeina iš Saulės, ir yra vienos prigimties, bet neprilygsta Saulei. Vienas fotonas ir visa Saulė - didelis skirtumas.

Dievas yra visų Šaltinis ir amžinas Tėvas. Logika tokia, jeigu jau nori lyginti pagal žemiškas analogijas: tavo tėvas yra tavo tėvas, tu negali tapti savo paties tėvu, ir negali būti be tėvo. Tu gali tik tapti dar kažko kito tėvu. O Dievas yra visų pirmapradis Šaltinis, pirmapradis Tėvas, todėl niekas negali tapti Dievu.




vytra

Citata iš: Vytautas  gegužės 30, 2017, 15:20:28Jei abi puses be jokios prievartos tie instinktai tenkina tai ir puiku.
- man toks vaizdas, kad musulmonai yra tamstos konkurentai, su galva tarp kojų..

p.s.
.. nieko asmeniško, tik loginė išvada.

:(

Vytautas

Citata iš: vytra  gegužės 30, 2017, 17:20:55.. nieko asmeniško, tik loginė išvada.
Atspėjai :) . Paskui sijonus bėgioju kaip išprotėjęs musulmonas arba idusas. :) Bet žinai amžius savo daro ir ūkiniai darbai taip pat veikia neigiamai. :)

elteide

gal ir zmonos neuzturejot per begiojimus..

Aukštyn