Kodėl evoliucijos mokymas yra toks pavojingas?

Pradėjo Steiblys, lapkričio 05, 2014, 11:48:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

#165
rugpjūčio 02, 2017, 20:38:30 Redagavimas: rugpjūčio 02, 2017, 21:36:49 by Linas Esu
Citata iš: elteide  rugpjūčio 02, 2017, 20:34:39na juk  žmogaus vystymosi grandinė nepilna
Tai aš ir klausiu konkrečiai , ko trūksta , kokių kaulų ? kodėl pagal jus vystymosi grandinė nepilna ? argumentuokite .

Ir tuo pačius temos klausimas , kodėl evoliucijos mokymas toks pavojingas ?

a.t.sielis

Citata iš: gidas  rugpjūčio 02, 2017, 20:38:08Pasiūlymas tiksliai buvo, bet nepamenu kur/kada. O kontekstą įsivaizduoju, mintis maždaug tokia - "čia visi "iškrito" -  atėjo eilė Dawkinsą nusodinti". :)

O pasiūlymas tai galioja - tuo labiau, kad pranašas ( :D ) kalba "įjungęs durnių". Kad tave padarys evoliucionistu tikimybė 0, o kad Dawkinsas taps id-istu, bent jau dėl ramios galvos, šansai labai realūs, ypač turint galvoje paties dėstymo manierą - "iš tuščio į kiaurą ir atgal", plačiai ir išsamiai. Kas buvo kažkas, tas, pabendravęs su tavimi,  taps bet kuo (perfrazuoju proletarų himną - "buvo niekas - tapo viskas"). :)
Very funny, wua ha ha ha ha ha :D

"Bet kas iš bet ko belenkaip evoliuciškai" :D Materialioji magija, paprastumo viltis: viskas kyla iš paprastų principų.

Dawkinsą perkalbėti ne daugiau šansų negu M.Gorbačiovą :) Seno raugo komunisto nepakeisi, seno arklio naujų triukų neišmokysi.

Be to, kas ten žino, ką jis sau tyliai pagalvoja, ir ar tikrai yra įsitikinęs tuo, ką šneka. Manau, iš dalies tai poza. Vienaip ar kitaip, žmogui būdingi bent agnostiniai momentai, kai jis natūraliai jaučiasi. Paskui tik įjungia savo ateistinį mintijimą ir ateistinį "radiją".

Beje, net ir Einšteinas iki gyvenimo galo netikėjo kvantine mechanika. Taigi, net ir dideli materijos tyrimo genijai turi ribas ir klysta savo dalyke, ką jau kalbėti apie ne jų dalyką.

Įsitikinusių komunistų, tokių kaip Burokevičius, Gorbačiovas, ir t.t. iki Stalino ir Lenino, neperkalbėsi, bet tai nereiškia, kad jie teisūs :)

elteide

Citata iš: Linas Esu  rugpjūčio 02, 2017, 20:38:30Tai aš ir klausiu konkrečiai , ko trūksta , kokių kaulų ? kodėl pagal jus vystymosi grandinė nepilna ? argumentuokite .

Ir tuo pačius temos klausimas , kodėl evoliucijos mokymas toks pavojingas ?
nežinau, tiesa sakant , kokių , jau neatsimenu.
kuo pavojinga, jei taip galima pasakyt, tai tuo kad atitolina žmogų nuo dievo , nuo tiesos .

Linas Esu

Citata iš: elteide  rugpjūčio 03, 2017, 12:00:24nežinau, tiesa sakant , kokių , jau neatsimenu.
kuo pavojinga, jei taip galima pasakyt, tai tuo kad atitolina žmogų nuo dievo , nuo tiesos .
Na jūs klsystate dėl to ir klausiau argumentų . Evoliucijos teorija yra užbaigta , ir tai ne mano išgalvojimas , mokslinias faktas . Per daug įrodymų surinkta per 150 metų , kad teigti kitaip .

Atitolina žmogų nuo Dievo ? kaip tai vyksta ? ar domėjimasis mokslu , pasaulio pažinimas yra blogai  ?
tai kas tada priartina prie jo ?

elteide

Citata iš: Linas Esu  rugpjūčio 03, 2017, 12:48:39Na jūs klsystate dėl to ir klausiau argumentų . Evoliucijos teorija yra užbaigta , ir tai ne mano išgalvojimas , mokslinias faktas . Per daug įrodymų surinkta per 150 metų , kad teigti kitaip .

Atitolina žmogų nuo Dievo ? kaip tai vyksta ? ar domėjimasis mokslu , pasaulio pažinimas yra blogai  ?
tai kas tada priartina prie jo ?
nu klasikinis paaiškinimas,kad evoliucijos teorija išstumia dievą , maždaug, dievo nėra,nes mes išlipom iš medžių, susikurėm patys , niekam nieko neskolingi gyvenkim kaip norim šia diena ir mirkime.

Linas Esu

#170
rugpjūčio 03, 2017, 13:20:24 Redagavimas: rugpjūčio 03, 2017, 14:30:46 by Linas Esu
Citata iš: elteide  rugpjūčio 03, 2017, 13:07:05nu klasikinis paaiškinimas,kad evoliucijos teorija išstumia dievą , maždaug, dievo nėra,nes mes išlipom iš medžių, susikurėm patys , niekam nieko neskolingi gyvenkim kaip norim šia diena ir mirkime.
Kaip evoliucijos teorija susijusi su visatos atsiradimu ar žmogaus morale ?

Mes žmonės nesusikūrėme patys , o išsivystėme , tai ir paaiškina evoliucija . Biologijos mokslas .

Apie tai kaip viskas atsirado yra kitos teorijos , kiti mokslai , kurie nagrinėja šį klausimą . Kelia hipotezes , kuria teorijas . Fizika viena iš sričių .

elteide

Citata iš: Linas Esu  rugpjūčio 03, 2017, 13:20:24Kaip evoliucijos teorija susijusi su visatos atsiradimu ar žmogaus morale ?

Mes žmonės nesusikūrėme patys , o išsivystėme , tai ir paaiškina evoliucija . Biologijos mokslas .

Apie tai kaip viskas atsirado yra kitos teorijos , kiti mokslai , kurie nagrinėja šį klausimą . Kelia hipotezes , kuria teorijas . Fizika vienas iš jų .
na dvasiniai dalykai, kurių nematai akimis, kur jie telpa šioj schemoj?

Linas Esu

Citata iš: elteide  rugpjūčio 03, 2017, 13:26:36na dvasiniai dalykai, kurių nematai akimis, kur jie telpa šioj schemoj?
Etika

elteide


Linas Esu

#174
rugpjūčio 03, 2017, 13:51:24 Redagavimas: rugpjūčio 03, 2017, 22:11:48 by Linas Esu
Citata iš: elteide  rugpjūčio 03, 2017, 13:38:47siela, būtybės irgi įeina?
Bilbijoje , siela yra žodžio gyvybė sinonimas . O pati biblija , senovės mitologijų rinkinys .

Etika kaip mokslas neaiškina religijos dogmų , nebando iš sviesto spausti varškę . Bet yra filosofų , kurie bando tai daryti .

tadasas99

Citata iš: elteide  rugpjūčio 03, 2017, 13:07:05nu klasikinis paaiškinimas,kad evoliucijos teorija išstumia dievą , maždaug, dievo nėra,nes mes išlipom iš medžių, susikurėm patys , niekam nieko neskolingi gyvenkim kaip norim šia diena ir mirkime.
cia tu klysti, niekam neturetume buti dekingi jei uz issivystyma butume atsakingi patys, db turime buti dekingi gamtai, o baznycios klerkai adaptuodami religija prie mokslo pasiekimu dievui gali priskirti atsakomybe uz pirmines salygas, kuriu pasekoje susiformavo zeme, salygos zemeje tinkancios gyvybei, salygos mums evoliuconuoti is amebos i kenkeja kuris save tikina kad cia viskas man ir del manes.

a.t.sielis

Dž. Sanfordas ( http://en.wikipedia.org/wiki/John_C._Sanford ), gana nusipelnęs genetikos mokslininkas, rašo savo knygoje "Genetic Entropy":

"Šiuolaikinis mąstymas koncentruojasi apie prielaidą, kad žmogus yra betikslio gamtinio proceso - bekryptės ir nevaldomos (undirected) evoliucijos - produktas. Ši doktrina, kurios visur mokoma, logiškai priveda prie išvados, kad mes esame bereikšmiai "molekulių maišai", ir galiausiai - niekas nebesvarbu, niekas neturi prasmės. Jeigu ši doktrina klaidinga, tada ji yra pati klastingiausia ir destruktyviausia minties sistema iš visų, kokias tik žmogus kada nors buvo sugalvojęs (o jeigu ji teisinga, tai geriausiu atveju, ji yra - kaip ir visa kita - beprasmybė). Šių dienų inteligentijos tarpe vyraujanti mąstymo sistema yra visa pastatyta ant nevaldomos ir betikslės darviniškos evoliucijos ideologinio pagrindo."

TinSoldier

Citata iš: a.t.sielis  rugpjūčio 04, 2017, 08:56:56Šių dienų inteligentijos tarpe vyraujanti mąstymo sistema yra visa pastatyta ant nevaldomos ir betikslės darviniškos evoliucijos ideologinio pagrindo."
Lažinuosi, jeigu bet kokia pokalbio tema tiesiogiai neliečia evoliucijos, religijos, sukūrimo ar pan., visiškai totaliai neįmanoma atpažinti, ar žmogus yra ID, ar darvinistinės evoliucijos šalininkas.

Tikrai visiškai negaliu įsivaizduoti, kaip galima įžvelgti, jog "mąstymo sistema" pastatyta ant "nevaldomos ir betikslės darviniškos evoliucijos ideologinio pagrindo".

Duokit man nors vieną politinę, socialinę, ekonominę, politinę, kultūrinę ar dar kokią nors sritį (išskyrus mokslinę, tiesiogiai liečiančią pasaulio pažinimą ir evoliuciją), kurioje būtų ryški požiūrių atskirtis tarp darvinistų ir ID šalininkų.

Nuo požiūrio į mirties bausmes ir kalėjimus, nuo švietimo ir vaikų auklėjimo, nuo elementaraus mandagumo gatvėje iki rūpinimosi nelaimeliais. Plačiausio požiūrio ir elgesio spektro visose srityse laikosi tiek darvinistai, tiek ID šalininkai. Kažkoks totalus briedas su ta "mąstymo sistema".

a.t.sielis

#178
rugpjūčio 04, 2017, 11:09:56 Redagavimas: rugpjūčio 04, 2017, 11:16:38 by a.t.sielis
Na, gal Sanfordas šiek tiek patirština spalvas, bet evoliucionistinis-materialistinis mąstymas iš tiesų turi viską persmelkiančių implikacijų.

Bet gali būti, kad daugelio žmonių tai neveikia, kadangi jie elgiasi pagal emocinius impulsus, o ne pagal kažkokį teorinį pasaulėvaizdį. Bet vis vien, kažkur backgrounde ta išgirsta idėja, kad viskas yra atsitiktinumo ir aklų gamtos jėgų produktas, turi poveikį.

Galbūt Sanfordo ištarmė jau pasenusi. Galima pasidžiaugti tuo, kad žmonijai visgi pavyko atsverti ar nugalėti evoliucinę idėją, kadangi vis labiau aiškėja informacinė pasaulio reiškinių prigimtis, o žmogus supranta, kad informaciją generuoja protas. Todėl, tikriausiai, šiais laikais evolucionistinis mąstymas ir nėra akivaizdžiai pastebimas. Jis tiesiog nyksta ir silpnėja, tiek dėl laiko poveikio, praėjo jo mada, tiek dėl to, kad ateina naujos idėjos.

Evoliucionistinis mastymas buvo labai ryškus kai pasirodė, įsigalėjo, pasiekė brandą, o dabar jis nyksta :)

vytra

#179
rugpjūčio 31, 2017, 11:52:24 Redagavimas: rugpjūčio 31, 2017, 11:57:00 by vytra
Citata iš: Linas Esu  rugpjūčio 03, 2017, 13:20:24Kelia hipotezes, kuria teorijas. Fizika viena iš sričių.
- taip, fizika yra grynai empyrinis mokslas, jis neturi tikslo paaiškinti, jis turi tikslą tik išmatuoti ir panaudoti.

p.s.
.. tas pats su visais kitais mokslais, sakykim biologija negali ir neturi tikslo paaiškinti, ji irgi turi tikslą tik matuoti, vertinti, naudoti.

p.s.2.
.. ateistai dažniausiai yra visiški bemoksliai, todėl jie visada mokslą sudievina tam, kad pateisinti save. Tik vienintelė filosofija bando aiškintis, nesvarbu kokios pakraipos ji bebūtų. Visiems bemoksliams tai rakštis subinėje..


:)

Aukštyn