Kaune žmogus užsidirba versdamas iš „šunų kalbos“

Pradėjo paragraf 78, rugpjūčio 30, 2013, 18:20:32

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78


Kaune žmogus užsidirba versdamas iš „šunų kalbos"

Kaune ekonominės krizės metu (2009-2011 m.) buvo užfiksuota 32 tūkstančiai mirčių dėl bado ir interneto abstinencijos. Tačiau likę gyventojai pasimokė iš sunkmečio ir šiuo metu kuria daug nuosavų verslų. Vienas iš jų - kauniečio Romo Švabuko atidarytas vertimų biuras, į kurį žmonės atveda savo šunis, o vertėjas jiems paaiškina, ką kalba jų šuo.

„Jau nuo vaikystės jaučiau ryšį su gyvūnais. Pavykdavo juos nuraminti, pagydyti uždėjus rankas. Bet geriausiai sekdavosi suprasti šunis. Kai mane paėmė į kariuomenę, ten iškart buvau pastebėtas vieno leitenanto. Buvau išsiųstas į Rusijos gilumą, ten buvo tokia ligoninė, man darė visokius tyrimus, leido vaistus. Ten mane laikė daug metų, o kai paleido, tada supratau, kad tie vaistai man padėjo, nes galėjau suprasti, ką kalba visi šunys", pasakoja Romas, šunų kalbos vertėjas.

Tiesa, iš pradžių Romo gebėjimas jam atnešė vien tik sunkumus, mat grįžęs iš Rusijos susidūrė su laisvos Lietuvos įtariais žmonėmis. Greitai žinia apie šunų kalbą suprantantį žmogų pasklido tarp įtakingų politikų ir žvaigdžių. Vienas politikas, kurio Romas nenori įvardyti, pakvietė Romą pasisvečiuoti. „Jo šuo sirgo", pasakoja kaunietis Romas. „Kai nuvažiavau pas jį, jis pasitiko mane, pavalgydino, davė išgert ir tada pasakė, kad jo šuo kaip nesavas dabar, ir jis norėtų sužinoti, kas tam šuniui yra. Nuvedė mane pas šunį, paprašė, kad pakalbėčiau su šunimi. Šuo palojo, palojo, ir aš viską iškart supratau - šuo nori prie jūros. Tai aš ir pasakiau taip tam politikui, o tas kad pradėjo keiktis, daužyt mane! Vėliau pasistengė, kad atsidurčiau psichiatrinėj, ten praleidau 17 metų".

Tačiau ilgi metai užgrūdino vyrą ir jis neužgniaužė savo gebėjimo. „Nežinau, kokius vaistus man leido ligoninėj, bet išėjęs iš ten supratau, kad puikiai suprantu ir voverių kalbą.
Tiesa, niekas nelaiko namie voverių, iš jų nepadarysi biznio", teigia verslininkas. Šiuo metu jo vertimo biuras negali atsiginti nuo šunų mylėtojų, kurie veda čia savo augintinius, kad Romas juos išklausytų ir perpasakotų šeimininkams, kuo gyvena jų mylimi šunėkai.

"Žmonės dažnai sutrinka, kai išgirsta, kad jų šunys kartais nori paskaityti knygų arba pažiūrėti kokį nors dokumentinį filmą. Žmonėms sunku įsivaizduoti, kad ir šunys daug ką supranta ir domisi įvairiais dalykais. Mano tikslas - padėti žmonėms ir šunims susikalbėti, geriau sutarti, o tai, kad vienas vertimo pusvalandis kainuoja 7000 litų, neturi nieko bendra su mano gobšumu", kalba Romas Švabukas.

Ateityje verslininkas žada plėsti savo verslą. Greta šunų kalbos vertimo biuro planuojama atidaryti ir šunims skirtą savitarnos parduotuvę bei naktinį klubą.

Šaltinis: http://karstoszinios.wordpress.com/2013/08/13/kaune-zmogus-uzsidirba-versdamas-is-sunu-kalbos/


Ką manote apie šį žmogų?
Aš paryškinau pora vietų, kad išreikščiau savo nuomonę šiuo klausimu, bet man įdomu ką manote jūs? :)

a.t.sielis

 :D :D super duper, geras humoras.

Man tai atrodo, istorija išgalvota.

O jeigu ne, tai žmogus su prasta mentaline sveikata sugeba užsidirbti per puikų pokštavimą. Super duper!

preacher

Nesąmonė, absurdas.

a.t.sielis

CitataGreta šunų kalbos vertimo biuro planuojama atidaryti ir šunims skirtą savitarnos parduotuvę bei naktinį klubą.


:D :D

czech-kuolis

Užteko aišku perskaityti pirmą sakinį ir nekilo klausimų dėl turinio , bet klausimas kitas - paragraf, kodėl įdėjai šį tekstą? Ar paryškintos eilutės yra aliuzija į kažkurį forumo narį ar narių grupę?

paragraf 78

Ne, tiesiog manau kad jos parodo iš kur kyla toks gyvūnų kalbos supratimas. 17 metų psichuškėj pagulėjęs ne tik kad su šunimis kalbėti pradėsi, bet ir kietesniu dievu už patį Jėzų Kristų gali patapti :)
Pažįstu ne vieną šizofrenija sergantį žmogų, tai jie irgi visokių keistų dalykų manosi sugebą daryti ko kiti nesugeba. Va vienas geba įžvelgti artėjančios apokalipsės ženklus kur tik įmanoma ir neįmanoma, kitas yra prisijungęs prie kosminės sąmonės telepatinio kontakto, kita šiaip balsus girdi kurie verčia išmetinėti visus drabužius iš namų. Ai dar tiesa, vienas visada mato velnio pirštą iš dangaus ir girdi balsą liepiantį saujomis ryti vaistus.
Tad visiškai nesistebiu, kad kažkas ir su šunimis ir su voverėmis pradėjo kalbėtis

Monte

#6
rugpjūčio 30, 2013, 19:27:56 Redagavimas: rugpjūčio 30, 2013, 19:31:41 by Monte
Jus nesijuokit, pas mane į balkoną kiekvieną rytą vovierės ateina riešūtų prašyt. Pasakoja man jos visą sistemą kaip kas ir kur. Šneka visi žinduoliai nuo šunų iki oposumų. Tik jie tai slepia, nes ypač dabar labai sustiprėjo dar vienos slaptos organizacijos narių pasivadinusių "Šungaudžiais" operatyvinė veikla ir visus juos gaudo. Pasipasakoja tik su labai protingais žmonėmis kuriais aplinkiniai nepatikėtų.

paragraf 78

Na kad voverės pripratusios svečiuose lankytis tai viskas normalu, bet va kai tu pradėsi suprasti kad jos iš tiesų ne riešutų nori, o kad tu juos prie jūros nuvežtum, tada jau kita kalba :)

Aukštyn