4 populiariausios konspiracinės teorijos

Pradėjo Benamis, rugsėjo 03, 2013, 22:50:50

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

czech-kuolis

Citata iš: Teroras  rugsėjo 03, 2013, 23:17:49
Idomiausia, kad jau dabar samokslo teorijos tampa faktais, o skeptikai kurie zvenge is tikinciuju, sedi subines surauke ir tyli :)


Vat, vat skeptikai, mokykitės, nesėdėkit subinių suraukę, o kai jums pateikia aiškią, dokumentuotą ir logišką medžiagą, atsakykit teroriškai:
Citatanenoriu gilintis nes kelti galima begalybe teoriju
. Taip nereikės apsijuokti. NOT.

O primink, kuri iš juokingesnių (iš jų ir žvengiama) teorijų jau tapo faktais? Reptiloidai? Amerikiečių nebuvimas mėnulyje? Hitleris, pensininkaujantis Argentinoje? Curiosity driežas Marse?

Kas dėl temos, tai pritariu rašiusiems, kaip 2-3 turbūt į populiariausių titulą nepretenduoja. JFK? Pirma tikrai gerai išplėtota ir tikrai gaji, skirtingai nei aids. 

paragraf 78

Beje katalikai yra vienintelė religija kuri teigia kad visos religijos kurios veda į gėrį yra geros :) kitos religijos paprastai linkusios save laikyti teisingiausiomis ir nepakartojamomis, kaip beje ir daugelis krikščioniškų denominacijų.
Tiek budistai, tiek žydai, judėjai, musulmonai, induistai, visi teigia jog jie vieninteliai tikrąją tiesą žino.
Katalikai vieninteliai rūpinasi tarpreliginiu dialogu, kiti jo kažkodėl baidosi.

O atsakymas terorui būtų toks: tiesiog buvo nuspręsta kuriomis knygomis mes remsimės aiškindami savo tikėjimą, o jos apreikštos ar ne čia jau tikėjimo dalykas. Aš asmeniškai labiau mėgstu skaityti Bažnyčios tėvų darbus nei bibliją ir nesvarbu jog tikiu kad biblijos tekstai buvo apreikšti.
Kiekviena religija apsibrėžia savo tikėjimo ribas. Nerasi religijos kuri to nebūtų padariusi. Čia tik sektos keičia savo mokymą naujiems vėjams papūtus. Rimtos religijos to niekada nedaro.

a.t.sielis

Sako, kad geros, bet netikros :D Čia maždaug kaip aš sakau apie "Gintaro pokalbius".

Islamas pripažįsta krikščionybę ir judaizmą kaip apreikštas religijas.
Kai kurios hinduizmo tradicijos pripažįsta visas šias abraomiškas religijas kaip apreikštas.

Ko nepasakysi apie krikščionybę :) Per daug gražiai pristatai :)

paragraf 78

Netiki tuo ką sakau pasiskaityk II Vatikano dokumentus http://www.lcn.lt/b_dokumentai/vatikano_2s/nostra-aetate.html čia vienas iš jų
Katalikams visos religijos kurios veda į gėrį yra tikros.
Musulmonai nors ir tiki kad judaizmas ir krikščionybė apreikštos religijos, bet pats koranas jas yra pasmerkęs kaip klaidatikystę, tai ką čia jau bekalbėti? :)

a.t.sielis

Tada klausimas toks kyla: kodėl krikščionybė taip kovoja prieš ir kritikuoja kitas religijas?

paragraf 78

Aš kalbu tik apie katalikus :) Katalikai nekovoja, o siekia tarpreliginio dialogo. Kovoja visokie radikalūs protestantai, bet čia jau atskira kalba, nes daug kurie protestantai turi sektantiškumo apraiškų, jie net prieš kitas denominacijas kovoja, ypač prieš katalikus. Dažna protestantiška bendruomenė save geba identifikuoti tik tuo kuo jie nėra kaip katalikai.

a.t.sielis

Kovoja ir katalikai. Daug iš jų įtarumo ir negatyvumo padiktuotų iškreiptų dalykų esu girdėjęs. Na va, pvz. paskaitykim paskutinį "Kelionė su Bernardinais" žurnalo numerį, straipsnis pradžioje (gal ten autorius protestantas, nežinau), išvardintos religijos su "gerais" apibūdinimais :)

paragraf 78

Tu žiūrėk ne ką koks nors kunigėlis ar šiaip eilinis katalikas peza, o ką sako Bažnyčios magisteriumas. Tokio požiūrio ką sako magisteriumas turi laikytis kiekvienas katalikas. Žinoma, kai kurie nesivargina pasidomėti ką sako bažnyčia vienu ar kitu klausimu ir peza po to nesąmones iš savo varpinės. Išgirstu ir aš pas save knygyne (dirbu katalikiškame knygyne), tai čia tokių ateina, kur visokių mitų apie bažnyčios magisteriumą prisigalvoję būna. Tenka perauklėti. Va viena moteriškė atėjusi teigė jog bažnyčia draudžia fantastiką, nes ji ne va iš šėtono. Pašnekėjom 15 minučių ir ji savo sūnėnui nupirko Hobitą. Sekančią dieną atėjo šeima ir paklausė, ką aš tokio pasakiau jų tetulytei, kad ji nupirko Hobitą, nes visada smerkė fantastiką, o čia staiga visiškas persikeitimas.
Taigi, ką tuo noriu pasakyti. Reikia žiūrėti ką sako bažnyčios mokymas jei nori žinoti kokia yra jos pozicija, o nesiklausyti ką šneka vienas ar kitas asmuo, net ir hierarchas

a.t.sielis

Daugeliu klausimų jūsų magisteriumas nieko nesako, o tada prasideda saviveiklininkų kova. :)

Paimkim tuos santykius su kitom religijom/kitais religingumais.

Du pagrindiniai dokumentai: Nostra Aetate ir "Jėzus Kristus - gyvojo vandens nešėjas".

O toliau, kas tik nori gali "gaps'us" užpildyti kuo tik nori, be jokios atsakomybės ir išmanymo.

paragraf 78

Sako magisteriumas praktiškai visais rūpimais klausimais. Gyvojo vandens nešėjas, tai šiaip ne tiek apie religiją kalba kiek apie ezoteriką.
Pilna dokumentų apie tai kalbančių, žinoma lietuvių kalba jų nerasi. Gaila dabar neatsimenu pavadinimų, tai nesurasiu. Mes net turėjome kursą apie tarpreliginį dialogą kai studijavau licencito laipsniui. Pilna medžiagos šia tema, tik netingėk paieškoti.
Aš kažkaip sugebu susirasti man rūpimų klausimų atsakymus magisteriumo pagalba. Kas ieško tas randa.
Tiesa vieno klausimo niekaip nerandu nors pozicija man žinoma. Ieškau vis vieno susirinkimo dokumentacijos kuri buvo skirta nežemiškų civilizacijų klausimui. Šiaip bažnyčios poziciją šiuo klausimu aš žinau, bet norisi papildyti vieną straipsnį kurį esu parašęs dokumento ištraukomis, jei kas rasit būsiu dėkingas

a.t.sielis

O gal visgi, jūsų bažnyčia nėra tokia jau centralizuota, kad žmonės ausis pastatę klausytų magisteriumo? Jie pakankamai laisvi, ir savaip veikia (tie, kurie aktyvūs). Iš to susidaro bendros tendencijos, gajos nuomonės, stereotipai apie kitas religijas, kurie aktyviai skleidžiami, propaguojami ir paplinta.

paragraf 78

Sakyčiau šiuo atveju sterotipai ir visokios nuomonės turėtų būti keičiamos. Kuo labiau gilinuosi į įvairius bažnyčios atsakymus į svarbius klausimus, tuo labiau žaviuosi jos išmintimi irsveikaprotiškumu.
Jei kažkas nusipeza į lankas, nereikia laikyti to bažnyčios nuomone. Tai gali būti Petro ar Zosės nuomonė, bet jokiu būdu ne bažnyčios.
Va kai filmą Avataras parodė, tai visa žiniasklaida pradėjo skleisti straipsnį jog bažnyčia draudžia žiūrėti filmą avataras, nes jis antikrikščioniškas. Dalis tikinčiųjų pasigavo tą mintį. Pasigilinus giliau į tą klausimą, paaiškėjo kad kažkokiam senam perdylai vyskupui filmas nepatiko ir jis tai išsakė viešai. Tačiau tai buvo tik jo nuomonė, bet ne bažnyčios kaip kad skleidė žiniasklaida ir pasigavę tą mintį tikintieji.
Blogai kad žmonės nemąsto

Teroras

Citata iš: czech-kuolis  rugsėjo 04, 2013, 17:25:53
O primink, kuri iš juokingesnių (iš jų ir žvengiama) teorijų jau tapo faktais?


Teksto suvokimo problemos kamuoja ar tiesiog esi analfabetas? Kur as tau kalbejau apie juokingas samokslo teorijas kurios tapo faktais? Jeigu nesugebi perskaityti tai kas parasyta, tada ne mano problemos.

Cia mano paskutinis forume atsakymas tau. Tu man tiesiog nepatinki ir tiek. Gyvenime nebendrauju su tais kurie man nepatinka tai forume tuo labiau to nedarysiu (nemegstu dviveidystes, tad ir pats sakau viska tiesiai sviesiai i akis). Sekmes.

Ignas1992

Man atrodo čia jau offtopic'as gavos :)

Benamis

Tolimesni off-topa trinsiu.

Aukštyn