Raudonosios jūros persiskyrimas - gamtinis reiškinys?

Pradėjo a.t.sielis, spalio 19, 2014, 13:08:52

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

spalio 19, 2014, 13:08:52 Redagavimas: spalio 19, 2014, 13:39:38 by a.t.sielis
CitataTada Mozė ištiesė ranką viršum jūros. VIEŠPATS, pučiant stipriam rytų vėjui per visą naktį, nuseklino jūrą, pavertė ją sausa žeme. Kai vandenys buvo perskirti, izraeliečiai žengė į jūrą sausuma: vandenys sudarė jiems mūrą iš dešinės ir iš kairės. O egiptiečiai vydamiesi žygiavo paskui juos į jūrą visi: faraono žirgai, kovos vežimai ir vežėjai. Atėjus ryto sargybos metui, VIEŠPATS metė žvilgsnį į egiptiečių kariuomenę iš ugnies ir debesies stulpo ir sukėlė klaiką egiptiečių gretose. Jis taip įklampino jų vežimų ratus, kad jie vos besisuko. Egiptiečiai tarė: „Bėkime nuo izraeliečių, nes VIEŠPATS kovoja už juos su Egiptu."

Senasis Testamentas, Išėjimo Knyga


http://www.weatherwise.org/Archives/Back%20Issues/2011/January-February%202011/red-sea-full.html

Geras straipsnis apie galimą fenomeną. Jame rašoma kad 1882 m. anglų generolas Alexander B. Tulloch stebėjo tokį reiškinį Egipte, Nilo upės deltoje, kad rytų vėjas nupučia 1,5 m. gylio ežero vandenis ir nusausina dalį ežero dugno. Tai davė jam mintį, kad panašiai galėjo įvykti ir ST aprašomo Raudonosios Jūros persiskyrimo metu.

Meteorologai padarė modelius, tas dalykas iš tikro veikia. Ir daroma prielaida, kad Mozė kėlėsi per Nilo deltą, pasiremiant konkrečiomis nuorodomis apie vietovių pavadinimus ST aprašyme. Pučiant stipriam rytų vėjui, susidarė sausumos ruožas, su vandeniu iš abiejų pusių.







Papildyta:

Tradicinis Mozės ir žydų kelionės maršrutas eina per Nilo deltą:


Aukštyn