Dialogas su ateizmu

Pradėjo a.t.sielis, sausio 01, 2017, 11:36:57

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

#300
rugsėjo 26, 2017, 10:54:57 Redagavimas: rugsėjo 26, 2017, 11:42:25 by Linas Esu
Citata iš: vytra  rugsėjo 26, 2017, 10:30:18- Tamstos asmeninė patirtis (čia neprimkite labai asmeniškai) rodo tik tai, kad tas buvęs Jūsų įsivaizduojamas Dievas buvo absoliučiai neadekvatus, kažkoks "parodinis iškamša".

p.s.
.. dar reik paminėti, kad iš visokių prietarų, kaprizų, ambicijų, valdžios imitavimų labai dažnai kuriamas psiaudo Dievo vaizdinys, net bažnyčiose.

:(
Kad niekas daugiau neinterpretuotų mano žodžių pagal nuotaiką . Patikslinsiu , kaip įsivaizdavau kas yra dievas .

Maniau , dievas sukūrė viską kas yra aplinkui , jis yra visur , augaluose , medžiuose , danguje . Maniau dievas sukūrė pasaulį , kaip sakoma biblijoje " per 7 dienas " . Ir taip aš jo nejaučiau , nemačiau , negirdėjau . Atsiklaupęs bažnyčioje kalbėdamas maldas , jaučiau ramybę ( nežinau ar tai galima įvardyti transendencine patirtimi ) . Visgi tokią pačia ramybę jaučiu , gulėdamas saulėtą dieną pajūry ar skaitydamas knygą , kai krosnyje pleškena malkos .

CitataPasikartosiu: ateistai sau susikuria absurdišką Dievo modelį
Esu tikras , kai kuriems ateistams jeigu ir neteko susipažinti su kokia nors religijos forma , laikui bėgant susidūrę su kokiu nors tikėjimu , susikuria dievo " paveikslą " . Ir čia tikrai nėra nieko išskirtinio . Tai daro kiekvienas tikintysis . Religijose , nėra vieno teisingo modelio , koks tas dievas turi būti ir kaip į jį " teisingai " tikėti ( nekalbu apie radikalus ) . Kiekvienas tiki kaip nori , savaip interpretuoja biblijos mitologiją , bei dažniausiai gyvena pagal tą ideologiją , kuri yra populiariausia jų šalyje . Jeigu būtumėte gimęs Indijoje ar Japonijoje , abejoju ar išpažintumėte krikščionybę .

Citatapo to įrodinėja, kad tokio Dievo nėra.
Kaip galima įrodyti iliuziją ? Tikrai ne ateistų darbas kažką įrodinėti ar nuneigti .
Ateistai netiki , tuo ko tiki religingi žmonės ir tiek .
Įrodyti jog kalėdų senelis egzistuoja niekas negali , tačiau maži vaikai tiki .

CitataTaip jie ir tu teisus, tokio Dievo kaip tu klaidingai sukūrei, tikrai nėra.
Koks dievas - neklaidingai išgalvotas ?
Koks " standartinis " tikinčių dievas ?

vytra

#301
rugsėjo 26, 2017, 11:53:15 Redagavimas: rugsėjo 26, 2017, 11:54:50 by vytra
Citata iš: Linas Esu  rugsėjo 26, 2017, 10:54:57Kaip galima įrodyti iliuziją ? Tikrai ne ateistų darbas kažką įrodinėti ar nuneigti. Ateistai netiki, ir tiek.
- vėl klystate, kurie tiesiog netiki, yra vadinami netikinčiais arba kartais bedieviais. Gudresnius protu bedievius paprastai vadina "laisvamaniais". Ateistai yra tie, kurie skleidžia ateizmą. Ateizmo religija turi eilę formų, nuo "mokslinio ateizmo", kuris moksliniais metodais kritikuoja visas kitas religijas, iki "aršiųjų ateistų", kurie sprogdina šventoves, tyčiojasi, prievartauja, žudo tikinčiuosius.

p.s.
vis dar esi "ate izmo" narys?


:(


mcgyver

o kas tu vytra esi krikscionis?

elteide

Citata iš: Linas Esu  rugsėjo 26, 2017, 09:52:23@a.t.sielis , koks konkretus klausimas ?
labai aišku, ko klausia, nesuprantu kas neaišku...dar sykį perskaityk ne prabėgom

kiskis

Citata iš: mcgyver  rugsėjo 26, 2017, 11:59:02o kas tu vytra esi krikscionis?
O ka @mcgyver, @vytra netelpa i susikalta krikcioniu dezute, nors kalba gana panasei? Nusikalk didesne ir tilps :)

mcgyver

Nu jis viska zino, tai man idomu kuom save laiko pats, man nesvarbu ar jis krikscionis ar muslmonas is to bedos nedarau tik siap idomu. :D

Linas Esu

#306
rugsėjo 26, 2017, 12:22:43 Redagavimas: rugsėjo 26, 2017, 12:48:26 by Linas Esu
Citata iš: vytra  rugsėjo 26, 2017, 11:53:15- vėl klystate, kurie tiesiog netiki, yra vadinami netikinčiais arba kartais bedieviais. Gudresnius protu bedievius paprastai vadina "laisvamaniais". Ateistai yra tie, kurie skleidžia ateizmą. Ateizmo religija turi eilę formų, nuo "mokslinio ateizmo", kuris moksliniais metodais kritikuoja visas kitas religijas, iki "aršiųjų ateistų", kurie sprogdina šventoves, tyčiojasi, prievartauja, žudo tikinčiuosius.
p.s.
vis dar esi "ate izmo" narys?

:(
Ateizmas religija ? give me a break .... :D

Ateizmas - požiūris , jog dievas neegzistuoja . (netikėjimas aukščiausia dievybe , dievybėmis )
Religija - tam tikra etinių moralinių ritualinių praktikų ir tikėjimų sistema ( Gabrieliaus žodžiais )


Neteko girdėti , kad žmonės sprogdintųsi , prievartautų , žudytų tikinčiuosius BŪTENT DĖL ATEIZMO. Kiek žinau nėra nė vienos radikalios ATEIZMO grupuotės , kuri tuo užsiimtų :D .

Tačiau yra nesuskaičiuojama atvejų kada žmonės žudo kitus vien dėl skirtingos religinės ideologijos . Nuo 1980 iki 2005 metų jav 90% teroristinių išpuolių atiliko net ne islamistų grupuotės , beveik pusę pyrago suvalgo iš Lotynų amerikos kilę žmonės . Tie patys komunistai tik 5 % , žydai 7% @vytra , kur matote ateistus ?
https://www.globalresearch.ca/non-muslims-carried-out-more-than-90-of-all-terrorist-attacks-in-america/5333619


Mokslas ir ateizmas ne tas pats . Yra mokslininkų , kurie tiki į dievą ir net ieško sąsajų fiziniame pasaulyje pasitekldami mokslinę metodiką . Tačiau konkrečiai kalbant apie vieną mokslo šaką , biologiją , evoliuciją , ši kryptis tikrai veda į ateizmą . Nes realiu laiku evoliucijos teorija netiesiogiai , paneigia visas idiotiškas kreacionizmo hipotezes . Ar kai kurių religijų žmogaus atsiradimo mitologijas .

P.S
Taip ir neatsakėte į prieš tai užduotus klausimus

CitataCitata
Taip jie ir tu teisus, tokio Dievo kaip tu klaidingai sukūrei, tikrai nėra.
Koks dievas - neklaidingai išgalvotas ?
Koks " standartinis " tikinčių dievas ?

Citata iš: elteide  rugsėjo 26, 2017, 12:06:56labai aišku, ko klausia, nesuprantu kas neaišku...dar sykį perskaityk ne prabėgom
@elteide , tai koks konkretus klausimas ? ( sakote labai aišku :D )
Dar galite prie to pačio paaiškinti kas yra būdingos pasauliui kančios :D ?



elteide

Citata iš: Linas Esu  rugsėjo 26, 2017, 12:22:43@elteide , tai koks konkretus klausimas ? ( sakote labai aišku :D )
Dar galite prie to pačio paaiškinti kas yra būdingos pasauliui kančios :D ?



badas, skurdas, ligos, kad ėdam vienas kitą, perkeltine ir tiesiogine prasme ...būtybė gimsta kančioj , gyvena kančioj,nes elementariai reikia kovot už vietą po saulę, jau nekalbu apie kitas daugiau mažiau pas kurį  problemas   ir miršta irgi neretai kančioj...

Linas Esu

Citata iš: elteide  rugsėjo 26, 2017, 12:59:50badas, skurdas, ligos, kad ėdam vienas kitą, perkeltine ir tiesiogine prasme ...būtybė gimsta kančioj , gyvena kančioj,nes elementariai reikia kovot už vietą po saulę, jau nekalbu apie kitas daugiau mažiau pas kurį  problemas   ir miršta irgi neretai kančioj...
Tai vadinama gyvenimu .

elteide

Citata iš: Linas Esu  rugsėjo 26, 2017, 13:01:05Tai vadinama gyvenimu .
tai vat ir užduoda žmonės klausimas, o gal visgi netoks yra , turi būti gyvenimas

a.t.sielis

Citata iš: Linas Esu  rugsėjo 26, 2017, 09:52:23@a.t.sielis , koks konkretus klausimas ?
Jokių klausimų, jau paklausiau ir pakomentavau :)

Linas Esu

#311
rugsėjo 26, 2017, 13:29:46 Redagavimas: rugsėjo 26, 2017, 17:41:01 by Linas Esu
Citata iš: elteide  rugsėjo 26, 2017, 13:05:52tai vat ir užduoda žmonės klausimas, o gal visgi netoks yra , turi būti gyvenimas
http://www.theworldcounts.com/counters/global_hunger_statistics/how_many_people_die_from_hunger_each_year

Žmonės nepasirenka kur gimti . Mums pasisekė , jog gimėm ne skurdžioje šalyje , kurioje nėra nei agrokultūros nei geriamo vandens , nei medicinos pagalbos . Kaip pvz Nigerio ar Somalio valstybėse .

Liūdna , nesmagu , ne visiems duotos lygios teisės keliauti ar gyventi kaip nori . Welcome to reality .

Tačiau neketinu vien dėl to kaip koks psichozės ištiktas Emo („jausminis hardcore'as") šokti į depresiją ir pjaustytis venas dėl to , kad pasaulyje kas sekundę kas nors miršta iš bado . Arba sėdėti forume ir dievagotis : " oi kaip blogai dabar , mes esame tokie blogi , tik dievas išgelbės visus " . Rasiu kuo pasidžiaugti trumpame gyvenime , ar tai bus draugo vestuvės ar Lietuvos nepriklausomybės diena . Laimę reikia mokėti susikurti , ji nėra įsikibusi į parankę kiekviename kelyje . Tikrai nežadu grūzintis dalykais , kurių negaliu asmeniškai pakeisti vienos rankos muostelėjimu . Geriausia ką galiu padaryti tai prisidėti tuo ką sugebu daryti puikiausiai , būti naudingu savo visuomenei , dirbti , ar užsiimti kokia nors altruistine veikla gyvenamoje valstybėje.

Jeigu būčiau filantropas ar pasirinkęs kitą profesiją , žinomą skirtųsi ir prioritetai , bei kasdienybė . Kiekvienas atiduoda tai ką gali . Kiekvienam savo .

Iliuzijos manęs nejaudina , man "nestovi" pagalvojus kad mirus lauks dangus , kuriame visi bus sveiki,laimingi ir t.t. man rūpi dabartis . Jeigu šitie išmislai kam nors suteikia euforiją , tebūnie . Be to pilnatvę galima pasiekti ir nevaikštant į bažnyčią sekmadieniais , aukojant velniai žino kam ( turbūt bažnyčios stogui ) . Patikrinta .

Tikėjimai turėjo savo šansą ne kartą , jau keli amžiai praėjo , o ką šiandien turime ? Vatikaną , dorybės valstybę nešančią atlaidumo,teisingumo deglą ( turtingiausią organizaciją ) , kuri dirba kaip verslas , bet vis dar nauduoja "aukų" sistemą ir toliau lobsta , kai tikros valstybės iš tiesų sprendžia kaip gelbėti trečiųjų šalių ateitį .

Religijos senai išsigimė , dar kai pradėjo žudyti kitatikius ar pagonis ( tikinčius į kitas dievybes ), viduramžiais deginti "eretikus" ant laužo . 2 tūkst metų ir vis dar tos pačios kvailos dogmos . Homofobiški religinių lyderių vieši pranešimai , kurie toleruojami vien dėl politinės padėties , bei , kad visi kažkodėl bijo pažiūrėti , kas iš tiesų yra po "Vatikano skaistybės skraiste" . Nemažai tikinčių , kažkodėl nenori matyti viso paveikslo .

Gyventi tuo kas yra iliuzija žaisti va bank su "dievais" užstačius žmonijos tikėjimą ant ruletės . Istorija kalba , "dievai" laimi . Tikėti , kad mūsų laukia rojus ir t.t. tuo metu kai pasaulyje kai kur suirutė . Nematau reikalo apgaudinėti save , nors realybėje viskas sudėtingiau ne taip kaip gražiai skambančiose pasakose apie pažadėtają žemę...  vi gi , bent jau negyvenu užsidaręs "komforto" zonoje , bei neskleidžiu "biblinių " demagogijų skystiems protams .

Šiai dienai turime daugiau negu bet kada didelę problemą rytuose su islamo judėjimu , o patys krikščionys vėl "mokina" musulmonus jų pačių žemėje kaip reikia jiems gyventi , nauduodami nebe kardus bet automatus . Toliau vienas kitą skerdžia , niekas nepasikeitė išskyrus laikmetį .

Ačiū dievui , kad mane padarė ateistu...

Man tikrai prie širdies demokratija , etika , mokslo pažanga . Būtent šios sritys nebent padės stabilizuoti nevaldomas gamtos išdaigas , žmonių maisto,vandens,medicininių medikamentų nepriteklių .
Dirbu legaliai , moku mokesčius ir viliuosi , kad su mano duokle valstybė bei ES pasielgs teisingai ir panauduos tam kam pridera . Ar tai būtų parama trečiosioms šalims , naujos inovacijos agrokultūroje , subsidijos , pensijos , pašalpos sunkiai gyvenančiom šeimoms...aš už .


vytra

Citata iš: Linas Esu  rugsėjo 26, 2017, 12:22:43Koks dievas - neklaidingai išgalvotas? Koks "standartinis" tikinčių dievas?
- čia galima pacituoti pagyvenusio kunigo atsakymą: "jeigu tavo galvelėje Dievo nėra, tai kur nors kitur nerasi".

p.s.
.. sakykim, kokią nors hipotezę galima specialiai išgalvoti absoliučiai nesąmoninga, po to įrodyti, kad ji nesąmoninga iš tiesų, galiausiai paneigti visuotinai visą hipotezių kėlimo metodologiją, visuotinai, nes gi įrodžiau!


:(

Linas Esu

#313
rugsėjo 26, 2017, 17:19:33 Redagavimas: rugsėjo 26, 2017, 17:29:50 by Linas Esu
Citata- čia tai geras, ateistas dėkoja Dievui! :) Vis tik dėl tarptautinio termino "ateizmas", tamsta visiškai klysti. Man nusibodo "kalti vinį"..
Tai sarkazmas ....
Na tai koks tarptautinis ateizmo terminas ?

Citata iš: vytra  rugsėjo 26, 2017, 14:24:19- čia galima pacituoti pagyvenusio kunigo atsakymą: "jeigu tavo galvelėje Dievo nėra, tai kur nors kitur nerasi".
Na tada nereikia tokių demagogijų skleisti kaip :

Citata@vytra : Taip, jie ir tu esate teisūs, tokio Dievo kaip tu klaidingai kadaise sau susikūrei, tikrai nėra.
Visi kas kažkada tikėjo dievu , ar tie kurie dabar tiki yra kažką susikūrę sąmonėje . Čia tas pas kas krikščionis aiškina musulmonui , kad jo dievas yra geresnis ir tikresnis už jo , o jei nesutinki su tuo esi "nedapistas" .

Ždž nėra konkretaus atsakymo , o priežastis , tame , kad kiekvienas dievą įsivaizduoja skirtingai . Ir tikrai ne kunigui spręsti , ar žmogus tiki ar ne . Jiems didesnis rūpestis kiek kartų į sąv bažnyčioje apsilankai , kaip daugiau žmonių pritraukti :D

Citatap.s.
.. dar reik paminėti, kad iš visokių prietarų, kaprizų, ambicijų, valdžios imitavimų labai dažnai kuriamas psiaudo Dievo vaizdinys, net bažnyčiose iš sakyklų. Sakykim elementarios krikščionių "Mišios" iš sakyklos dedikuojamos Dievui, bet Kristus sakė, kad Dievui nereikia mūsų aukų, o mišias Dievas dovanoja žmonėms.
Kristus ką nors sakė apie tai kad reikės mokėti už krikštą , komuniją , vestuves , laiduotuves ? nieko neminėjo būdamas kaip pranašas apie "stafkes" ?



vytra

Citata iš: Linas Esu  rugsėjo 26, 2017, 17:19:33Na tai koks tarptautinis ateizmo terminas?
- "ateizmas" yra tikėjimu, kad nėra Dievo, paremta religinė organizacija, turinti visus visų religijų atributus. Jos nariai privalo kovoti prieš kitas religijas nuo mokslinių ginčų iki teroro. Sakykim pasikėsinimas į popiedžių Joną Paulių II-ąjį, kuomet nestabilios psichikos ultrakonservatyvių pažiūrų Ispanijoje tarnaujantis kunigas Juanas Fernandezas Krohnas netikėtai puolė popiežių apsiginklavęs durklu, tačiau policija jį parbloškė ant žemės ir suėmė.

Išvada: ateizmas skverbiasi į religines organizacijas ir kovoja iš vidaus.


:(

Aukštyn